Napisano 28 Wrzesień 200915 l 29 września odbędzie się pokaz premierowy pierwszego krótkometrażowego filmu zrealizowanego w technologii 3d p.t. "BIEG" . Podczas pokazu Tomasz Bagiński oraz Marcin Filipek przedstawią kulisy produkcji filmu "BIEG". Od firmy Platige Image mamy dla Was 10 zaproszeń na ten pokaz. Pierwsze 10 osób, które napisze w komentarzach do tej wiadomości tekst w treści posta "Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG" dostanie zaproszenie na ten pokaz. Uwaga. W związku z tym, iż prezentacja jest już jutro, prosimy o deklaracje osoby, które na 100% będą się mogły na niej pojawić. Liczba zaproszeń jest ograniczona, zaproszenia są imienne i nie będzie możliwości przekazania innej osobie. Jeśli nie wiesz czy na pewno będziesz mógł się jutro pojawić - proszę "zostaw miejsce" osobie, która wie, że będzie mogła się tam pojawić. Nie zamieszczajcie w poście Waszych danych, skontaktuje się z Wami osoba z firmy Platige Image w celu potwierdzenia i uzyskania Waszych danych (za pomocą prywatnej wiadomości na forum). Kiedy i gdzie? Wtorek 29 września 2009, godz 19:00, Sala nr4, Multikino "Złote Tarasy" Warszawa ul. Złota 59
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr1
Napisano 28 Wrzesień 200915 l ...hehe, zadam klasyczne w takim wypadku pytanie.. - "ale dlaczego w Wawie?" ;) Po szybkim przeanalizowaniu kosztów (czasowych w tym wypadku), doszedłem do wniosku, że nie dam rady. Może jakieś szersze info pojawi się na ten temat?
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG ;) Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr2
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr3
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Szkoda, że w Warszawie, bo chętnie zobaczyłbym premierowy pokaz filmu BIEG.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Pojawi sie szersze info nieco pozniej. Film bedzie tez dostepny w necie od czwartku ( ale tylko w starozytnej technologii anaglifu , czyli szkieleczko czerwone i cyanowe ) - nie musze mowic ze w kinie efekt 3D wyglada lepiej. t.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr4
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr5
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr6
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr7
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG :D Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr8
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Ja się nie piszę. Pozostaje mi czekać na wersję internetową. Sorry za hahment Tweety. ____________________ (za daleko do w-wy) Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez sly
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety nr9
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Eh, zapomniałem, że jutro nie mogę a byłem 10:( Więc ja się nie liczę - nadal 10 miejsce wolne:)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Baggins - a bedzie w necie jakas wersja 2D? Zeby cieszyc sie nierozmazana, niepokolorowana trescia?
Napisano 28 Wrzesień 200915 l póki co na liście są: mrkrzysiek mt Luki Luki Johny AdiJager Shogun 3D elDoro kitsune claude zaraz na PM pojawi się wiadomość :) edit: PMY poszły, proszę o w miarę szybkie odpowiedzi, bo mało czasu już zostało :) Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez tweety
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Nezumi - bedzie wersja 2D, no ale w przypadku tego filmu naprawde wersja 3D jest fajniejsza. t.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Prawdopodobnie masz rację, ale nie wszyscy dostąpią tego zaszczytu :) Macie już jakieś plany odnośnie dystrybucji?
Napisano 28 Wrzesień 200915 l m@ti - bylo. Film od 1 pazdziernika bedzie dostepny w necie w wersji anaglifowej 3D i w wersji normalnej. Okularki do wersji anaglifowej naprawde latwo dostac, a jakby co to beda tez dystrybuowane przez sponsora filmu razem z ich produktem. Kto jest sponsorem - tez bylo - "Lech" . Aha , poza w sieci multikino bedzie leciec film przed projekcjami 3D , jak sie uda to przed Avatarem tez. salut t.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l koniec zaproszeń, szczęśliwcami okazali się być: mrkrzysiek mt Luki Luki Johny AdiJager Shogun 3D elDoro kitsune claude soska PMy poszły, do zobaczenia jutro :)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Tomku - chodziło mi bardziej o dystrybucję w kinach, bo o necie doczytałem. Byłoby naprawdę fajnie, gdyby animacja pojawiła się przed Awatarem, bo to jest target takich bajerów. Z drugiej strony - może warto też uderzyć np. do Cinema City? W Krakowie dużo seansów 3d jest też w Kinie Kijów ( http://www.kijow.pl/ ), jeśli chce się Wam, to można spróbować uderzyć też w takie miejsca. Myślę, że mali z większą ochotą pójdą na takie formy promocji.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczę premierowy pokaz filmu BIEG;) edit: minimalnie za pozno:)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Z Cinema City nie wiem jak bedzie. Z Multi mozna sie bylo dogadac sensownie. To jest film prawie 3 minutowy i na upartego mozna go traktowac jak reklame ( choc mocno nietypowa ) wiec potrzebna dobra wola ze strony kina zeby nie bulic horrendalnych kwot za emisje. No to juz zmartwienie na szczescie nie moje. salut t.
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Autor Byłoby bardzo miło gdyby udało się Wam dogadać z innymi sieciami. U mnie jest tylko Heliosnet / Kinoplex. Ale wiem, że to nie jest takie łatwe do dogadania, zrealizowania. Ale może kiedyś :)
Napisano 28 Wrzesień 200915 l A ja sobie będę oryginalny i nie chce zobaczyć premierowego pokazu BIEG :D
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Heh, z tymi "szczesliwcami" Tweety to chyba troche przesadziles :). Owszem, chetnie zobacze, ale doszczescie potrzeba mi odrobine wiecej. A, no i to zdanie z pierwszego posta: "29 września odbędzie się pokaz premierowy pierwszego krótkometrażowego filmu zrealizowanego w technologii 3d p.t. "BIEG" ." sugeruje jakoby to byl pierwszy na swiecie krotkometrazowy film 3d w technologii 3d, czy aby jest tak rzeczywiscie?
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Chętnie zobaczyłbym premierowy pokaz filmu BIEG w Krakowskim kijowie. To kino ma klimat. Ale kto tam posłucha siedemnastolatka ^^`
Napisano 29 Wrzesień 200915 l tak będą.. jak troszke ogarniemy się z robotą postaram sie przygotowac making`ofa dla internetu.. moze nawet jakis bardziej rozszerzony artykuł.. sporo osób z forum pracowało przy tym projekcie.. przeogromną robote wykonał Kris, Tweety , od poczatku prrojektu pracowal przy tym Jaras, Klcek, Leru, Misiek HC , generalnie projekt to było ogromne wyzwanie logistyczne i organizacyjne..z samego Pi bylo zaangazowane w to 28 osób.. tak ze materiału na artykuł jest sporo.. potrzeba poprostu odrobinę wytchnienia zeby na spokojnie to przygotowac..pozdr
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Autor Niektórzy już dzisiaj widzieli film, jeszcze chyba trwa jakieś afterparty. A ja natrafiłem na artykuł w Newsweeku i krótki wywiad z Tomkiem nt. tego filmu.
Napisano 29 Wrzesień 200915 l ja niestety juz musialem sie urwac, ale warto bylo podjechac. robi wrazenie i jak na debiut w tej technice ktory powstal w tak krotkim czasie to pelen respekt. btw kto to pytal o te renderery?;) spoilerowac nie chce,wiec o filmie nic nie mowie. od bodaj jutrzejszej nocy kazdy bedzie mogl obejrzec;) a okularki anaglifowe maja byc do leszkow dodawane wiec przyjemne z pozytecznym;) (onscreen keyboard sux) pozdr mt
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Jakoś poszło :) Fajnie było zobaczyć reakcję publiczności :) To zawsze cieszy po skończonym projekcie. Człowiek się namęczy ale jak to później zostaje docenione oklaskami to jakoś łatwiej dalej iść ;)
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Impreza na +. Trochę mnie bolało, że przy making of, nie było pokazanych żadnych siatek. Do tego silnika to teraz nikt się nie przyzna ;)
Napisano 29 Wrzesień 200915 l no ja też właśnie dotarłem do domu film całkiem fajny miło się ogląda dobra muzyka pasująca do obrazu, jeszcze raz wszystkim którzy tworzyli wielkie gratulacje dobra robota :)