Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, forum polecił mi kazube. Digital pinting "uprawiam" mniej więcej od roku (wcześniej tylko tradycyjne media) i chciałam podzielić się z Wami pracami, które w tym czasie powstały zakładając swoją teczkę :-) Oto kilka z nich, postaram się wrzucać coś na bieżąco. Wszelkie komentarze mile widziane :-)

Pozdrawiam,

Anja.

[ATTACH=CONFIG]85487[/ATTACH]

Praca na CGHUB jam Red Queen concept.

redqueen_by_aniaem-d4h54z5.jpg

CGHUB halloween jam.

halloween_2011_by_aniaem-d4e3p74.jpg

Khal- GoT fanart

khaldrogo_by_aniaem-d49x5w3.jpg

CGHUB Selva jam

selva_by_aniaem-d4fec8u.jpg

CGHUB angel jam

7f07169613b297a16ee8bb70355261df-d4anz20.jpg

Tyrion- GoT fanart

tyrion_by_aniaem-d48ry8n.jpg

Barlog

e731bc670af415d082820ba66c319cff-d4hhf8x.jpg

Melisandre- Pieśn Lodu i Ognia book fanart

melisandre_by_aniaem-d4bwfrw.jpg

Edytowane przez AniaEm

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 12k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie znam się na malowaniu, ale Khal Drogo wylądował na tapecie na jednym monitorze, a Selva na drugim:)

Napisano

Witamy na forum :)

Ja nawet mam w favach Twojego khala drogo na dA ;D Dobrze Ci idzie przerysowywanie zdjęć. Fajnie warsztatowo to wychodzi, ale więcej mówią o grafiku jego własne ilustracje niż fan arty. Dlatego podoba mi się ta praca na konkurs cghub z czerowną królową, i ten elfik też fajny. wyszły bardzo klimatycznie.

A ta ilustracje z Melisandre mnie rozwaliła. Strasznie jestem ciekawa jak pokażą tą scenę w serialu. Mogę się założyć że zrobią to pokazując twarz biednego Davosa który na to patrzy xD ...

Napisano

Witamy na forum.

Mocne wejście. Khal drogo super wyszedł. Czekam na więcej.

Pozdrawiam :)

Napisano

... cghuby są mocne... "Barlog" chyba literówka dla "Balrog"... nie wiem może mam za słaby monitor ale u mnie to strasznie wszystko ciemne jakby kontrastu brakowało i za wąski zakres w "poziomach" między 100% białym a czarnym... królowa jest zacna ;P pozdro

Napisano

Wpisuje cokolwiek żeby mieć powiadomienie o następnych pracach. ;) Prześwietne, ciekawy styl, keep going'!

Napisano

Rotcore, nie tylko u Ciebie wszystko jest ciemne. Prócz tego to nie ma się do czego czepić. Jakby to był YT czy coś w tym stylu to bym się spytał czy za mnie wyjdziesz, ale z racji tego, ze na forum trzymamy poziom to rzeknę, iż doceniam subtelność, zmysłowość, zwiewność oraz transcendentalność prac. E...znaczy ten.. keep up the good work! :)

PS

Rotcore - myślę, że to nie jest literówka, a po prostu zabrakło polskich liter. Barłóg! Ale za to jaki!

Napisano

CGHUB angel jam, zdecydowanie z całego zestawienia najlepszy, ciekawy temat i genialne światło/klimat.

CGHUB halloween jam i Barlog, też całkiem całkiem.

Najgorszy jest Melisandre- Pieśn Lodu i Ognia book fanart. płaski i nie wiadomo no co się patrzy.

Witam na forum i czekam na następne UPy.

Napisano

1,2 NAJLEPSZE uwielbiam takie klimaty i takie światło .Prace nie są ciemne jest wszystko dobrze jak masz devianta to byłbym wdzięczny jakbyś podał :D

Napisano

Kalberos :) aż mi się przypomniał skecz KMN.... poznasz w akcji prawdziwego dewianta ze skeczu jak się wyrywa lachony :) Poprawiłeś mi humor :) thx

Napisano

Bardzo skaczesz stylowo. Widzę tu malarstwo holenderskie, potem trochę Rembrandta, lekko maznełaś Prerafaelitami i końcowe 2 jeszcze z innej bajki. Ta ostatnia praca kojarzy mi się z "Szałem" Podkowińskiego :) Tylko ta pani ma bardzo wysuszone włosy, trochę siano. I nogi za długie, tak gdzieś o długość kolan.

A tak poza krytyką: bardzo podoba mi się to, że te prace mają swój klimat, kolory się usprawiedliwiają, nie są przypadkowe. Faktura i materiały bardzo dobre.

Widzę, że bawisz się luminizmem. Nie wszędzie światło pada tak jak trzeba. Zachęcam do obejrzenia obrazów Rembrandta i Caravaggia, to dużo da.

Napisano

hej,

Bardzo mi się podobają te rysunki. Powiedz czy jesteś zadowolona z przejścia na digital painting?. Szybciej się maluje i jest większy komfort pracy?

Napisano

Melisandre swietna, zupelnie inaczej sobie ta scene wyobrazalem ale podoba mi dynamika Twojej wersji :) BTW. Ja nie znam prac z CGhuba ani Deva, za to kojarze z Wiki of Ice and Fire :P ;)

Napisano
  • Autor

@Sjon- muszę przyznać, że dla mnie samo przejście było bardzo bolesne :-) Głównie z tego powodu, że ręka i głowa miały już jakąś wiedzę ale trzeba było okiełznać samo narzędzie. W mediach tradycyjnych poza ogólnymi zasadami zawsze coś się dzieje trochę przypadkowo, czasami jakiś chlapnięcie zostawiamy, bo okazuje się że w procesie twórczym całkiem nieźle wpasowało się to w ogólną koncepcje. Przy moim dość chaotycznym procesie twórczym to było zbawienne:-) Przy digital byłam zmuszona jakby do przewidywania tych przypadkowych rzeczy. Każda plama czy kreska mają swoją genezę i żeby je osiągnąć trzeba użyć odpowiedniego pędzla, warstw itd. Teraz jest o wiele łatwiej, ale ciągle coś mi umyka i z pracy na pracę uczę się czegoś nowego. Czy było warto? -Jasne. Komfort pracy na pewno większy, ale co do szybkości trudno mi się odnieść- z całą pewnością "farba szybciej schnie" ;-) Pozdrawiam.

Napisano

Jako, że jak ktoś wcześniej wspomniał trzeba trzymać poziom wypowiedzi to tylko powiem, że moje suty zostały przez Twoje prace zmiażdżone! 0_0

Napisano

Hyhy, podpisuję się pod pytaniem! :D A tak na serio, gratulację głównej, wg. mnie zasłużone.

Napisano
  • Autor

Najnowsza praca.

Lady Melisandre of Asshai a priestess of R'hllor in service to Stannis Baratheon. Character from "A Song of Ice and Fire" © George R. R. Martin

Wersja poprawiona :-)

c81bc5cd6929e01f3f819c54720232de-d4rdi8m.jpg

Napisano

bardzo fajna buźka... drażni mnie światło na czaszce i w ogóle ona tam z dupy jest trochę, światlo na twarzy dziwnie się urywa przy naszyjniku, dłoń fajnie wyłania się z cienia... czaszke odpuściłaś a jej kiecka az sra detalem, za mało to zrównoważone, pozdro

Napisano

Rotcore ma racje co do tych błędów, ale praca i tak mi się podoba jakoś nie skupiam sie tutaj na tych bledach walor mi sie podoba

Napisano

bardzo ladny ostatni portret :) ciekawe swiatlo i kompozycja, tak trzymaj :)

Napisano

Mały over może ci pomoże.Cień na twarzy wydawał mi się troche za ostry niewiem jak to nazwać ale coś tam niepasuje.Nie twierdze, że teraz jest dobrze.

<a href=33079610.th.jpg' alt='33079610.th.jpg'>

Napisano
  • Autor

Praca na CGHUB jam o temacie "Spring". Sporo inspiracji z komediohorrorów, generalnie nienawidzę zimy i wszelkie marcowo kwietniowe potyczki zimy z wiosną wyprowadzają mnie w równowagi stad pomysł. Nie miałam czasu na wyciśnięcie z tego więcej-może kiedyś.

b8455b4401e4e8f59810e766945dbbae-d4uvkem.jpg

Napisano

Ogień! Chwalił cię za mocno nie będę bo pewnie swoja wartość znasz, powiem tylko o błędzie , który mi się rzucił w oczy, coś jest nie tak z ręką tej pani, to dość trudna pozycja i to tylko detal ale wydaje mi się, że palec wskazujący ( ten ukryty ) jest jakby wylamany a może to nie wyłamanie tylko jego brak??? Wydaje mi się, że powinien być widoczny.

Poza tym praca ogień, mega czujesz bryłę, aż się chce ich po pyskach podotykać :-).

Edytowane przez Poxo

Napisano

pare rzeczy kluje w oczy: anatomia i proporcje (jako ze bardziej w strone realizmu uderzasz to musze to wytknac), brak glebi w niektorych pracach, puste miejsca w kompozycji ktore az prosza zeby je zapelnic. masz za to dosyc charakterystyczny styl i technike, a to moim zdaniem najwazniejsze. teraz nie pozostaje nic tylko sie doskonalic. no i swiatlo tez musze pochwalic ;d pozdrrr