Monio Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=143386 Obsługa GOZ i nawigacja podobna bardziej z zbrusza. Warte przetestowania. 1
pxl666 Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 noto nic ciekawego poza wsparciem dla maka...
peter_f Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Jak dla mnie - kapitalny program! Jak kiedyś był ArtRage. Bez zbędnych pierdółek - czysta przyjemność rzeźbienia. Można wpaść i dłubnąć coś na szybko. Nie wiem jak dla profesjonalistów, ale dla mnie - super. Dzięki Monio za newsa!
Gość Morte Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Wyslalem requesta rano i nadal nie mam nic w inboxie od pixo - tylko ja czy ktos jeszcze ma taki problem?
Robertus Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja czekałem z 10 minut ale dotarło. Niestety nie mogę zainstalować bo można to zrobić tylko na dysku C: którego nie mam :/
Sunedge Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Na interie mi link nie doszedl, na WP po kilku/nastu minutach dotarl. Baaaardzo fajne toto :)
peter_f Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 W moim przypadku, link nadszedł od razu. Program rewelacyjny!
pim_pon Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja rejestrowałam się z Firefoxa i dotarło po paru sek bez problemu. O2.pl oznaczyło tą wiadomość jako spam, więc może tam sprawdźcie
Mortom Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Scluptris dostał wsparcie od Pixologic... czyli: a) za niedługo Beta b) już za chwile dostępny za jedyne 199,99$ :)
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Wole dobry program dostepny za jakas racjonalna kase niz porzucony darmowy ;) A jakbys znal Pixologic chociaz troche to bys nie opowiadal takich rzeczy jak "ZA NIEDLUGO" :D O tej Alfie slyszalem spokojnie z dwa-trzy miesiace temu (ze bedzie za tydzien...)
adek Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Porzucony? Na pewno? Jakby miał być porzucony to nie pojawiła by się alpha i port na Maca. Z terminami u nich źle, to fakt, ale nie byłbym takim pesymistom. Wiele osób pracuje na starych wersjach do dzisiaj. To ma być taki ZBrush Lite darmowy i chyba o to chodziło.
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 (edytowane) Adek - zle mnie zrozumiales. Chodzi mi o to, ze wole by program byl platny ale rozwijany (zakladajac ze Pixologic kiedys by chcial pobierac oplaty) niz zeby pozostal darmowy ale autor porzucil jego rozwoj (jak na przyklad Alchemy). Odnioslem sie do nieco ironicznego postu Mortom'a ;). Edytowane 21 Czerwiec 2011 przez Nezumi
Tomala Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 A może pixole po prostu wykupili konkurencję która za jakiś tam czas mogła by zabrać jakąś malutką część klientów i nie wiążą ze sculptrisem jakichś większych planów?
Creator Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Może tak być, stąd ten szybki import do Zbrusha, coby ludzie za długo nie siedzieli w Sculptrisie :D Ulepszą migrację i zrobią za free na licencji niekomercyjnej, ja tak to widzę :)
ROPA Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 super , swietny program do projektowania postaci , bez zbednych rzeczy
JoseConseco Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Jako, że siedziałem w betatestach sculptrisa to się wypowiem. Do końca nie było pewne czy będzie on za friko, ale jak widać pixo stanął na wysokości zadania. Nowe funkcje będą dopiero w nowej wersji, która zapewne będzie już płatna, ale na razie nie nic nie wiadamo na 100%. Program raczej do szybkiego i ogólnego zarysowania postaci jest i raczej skierowany jest do amatorów. Jeszcze pozwolę sobie wrzucić link do prac z bety: http://www.zbrushcentral.com/showpost.php?p=851368&postcount=19 Moim zdaniem programik bardzo dobry (wolę go od zbrusha), ale ogranicza go wydajność.
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 JoseConseco - turntable spoko ale obrazki mi sie nie pojawiaja...
Gość ant-3d Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Robertus: przeciez jak wezmiesz instalacje custom to instalator umozliwia zmiane dysku
Robertus Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 ant-3D - mam specyficzną sytuację :) kiedyś coś się porąbało przy instalacji systemu i mój dysk C: to teraz zawsze urządzenia przenośne USB :) Sculptris wyrzucił od razu zanim była jakakolwiek opcja custom "no valid drive C" hehe Ale programem bawiłem się jeszcze zanim przejął go Pixologic. Sofcik bardzo fajny.
gryzon Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 Pixologic zatrudnił faceta który napisał sculptris. I świetnie że ten program udostępnili i rozwijają bo jest naprawdę doskonały do konceptowego szkicowania. Budowanie formy bez wcześniejszego zaplanowania topologii siatki daje dużą swobodę w procesie tworzenia. Jak już ktoś tu wspomniał wydajność tego programu przy dużym obciążeniu zdecydowanie spada. Ale do szkiców napewno świetnie się nadaje ten soft. Potem tylko szybkie retopo i jedziemy z konkretami w ZBrush. Nie narzekam, zrobiłem kiedyś na nim kilka poważnych projektów.
ikkiz Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 może po prostu Pixologic wziął sobie autora i program do siebie, żeby ich sobie nie wziął Autodesk
Rekomendowane odpowiedzi