Napisano 26 Marzec 201212 l Jakiś czas temu zostaliśmy razem z Kasią Niemczyk aka "sucharkiem" zaproszeni jako goście na imprezę komiksową we Wrocławiu pt. " Komiksofon" Ideą tego jest stworzenie przez rysowników animacji, którą łączy ich twórczość z muzyką, którą sami tworzą lub ich inspiruje. My postanowiliśmy pójść krok dalej i zrobić krótki klip. Kasia wpadła na pomysł stworzenia takiego tribjutu dla naszych przyjaciół i znajomych wśród wrocławskich rysowników. ( również byłych lub przyszłych gości tej imprezy ). Pomysł padł na podatny grunt i się rozwinął do tego, co tutaj prezentujemy. Klip powstawał około 1,5 tygodnia czasu łącznie. Zostały stworzony przez Kasię Niemczyk, Marcina Przybysia i mnie. Na ekranie również m.in użytkownicy Max3d : WWWoj, Tortur, Millushka, ODD Edytowane 26 Marzec 201212 l przez GrzegorzPrzybys
Napisano 26 Marzec 201212 l Gratuluję. Bardzo fajna spontaniczna produkcja. Jednak Wrocław jest mocny! ps. Chyba zniknęły obrazki bo były do dropboxa podpięte. Niestety dropbox ma limit na odsłony, warto przenieść na coś innego i je przywrócić bo zachęcały do obejrzenia filmu.
Napisano 26 Marzec 201212 l Hahaha super pomysl. Klimat swietny, rzuccie do rockstar, moze zrobia z tego GTA VI :D
Napisano 26 Marzec 201212 l Świetnie to wymyśliliście! Bardzo fajny sposób przedstawienia i styl rysowania, gratulacje...
Napisano 26 Marzec 201212 l mniamuśnie to wyszło, świetna robota. może jakiś przepis na taki smaczny placek? w czym to składaliście?
Napisano 26 Marzec 201212 l hehe, cała Milushka ;) fajne, mocno inspirowane SinCity jak widze ;D fajna inicjatywa. ujęcia mogłyby być nieco bardziej dynamiczne, ale to takie marudzenie dla zasady.
Napisano 26 Marzec 201212 l Teraz by wypadało, aby ola-f jakiś prosty gameplay, który robi w 1-2 dni dorobił :)
Napisano 26 Marzec 201212 l Hahaha super pomysl. Klimat swietny, rzuccie do rockstar, moze zrobia z tego GTA VI :D GTA Wrocław - już sobie wyobrażam to sterczenie w korkach :D
Napisano 26 Marzec 201212 l GTA Wrocław - już sobie wyobrażam to sterczenie w korkach :D *thumb up*! co do ilustracji najlepsza z bele koko i odd'em :) całą animacje widziałem na dużym ekranie i naprawdę fajnie to wszystko wyglądało.
Napisano 27 Marzec 201212 l Świetnie to wygląda zarówno jako animacja jak i pojedyncze obrazki. Dobry klimat i konkretne grafiki. Ląduje w folderze na dysku:]
Napisano 28 Marzec 201212 l hehe, mocno inspirowane gta4, szczegolnie podklad muzyczny. ale daje rade... bardzo: ] Edytowane 30 Marzec 201212 l przez KoMic
Napisano 28 Marzec 201212 l Autor "Tribute" to również tribjut dla serii GTA. Nie ukrywamy tego, nawiązania są wręcz ordynarne :D
Napisano 29 Marzec 201212 l cycki troche za male wyszly ;) +1 Wydaje mi się że jak ktoś potrafi rysować taaakie laski to więcej mu do szczęścia nie potrzeba, gratulację, oficjalnie zazdroszczę :P
Napisano 29 Marzec 201212 l Wydaje mi się że jak ktoś potrafi rysować taaakie laski to więcej mu do szczęścia nie potrzeba jako osoba za owe laski odpowiedzialna szczerze się uśmiałam ;)
Napisano 29 Marzec 201212 l proste, najwierniej oddałam się na ostatnim ujęciu po prawej ;) w ogóle bardzo cieszy pozytywny odbiór naszej pracy, miło :)
Napisano 29 Marzec 201212 l pomarudze troche bo mało animowania... brakuje chociażby smaczków w postaci animowanego dymu z blanta yy Wwwoja czy tam kogos innego, nie pamietam... albo animowanych ptaków w scenie gdzie się pojawiają, po prostu mogloby więcej elementow sie ruszać jak to na animacje przystało... rysuny, krecha, świetne wszystko, pozdro
Napisano 29 Marzec 201212 l Nie mogę się z tobą nie zgodzić... Natomiast weź pod uwagę że całość powstała w ciągu 1,5 tygodnia. Koncept, rysunki i animacja. Wchodzenie w taki detal w jednym kadrze mija się z celem bo całość traci spójność, robienie tego po całości nie w takim czasie bo każdy kto chociaż próbował animować wie że ilość pracy w takim przypadku rośnie wykładniczo nie liniowo :) Przez chwile robiliśmy nawet na wstępie próby z mapingiem 3d ale też poszły w odstawkę z tego powodu. I w końcu całość została po montowana tylko i wyłącznie w AE na 3d warstwach. Pozdro
Napisano 29 Marzec 201212 l W autorach tribjutu x2 widnieje nazwisko Przybyś, no to chyba projekt skazany na sukces, co? Ahh... I oczywiście sucharek ^^ Thumb UP UP UP!
Napisano 31 Marzec 201212 l jako osoba za owe laski odpowiedzialna szczerze się uśmiałam ;) Płeć nie ma tu żadnego znaczenia ;) Bombowa robota :)
Napisano 1 Kwiecień 201212 l nie sadzilem ze mozna tak doglebnie poznac psychike Waldka... i zyc z tym :P czy to on sam rysowal swoj portret? :D