Napisano 30 Lipiec 201014 l Nowy model do knigi. Staff car samego wodza. Mało do niego dokumentacji, ale założenie jest by odwzorować najdokładniej jak sie da ;). Rendery chronologicznie w miarę pokazują kolejne etapy. Z uwagi że ich duzo bede wrzucał w kolejnych po sobie postach. Pozdro! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 26 Listopad 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 30 Lipiec 201014 l No tak. Widzę że niedługo już nie będę posiadaczem najfajniejszego Merola na portalu ;). Powodzenia w pracy - idzie naprawdę dobrze - szczególnie silnik mi się podoba.
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Post nr2 z renderami ;) : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Nr 3: dłubanie przy korpusie silnika plus dodany rozrusznik: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor Post nr 4, jeszcze trzy w clay'u: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 30 Lipiec 201014 l O widze ostra konkurencja dla Komic'a co prawda nie zbiornik ale poziom szczegolu i realizmu na pewno nie gorszy xD Pozdro no i tak trzymaj xD
Napisano 30 Lipiec 201014 l Poprostu miazga, piekna robota :) podziwiam :) Mam małe pytanko wzor na szybce reflektora jest wymodelowany czy textura?
Napisano 30 Lipiec 201014 l Dawno nic nie komentowałem, wiec wypadało by coś dodać od siebie. Rysiek, pięknie Ci to idzie. Ale pamiętaj, rąąąąączki trzeba potem umyć. :)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Gosh, Człowiek wraca z urlopu a tu kolejny (de)motywator ze stajni klimka:)
Napisano 31 Lipiec 201014 l jak to mowil dziadek kolegi: "o jezusicku i wszyscy swieci razem wzieci..." kliment niszczysz psychike :D
Napisano 31 Lipiec 201014 l na tym etapie, jest to juz tak piękne że zaczyna brakować słów, powalasz detalem! powodzenia dalej :)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Autor Dzięki wszystkim i cieszę się że się podoba. Up z dzisiaj: śmigiełko plus przód silnika, dzięki czemu mogę przejść na drugą stronę: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 31 Lipiec 201014 l Rozumiem, że pokazujesz fotki referencyjne na podstawie których zamierzasz dopiero zacząć robić tego Mesia? ;) nordenowi chodziło chyba o "wyjdź i przyjdź wczoraj" ;)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Piekna robota a detal to wymiata. Klimek a tryby w silniku tez sa? olej zalany? :) SUPER gratulacje detalu i cierpliwosci :) Czekam na wiecej.
Napisano 31 Lipiec 201014 l kurcze Kliment, kiedys mozna bylo mowic ze masz swietny modeling, teraz trzeba mowic ze modeling swietny i materialy tez niczego sobie. ps: za firewallem nic nie ma, nie wierz im!
Napisano 31 Lipiec 201014 l Autor pionix, wiecho, Nvidia, Piotrek, simonhc - dzięki za miłe słowo. mirach - Od dawna przypuszczałem ze tam nic nie ma, dzięki, zaoszczędziłeś mi zachodu ze sprawdzaniem :D Edytowane 31 Lipiec 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 31 Lipiec 201014 l Kliment, se fantastic, : ], trzymasz klase jak zawsze 5*****. jak narazie wyglada polycount?
Napisano 31 Lipiec 201014 l heheh.. NAZI WOZ :D Ubawilem sie z ta nazwa:) MERCEDES 540 K :) na poczatku zabawy z 3d robilem to autko. Ja bym prosil o render studyjny :)
Napisano 31 Lipiec 201014 l Autor SereCk, to nie jest mercedes 540K ;P. Choć tego tez już robiłem ;) Ten to mercedes G4 trzy osiowy , wielki i ciężki ;)
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor Druga strona silnika. gniazda na swiece są- niebawem je zamontuje;). ( mrys mówi że po gniazdach sadząc pewnie gromnice. :D ) zna sie dziadzia na mechanice ho ho! :D Uploaded with ImageShack.us
Napisano 1 Sierpień 201014 l Cos mi sie wydaje panie Kliment ze jeszcze pare screenow i was oraz towarzysza Komica nikt nie bedzie lubial na tym forum xP No a tak na serio no to nie moge sie doczekac konca xD
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor Jacek - do końca to daleka droga jeszcze, nie ma skrzyni biegów, tylnego zawieszenia i masy dupereli na etapie ramy i tego wszystkiego co pod podłogą. A mam skończyć z wnętrzem, skórzanymi kanapami i ładnie zrobionymi zegarami na desce kabiny. Szybko to nie nastąpi niestety:)
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor Rzeczone świece ;D Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Sierpień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 1 Sierpień 201014 l szkoda ze wirej, ale efekty pracy sa niesamowite, niemcy w fabryce robili z mniejsza dokładnoscia :) PS:podziwiam za wrzucanie zdjec przez przegladarke :) Edytowane 1 Sierpień 201014 l przez cortes
Napisano 2 Sierpień 201014 l Klimentm proceduralki czy nie. Ale i tak te materialy wygladaja spoko, do tego mega fajny model i rezultat gotowy: ], swietne
Napisano 2 Sierpień 201014 l Pierwszy raz się wypowiem w tematach Klimenta, bo jak do tej pory to mnie zatykało, choć podziwiałem szczerze - Komic jest świadkiem. Gdy patrzę na Twoje prace to aż wstyd się przyznawać do swoich lepiszczy. Piękna robota strażaku
Napisano 2 Sierpień 201014 l machnalbys mi jakis silniczek do mustanga jak juz tak dziubiesz:P Bardzo fajnie idzie:)
Napisano 4 Sierpień 201014 l Świetnie, świetnie. Tyle drobiazgów i taki poziom szczegółów. Robi wrażenie. Niecierpliwie wyczekuję końca :) Pozdro
Napisano 4 Sierpień 201014 l Te powierzchnie to tekstury proceduralne? No, no, jestem pod wrażeniem! Wrzucasz je tylko jako kolor, czy również i mapę odbić oraz bump?
Napisano 4 Sierpień 201014 l Autor mookie - tylko diffuse i bump odpowiedni. Ważne też jest oświetlenie tego właściwie. HDRKA rządzi ;) next up: skrzynia biegów, sprzęgło i skrzynka przeniesienia napędu. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 4 Sierpień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 4 Sierpień 201014 l Jak tak dalej pojdzie z detalem to bedzie chyba najbardziej wypasiony model detalem na forum. Lecisz dalej klimek z tym modelem powodzenia w dalszej pracy!