JakkaS Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Najsłabsza jest gęba tego rzymianina. To ci jakoś nie poszło moim zdaniem ale cała reszta, kompo, ruch, światełko, kolory bardzo mi się podobają. Choć ten wcześniejszy zrzut z podstawki był chyba smaczniejszy :) Chrystus vs Mikuś i ci kolesie biegnący z górki pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2014 Autor Share Napisano 16 Luty 2014 (edytowane) Dzięki JakkaS! Kolejny update, trochę historycznych rzeczy z zeszłego roku: i trochę rzeczy prywatnych: obrazek inspirowany pewną komedią zabawa pędzlami szybki szkicyk z wolnej chwili eksperymenty z tym, czym zawsze się straszy początkujących, czyli mazaniem po fotach, uznałem że swoje już odsłużyłem więc można spróbować ;] dla ciekawskich-proces i prezent imieninowy dla mojej panny, żeby nie było, że u mnie tylko zuo, śmierć i krew ;] EDIT zapomniałem wrzucić pana z bkr na szyi Jak zwykle wszelkie komenty, krytyki i sugestie mile widziane! Edytowane 16 Luty 2014 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Super klimat w pracy inspirowanej komedią (ciekaw jestem jaką? :D). Praca z odwróconym tyłem templariuszem też bardzo mi się podoba, czuć w niej ten cios i pęd koni. W pracy z mazaniem po fotach do której wrzuciłeś proces, moim nubskim okiem mam wrażenie, że nogi knechta na pierwszym planie są za krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 strzelam że chodzi o "sens życia wg Monty Pythona" młodsi nie wiedzą ;] fajne pracki, najbardziej podoba mi się z ta z zimą w tle, napiszesz ile czasu poświęciłeś na nią? a tak poza tym spory progres, pamiętam twoje dawne nie obraź się ale dosyć brzydkie obrazki a teraz jesteś masterem i trzaskasz konkrety ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 Ładna wrzuta. Jest lepiej niż ostatnio. Jedyne co mi się na oko rzuciło to rzymski wojak który trzyma za rękę chłopca. Może przez zbytnie zacienienie jego dłoni sprawia wrażenie jakby był kawałek przed nim. Mój faworyt to #1. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 EC king of medieval... :) byczys... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 ale zarabiste klimaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretus1 Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 Ta scenka z zima jest wspniala, znakomite wykonanie. Prezent dla panny uroczy. Wielki plus za duzy paluch prawej stopy, szkoda tylko ze cztery palce ;) Ogolnie brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Siema ludziska, dzieki za odzew! Tr3buh odgadl film bezblednie :) Praca z krzyzakami na sniegu w sloncu zajela chyba jakies 5 wieczorow o ile dobrze pamietam. Emmilius teraz jak patrze na te dlon to wydaje mi sie ze palce sa nieodpowiednio ulozone i nie pasuja do trzymanego obiektu i stad sa problemy. Dzieki wielkie wszystkim za mile slowa. Kolejna porcyjka historii: Alcybiades ratowany przez Sokratesa: Trzech rycerzy broniacych sie w Bizantyjskiej wiezy: i Joanna z Arc pod Les Tourelles: Jak zwykle wszelkie komenty i krytyka jak najbardziej mile widziane. Wesolych Swiat!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol90 Napisano 21 Kwiecień 2014 Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Dla mnie bomba ! :D masz talent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 22 Kwiecień 2014 Share Napisano 22 Kwiecień 2014 hej, generalnie to render i kompozycję masz świetnie opanowaną. Spróbuj opanować sobie układ waloru, bo na wielu obrazkach wszystko walczy o uwagę. W ostatnim np wiele rzeczy idzie na pierwszy plan: zbroje, hełmy, tyłki koni, nawet zamek ma dość duży kontrast jak na obiekt w tle. W "Alcybiades ratowany przez Sokratesa" trochę rozjechała się anatomia przedramienia i dłoni. A w "Trzech rycerzy broniacych sie w Bizantyjskiej wiezy" ambient nieba wydaje mi się że lepiej by wyglądał trochę bardziej łagodny, ale akurat to akurat moje zdanie tylko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Kwiecień 2014 Share Napisano 22 Kwiecień 2014 flaga na ostatnim bardzo fajnie wyszła :3 super że zupdatowałeś teczkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etrom Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Wspaniale wyglądają te historyczne obrazki, kojarzą mi sie z kiążeczką o wikingach która miałem, dziecięciem bedac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Piękne! Tylko do tych broniących się rycerzy miałbym taką drobną uwagę. Zwykle schody w wieżach obronnych zawijały się w drugą stronę, właśnie z powodu problemu, który jest dobrze widoczny na ilustracji - atakujący ma tu pełną swobodę operowania prawą ręką podczas kiedy broniący (o ile nie są mańkutami) są ograniczani przez oś schodów i muszą niejako atakować "zza winkla" co jest niezwykle trudne. Ale to tylko k'woli poprawności historycznej, chociaż oczywiście takie wieże również się zdarzały, to jednak były zdecydowanie mniej popularne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 (edytowane) Heh zawsze można zrobić odbicie lustrzane ;), tylko będą leworęczni :p ta praca na śniegu najbardziej mi sie podoba! Edytowane 23 Kwiecień 2014 przez WWWoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Świetne prace. Nie wiem które z fotami a które bez ale to bez znaczenia efekt końcowy zarąbisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 3 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Dzięki wielkie wszystkim za komenty i krytykę! veri_jr masz absolutną rację, niestety, podczas malowania nie byłem tego świadomy i nikt z historyków nie omieszkał mnie uświadomić niestety :/ No cóż, na drugi raz już będę wiedział :) Dwie nowe ilustracje historyczne: detal: I rzeczy prywatne, zabawa, trening i inne głupotki: namalowane po obejrzeniu 5 sezonów the Wire w chyba 3 tygodnie, najlepszy serial jaki miałem okazje oglądać kilka studiów: i jakieś bazgrołki na szybko i na odpier..l Jak zawsze krytyka i wszelkie uwagi mile widziane i dzieki za zaglądanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 te cwiczenia anatomii sa super, i render i prezentacja powala :3 To "podklejenie" kartki papieru tasma zrobilo na mnie duze wrazenie :D o to: http://th09.deviantart.net/fs70/PRE/f/2014/143/5/2/back_studies_by_ethicallychallenged-d7jep6g.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 fajnie rzeczy. nie wiem co robisz nie tak, ale niby wszystko jest, światło, kolor, perspektywa, a przestrzeni nadal nie ma w zadnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 4 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Dzięki Telka, to dla mnie honor, być na Twoim dysku ;]. Olaf - coś w tym jest, też tak czuję ciągle, że nadal jest coś nie tak. Z Twojego posta drogą eliminacji da sie wydedukować, że problem tkwi w walorze ;] Popracuję nad tym, wydaje mi się, że wiem jakie kroki podjąć żeby to poprawić... zobaczymy. Dzięki za krytykę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 4 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2014 dwa szkicyki dzisiejsze dla relaksu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Moja ulubiona postać z najlepszego serialu jaki w życiu widziałem (The Wire) zasługuje na czasochłonny fanart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwachu Napisano 11 Czerwiec 2014 Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Omar pierwsza klasa, fajnie oddałeś klimat tej postaci. Niech zgadnę tą sceną się inspirowałeś? :D?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Dzięki! Tą i również późniejszą, w szlafroku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 11 Czerwiec 2014 Share Napisano 11 Czerwiec 2014 heh goscia kojarze z serialu Boardwalk Empire - gorąco polecam EC jeżeli nie oglądałeś a tak na marginesie to muszę się wziąć za The Wire, zawsze jest wymieniany obok mojego drugiego ulubionego serialu ever czyli The Sopranos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 15 Czerwiec 2014 Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Z każdym dniem przeglądanie twojej, teczki to coraz większa przyjemność^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 16 Czerwiec 2014 Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Czaaad! "Trochę historycznych rzeczy z zeszłego roku" też miecie. Ale Sopranosi byli najlepsi. Oczywiście każdy może mieć własne zdanie, tylko po co się z nim afiszować jak się nie ma racji ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 16 Czerwiec 2014 Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Zacząłem to oglądać przez te Twoją graficzkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Dzięki wielkie chłopaki, serial bardzo polecam, ale o wiele lepiej wchodzi jak sie przeczyta najpierw książki autorstwa jego twórców. The Sopranos jak najbardziej zasługuje na 2 miejsce ;] Coś z innej beczki. Swego czasu (lata temu-jak ten czas leci!) walczyłem tu na forum z bardzo ambitnym obrazkiem. Był to doskonały przykład dlaczego nie powinno sie malować skomplikowanych scen nie mając pojęcia o podstawach. ;] Temat mi wpadał do głowy raz na jakiś czas i ostatnio doszedłem do wniosku, że może bym spróbował czy uda sie to dźwignąć. Niestety czasu brak na coś dużego, ale pomysł na ten pierwszy obrazek ("Marsz niewolników", może się uda gdzieś to odkopać na forum) zaczął kiełkować mi w głowie i ewoluować, w związku z czym zacząłem krążyć wkoło tematu, zapisując pomysły w formie obrazkowej. Oto rezultaty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SentieL Napisano 17 Czerwiec 2014 Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Czadowy pomysł z tymi kłódkami na korbaczu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Dzięki Samael! Musze puścić wodze szaleństwa i poeksperymentować z rzeczami, których normalnie bym nie rozważał. Z góry przepraszam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 mógłbyś jeszcze dodać jeden otwór z zębiskami w wiadomym miejscu co by widać było zagrożenie :D chyba że ma wojaka zalizać na śmierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Męska wersja vagina dentata? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2014 "Wygnanie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Co tu pisać. Genialne:D Najbardziej podoba mi się to w jaki sposób operujesz swiatłem. Jestem w trakcie czytania Twojej teczki, robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Dzięki TomaszG. Długa lektura, nazbierało się ;]. Aż strach pomyśleć, jakich głupot naplotłem w przeszłości... ale warto poczytać dla komentarzy wymiataczy którzy na moje szczęście zostawili tu przez lata sporo perełek! Uczę się kombinować więcej z kompozycją. Studia kadrów: studia mistrzów: i moje własne pomysły: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Iligancko ziom :) Świetnie się rozwijasz. Co do master studies- ten z Jamiego praktycznie nie do odróżnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Dzięki, ale odróżnić łatwo :( U Jaime'go jeździec wygląda wyniośle, a u mnie jak gruby i zgarbiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 21 Czerwiec 2014 Share Napisano 21 Czerwiec 2014 Sam stałeś się wyjadaczem:D. Dzięki Tobie wogóle zauważyłem jak płaskie prace robię i każdy materiał wygląda u mnie tak samo itd. Dzięki Ci za to. Tak wogóle to odnoszę wrażenie, że jednak mniej tych jak to nazywasz "wymiataczy" zagląda na forum. Może i zagląda ale nie spedza tutaj jakoś dużo czasu. Może i spędza ale nie udziela się społecznie aż tak bardzo;). Ale mówie, takie mam wrażenie przeglądając teczki takie jak Twoja. Porównując kiedys i teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 22 Czerwiec 2014 Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Nosz kurde, gdzie nie zajrzę to normalnie cuda. Ale będę miał oglądanie dzisiaj w nocy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Dzięki za miłe słowa i wizytę! Szkice z dziś i wczoraj: Studia kadrów z Wall-e szkice własne, staram sie redukowac komozycje do dużych kształtów: kilka projektów masek/hełmów, tak dla zabawy i wyluzowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 pozazdrościć skilla :) ze szkiców najlepszy ten w egipskich klimatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dzieki Rosikowski! Kilka nowych szkicow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Ale się rozpędziłeś przez te kilka dni, nie zwalniaj przypadkiem tempa :) Tak patrząc na te szkice, może spróbuj podejść do nich jakoś inaczej, w sensie techniki, stylistyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Strasznie jaram się tymi szlachcicami, oba są ekstra (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 Dzięki, od dłuższego czasu nie zwalniam tempa, tylko że coraz rzadziej mam czas na malowanie dla siebie. Parę prywatnych pomysłów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Ostatni szkic mi się bardzo podoba, będziesz go jeszcze rozwijał? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 dzieki pumax. Raczej nie bede. Obrazek na prezent dla kumpla ktory nie lubi Kanye West a lubi Franka Frazette, szczegolnie okladke do soundtracku Conan the Barbarian: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2014 Kilka prywatnych cwiczeniowych rzeczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 masz dobry gust jeżeli chodzi o gry ;] big boss wyszedł Ci mega-realistycznie na górze enviro jest bardzo spoko, ale z tym zbiornikiem to coś jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi