n-pigeon Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Mi najbardziej podobają się wszystkie od smoka na drapaczu chmur po zielonego na dole. Szkoda tylko, że biały duszek i ten zielony tak szkicowo, mają największy potencjał, w moich oczach. Najlepszy zdecydowanie concept tego niebieskiego rogacza.
Ania Napisano 29 Kwiecień 2014 Napisano 29 Kwiecień 2014 Szkice i speedy wyglądają lepiej od "dopracowanych" prac.
COR Napisano 19 Maj 2014 Autor Napisano 19 Maj 2014 Cześć! Postanowiłem, że będę uzupełniał bardziej na bieżąco, także kilka ilustracji które wykonałem w ostatnim czasie i konceptów wykonanych na potrzeby własne. Przy okazji chciałbym pogratulować organizatorom i uczestnikom zorganizowanej wystawy Polskiej Grafiki Cyfrowej, świetnie było osobiście poznać i wymienić się doświadczeniami z ludźmi z maxa i nie tylko. Mam nadzieję, że to nie ostatnia taka impreza u nas:) przygoda Don Kichota część 2ga (zdecydowalem że zrobię z tego mini serię) z tego jestem średnio zadowolony, ale jak to ktos dobrze okreslil "done is better then perfect":) i trochę lineartu który sobie leżał na dysku:
motyl Napisano 19 Maj 2014 Napisano 19 Maj 2014 te stworki idące przez las Ci teraz bardziej realistyczne wyszły, ale i tak jakoś bardziej podoba mi się poprzednia wersja ;) jeśli chodzi o szkic tej elfki elficy (elfica zdecydowanie lepiej brzmi :D) to takie dwie rzeczy: -zobacz na jej prawą rekę! :D -zazwyczaj się tak robi że noga trzymająca ciężar jest trochę większa, dość logiczne bo mięśnie są napięte. U ciebie jest akurat odwrotnie. BTW dalej miotasz, w tym akurat wiele się nie zmieniło :P
COR Napisano 19 Maj 2014 Autor Napisano 19 Maj 2014 Dzięki Motylu, z tą nogą troche przypał-.- ;) ale zdarzają się takie niedopatrzenia fajnie że wyłapałeś, pozdrawiam:)
terenas Napisano 19 Maj 2014 Napisano 19 Maj 2014 te zielone bydlęta biegnące przez las FENOMENALNE, ciężko mi powiedzieć coś na temat warsztatu bo w 2d nie siedzę, ale klimat i koncept stworów mnie kupił :D
Diem Napisano 19 Maj 2014 Napisano 19 Maj 2014 fajne prace, takie pytanko, te szkice smoków itp to było tabletem robione?
COR Napisano 19 Maj 2014 Autor Napisano 19 Maj 2014 Terenas, Diem dzięki! Co do konceptów to wszystko w photoshopie rysowane, znalazłem bardzo fajny pędzel w zestawie Jonasa de Ro, nazywa się Ink Big bodajże. Do tego typu rysunków to mój faworyt:). link do ściągnięcia: FREE PHOTOSHOP/GIMP BRUSHES! + Explanation
Rozpu Napisano 20 Maj 2014 Napisano 20 Maj 2014 http://i1166.photobucket.com/albums/q618/Lukasz_Sienkiewicz/trollhelmet2_zps9a6791e2.jpg zarabiste helmety ;dd
COR Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Napisano 14 Czerwiec 2014 Wielki krokami nadejszła sesja więc i czasu trochę mniej na rysowanie. W miare regularnie staram się robić speedy 50min w fejsbukowej grupie, których paczkę wrzucam. Na początek cyberpunkowa ilustracja "Return" speedy a i jeszcze dwa szkice
Dobry Pasterz Napisano 14 Czerwiec 2014 Napisano 14 Czerwiec 2014 Dla mnie bomba! Widać, że ogarnąłeś sporo fajnych patentów i to widać. Te jak i poprzednie wrzutu zdecydowanie na propsie. Zobaczył bym chętnie coś paro godzinnego w Twoim wykonaniu.
Tomasz G Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Jak na 50 min. to są świetne prce. Wiesz co robisz. Podpisuje się pod tym co napisał Dobry Pasterz. Chętnie zobaczę coś kilku godzinnego, lub nawet dniowego w Twoim wykonaniu.
jankazmierczuk Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Speedy są super i fajnie, że niektóre robione z pomysłem.
kamesanin Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Zrób ziomka z lampą a kupię ci kilo szynki ^^ ma być priti bo inaczej będzie obślimaczała.
KaliditusZaliditey Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Idziesz ostatnio jak przecinak i tak trzymaj, w razie czego do tej szynki dorzucę Krakowskiej suchej bez konserwantów.
Piret Napisano 16 Czerwiec 2014 Napisano 16 Czerwiec 2014 Wszystko cacy:) speedy świetne, podoba mi się różnorodność i że wszystko bierzesz na warsztat.
COR Napisano 16 Czerwiec 2014 Autor Napisano 16 Czerwiec 2014 Dobry Pasterz, Tomasz G: dzięki! Solidniejszy up będzie dopiero jak się uporam z uczelnią:) Na razie jest tak, że pomysłów dużo a czasu mało. Na dysku leżą jakieś ilustrację które skończę jak się harmonogram zluzuje. jankazmierczuk: Te spidy dużo dają, a co do "pomysłów" to już jak się zabieram to przy okazji staram się wpleść jakiś "storytelling" fajnie że zwróciłeś na to uwagę:) Kames: Pomysł dziadka mi przypadł tylko muszę chyba jakąś ciekawszą pozę wymyślić, scenkę dorobić. No ale jak dorzucisz butelkę rumu, kto wie;D Dzięki! KaliditusZaliditey: Dzięki! Robię co mogę, a widzę, że i z głodu nie umrę:P Piret: Thx! a co tam nie ma nudy:D
COR Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 "Wiadomości" Po przerwie sesyjnej kończę pozaczynane projekty.
Rain Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 Jest ekstra :D Z tym, że postać na pierwszym planie w trochę dziwny sposób trzyma gazetę, chociaż tylko może mi się wydaję.
SentieL Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Fajnie operujesz światłem . Po takim wykańczaniu pozaczynanych projektów lvl musi podskoczyć :) Bardzo fajnie się rozwijasz tak trzymaj COR .
mysz Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 i mi się podoba jak swiatło robisz w tym ostatnim ta gazeta konkretnie daje po gałach - gdyby typek trzymał ja normalnie (i ogólnie gdyby miał też trochę mniej sztywniacką pozę), to by było bezbłędnie i obrazek zyskałby spoooooro na klimacie imo ogólnie więcej skończonych rzeczy bym tu chętnie zobaczył, zdecydowanie jest siła, pozdr
COR Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Napisano 13 Sierpień 2014 (edytowane) Dzięki szystkim! Ręka tam nie siedzi (albo trzyma ją tak jakby miał wy*ebane;) ) ale wyleciało mi, że mam to poprawić-.- Tymczasem kilka nowych tu bash z grupy koneptowej Brainstorm, tematem było bodajże połączenie żołnierza z koścmi dina "kaczy krawat" i ostatnie zlecenie po prostu Alien. w oryginale jest sporym bykiem bo przygotowany pod druk Edytowane 13 Sierpień 2014 przez COR
kamesanin Napisano 13 Sierpień 2014 Napisano 13 Sierpień 2014 cor frędzlu za szybko dojrzewasz :D kciukam
COR Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Napisano 13 Sierpień 2014 Tomasz: dzieki! Kames zawsze humor poprawi:D
grass Napisano 13 Sierpień 2014 Napisano 13 Sierpień 2014 fajne fajne ten ziomek ala crisis ładnie wyszedł. Poka tego byka pod druk :D
Kalberos Napisano 13 Sierpień 2014 Napisano 13 Sierpień 2014 no się chopie rozwinął nam tu :D za rok będzie kolejny koks :D
COR Napisano 14 Sierpień 2014 Autor Napisano 14 Sierpień 2014 Grass. Kalber dzieks! gdzieś upne potem większą wersję ale może jeszcze coś przy nim pogrzebie, już sam nie wiem:P a co to tego co będzie za rok, to oby tylko zapał nie przechodził:)
mats Napisano 14 Sierpień 2014 Napisano 14 Sierpień 2014 Super te ostatnie wrzuty, zawsze zastanawiał mnie sposób malowania skał. Masz jakieś triki, brushe, tekstury? Jak to ogarnąć?
5lim Napisano 16 Sierpień 2014 Napisano 16 Sierpień 2014 Kaczy krawat super! Piękne pociągnięcia pedzlęm. Obcego nie pochwalę bo: 1. Wiem z którego zdjęcia wziąłeś głowę 2. Zupełnie nie zapoznałeś się z anatomią tej postaci. 6 łap? Serio??? Totalna ignorancja. Sorry ale jako entuzjasta uniwersum Obcego nie mogłem tego przemilczeć ;)
DraxMustHurt Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Kurcze, kolejny wymiatacz się rodzi, którym to trza się inspirować. Świetne prace, Cor. Trochę się w Alienach siedziało i gwoli ścisłości (mimo, że to chyba nie ona) - królowa MIAŁA 6 łap :P
5lim Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Tak, miała, ale wtedy nie zgadza się prawie cała reszta, od głowy po ogon. Poza tym korpus jest wykonany okropnie, wygląda jak topiący się wosk. Następnym razem referencje mocno wskazane.
COR Napisano 10 Październik 2014 Autor Napisano 10 Październik 2014 Hej! Na początku przeprosiny dla fanow Aliena, rzeczywiscie jestem wielkim ignorantem i nie robiło mi nawet różnicy czy on ma łap 6, 4 czy nawet 20:) Ale zdaje sobie sprawę, że wielu to może kłóć w oczy. Mats co do tych skałek w tym przypadku to akurat proste kształty, jakaś tekstura i malowanko, kurde ciężko się opisuje proces może jakiegoś stepa strzelę przy którejś okazji:) Tymczasem szykuje trochę nowych prac, miałem wrzucić jakąś paczkę, ale jak widzę jak mi to idzie "szybko" to może na początek podzielę się jedną skończoną:) "Leviatan"
ActualRobot Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 Ja rzadko komentuję, bo się nie znam i w ogóle, ale na ostatnio właśnie na FB zwróciłem uwagę na Twoje prace. Bardzo przyjemne, jestę fanę. To by było na tyle jeśli chodzi o konstruktywny komentarz;)
Umta Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 Swietne jest to ze mozna tu sobie kliknac na poczatek i na koniec i porownac progress w odstepie czasowym. Twoj rozwoj jest ogromny i na pewno bede dalej sledzil twoje prace:) Pozdrawiam!
kamesanin Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 uuu uuu dziewczyny piszczą uuuu uuu jeszcze raz uuu uuu dziewczyny piszczą na na na na na na naaaaa! pompuj pięścią ^^
COR Napisano 12 Październik 2014 Autor Napisano 12 Październik 2014 ActualRobot dzięki!:) Umta, hah, dobrze, że praca nie idzie jak krew w piach:P Może akurat dla kogoś będzie to motywacją:) Kames http://3.bp.blogspot.com/-yOqKq3RcuzE/UjezS6aA8oI/AAAAAAAAAeA/MnHzbS161kE/s1600/s-FIST-PUMP-large.jpg
COR Napisano 10 Lipiec 2015 Autor Napisano 10 Lipiec 2015 (edytowane) Witam ponownie! Pora odkurzyć teczkę, także wrzucam kilka rzeczy, które ostatnio dubalem. Dwa mattepaintingi plus sci-fi koncept. Dorzucam od razu linki z artstation dla lepszej jakości:) https://www.artstation.com/artwork/hindu-castle https://www.artstation.com/artwork/purple-bay https://www.artstation.com/artwork/storm-812e046a-6bf5-428f-84dc-5c664a0823e7 Edytowane 10 Lipiec 2015 przez COR
kamesanin Napisano 23 Lipiec 2015 Napisano 23 Lipiec 2015 a tak się zastanawiałem gdzie ty byłeś, a tu bum bach i jesteś ^^ zacne panie cor, bardzo zacne.
Rekomendowane odpowiedzi