F/X Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Nie ma się do czego przyczepić. Idzie super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 jak ciapiesz Low Poly... calosc (High) do maxa, czy decimation i do maxa? A moze topogun lub 3dCoat... bardziej ciekawi mnie, czy robisz decimation - i jak duzy - czy dzialasz na pelnym High. Mozna tez zrobic tak duzy decimation, zeby tylko poprawic troszke topologie, ale tak sie chyba nie robi... lepiej miec kontrole od poczatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 Decimation najpierw, pozniej do coata, pozniej do maxa. Wielkosc decimation na oko dla poszczegolnych subtooli, ale zazwyczaj wacha sie od 2-8 procent. Wiesz, jak obiekt ma duze plaszczyzny to starcza mniej, jak jest bardziej rzezbiony to trzeba dac wiecej, no po prostu musi wygladac normalnie z pewnej odleglosci. Ten modelik w maxie to ~3,5mln trisów, ale cieżko jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2010 Update, przepalilem i zaczalem malowac, jeszcze dumam nad zestawem kolorystycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 No levus chyba skosiłeś ten konkurs. 4 passes? Możesz opisać metodę jaką przepalasz tego diffusea? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 jaki wyczesany :D podobają mi się żywe kolorki, dają kuglarskiego fila, do którego mam sentyment, jak nie raz wspominałem :D kurcze te spinki są bomba xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Talenciak!!! Bardzo mi się podoba, a może spodnie zrób mu w szachownica albo tkaie paski jak gwardia szwajcarska :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 nie no jest kozak:) bedzie wypasny character teraz szukaj palety kolorkow, tez mialem z tym problem, teraz napewno jest ich za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Ao fajnie wyszło: Kolorki pstrokate też mogą fajny klimat zrobić, ale na razie wyglądają chotycznie. Niewiadomo gdzie patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Wywaliłbym zielony ;d Przepalenie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Wygląda świetnie, kolor mi odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2010 Dzięki za pozytywny odbiór:) lucek - jak znajde czasu trochę to opiszę, ale nie mogę obiecać bo i tak siedzę po nocach. Ogólnie rzecz biorąc przepalam ao, światło z góry z 4-ech lamp dookoła w dwóch wersjach, i czwarta taka rozjaśniająca, coś a'la specular, ale jest prawie niewidoczna. Coś tam podciągnąłem z tymi kolorkami, dzięki za podpowiedzi Kirian, F/X i PIraT, przydały się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Ja bym widział ten fiolet raczej w stronę ultramaryny a czerwień raczej burgundowa. Takie kolory fajnie wyglądają w połączeniu z fałdkami i marszczeniami. Zieleń głęboka intensywna - fajnie to zagra z tym zielonym światłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Kurcze świetnie to wygląda :D Chciałbym takie buty. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Teraz kolorki znacznie lepsze :D Marchewkowy dałbym trochę bardziej czerwony, a fioletowy ciemniejszy i może lekko agresywniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 hej a bedzisz robil textury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 i tak dla mnie trochę za dużo chaosu w kolorach. Fioletowy w ogóle mi do tej czerwieni nie pasuje :( Model i sculpt jak dla mnie rewela! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Nie powinienem się ludziom wtrącać do roboty xD ale tu moja mała propozycja http://img208.imageshack.us/img208/8720/57665193.png zdesaturowałem portki i niektóre fioletowe elementy, ciepłą czerwień zastąpiłem karminem i trochę przyciemniłem, ogólnie kolorystyka mi się podoba, tylko trzeba było to trochę uspokoić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 ten z 1go postu bardziej mi sie poodbal! ;) troche mu usteczka podkoloruj:) widze ze lubisz bardzo postacie "tego" typu. Jak widzialem sculpt to wyobrazalem sobie ze to bedize jakis takis wiesniak, a wyszlo zupelnie inaczej, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 Czesc, dzięki wielkie za wypowiedzi na temat kolorów, dały trochę do myślenia i ogólnie za komenty. Z kolorami jeszcze powalczę, bo mało na razie od ostatniego razu ruszyłem, ale na razie maluję, może uda się jutro skończyć, jak nie to klops. Matys, no texturki robię jakieś oczywiście:) Bruneq, nie od Ciebie pierwszego o tym wieśniaku słysze:p Updejt, viewport maxowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Widzę że przysiadłeś nad twarzyczką i kapeluszem, teraz wyglądają świetnie :) podoba mi się pomysł z drewnianymi elementami na klacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 jednak dopalacze sporo zmieniły w percepcji kolorów niektórych prac ;) wyglada spoko ale jeszcze zbyt produkcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 Walki z kolorami ciąg dalszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Moim zdaniem 100x lepiej :D wzór na spodniach genialny, aż zazdroszczę że to nie ja wymyśliłem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 No, w końcu różowy wyleciał i od razu jest lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ribel Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 No jeszcze ja wrzucę swoje 3grosze. Postać bardzo mi się podoba - taką stylizację uwielbiam i chętnie zagrałbym w grę z tego typu grafiką. Co do kolorów zmieniłbym przede wszystkim podbicie płaszcza. Pozwoliłem sobie zrobić małą podmalówkę - mam nadzieję, że się nie gniewasz :) Moim zdaniem jeśli podbicie zrobisz w ciemniejszym i jednolitym kolorze (ja wziąłem mniej więcej kolor z kołnierza) bardziej wyraźna staje się cała postać. Spodnie lepiej odstają od całości i lepiej widać pozę. Drugą uwagę mam odnośnie podczepienia buteleczek - brakuje mi jakichś pasków podtrzymujących je. Nie wiem czy tego typu modyfikacja w geometrii jest możliwa na tym etapie (w 3d nie siedzę wcale :) ), ale myślę że takie rozwiązanie sprawdziło by się tutaj doskonale. No i raczej odradzał bym je robić w tym żółtym/złotym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 ja bym juz niczego nie ruszal... jest git... Pixar przed Tobą :-) ps. dzięki za odp. powyżej. ed. no może buty dałbym ciut ciemniejsze... jak w życiu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Elegancko na 100% dopakowałeś go jak trzeba mistrzu :D:D Twarz wyszła bardzo zacnie, ja nie mam się do czego doczepić... no może ten kalnister przy prawej nodze wygląda jakbyś wogóle tekstur mu nie chciał robić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 Dzięki za komenty! Troszkę wymuszony koniec:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 przefajnie to wyszlo! model, kolorki, siatka.....czadzik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 no i teraz to wyglada naprawde fajnie, dobra postac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Z twarzy i spojrzenia przypomina mi Ala "Słedżina" z Deadwooda :D, świetny charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Bad Motherfucker! Pojdzie na głowna dzisaj, o ile nie zapomne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 no Levu jest kozak, calosc klimat i charakter wymaita!:) szkoda tylko ze ten srodek plaszcza dalej jasny a nie ciemny, i ten noise na butach itp nie wyglada najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Co prawda nie kręcą mnie takie klimaty, ale model wykonany należycie. Daje rade ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 no spox wszytko - kolory pewno takie mialy byc ale dla mnie za bardzo sa nachalne, choc tak jak mowie to pewno czesc art direction:) bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 a czy to wszystko recznie malowane?... skoro tak, to chyle czola przed wybitnym umyslem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Bardzo fajnie Ci wyszło :) Miksturki mogłeś jakoś fajniej namalować, coś w ten deseń: Za to Zbrush i baking , pierwsza liga !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Bardzo chmm bajkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Na maxa sympatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Nie wiem czemu ale jak na to patrzę to mi kinect do głowy przychodzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi