Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,2k
  • Wyświetleń 684,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

Jako że mam głębokie zaburzenia psychiczne spowodowane byciem meme dealerem przez lata pozwoliłem sobie zobrazować sytuację blednera 🙂    industry.mp4     dance_prev.mp

• Super testy Panowie, miło popatrzeć jakiego solidnego boosta w wydajności dostał blender Będę dalej obserwował wasze poczynania z ukrycia 🙂

• obviously maki to padaki, team pc all the way! woohoo! 😄   also pc    

Posted Images

Napisano

Fajny filmik ale nie moglem sie powstrzymac bo mi za bardzo pasowalo to wszystko:

Wing_it.jpg

Napisano

Fajna animacja, widzę też inspiracje starwarsami przy ratowaniu krytycznej sytuacji gdzie Indiana Jones lata całe życie Sokołem ale nie umie w ten samochód, przychodzi zbieracz złomu z pustyni i z miejsca mówi a próbowałeś nacisnąć ten i ten guziczek? Indianin Jones - "K*wa rzeczywiście!" 😄 https://www.youtube.com/watch?v=ftavM8Q8jqE

Napisano
6 hours ago, alex3d said:

Ach ten Ton i jego holendersko-amsterdamsko upaleni devowie.

Tom: I want only Highend devs on this project
Got ya brav, high devs it is ma man 

chronic-snoop.jpg

Edytowane przez Destroyer

Napisano

@alex3d tylko ikonkę przy donacji bym zmienił i będzie perfekcja 🙂 
💸🤑Donate🌿🚬

Thanks to joint team effort we bring you Blender 4.20

Napisano

Odkryłem skarbnicę addonów do modelowania. Kiedyś słyszałem o tym gościu, ale nie wiedziałem, że to wszystko jest w jednym miejscu 🙂 i później o nim zapomniałem. Raj dla modelowania w blenderze. Część jest płatna, część jest z okresu, gdzie blender nie miał pewnych opcji modelarskich w standardzie. 

https://kushiro.gumroad.com/

Face regulator

u7b8hfc0qtuiq4x0kdzaaq4ulb8g

Grid modeler

hnsyscnffdipb588s03e10no9iu3

Face cutter

8b8bh9021xvhoczhjhy92a5yo95h

Quad swords

vn6tyrgicgc02wstj22mdviy9bk7

Beta quad

bopnyfvf9lk8k95wrcyz0mfa8gww

Surface inflate

z6r97a6hotyhk7phbrgjexmpg2xa

Simple bend

l11o649oki07kfyiz0mrgw8oz0xh

Edytowane przez alex3d

Napisano
7 minut temu, Destroyer napisał(a):

generator ptaków, czego to ludzie nie wymyślą 🙂 

ktorys juz post tutaj tak mi pokazuje... image.png.679f48a4937bbb6c230a1d8695c09366.png

Admin proszony do tablicy

Napisano
6 minutes ago, Kalberos said:

ktorys juz post tutaj tak mi pokazuje... image.png.679f48a4937bbb6c230a1d8695c09366.png

Admin proszony do tablicy

w czym przeglądasz? może jakiś adblocker blokuje zagnieżdżanie postów z twattera na forum 

Napisano
16 minut temu, Destroyer napisał(a):

w czym przeglądasz? może jakiś adblocker blokuje zagnieżdżanie postów z twattera na forum 

to jedyna strona na ktorej nie mam adblocka wl.

2 minuty temu, blood_brother napisał(a):

Mi na początku też tak pokazało, ale po chwili przeładowało i jest normalnie.

cały czas sie tak dzieje od pewnego czasu. Moze zródło blokuje do linka, nie wiem, nie siedze w www.

Napisano
6 minutes ago, Kalberos said:

to jedyna strona na ktorej nie mam adblocka wl.

cały czas sie tak dzieje od pewnego czasu. Moze zródło blokuje do linka, nie wiem, nie siedze w www.

Walczysz z AI to AI walczy z Toba, prawo odwetu, to musi być to 😜 

Napisano
4 minuty temu, Destroyer napisał(a):

Walczysz z AI to AI walczy z Toba, prawo odwetu, to musi być to 😜 

niby jak:P nie mam szans z ta masa debili ktorzy twierdza ze to to samo co odrysowanie zdjecia to szkoli, wiec to walka z wiatrakami. Jedyna nadzieja jest w tym wirusie.

Napisano
45 minutes ago, Kalberos said:

Jedyna nadzieja jest w tym wirusie.

Już trochę po czasie żeby ten wirus coś zmienił, może będzie kolejny z dużo większą śmiertelnością to coś by to dało 🙂 

Napisano
2 godziny temu, Destroyer napisał(a):

Już trochę po czasie żeby ten wirus coś zmienił, może będzie kolejny z dużo większą śmiertelnością to coś by to dało 🙂 

namnoży się ich tak jak tego ai crapu na pinterescie 😄

Napisano

Mi się udało ściągnąć z zawrotną prędkością 1mb/s, ale minus jest taki, że połowa addonów nie działa xD

Napisano

Ech, a strona nadal nie działa 😞

Trochę smutno, bardzo lubię Blendera i trochę nie rozumiem, po co atakować taką spoko inicjatywę :< 

Napisano
W dniu 14.11.2023 o 18:11, RaVirr napisał(a):

Mi się udało ściągnąć z zawrotną prędkością 1mb/s, ale minus jest taki, że połowa addonów nie działa xD

Mam ten sam problem, nawet textools nie działa. Na razie zostaję przy 3.6

Napisano
2 hours ago, KLICEK said:

ale bym zjat tego paczka 😄

same brother 🙂

skZiiet.jpg

ale na jednym nigdy się nie kończy 🙂 

Napisano
17 minut temu, Destroyer napisał:

same brother 🙂

skZiiet.jpg

ale na jednym nigdy się nie kończy 🙂 

zawsze kończy się na ostatnim 😄 

Napisano

A dobra skusiłem się na jednego, co se będę żałował stać mnie 🙂 

4qdHOmd.jpg

trochę inny, sama chemia ale dobre 😄 

dmD9Psz.jpg

Napisano

Nie wiem czy już wiecie, ale mam dobry news:
https://projects.blender.org/blender/blender-addons/pulls/105013

Cytat

New Addon: Import Autodesk .max #105013

Created a new addon for importing Autodesk .max files. The intention for this was because a lot of users asked if there is a way to import .max files and there is no option for this in Blender yet.
Usage: After installing the addon the option can be found in File ‣ Import ‣ Autodesk MAX (.max)

Edytowane przez triget

Napisano
On 12/2/2023 at 7:30 AM, alex3d said:

@Nezumi coś dla Ciebie, meksykańskie klimaty. Fajny projekt. Gość zrobił rekonstrukcję Tenochtitlán.

https://www.blendernation.com/2023/12/02/behind-the-scenes-a-portrait-of-tenochtitlan/

https://tenochtitlan.thomaskole.nl/

No, fajne. Nie wiedzialem ze na Blenderze. W telewizji nawet u nas mowili o tym projekcie. Koles nigdy nie byl w Meksyku ale zna jakiegos profesora tutaj i tak przez necik powstal ten projekt podobno.

Napisano
48 minutes ago, RaVirr said:

A do tego nawet w zetce nie ma takich czarów

Jak zwykle blenderowcy rzna cos z zetki i majac slabsza wersje tego mysla ze odkryli cos nowego 😛

Na obrone kolegi powiem ze opcji punch hole nie ma w zetce i bardzo fajny pomysl.

Napisano

@Nezumi A tak notabene, przypomni mi ile to teraz sub zbrusza kosztuje? 😉 I ja wiem wszystko już było w Zbrushu a Kopernik była kobietą 😉 A blender to zło i gorsze od niego są już tylko Ebola i Elon MUSK 🙂 

No ale śmichy smichami ALE fajnie, że ktoś zrobił toola... no i cena jest bardzo przystojna! 🙂 

Napisano

Ja to tam wolę, żeby devsi kradli od siebie pomysły i kopiowali rozwiązani niż żeby co zadanie to inny program by sobie z nim dobrze poradził a reszta jak kaleki 😛 No i żeby nie było jak ten zbrush co wszystko musi wymyślić na nowo i jak raz na ruski rok coś chcesz zrobić to trzeba usiąść i na spokojnie znaleźć instrukcje jak coś zrobić w 12 precyzyjnych krokach żeby nie jebło 😛

Trochę brakuje mi mudboxa który powstał właśnie po to żeby był prosty i intuicyjny, miał normalne zarządzanie obiektami, prawdziwą perspektywę, tekstury na warstwach i jakąś zwyczajną logikę w tym wszystkim. A potem przyszła autodeska i natłukła po dupie i zostawiła w kanale 😕  I nadal to sprzedają na subskrybcji mimo, że rozwój stanął, i pewnie dlatego przerwali implementowanie rzeźbienia w majce żeby nie kanibalziować kolejnego strumyczka pinieżków przy którym nikt nie musi pracować 🙂