Badyl Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 zaczynam dodawać szpeje za wieżyczką , ale do konca jeszcze sporo brakuje. Póki co tyle: no faktycznie, trochę łyso tu i tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 niezle Kliment. Mam pytanie, jak będziesz texturować, tzn rozkładał mapy itp? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 JunioR- jak jak? zadnych magicznych tricków jesli o to pytasz, unwrapowanie układanie siatek na jednej max 2-óch planszach i potem szop. EDIT: dzisiaj nie bedzie upa bom na służbie... wbrew temu co sadzą niektórzy na tym forum, w całości oddanym dzisiaj gaszeniu pożarów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 EDIT: dzisiaj nie bedzie upa bom na służbie... wbrew temu co sadzą niektórzy na tym forum, w całości oddanym dzisiaj gaszeniu pożarów :P i kto Ci w to uwierzy:) pięknie idzie powodzenia ja również jak JunioR czekam na mapowanie i textury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 a nie myslalem o tym zeby zrobic jeszcze wersje bez wiezyczki - powiedzmy, zdemontowana do naprawy, pospiesznie zaspawany otwor z samym wlazem i wezwany na front..:P ? chyba wszyscy sledzacy ten watek sie zgodza ze bez wiezyczki wyglada o wiele wiele(...)wiele lepiej, a jej pozbycie sie w wersji alternatywnej na potrzebe renderku nie byloby az tak gryzace dla historykow:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 dla historyków moze nie, ale dla autora bardzo :) to jeden z moich ulubionych i chciałbym go pokazać w całości. To nie podlega dyskusji raczej:) Musicie to przeboleć:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 kliment woroszyłow jestes hardkorem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 heheheheh...ja hardkorkliment wrzucam kolejnego upa ;) brakuje kilku elementów na błotnikach, wydechu i jeszcze kilku drobnostek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 A masz na to certyfikaty 4 ?? xD A naprawde to ja nie komentuje bo to sie nudne robi nic tylko same pochwały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 - Nie wymodeliłeś! - Wymodeliłem! Wątek Klimenta nie dość, że kawał dobrego CG, to jeszcze kawał historii (ostatnio co prawda o francuskich czołach-mutantach, ale nie zmienia to faktu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2009 jakby kto chciał to mógłbym poopowiadać :D wydech: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Taaaak!! Przybliż nam historię tego wynalazku!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 tak obserwuje i obserwuje to normalnie nie moge sie nadziwic :) Brawa poraz kolejny znow duzo dobrego :) Piatka 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 ja podziwiam za to, że Tobie wciąż chce się te czołgi robić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Każdy detal nieprawidłowo wymodelowany może zagrażać zdrowiu psychicznemu i życiu towarzyskiemu. Przed wymodelowaniem skonsultuj się z prezesem lub specjalistą ds. wojskowości. Zalecam częste spacery, malowanie zębów na fioletowo i czyszczenie dwunastnicy przed zaśnięciem! Trzeba coś z tą dżumą zrobić! Detal piękny Wojtuś. Współczuję! Pozdrawiam Twój biernie zarażony druh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Dawno mnie nie było bo mnie w kompleksy Waćpanie wpędzasz :) musiałem licencje na maxa Caritasowi przekazać żeby nie kusiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Piksar nie tylko Ciebie ten starszy Pan wpędza w kompleksy, Kliment kończ Waść wstydu oszczędź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Jak zawsze piknie. Ale co się dziwić, to w końcu plugin do maxa, tylko od czasu do czasu udający strażaka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Ehhh oglądam sobie temat.. podziwiam... łap ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Dzieki za gwiazdki felous ;) Modeling skończony niemal. na drugim boku jeszcze tylko drzwiczki i zamienić krate na pełną płyte. od jutra zaczynam texturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 A zmapowałeś już? Jak tak to pokaż mapkę, w celach edukacyjnych. Swoją drogą czy ty wogóle sypiasz? Masz ***** za bezsenne noce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Tak chciałbym to mapowanie zobaczyć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Przy takim modelu UV'ka wygląda pewnie jak jedna, wielka biała plama :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 to chyba jedno z prostszych mapowan jakie moze byc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Wujek dobrze mówi, tylko z wieżyczką będzie ciut trudniej, reszta to małe bubu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Moja ciekawość dotyczy tego, czy mapujesz cały kadłub jako jedną siatkę, czy poszczególne elementy osobno? Bo jeżeli osobno to jak później utrzymujesz jedną skalę np. na bumpach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 (edytowane) Goran- zasadniczo robie cały kadłub odrazu, tzn. cześć osobno ale razem ;) Ostanie rendy w clayu- zaległe bo drugiej strony nie pokazywałem: Edytowane 22 Lipiec 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 wierzyczkie xrayunwarpem i to wszystko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 miodzio :) Tak wpadam czasem na forum na jakiś czołg hehe i nigdy nie wiem czy to ten sam co widziałem wcześniej czy to już nowy tak czy siak na pewno Twój. Podziwiam twoją pasję Kliment i warsztat - brawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 ......, reszta to małe bubu ;) xD I nic wiecej nei napisze bo i tak za duzo pochwal dostales ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 A skąd ty masz takie fajne referki :) Model robi wrażenie. Zresztą jak zawsze. Mam nadzieje, że będzie jakaś scena tak jak ostatnio (o ile dobrze pamiętam był czołg który ugrzęzł. Miał rozwalone lewy bok chyba. Blacha mu odpadała :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Świetny modelik. Podziwiam warsztat w hard sufracach Ale przejrzałem sobie kilka (nascie) twoich ostatnich modeli i wszystkie sa na takim samym poziomie. Niby dobrze, ale czemu by nie pojsc o krok dalej. Może wrzuc model do jakiegos sculptera i zrob jeszcze wiekszy detal? (faktura metalu, wgniecenia po kulach, przetarcia). Może jakas scena walki miedzy czolgami? btw. Odemnie tez ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 taa.. ja i sculptowanie...wolne żarty:) ......choc uszkodzenia mozna i bez zbrusza.... właśnie znalazłem na mil -meshu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 o, kawalek tygrysa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 taa.. ja i sculptowanie...wolne żarty:) ......choc uszkodzenia mozna i bez zbrusza.... Klimek, nie bądź taki skromny. Żebyście widzieli, jak on sobie wyrzeźbił klatę.... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancubus Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Jak zwykle swietny model. Cierpliwosci do detalu i skilla tylko pozazdroscic. A ja to tak z innej beczki - chcialbym kiedys zobaczyc scene gdzie wstawisz te wszystkie swoje czolgi. Tak, wiem moze byc ciezko, ale zawsze da renderowac w passach, i klejac do kupy w jakims prog. do kompozycji ew. fotoszopie. Koncowy efekt moglby byc miazdzacy :) Nie powiem, jakas bitwa pancerna tez by mnie zadowolila :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Klimek nie ma co, piękna robota, nawet mi się nie chce błędów szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 szalejesz, ale każdy twój model tak wygląda, ze nie wiadomo co pisać już, jest bardzo dobrze powdzenia w texturach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Świetny modelik. Podziwiam warsztat w hard sufracach Ale przejrzałem sobie kilka (nascie) twoich ostatnich modeli i wszystkie sa na takim samym poziomie. Niby dobrze, ale czemu by nie pojsc o krok dalej. Może wrzuc model do jakiegos sculptera i zrob jeszcze wiekszy detal? (faktura metalu, wgniecenia po kulach, przetarcia). Może jakas scena walki miedzy czolgami? btw. Odemnie tez ***** Witam Kolejny piękny model!! Szkoda jednak ze nie pójdziesz o krok dalej jak kolega F/X pisze i nie skupisz się w kolejnej pracy nad jakimś dobrym renderem, otoczeniem itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 taa.. ja i sculptowanie...wolne żarty:) ......choc uszkodzenia mozna i bez zbrusza.... właśnie znalazłem na mil -meshu: Hmmm można jakiegoś linka ? Robisz już te tekstury ? Jak tak to mógłbyś wrzucać tutaj jakis progress ? Z chęcią zobaczyłbym jak pro ^^ :P malują modele. Mam nadzieje ze się nie obijasz bo jestem ciekaw jak będzie wyglądać całość pomalowana ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 wiem ze odkopuję temat ale gdzie te obiecane tekstury? :P model naprawdę kozacki, piękna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Listopad 2010 Autor Share Napisano 4 Listopad 2010 (edytowane) a tu, tu! :D http://www.foundation3d.com/forums/showthread.php?t=9861 Edit: poprawiłem linka na taki gdzie widac obrazki bez potrzeby rejestrowania ;) Edytowane 4 Listopad 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi