Papa Pio Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Koleżanki i kolegi :P sculptuję w Blenderze przy użyciu myszki i spotkałem się z opiniami, ze to nie jest najlepsze rozwiązanie... w bitwach też wychodzę mizernie, choć jako początkujący sikam z radości jakie cudo wyrzeźbiłem :D... wrzucę Wam na pożarcie wojaka z prośbą o wskazówki na co powinienem zwrócić uwagę... mam świadomość że niedoróbek jest sporo no i ciężko żeby mój komp pociągnął większe zagęszczenie siatki... Aha i nie patrzcie na tarczę... bo jest po prostu niezrobiona l:P Edytowane 9 Luty 2011 przez Papa Pio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 mi najbardziej podoba się baza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 @ Papa Pio, też śmigam na myszce, więc nie ma co się poddawać, aczkolwiek też zamierzam na tablet przejść. Co do modelu to kolega chyba nie ma szyi(ale to się da zakryć troszkę zbroją). Największy babol to rozstawienie nóg - mega szeroko :d wyobraź sobie jego nogi bez tej zbroi ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Dec, można z tego coś ciekawego wyciągnąć, ciśnij! dwie spid główki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 WIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Głowa chyba za duża, teraz wygląda jak pigmej i coś dziwnego dzieje mu się pod piersiami, a tak to całkiem fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) Nie za niski ten facet ? Tak jakoś patrząc na głowę to wychodzi 1/7, przynajmniej takie mam wrażenie. Pozdro Znalazłem troszkę czasu więc up : Edytowane 14 Luty 2011 przez No]2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 Dzieńobry, kluski ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 kurcze, ta czacha jest swietna Marqson ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Clint ma nieanatomiczne ucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 wiem, wkrotce poprawie... ale dlaczego Clint? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Bo trochę podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Panowie co polecacie do renderowania ? może jakiś engine konkretny czy jedziecie po prostu vray'em. Mam na myśli renderowanie postaci, a więc sporo uwagi na skórę. SSS czy coś innego, prooooooooszę o podsunięcie czegoś jeśli ktoś posiada stosowną wiedzę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Jeszcze tydzień temu poleciłbym vraya ale jak obczaisz mentala to miecie. Po stosowną wiedzę odsyłam dvd z eat3d - bardzo dobry materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Nie wiem gdzie wrzucić,ale zostawie tutaj, bardzo fajne filmiki naszej rodaczki rzeźbiarki, obowiązkowe dla sculpterów: http://www.youtube.com/watch?v=M_OcQ19AfMQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 (edytowane) teraz może coś innego pokażę niż dotychczas :) salut. Edytowane 18 Luty 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeC Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 no troche lepiej ale caly czas te same ksztalty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 kolejny head, baza to co ostatnio: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Mam wrażenie ,że non stop masz te same proporcje, usta budowę oka i tak dalej. Wyćwiczyłeś się w tym i trzaskasz teraz łeb za łbem kropka w kropkę. Może coś zupełnie z innej bajki? Albo łeb z referek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ja już proponowałem referki jakiś czas temu, widać, że jest problem z ucieczką od schematu. Jeśli już chcesz trzymać się takich podejść to może spróbuj nadać jakąś specyficzną mimikę itp ? Może spróbuj wykonać kobietę itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 dokończyłem to ostatnie, teraz zabiorę się na coś z refelki: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 Wyeksponuj mu kości policzkowe, bo teraz to ich kompletnie nie ma, od razu będzie lepiej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Pogoda dopisuje wiec taki poobiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Ze starej bazy. 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Z profilu toż to Kubica ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Baza - kulka, uszy to kiedy indziej dorobie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Usta całkiem spoko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salameander Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Witam, ostatnio robię wszystko byle by się do matury nie uczyć wiec oto co ostatnio udało mi się stworzyć: Generalnie jeszcze nie skończone ale proszę was o pisanie wszelkich uwag. Mama nadzieje ze za niedługo zacznę ogarniać maxa bo na razie modeluje tylko z kulki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Witam :) zamieszczam by poznac opinie mojej pierwszej jeszcze nie skonczonej pracki w ZBrush. Dzis dopiero zaczolem przygode z tym programem do tej pory tylko 3DS Max ale w tym tez chce sie sprawdzic:) Krytyka i rady mile widziane modelowanie tego zajelo mi ok 2 godzin a od poludnia zalaczylem program Mam nadzieje ze na pierwszy dzien nie ma az tak zle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 chojrak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 raczej osoba ktora chce poznac opinie ludzi czy daze w dobrym kierunku w modelowaniu ZB Czy parametry mam dobre itp. Ciekawy zdania i porad od innych a nie chojrak;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Olafowi chodziło chyba o to że rozdziabioną ma mordke jak Chojrak Tchórzliwy Pies:D:D ALe mogę się mylić:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 tak dokładnie o to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 pies ciekawy jest jak pierwsza praca to dobrze bardzo nawet Jak na pierwszy dzien to nie ma az tak zle Cwiczenia sa tym ktore musisz wykonywac stale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 @yasamaru - myślę że powinieneś zacząć od czegoś z refki. Ciężko to ocenić co pokazałeś, bo ani to poprawnie anatomicznie, ani nie wygląda zbyt fajnie. Jeśli do obczajenia brushy to ok. Pooglądaj trochę timelapsów innych i zobacz co z czym się je. Oczy i zęby raczej bym robił z osobnych subtooli...ale to zależy od tego jaki workflow sobie wyrobisz. Początki są ważne, więc się skup na tym co robisz i szukaj najłatwiejszej metody abyś nie tracił czasu na zbędną robotę. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 ola-f - Zwracam honor bo zle zrozumialem:) tr3buh - Dzieki a od dzis raczej bede czesciej w Zb by pouczyc sie jeszcze wielu podstawowych rzeczy:) slowiak - Dzieki za rady a co do osobnych subtooli to do tego jeszcze nie doszedlem bo gdy dodaje drugi objekt to nie wiem jak powrocic do edycji poprzedniego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Trochę się tu ożywiło to skorzystam z okazji i zaproponuję pewną zabawę ;). Co wy na to aby zrobić coś takiego jak Daily speedsculpt w tym wątku?....a konkretnie: W każdą niedziele wieczorem ktoś podawał by 5 tematów na każdy dzień od pon do pt. Kto by chciał wrzucał by swoje interpretacje tematów które uda mu się zrobić... powiedzmy do soboty (niedzieli w południe). I tak co tydzień od niedzieli do niedzieli. Bez żadnych ograniczeń czasowych, sond i regulaminu :) tak o luźna zabawa motywująca trochę do pracy. Czekam na opinie i sugestie, jak coś to mogę podać pierwsze 3 tematy na śr,czw,pt i zobaczymy jak to się sprawdzi. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Swietny pomysl, ale az 5 tematow? to troche duzo, nie lepiej jeden temat na tydzien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 jestem za jednym na tydzien :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 (edytowane) Chodziło mi bardziej o to żeby był jakiś wybór, nie trzeba robić wszystkich 5, jak komuś podejdzie jeden zrobi jeden, jak 3 to 3. Jeden temat się trochę mija z celem bo będzie to to samo co Dwutygodniowy Speed Sculpt tyle że zamieni się w tygodniowy. Jednym tematem będzie trudno trafić w gusta wszystkich zainteresowanych. Ale jak wolicie ;) pzdr. EDIT// ok, nikt nic nie pisze to podam na probe 3 pierwsze tematy i zobaczymy czy coś się z tego urodzi do niedzieli. Edytowane 29 Marzec 2011 przez fishinthewater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Daily SpeedSculpt (Week 1 -28.03 || 03.04 ): 1.Środa: Frankenstain 2.Czwartek: Dracula (vampir) 3.Piątek: Ślimak pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 W sumie to mi się podoba i jestem za :D się na to pisze ;) Dobre jest to dla osób które chcą poćwiczyć, a nie mają pomysł, dokładnie ja tak mam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 slowiak się skarżył, że mu ludzie komcia sępią, więc będę szczodry i zaspamię. xD Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 slowiak się skarżył, że mu ludzie komcia sępią, więc będę szczodry i zaspamię. xD Sz. !kk .... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqson Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Patrząc jaka jest frekwencja na dwutygodniowym sculpcie to ten codzienny raczej nie wypali. Ode mnie Brudny Harry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 @Marqson Nie wiem czy to zamierzone ale we wszystkich twoich pracach bryła głowy jest zwężona. Profil zdaje się mieć prawidłowe proporcje. Szyja ma przekrój elipsy a powinna być zbliżona do koła. Ja tam jestem za minispeedam, Czy też grupą speedziarzy. Temat z dzisiaj :O Frankenstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Cholerka, świetny pomysł, szkoda, że na razie nie mam czasu ;/ ale na bank się podłącze pod zabawę jak tylko będzie to możliwe, pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) @Marvin - elegancki Franek Mój franki z conceptu creaturebox.com. pzdr. Edytowane 2 Kwiecień 2011 przez fishinthewater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Jak ktoś ma jakieś ciekawe tematy to niech zapoda 5 na ten tydzien. Dracula 2h (kolejny concept z creaturebox.com ): Ślimaka odpuszczam. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 @słowiak: Franki fajnie wyszedł jaki jest aktualnie temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi