JohnZi Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 fajnie Indian, ale ten model troche krzywawy na gorze przy zakrętce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 sofka jakaś od everów. Pierwsza wersja wizualizacji była robiona wg zdjęcia referencyjnego klienta. Później poszła zmiana, że jednak dajemy troszkę nowocześniejsze meble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) ok koniec, czysty render + lekka korekcja leveli w photoshopie: salut. Edytowane 14 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 100% naturals hehe :) do szamponu też będą shadery czy tylko packshot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 SWRSC- fajnie ciepło i przyjemnie, ale czy kamera nie jest lekko za wysoko i patrzy tak lekko w dol ? Może lepiej wyprostować perspektywę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 a bo to dla producenta płytek, dlatego tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 ahaa, to wracam co wcześniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 konkurencyjny towarek wypuszczony z francuskiego zakładu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 ladny packshot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
visualstudio Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Kolejny up , wnętrza atrium domu jednorodzinnego w angli. Zmiana żywopłotu, w finalnej wersji myśle że dodam liście na deskach i może wersje nocna. Pozdrawiam Matt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 warto ująć szparę na pień, bo zmienia nieco funkcjonalność tego parkietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 liście są totalnie płaskie i dziwny materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Takie pytanie: w tym momencie w tych wnękach umieściłem potrójne halogeny aquaformu, a czy jest może jakiś producent oświetlenia, który pozwala tam umieścić jakąś szynę na całej długości wnęki, która pozwalałaby na dowolne ustawianie halogenów, o podobnym kształcie, lub jakiś, który ma więcej jak trzy w jednej ramce? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Kolejny up , wnętrza atrium domu jednorodzinnego w angli. Zmiana żywopłotu, w finalnej wersji myśle że dodam liście na deskach i może wersje nocna. Pozdrawiam Matt łał świetne krzaki a ten pień od drzewa wyrasta z chodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 łał świetne krzaki a ten pień od drzewa wyrasta z chodnika te krzaki przypominają mi Minecraft :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Pressenter - www.xal.com , dobrej jakości a ceny atrakcyjne.. Visualstudio - cegła wygląda jak foto tapeta naklejona , drzewa słabe. , otwór w deskach by się przydał na strzale , ale za to ładnie odbicia wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 pressenter - albo nasze polskie http://www.essystem.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 visualstudio : liście strasznie słabe. pressenter: fajna podłoga :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Test wieczornego oświetlenia (brakuje jeszcze odbić i nieba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Dawno nic nowego nie pokazywałem tutaj, tak wiec exterior test- ogólnie: i jesień: Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Ogólnie fajnie, podoba mi się bryła budynku i jego materiały, na pierwszym fajnie trawa wyszła, tylko nie podoba mi się ten jotpeg niskiej rozdzielczości między drzewami. Na drugim jakoś płasko to podłoże wyszło, może jakiś kamyszek tu i ówdzie, troszkę dispa na teren. Z obu wersji zdecydowanie wywaliłbym portale z okien, strasznie się przez to sufit w środku odcina od zewnętrza. Pierwsza wersja zdecydowanie fajniejsza, kolorowo i z przytupem. ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Świetne Junior ;] Pierwszy zwłaszcza! od siebie bym dodał lekkiego dirta na łączeniu ściany z podbitką- przy tych pierwszych drzwiach z dłuuuugą rączką ;] Się przy okazji zapytam które światło lepsiejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 mi ten po prawej, ale mam wrażenie, że tam jest jakiś korytarz niż lustro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 wrzuć dirtmape na lustro aby zarysować jego krawędzie może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 cfaniak - ten żółtawy kolor od słońca mnie nie przekonuje. junior - świetne choć schody wyglądają na 2x wyższe niż być powinny. Przydałby się na nich dirt bo za czyste kąty do tych zabrudzeń betonu. arturprx2- mi ten po lewej bardziej siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 (edytowane) Dzięki za uwagi i kilka wyjaśnień/niejasności presenter- w scenie wszystko jest 3d, nie ma tam map 2d pomiędzy drzewami wiec nie wiem gdzie ty tam widzisz zdjecia, displeace jest na trawie, jednak ze to jesień, nie miało być jakoś specjalnie pofalowany? ten teren... Tores- no własnie się zastanawiałem, czy nie pobrudzić, teraz już będę mniej więcej próbował takich mniej czystsze betony robić ;) arturprx2- po prawej lepiej według mnie, daj lekka ramkę do okola lustra aby był zarys, ze jednak coś tam zamyka to pomieszczenie. pozdr. Edytowane 18 Październik 2010 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Wersja letnia bardzo mi się podoba. Jesień gorzej, trawa wygląda jak po powodzi. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 arturprx2: a lustro musi odbijać 100% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 temat narazie ogarniety i polecial do klienta, dałem chamfer na oddzielnego boxa bo tam byl material lustra na calej ścianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Takie krzesełko sobie dziś na szybko wymodelowałem w celu sprawdzenia tego ustrojstwa jakim jest indigo, render zajął 3,5 godz na Phenomie 9950 4x 2,81 ghz i 3GB RAM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Tamyl91 3,5h? a jaka rozdziałka 20k piksli? i tyle szumu jeszcze jest dziwna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Ostatni shot przed wysłaniem, podlasiak wersja modern :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 ciekawe jak wygladaja teraz koszta produkcji w porownaniu z budynkami sprzed 100lat jak teraz wszystko przypomina hotele robotnicze albo pralnie szpitalne ;) wyglada niemniej pozytywnie i optymistycznie - klientowi powinno podejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 super cfaniak, podobają mi się kolory. materiał desek wyszedł najfajniej, jedyne c odstaje i razi to mapowanie futryn, sekunde zajmuje takie mapowanie aby było w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 ciekawe jak wygladaja teraz koszta produkcji w porownaniu z budynkami sprzed 100lat jak teraz wszystko przypomina hotele robotnicze albo pralnie szpitalne ;) po dodaniu slow villa/apartamenty "koszt" jest piorunujaco wysoki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 ale to już vision3D nie koszta budowy i produkcji a czysta deweloperka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 to to ja wiem dlatego ten koszt ujalem w cudzyslow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 @ola-f: thx @xizor: tyle się namęczyłem w trakcie, że już nie miałem siły tych okien ruszać, pewnie poprawie jak będzie chwila wolna. Wierzcie mi, że jakbyście zobaczyli otoczenie tego budynku, to ten wydawałby się 'rezydencją', same klasyczne domki żółto-pomarańczowe z czerwonymi dachami w liczbie kilkudziesięciu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palczak Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 jeszcze sporo do zrobienia ale ogólnie jestem zadowolony: co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 (edytowane) hej hej, a co z refleksyjnością i matowością płytek oraz symulacją nierówności powierzchni? ;) EDIT: To ja zwracam honor, palczak:) Edytowane 19 Październik 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palczak Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 @Dunuś: "dzizus" -ale mam jeszcze roboty !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 kawalek sypialni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 świetny materiał zasłon. powiesz coś o nim więcej? bardzo ładnie całośc wogóle wygląda, czyściutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 @arturprx2 - bardzo fajny klimat wokół łoża ale te zasłony są pioruńsko ciężkie :) Jaśniejszy kolor i lekki prześwit załatwiłby sprawę IMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Wszystko ładnie ale te zasłony faktycznie wyglądają jak odlew z jakiegoś cięzkiego metalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 syntetyczny atłas tak sie układa i ma podobną refleksyjność. wyszlo świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 @arturprx2: fajny klimat tylko zasłony foliowe A tutaj 'zadupek' od pola strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 material tych zaslon to folloff w difuzie i reflekcie w ksztalcie M -jak mcdonald ;] i refl gloss na 0,5 z fresnalem 20. A jak sie komus nie podobaja to coz... kwestia gustu, takie mialem w zalozeniu i takie zrobilem ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Artur: całkiem całkiem. Ta lampa podłogowa to co to? Ziołotest: . Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 ekstra.... sam modelowales chwasty czy gdzies dopadles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi