Master Kiełbaster Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 ale niewiadomych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor_v Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Wookie... a da sie thermalright ultra 120 ex zalozyc ze tak powiem w pionie?:D:D:D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Dalo by sie jesli nie chaczyl by o radiator na nb - wiec trzeba bylo wymienic go , siedzi teraz thermalright hr05 , troche kijowo ze standardowo sie nie da. Dorwal w swietnej cenie "niezla" grafe - 8800 Ultra ;D Ps 8800GS Evga do sprzedania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 to też sie pochwalę: ostatni upgrade: Core2quad 9450 asus p5e Tablet Introus A5 wide To tyle bo reszta bez zmian. Chłodzenie to Ninja + 4x120 więc jest bosko cicho i chłodno. Teraz składam drugiego quada do pary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Jak dojdzie lepsze chłodzenie to atakuje dalej: 1,8@3,24 przy Vcore 1,44 Stabilnie, testowane w crysis'ie, markach itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Sprawdzales Orthosem / Prime95 ? Gry i smarki to pikus zapewniam ;] 1.44 z biosa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Ze pikus to wiem, orthos pół godziny dawał rade, superPi liczy 32mb, Jeśli raz na rok będzie zwiecha to przeżyje ;) tak z biosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 skoro wy sie chwailcie to ja tez: procek e4400 [email protected] mobo evga 650i ultra grafika gf8600gt palit sonic 2gb goodram 800mhz 2x200gb samsung raid0 monitor - samsung 931bw (zastanawiam sie nad kupnem drugiego takiego samego) no i vista 32 bity bo z 64 mialem problemy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 tez sie przylansuje q6600 @ 3,4ghz (po kupnie chlodzenia pojdzie na 3,6 ;) ) 8gb ram ocz reaper p5b deluxe 2x250gb wd raid gforce 8600gt wacom intuos a5 wide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 ttaaddeekk masz boxowe chłodzenie na procesorze na razie ? i chodzi Ci na 3.4Ghz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 freezera7 (koszt okolo 60zl), w maxymalnym stresie temperatura nie wychodzi powyzej 67, gdzies czytalem ze core temp podaje temperaturke o 10stopni wyzsza, i bezpieczna granica to ~75stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 nie warto dla 5% mocy się bawić jak dla mnie, nie odczujesz różnicy( pomijając lans :P) poza większym hałasem i 2x większą temperaturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 Gadasz głupoty, Master :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 narazie mam przyrost 70% mocy przy renderowaniu w AE cs3 (obslogujacym 4 rdzenie), nie tylko od procka ale podniesienie magistrali niezle dalo szczegolnie dla ramow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 co ? jakies 5% ? ;] cos ci sie pomylilo w tym wypadku procentowo wydajnosc rosnie o tyle o ile procek przetakowany , no mniej wiecej ;] , czas rendera tego samego znacznie sie skraca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 mówiłem o przetaktowaniu z 3.4 na 3.6. w pewnym momencie przyrost temperatury robi się niewspółmierny do przyrostu wydajności :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Ja teraz upgrade lekki robiłem 6600 gt sp1 ( o huja rozbic to pasywne przy normalnym użytkowaniu 90 stopni :/ , musiałem passiva z jakiegoś starego procka wziąść ) celek 3,2 D ( prosze sie nie śmiać , to była pomyłka ^^ ) 1 giga królewskich kamieni ddr2 667 ( i tak chodza na 533 ) gigabyte 945gcmx s2 crt 17 siemens bamboo one a swojego twardzielka 40 giga dalej mam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 popraw orta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 No to ja się pochwalę:) Od dzisja będę trzaskał rendery na: Laptop, Intel C2D T9300 2.5GHz, 2048MB 667MHz, GeForce 8400M G. Przy dłuższych pewnie będę robił sieciowy to wyjdzie w sumie 2x2,5+3,0+1,5GHz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Witam Czy ktoś ma quada 6600 na płycie Asusa P5B-E? Przymierzam się do kupna tego proca, a różne plotki chodzą na temat płyty. Na stronie producenta niby jest informacja, że powinien iść, ale na stronach sklepów jakoś nie ma tej informacji. Mój konfig: C2D E6400 Asus P5B-E 4x1GB Geil 800MHz Radeon x1950 Pro PZDR mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 phenom? ale wstyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 "...Quad Core lub Phenomy mają znacznie więcej sensu. Te ostatnie są już obecnie pozbawione błędów, a do tego ich cena jest niższa niż Quadów Intela... w topowej wersji Black, która nie dość, że jest najszybsza, to jeszcze ma odblokowany mnożnik." :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 "Z lektury zagranicznych serwisów wynika, że większość recenzentów zdołała podkręcić procesory Phenom X4 9850 do około 3 GHz, przy czym najwyższy wynik to 3,5 GHz przy chłodzeniu wodnym. Być może także skusimy się na mniej konwencjonalne metody chłodzenia – nasze 2,9 GHz uzyskaliśmy na tanim wentylatorku Pentagram :-)" intel z zablokowanym mnożnikiem się lepiej podkręca :* a co do ceny to kosztuje tyle samo albo więcej niż q6600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 wieeeesz, i tak nie bede go podkrecal :o i sa tansze od 6600, przynajmniej tam gdzie kupowalem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 serwus :) od kilku miesiecy mam kilka quadow intela i jednego quada amd. phenoma nie polecam. Teoretyczsnie wszystko jest ok, - ale widze ze gorzej radzi sobie z wielowatkowoscia, zacina sie caly podczas liczenia , a czasy renderow ma ok. 10% gorsze niz quady intela. I w sumie kosztowal tez 10 % mniej :D . Ale nie polecam. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 hmm.. myślę o kładzie własnie intela.. teraz mam: Duron 850Mhz Gforce2 8MB 256 MB ram monitor samsunga, który nie zawsze pokazuje zielony. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) a oto ciasteczka studio: Edytowane 22 Lipiec 2008 przez ciacho191 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Jak bym miał obrus na stole to bym się wściekł chyba.... Przyznaj się ciacho, specjalnie to przytargałeś i podłączyłeś pod telewizor jak starych nie było żeby się popisać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 no to sie ja tez pochwale mym zlomikiem ;p komp nr 1: amd64 x2 4200+ toledo asus a8n-sli premium 1gb ddr400 kingmax xfx 7900gt wypasiona plaska dziewietnastka(crt na diamondtronie, res>full hd) wd 320gb sata2 dvdrw lite-on chieftec 450w freezer 64 pro +inne duperele komp nr 2: amd54 3000+ venice gigabyte k8ns z pasywnym chlodzeniem 1gb ddr400 kingmax zabytkowy geforce3 17" iiyama lcd seagate 80gb ide cdrw lg chieftec 360w alpine 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 to ja tez sie pochwale od paru miechów renderuje na: Q6700 8GB DDR2 Patriot GF 8800 GTS 512 DDR3 22" asus VW222U mam jescze dwa inne kompy i mam pytanie jak robic rendering sieciowy Vray+max9 tak zeby utworzyly dwa kompy mala render farme? nigdzie nie moge sie doczytac jak tego dokladnie dokonac i jakie oprogramowanie potrzebne. ktos mnie pokieruje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 mam pytanie jak robic ... mala render farme? Też nie wiem ale czytałem jak to niektórzy robią :) przez network render manager takie jak: Deadline Smedge RenderPal sprawdź i jak Ci się uda to daj znać jak to zrobiłeś może się przyda na zaś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 noooo jest jeszcze do Maxa dołączany BackBurner ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 ja od 2 tygodni siedzę na C2Q Q9450, Radeon HD 4870, 8 GB ram'u 4x2gb GEIL ULTRA cl4 pc6400, hdd samsung F1 640, monitro HP 24cale LP2465, bardzo sympatycznie sie pracuje na takim sprzęcie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 tak się zastanawiam czy wszyscy którzy mają więcej niż 4 GB mają viste64bit (na którą przecież tak strasznie narzekają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Mogą mieć jeszcze XP Pro x64. Ale też nie wszyscy narzekają na Vistę x64, to stereotyp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 ja problemów z Vista na razie nie mam (odpukać) szczerze polecam, tylko najgorsze jest to że na dzień doby nie masz 1,5 GB bo system wsysa tyle :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Moja w 1GB się spokojnie mieści. Mając w sumie 2GB mogłem nawet renderować jakieś drobniejsze rzeczy, chociaż sam system działał wyraźnie wolniej. Nie ma to jednak żadnego znaczenia bo przecież rozmawiamy o stosowaniu Visty na komputerach z >= 4GB pamięci, a wtedy wszystko ślicznie działa i dla maksika spokojnie wystarcza (oczywiście w zależności od tego co robimy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Zgadzam się ale mimo wszystko niezbyt fajnie wygląda jak widzisz że tyle ramu idzie na system. No ale mając 4 GB albo i więcej można pracować bez obaw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Hmmm z tym zrzeraniem przez Viste ponad Giga ramu to nie do końca tak jest. System sobie od razu rezerwuje pamięć, dzięki czemu szybciej działa. Jeżeli inna aplikacja potrzebuje ramu to system tą pamięć zwalnia. Sprawdzone. Już nie pamiętam dokładnie co renderowałem, chyba jakiś gigantyczny trawnik robiony particlami :P, System po uruchomieniu zjadł 1,2GB. Po uruchomieniu renderingu Max korzystał z ponad 3,5GB Ramu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 ja odkąd mam Viste x64 i 8GB prawie zapomniałem co to ram :) i na viscie mam o niebo mnie problemów niż na już starawym Xpku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Amen. Vista for life :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Yeah! Vista FTW! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 poradzi mi ktos jakies info jak zalaczyc backburnera i jak go ustawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 menager -> server -> 3dsmax (każdy na innym koputerze) oblicza ten komputer na którym jest uruchomiony serwer. To tyle. Tylko, że nie ten dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syriusz 27 Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Też jestem zadowolony z Visty, system w miarę stabilny. Też się pochwalę:) Prosecosr: 2x Quad Xeon 2,5gh Pamięć: 4 gb Kingston Grafika:Gforce 8800 GTX 765mb Dyski: 2xbaracuda 500gb I mam pytanie:Gdzie znajdę stronkę z waszymi testami komputerów? Była tam jakaś scena ze strony chaosów do testów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 menager -> server -> 3dsmax (każdy na innym koputerze) oblicza ten komputer na którym jest uruchomiony serwer. To tyle. Tylko, że nie ten dział. a mozesz mnie pokierowac zebym sie dowiedzial krok po kroku co mam robic bo jak narazie nic nie znalazlem a udalo mi sie wlaczyc jedynie na jednym kompie backburner server a na drugim manager i wyswietlilo sie ze sie polaczyly czy cus dalej nie wiem co trza zrobic. bardzo byl bym ci wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 To jesteś już prawie jak w domu. więc w okienku do renderowania wybierasz metodę netrender pojawia się nowe okno gdzie wybiera się czy korzystać ze wszystkich serwerów czy tylko wybranych, czy obrazek dzielić czy nie, czy dołączyć mapy itp potem wciskasz przycisk submit i rozpoczyna się renderowanie (tylko, że jeżeli server jest na tym samym komputerze z którego puszczasz rendering to ci się uruchomi taki szczątkowy 3dsmax. Ważne jest żeby wybrać gdzie ma być obrazek zapisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 miałem niedawno up mojego jakże kozackiego sprzętu :P -Athlon x2 4000 - bez zmian -2x2gb ocz 800 ddr2 - z 1gb :P -Gf 8500GT 512 - za 70zl, wcześniej gf 6150 z płycie głównej XD Myślę żeby w końcu się przesiąść na 4 rdzenie, już jednak za długo to się renderuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) levus> niestety jesteś w błędzie ja tak prawie codziennie siedzę przy kompie bo starzy jak zwykle coś robią :] ale niestety jak na razie tam nie mam neta :/ a obrus mi nie przeszkadza bo mam myszkę i klawiaturę na brzuchu :D Edytowane 17 Sierpień 2008 przez ciacho191 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi