Napisano 27 Grudzień 201014 l Test ciemnego studia i oświetlenia lodówek. Pierwszy raz w temacie, przydadzą się uwagi.
Napisano 27 Grudzień 201014 l jahred6 jest lepiej niż poprzednio, ale walcz dalej ps. ustawiając reinharda na 0.02 nie korzystasz z lwf'a
Napisano 27 Grudzień 201014 l Ładne, proponuję zaświecić nieco jaśniej, jest troszkę ciemno. Materiały lodówki wydaje mi się że troszkę słabe.
Napisano 27 Grudzień 201014 l SWRSC - lewy obrazek dużo lepsze wrażenie sprawia niż prawy (gdzie wszystko wygląda "zimno" i nie apetycznie, może jakoś ocieplić oświetlenie?
Napisano 27 Grudzień 201014 l SWRSC - wydaje mi się ,że jest trochę za ciemno. Rozjaśnij całość, maskę na lodówkę, zęby ujednolicić tło, a światła wewnątrz w ps. szkoda czasu i energii na testy i rendering. Pozdrawiam. Ja bym proponował mniej więcej tak: Loki - bez ps lepiej. fajne modele. Edytowane 27 Grudzień 201014 l przez Meedo_pl
Napisano 27 Grudzień 201014 l no fajnie to wygląda, lepiej. Właśnie dostałem info, że wewnątrz będzie jakieś oświetlenie jeszcze. Ocieplę. W ogólę jakies plamy sa na czarnym tle.
Napisano 27 Grudzień 201014 l @lukasjogabonito świetny render, jak się nazywają te krzesełka ? @SWRSC jak zwykle świetne :) salut.
Napisano 27 Grudzień 201014 l Indian zależało mi po prostu żeby była wiklina, nie pamiętam nazwy...jeśli chcesz mogę się podzielić modelem....
Napisano 27 Grudzień 201014 l Istotnie jest lepiej, spróbuj przepalenie zmniejszyć o pół i porównać efekty, choć brak przepalenia może istotnie odbierać fotorealizmu
Napisano 27 Grudzień 201014 l Test materiału opony, felga troche kaszana, ale nią się nie zajmowałem:
Napisano 28 Grudzień 201014 l Test postprodukcji i vrayfoga (rozmiar oryginalny to 2000 px dłuższy bok) Edytowane 28 Grudzień 201014 l przez Loki
Napisano 28 Grudzień 201014 l Duna młodzieńcze, dobre post pro. Loki bardzo lubię takie odseturowane klimaty, żwirek jest zdecydowanie za duży. Z pomiędzy drzew wydobyłbym lekko zblurowane ciepłe światło. Tu moja kuchnia wersja nocna : Uploaded with ImageShack.us Edytowane 28 Grudzień 201014 l przez jahred6
Napisano 28 Grudzień 201014 l jahred, nie chcesz mienić kadru? ponieważ jest bardzo ciasny i napchany, może coś ciekawszego wymyślisz?
Napisano 28 Grudzień 201014 l Xiz0r kadr mi się podoba, mam tam jakieś zboczenie co do kardrów... Prędzej z tym obrazkiem lekko przegiołem w PS'ie. Tutaj kolejny tym razem dzienny : Uploaded with ImageShack.us
Napisano 28 Grudzień 201014 l Teraz troszkę czuć klimatu :) w sumie nie jest tak źle, więcej sampli do cieni i nie podobają mi się flary z opraw...
Napisano 28 Grudzień 201014 l wlasnie flakesow nie ma wcale:P to chyba subdivs lakieru albo jakis inny szum.
Napisano 28 Grudzień 201014 l wielkość tych płatków(?) (flakes?) na lakierze i duży dof sprawia wrażenie jakby to był model do sklejania w jakiejs skali 1:18. chyba ze tak miało być
Napisano 28 Grudzień 201014 l @Dunuś - moze jakas mala animka gdzie widac ze to spectrum z mat a nie texa co? :) no i zostaje jeszcze plyta dvd i blu ray :] cd-rw mozna dodac, tez ma inne odbicia :) Edytowane 28 Grudzień 201014 l przez plasti
Napisano 28 Grudzień 201014 l tekstura to proceduralny gradient z maxa. Dzięki za sugestie. Zrobię nowe studio, z okładką i płytką, jako prezentacja produktu, to będzie na portfolio.
Napisano 28 Grudzień 201014 l vision3d: fajny ten lakier :) taki bardzo prosty teścik dla odprężenia. Pierwszy render brute force, drugi irr. Postprodukcji prawie wcale.
Napisano 28 Grudzień 201014 l Bardziej stawiam na irr, ładniej się prezentuje, ostrzej. Ile w ogóle to na brute się renderowało? Co do renderu to zawsze podziwiam żywość kolorów u Ciebie. To wszystko na exponentalu nadal? Sz.
Napisano 29 Grudzień 201014 l na plus: odbicia na lakierze (choc "przecialbym" je troche by podkreslic niematowy material) na minus: przepalone szyby i srodkowy slupek, material opon
Napisano 29 Grudzień 201014 l Kub@ - bardzo smakowite rendery. Berger - przez ujęcie i rozmyte refleksy wygląda to trochę jak zajebiście zrobiony corelowski draw. Dunuś - pierwsza wersja naturalniej wygląda.
Napisano 29 Grudzień 201014 l pressenter - od dłuższego czasu używam lwf + curves. Potem AE lub PS. Osobiście myślę że na zwykłym exponentialu też by mogło wyjść cośp odobnego. Irradiance jest ostrzejszy bo wyrenderowałem go w prawie 2x wyższej rozdziałce niż Brute force, a następnie zmniejszyłem i mocno wyostrzyłem. Bruteforce renderował się aż 3 h ! to trochę dużo jak na i7 4ghz... Ale wydaje mi się że to głównie przez to szkło z refraction glossiness i subdivs na 50. Pionix - dzięki
Napisano 29 Grudzień 201014 l hej wszystkim ,wrzucam scenę zrobioną jako cwiczenie ku opanowaniu wszysktiego:) bez kontekstu. c4d+vray +ps. prosze o opinie.
Napisano 29 Grudzień 201014 l mikeeho - flare zdecydowanie bym zmniejszył albo zupełnie wywalił, nie pasuje zbytnio. Textura parkietu jest rozciągnięta.
Napisano 29 Grudzień 201014 l jak coś, to ma być toonowo i w nieszerokiej palecie kolorów :) kulisy zlecenia które teraz robię, reklama
Napisano 29 Grudzień 201014 l Kuba kobiete uwzglednilem, jeszcze bede poprawiał. Jak byście pokolorowali i doduperelczyli scenkę? Nie mam pomysłu na dizajn :) Edytowane 29 Grudzień 201014 l przez Camel
Napisano 29 Grudzień 201014 l lec po schematach na fotolii masz wiele renderowanych aranżacji, bo takiego stołu konferencyjnego sobie nie wyobrażam osobiście (ten niski mały), a wymieszanie ze stołem roboczym (wnioskuje po siedziskach dla obu) to nie najlepszy pomysł, lepiej wcisnąć zielenine (bieleninę w Twoim wypadku) i jakiś taras biurowy etc. Lepiej coś podpatrzyć IMO, choć jest tu wielu zwolenników odkrywania ameryki.
Napisano 29 Grudzień 201014 l Kub@ bardzo ładne rzeczy wrzucasz ostatnio, ja dalej walcze ze swoim skillem oto salonik do kuchni którą ostatnio pokazywałem : Uploaded with ImageShack.us
Napisano 29 Grudzień 201014 l SWRSC dzięki, sam jestem pod wrażeniem :-) indian dzięks to jest model z firmy Giovanni Sforza. W Twoim renderku na pewno balans bieli jest skopany, również czarnym ścianom dałbym kolor - prawie czarny i materiał overwrite z białym ( lub lekko szarym ) materiałem dla GI, bo sączy czerń na białe fotele i sufit.
Napisano 29 Grudzień 201014 l @jahred6 - Właśnie, dywan rewelka :-) Ale przyczepiłbym się tych wielkich poduszek, wyglądają jakby były to jakieś głazy czy z jakiegoś pomalowanego styropianu, nawet nie wiem jak to określić, na pewno nie sprawiają wrażenia mięciutkich poduszeczek, na których się będzie wygodnie opierać głowę :-) Ten wielki biały fotel to Twój projekt, czy taki mebel naprawdę istnieje ? Ten duży wiszący kwadrat z otworem, z którego idzie światło... co to ? Jakiś lampion czy dziura prowadząca do sufitu ?
Napisano 29 Grudzień 201014 l Test materiałów i oswietlenia dla blendera z wątku minibitwy AGD, pierwszy raz renderuje jakies takie male urządzonko i nie wiem czy dobrze je przedstawilem..
Napisano 30 Grudzień 201014 l dzieki kub@ za swoją opinię. dziwne ze parkiet wydaje sie rozciagniety-niby mapowanie proporcjonalnie zostalo ustawione.fajne masz te wnetrza. moglbys napisac cokolwiek wiecej o ustawieniach ?
Napisano 30 Grudzień 201014 l test wisterio podobnego pnącza i ogólnego "nastroju" obrazka. Edytowane 30 Grudzień 201014 l przez Loki
Napisano 30 Grudzień 201014 l jahred6: Masz dużo lepiej niż tamto, co ostatnio pokazywałeś. Dywanik bardzo ładny, powiedz o nim coś więcej.
Napisano 30 Grudzień 201014 l loki spoko, ale mgla jak dla mnie zdecydownie za mocna, i dzialajaca desaturujaco a nie mglisto mhm
Napisano 30 Grudzień 201014 l w sumie chyba tak właśnie mgła powinna działać: jak sam patrze teraz na to to dopracownaia wymaga shader drewna na tarasie i tynku - bo słabo to wyszło. Moze jeszcze jakieś krople na lisciach - chociaz nie mam pojecia jak rozłozyc je po geometrii skoro tam jest opacity map :/ Edytowane 30 Grudzień 201014 l przez Loki