simonhc Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 (edytowane) Kolejny projekt z tasmociagu. Krotka prezentacja dodatkowo tutaj: CLICK ME Mam nadzieje ze spodoba sie chociaz odrobine. Pozdrawiam P Edytowane 13 Grudzień 2010 przez simonhc 1
bolitic Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Pełen profesjonalizm:) pierwszy render najbardziej mi się podoba, naprawdę super
Użytkownik Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Bardzo dobra rzecz. Jedynie co m się nie podoba to trawa jak w lesie. Nie widziałem aby na osiedlach ktoś tak zaniedbywał koszenie. Wygląda to komicznie i niezbyt komercyjnie. A te kamienie obok placu dla dzieci też niezbyt dobry pomysł, brakuje tam tylko krwi i resztek mózgu małych dzieci. No i ktoś obsrał banner przed restauracją.
jahred6 Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Użytkownik nie jadłeś chyba śniadania... simonhc jest zajefanie jesteś świetny, światowy poziom z świetnym klimatem *****
Winoo1 Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 wypiardowo i z przytupem! Twoje rendery miażdżą. Fantastyczna robota.
chudy Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 jak zawsze najwyższy poziom. chociaż przyczepiłbym się tylko do oświetlenia tarasów na 1 obrazku. to chyba są lampy cylindryczne. jak dla mnie dość mocno przeszkadzają w odbiorze tej części kadru.
olaf Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 w przeciwieństwie do epoki Gierka, po obecnej architekturze pozostaną przynajmniej ciekawe wizualizacje. Chociaż tamte kartonowe makiety też lubiłem.
zdeno Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 ogrodnicy psia mać ... jako potencjalny klient zapamiętałem tylko, że fajna zielenina będzie na tym osiedlu. co to za maniera? odkąd kwiatki są ważniejsze od budynku? tak jak michael jordan zniszczył rzut z wysoku tak morphe zepsuł archviz na tym forum. wróćmy do korzeni póki pora ;) taki żarcik to był, warsztat super i wizki w klimacie lux, ale tej kapusty i chwastów to faktycznie może nie pchać na pierwszy plan?
gientekwl Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 jak to mówią na forum po prostu urywa d***. Jak już zdeno powiedział, trochę za dużo tych chaszczy, jest efektownie ale jednak odwraca to uwagę od budynku. Technicznie zdziera gacie. Możesz podzielić się z nami inf. jaka była docelowa rozdziałka i na jakim potworze to liczyłeś ?! Gratulacje ;) *****
piotr kura Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 wow swietne, jaki masz komputer, ile sie renderowalo? :)
Razer Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 simonhc - Każdego dnia zwiększa się liczba użytkowników forum którzy cię nie lubią. ;)
simonhc Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Napisano 13 Grudzień 2010 Dziekuje wszystkim za poswiecony czas mile slowa i wskazowki. Uzytkownik- pieknie ujete:) gientekwl, piotr kura - rozdzialki odcelowe to 4000px po dluzszej krawedzi, Liczone w czesci na podwojnym xeonie z 16gb ramu oraz i7 z 12gb ramu. Czasy: ujecia za dnia ok 1.5h, ujecie zmierzchowe tym razem az 7.5h(zazwyczaj zamykam sie w 2h) Razer- :) Pozdrawiam P
lashco Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 bardzo ladnie.. klasa! z checia bym zobaczyl makin of z posprodukcji :D bo widze ze jest pare fajnych motywow.. sweet...pzdr
polka dot Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 przejścia z chłodnego do ciepłego bardzo ładne. technicznie bajka ale te habazie nie wpisują się w kontekst i niestety psują odbiór
gientekwl Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 oczywiście wizka wizką, styl stylem, który jest bardzo fajny ale co za potwór do liczenia :O !
simonhc Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 oczywiście wizka wizką, styl stylem, który jest bardzo fajny ale co za potwór do liczenia :O ! juz 2.5latka ma:)
SWRSC Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 polka dot: habazie od jakiegoś czasu w swoich inwestycjach uwzględnia np Eko-lan deweloper. Czasy się zmieniają :)
Morphe Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 co to sa habazie?:) jak dla mnie troche za zolto, jest klimatycznie, ale troche za zolto mhm - w tych dziennych of course. pozatym roslinnosc niebardzo mi sie wpisuje w kontekst jakos tak... nie te, nie to rozmieszczenie, no i trawa powygryzana jakby sie tam owce pasly :D juz trzyba bylo poswiecic mistrzu te 5min wiecej i rozmiescic dokladnie :P bedzie bicie ;) a pozatym fajnie, jak poprzednio, daj cos nowego , jaksi nowy klimat, wiem ze potrafisz.:)
Camel Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Morphe, łap szpadl i na śnieg, to wróci Ci dobra wizjaa... :)
MaxymilianMax Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 ano podoba się "odrobine" ;) Najbardziej przedostatnie ujęcie.. genialne. Świtnie wyszła kostka na chodniku, bardzo realistycznie.
arturskoczek Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 znakomicie wyszło ;) dużo postprodukcji było? ciekawy jestem ustawienia swiatla w wieczornych renderach, ciezko mi z tymi idzie.
Nezumi Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Super robota - pierwsze wyglada jak odnowione osiedle na Zolibozu na ktorym kiedys mieszkalem :D Rewelka rendery.
ArchiSphera Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 jedyne co rzuca się w oczy to plac zabaw, a dokładnie te huśtawki itp. są jakby źle oteksturowane. Reszta outstanding performence ;)
simonhc Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Dzieki wielkie za tipsy, duzo dla mnie znacza. Posprodukcji srednio z 15-40min na obraz wiec calkiem sporo mysle. Roznie to bywa czasami trafaim szybko w efekt jaki chce uzyskac a czasami zaczynam kilka razy. Ide na kawe wracam i decyduje czy juz koniec;) Making of postpro zorganiuzje w ramach cgworkshop.org w styczniu zapewne. Pozdrawiam P
NV Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Pamiętajcie , on jest z Gdańska ! :) 5 gwiazdeczek ode mnie.
Neb Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 co tu durzo pisać :) jak zwykle, bdb wykonanie i dbałość o szczegóły. Świetne prace.
simonhc Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 NV, NEB- dziekuje bardzo. Milo ze zagladacie
Rekomendowane odpowiedzi