GrzegorzPrzybys Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 (edytowane) Jakiś czas temu zostaliśmy razem z Kasią Niemczyk aka "sucharkiem" zaproszeni jako goście na imprezę komiksową we Wrocławiu pt. " Komiksofon" Ideą tego jest stworzenie przez rysowników animacji, którą łączy ich twórczość z muzyką, którą sami tworzą lub ich inspiruje. My postanowiliśmy pójść krok dalej i zrobić krótki klip. Kasia wpadła na pomysł stworzenia takiego tribjutu dla naszych przyjaciół i znajomych wśród wrocławskich rysowników. ( również byłych lub przyszłych gości tej imprezy ). Pomysł padł na podatny grunt i się rozwinął do tego, co tutaj prezentujemy. Klip powstawał około 1,5 tygodnia czasu łącznie. Zostały stworzony przez Kasię Niemczyk, Marcina Przybysia i mnie. Na ekranie również m.in użytkownicy Max3d : WWWoj, Tortur, Millushka, ODD Edytowane 26 Marzec 2012 przez GrzegorzPrzybys
adek Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Gratuluję. Bardzo fajna spontaniczna produkcja. Jednak Wrocław jest mocny! ps. Chyba zniknęły obrazki bo były do dropboxa podpięte. Niestety dropbox ma limit na odsłony, warto przenieść na coś innego i je przywrócić bo zachęcały do obejrzenia filmu.
GrzegorzPrzybys Napisano 26 Marzec 2012 Autor Napisano 26 Marzec 2012 Ok. Dzięki za info. Nie wiedziałem że tak jest. Już naprawione :)
EthicallyChallenged Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Hahaha super pomysl. Klimat swietny, rzuccie do rockstar, moze zrobia z tego GTA VI :D
Kiao Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Świetnie to wymyśliliście! Bardzo fajny sposób przedstawienia i styl rysowania, gratulacje...
Bedyk Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 mniamuśnie to wyszło, świetna robota. może jakiś przepis na taki smaczny placek? w czym to składaliście?
telthona Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 hehe, cała Milushka ;) fajne, mocno inspirowane SinCity jak widze ;D fajna inicjatywa. ujęcia mogłyby być nieco bardziej dynamiczne, ale to takie marudzenie dla zasady.
j4q Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 HAHAHAHA SUPER! Charakterki trafione! Wojtas 100% pozdro!
adek Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Teraz by wypadało, aby ola-f jakiś prosty gameplay, który robi w 1-2 dni dorobił :)
sucharek Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Hahaha super pomysl. Klimat swietny, rzuccie do rockstar, moze zrobia z tego GTA VI :D GTA Wrocław - już sobie wyobrażam to sterczenie w korkach :D
Coyote Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 GTA Wrocław - już sobie wyobrażam to sterczenie w korkach :D *thumb up*! co do ilustracji najlepsza z bele koko i odd'em :) całą animacje widziałem na dużym ekranie i naprawdę fajnie to wszystko wyglądało.
tr3buh Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 swietny pomysl, swietne rysunki i swietna muzyka
Jacek Kuna Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Świetnie to wygląda zarówno jako animacja jak i pojedyncze obrazki. Dobry klimat i konkretne grafiki. Ląduje w folderze na dysku:]
Soulinka12 Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 no naprawdę jest pięknie... no no... to ja czekam aż film zrobicie :)
kpulka Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 Byłem i widziałem osobiście :) Kozak z Ciebie Grześku!
KoMic Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 (edytowane) hehe, mocno inspirowane gta4, szczegolnie podklad muzyczny. ale daje rade... bardzo: ] Edytowane 30 Marzec 2012 przez KoMic
GrzegorzPrzybys Napisano 28 Marzec 2012 Autor Napisano 28 Marzec 2012 "Tribute" to również tribjut dla serii GTA. Nie ukrywamy tego, nawiązania są wręcz ordynarne :D
sucharek Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 podkład muzyczny był tu główną inspiracją ;) ost z GTAIV jest gites
Razer Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 cycki troche za male wyszly ;) +1 Wydaje mi się że jak ktoś potrafi rysować taaakie laski to więcej mu do szczęścia nie potrzeba, gratulację, oficjalnie zazdroszczę :P
sucharek Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Wydaje mi się że jak ktoś potrafi rysować taaakie laski to więcej mu do szczęścia nie potrzeba jako osoba za owe laski odpowiedzialna szczerze się uśmiałam ;)
asblaze Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 oszukujesz .... miałaś dokładne referencje :) Fajna robota :)
sucharek Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 proste, najwierniej oddałam się na ostatnim ujęciu po prawej ;) w ogóle bardzo cieszy pozytywny odbiór naszej pracy, miło :)
Rotcore Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 pomarudze troche bo mało animowania... brakuje chociażby smaczków w postaci animowanego dymu z blanta yy Wwwoja czy tam kogos innego, nie pamietam... albo animowanych ptaków w scenie gdzie się pojawiają, po prostu mogloby więcej elementow sie ruszać jak to na animacje przystało... rysuny, krecha, świetne wszystko, pozdro
Marcin_Przybys Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Nie mogę się z tobą nie zgodzić... Natomiast weź pod uwagę że całość powstała w ciągu 1,5 tygodnia. Koncept, rysunki i animacja. Wchodzenie w taki detal w jednym kadrze mija się z celem bo całość traci spójność, robienie tego po całości nie w takim czasie bo każdy kto chociaż próbował animować wie że ilość pracy w takim przypadku rośnie wykładniczo nie liniowo :) Przez chwile robiliśmy nawet na wstępie próby z mapingiem 3d ale też poszły w odstawkę z tego powodu. I w końcu całość została po montowana tylko i wyłącznie w AE na 3d warstwach. Pozdro
Pinokio Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 W autorach tribjutu x2 widnieje nazwisko Przybyś, no to chyba projekt skazany na sukces, co? Ahh... I oczywiście sucharek ^^ Thumb UP UP UP!
Razer Napisano 31 Marzec 2012 Napisano 31 Marzec 2012 jako osoba za owe laski odpowiedzialna szczerze się uśmiałam ;) Płeć nie ma tu żadnego znaczenia ;) Bombowa robota :)
Gomez Napisano 1 Kwiecień 2012 Napisano 1 Kwiecień 2012 nie sadzilem ze mozna tak doglebnie poznac psychike Waldka... i zyc z tym :P czy to on sam rysowal swoj portret? :D
Rekomendowane odpowiedzi