Skocz do zawartości

Rendery testowe, testy shaderów, rendery for fun. - 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

SWRSC - lewy obrazek dużo lepsze wrażenie sprawia niż prawy (gdzie wszystko wygląda "zimno" i nie apetycznie, może jakoś ocieplić oświetlenie?

Napisano (edytowane)

SWRSC - wydaje mi się ,że jest trochę za ciemno.

Rozjaśnij całość, maskę na lodówkę, zęby ujednolicić tło, a światła wewnątrz w ps. szkoda czasu i energii na testy i rendering.

Pozdrawiam.

Ja bym proponował mniej więcej tak:

lod01copy.jpg

Loki - bez ps lepiej. fajne modele.

Edytowane przez Meedo_pl
Napisano

no fajnie to wygląda, lepiej. Właśnie dostałem info, że wewnątrz będzie jakieś oświetlenie jeszcze. Ocieplę. W ogólę jakies plamy sa na czarnym tle.

Napisano

Istotnie jest lepiej, spróbuj przepalenie zmniejszyć o pół i porównać efekty, choć brak przepalenia może istotnie odbierać fotorealizmu

Napisano (edytowane)

Duna młodzieńcze, dobre post pro.

Loki bardzo lubię takie odseturowane klimaty, żwirek jest zdecydowanie za duży. Z pomiędzy drzew wydobyłbym lekko zblurowane ciepłe światło.

Tu moja kuchnia wersja nocna :

kuchnianoc2pp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez jahred6
Napisano

wielkość tych płatków(?) (flakes?) na lakierze i duży dof sprawia wrażenie jakby to był model do sklejania w jakiejs skali 1:18. chyba ze tak miało być

Napisano (edytowane)

@Dunuś - moze jakas mala animka gdzie widac ze to spectrum z mat a nie texa co? :)

no i zostaje jeszcze plyta dvd i blu ray :]

cd-rw mozna dodac, tez ma inne odbicia :)

Edytowane przez plasti
Napisano

tekstura to proceduralny gradient z maxa.

Dzięki za sugestie. Zrobię nowe studio, z okładką i płytką, jako prezentacja produktu, to będzie na portfolio.

Napisano

vision3d: fajny ten lakier :)

taki bardzo prosty teścik dla odprężenia. Pierwszy render brute force, drugi irr. Postprodukcji prawie wcale.

brutev.jpg

Napisano

Bardziej stawiam na irr, ładniej się prezentuje, ostrzej. Ile w ogóle to na brute się renderowało?

Co do renderu to zawsze podziwiam żywość kolorów u Ciebie. To wszystko na exponentalu nadal?

Sz.

Napisano

Kub@ - bardzo smakowite rendery.

Berger - przez ujęcie i rozmyte refleksy wygląda to trochę jak zajebiście zrobiony corelowski draw.

Dunuś - pierwsza wersja naturalniej wygląda.

Napisano

pressenter - od dłuższego czasu używam lwf + curves. Potem AE lub PS. Osobiście myślę że na zwykłym exponentialu też by mogło wyjść cośp odobnego.

Irradiance jest ostrzejszy bo wyrenderowałem go w prawie 2x wyższej rozdziałce niż Brute force, a następnie zmniejszyłem i mocno wyostrzyłem. Bruteforce renderował się aż 3 h ! to trochę dużo jak na i7 4ghz... Ale wydaje mi się że to głównie przez to szkło z refraction glossiness i subdivs na 50.

Pionix - dzięki

Napisano (edytowane)

Kuba kobiete uwzglednilem, jeszcze bede poprawiał.

Jak byście pokolorowali i doduperelczyli scenkę? Nie mam pomysłu na dizajn :)

biuro1p.jpg

biuro2h.jpg

Edytowane przez Camel
Napisano

lec po schematach na fotolii masz wiele renderowanych aranżacji, bo takiego stołu konferencyjnego sobie nie wyobrażam osobiście (ten niski mały), a wymieszanie ze stołem roboczym (wnioskuje po siedziskach dla obu) to nie najlepszy pomysł, lepiej wcisnąć zielenine (bieleninę w Twoim wypadku) i jakiś taras biurowy etc. Lepiej coś podpatrzyć IMO, choć jest tu wielu zwolenników odkrywania ameryki.

Napisano

SWRSC dzięki, sam jestem pod wrażeniem :-) indian dzięks to jest model z firmy Giovanni Sforza. W Twoim renderku na pewno balans bieli jest skopany, również czarnym ścianom dałbym kolor - prawie czarny i materiał overwrite z białym ( lub lekko szarym ) materiałem dla GI, bo sączy czerń na białe fotele i sufit.

Napisano

@jahred6 - Właśnie, dywan rewelka :-) Ale przyczepiłbym się tych wielkich poduszek, wyglądają jakby były to jakieś głazy czy z jakiegoś pomalowanego styropianu, nawet nie wiem jak to określić, na pewno nie sprawiają wrażenia mięciutkich poduszeczek, na których się będzie wygodnie opierać głowę :-) Ten wielki biały fotel to Twój projekt, czy taki mebel naprawdę istnieje ? Ten duży wiszący kwadrat z otworem, z którego idzie światło... co to ? Jakiś lampion czy dziura prowadząca do sufitu ?

Napisano

dzieki kub@ za swoją opinię. dziwne ze parkiet wydaje sie rozciagniety-niby mapowanie proporcjonalnie zostalo ustawione.fajne masz te wnetrza. moglbys napisac cokolwiek wiecej o ustawieniach ?

Napisano (edytowane)

w sumie chyba tak właśnie mgła powinna działać:

FogTree.jpg

Buffalo_River_fog_tree__MG_2248-709908.jpg

jak sam patrze teraz na to to dopracownaia wymaga shader drewna na tarasie i tynku - bo słabo to wyszło. Moze jeszcze jakieś krople na lisciach - chociaz nie mam pojecia jak rozłozyc je po geometrii skoro tam jest opacity map :/

Edytowane przez Loki