Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Organizuj臋 konferencj臋 Blendera w Bydgoszczy 3 lub 3-4 listopad w MCK Bydgoszcz.

Szukam wolontariuszy ch臋tnych do prowadzenia wyk艂ad贸w na temat Blendera lub temat贸w pokrewnych.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam

wiecej na:

www.blender2012.bydgoszcz.pl

https://www.facebook.com/events/278539742262604/

Edit://

Oto wyk艂ady z konferencji, niestety w wyk艂adzie vetiego (normale i hardsurface) dzwiek nie zgrywa sie z obrazem :|

Edytowane przez szczuro

• Odpowiedzi 61
  • Wy艣wietle艅 15,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Do wyk艂adania niczego raczej si臋 nie nadam ale ch臋tnie wpadn臋. :)

Napisano

Ja bym wpad艂 pos艂ucha膰 dla samej przyjemno艣ci wi臋c jak zbierzesz ekip臋 to wklejcie list臋 temat贸w. Mo偶e jaki艣 konkurs gdzie do wygrania b臋d膮 egzemplarze Blendera? :D

Napisano
  • Autor

Wydaje mi si臋, 偶e wyk艂ady nie musz膮 mie膰 wyszukanych temat贸w poziom zaawansowania odbiorc贸w b臋dzie r贸偶ny.

Edytowane przez szczuro

Napisano

Bardzo zacnie. Z wielk膮 ch臋ci膮 bym si臋 pojawi艂. Niestety akurat w listopadzie b臋d臋 za granic膮. :/ ale trzymam kciuki. Mo偶e nast臋pnym razem spotkamy si臋 w Lublinie :D. Pozdro.

Napisano

Mam nadziej臋 ,偶e nagracie to jako艣 a mo偶e warto by by艂o pomy艣le膰 o streemie ...a w艂a艣nie wygooglowa艂em http://grafika3d.cba.pl/wroclaw2011/ bo jako艣 zapomnia艂em ,偶e chcia艂em te materia艂y obejrze膰 .

PS.Mam nadziej臋 ,偶e nie za艣miecam w膮tku a jak kto艣 woli do you tuba bezpo艣rednio http://www.youtube.com/user/blenderwrocwal/featured

Napisano

Jak w Bdg mimo, 偶e za blenderem nie przepadam to wpadn臋 ;)

Chyba, 偶e kto艣 mi udowodni, 偶e blender ma marking menu przy tej okazji :P

Edytowane przez legomir

Napisano
  • Autor

Adek: Chcia艂em 艣ci膮gn膮膰 wjaworskiego ale niestety pracuje nad kolejn膮 ksi膮偶k膮 i nie ma czasu przygotowa膰 wyk艂adu.

Edytowane przez szczuro

Napisano

Ju偶 potwierdza艂am w w膮tku bydgoskim, ale i tu oficjalnie si臋 wpisuj臋, 偶e przyb臋d臋 na konferencj臋 :)

Napisano

Kurde, zawsze co艣 sie dzieje daleko ode mnie. Chetnie bym przygotowa艂 jaki艣 wyk艂ad w tematyce "blender i efekty wizualne", ale za daleko mam :(

Napisano

Chodzi mi pewien pomys艂 po g艂owie.

Proponuj臋 jaki艣 ma艂y konkurs, lub je偶eli nie b臋dzie na to pomys艂贸w mog臋 rozpisa膰 niewielki te艣cik wiedzy o ... compositingu.

Konkurs z nagrod膮 wr臋czon膮 podczas konferencji. Nagrod臋 mam, my艣l臋, 偶e Jonathan z CG Cookie si臋 zgodzi, a by艂oby to "Compositing in Blender DVD series":

http://cgcookie.com/products-page/blender-training-series-categories/compositing-in-blender-2/

Napisano
  • Autor

Tomasz_87: na stan polskich dr贸g i po艂膮cze艅 pkp nic nie poradz臋 :) ale zapraszam

BartekSkorupa: jestem za ;) osobi艣cie by艂bym za konkursem z wiedzy og贸lnej o blenderze, ale nie mog臋 si臋 rz膮dzi膰 bo nie funduje nagrody :)

Napisano

Mo偶e by膰 te艣cik z wiedzy og贸lnej, czemu nie. Mog臋 si臋 pochyli膰 nad wymy艣leniem pyta艅, tylko zastanawiam si臋 jak to zorganizowa膰. Zrobimy "kolokwium" na konferencji? Mo偶na i tak. Wtedy trzeba by艂oby zorganizowa膰 to w miar臋 na pocz膮tku, 偶eby mo偶na by艂o w trakcie trwania imprezy sprawdzi膰.

Za艂贸偶my, 偶e robimy dziesi臋cio-pytaniowy test z odpowiedziami A, B, C, D, czy jako艣 tak, rozdajemy uczestnikom formularze i prosimy o rozwi膮zanie testu.

Kto sko艅czy - oddaje formularz. Potem sprawdzamy, a nagrod臋 dostaje najszybsza osoba z tych, kt贸re pope艂ni艂y najmniej b艂臋d贸w.

Napisano

Tomasz_87 a do Pi艂y masz mo偶liwo艣膰 dojecha膰? Bo wtedy stamt膮d jest Polski Bus i wtedy dojazd elegancko do Bydgoszczy jest.

Napisano

Dosta艂em ju偶 paczk臋 z p艂yt膮 "Compositing In Blender", wi臋c mamy nagrod臋 dla zwyci臋zcy w konkursie. Siadam do konstruowania pyta艅.

Napisano

Nie mam zjazdu na studiach... 偶ona ugadana... remont 艂azienki sko艅czony... wszystkie znaki na niebie wskazuj膮 偶e B臉D臉 ;>

Napisano

"Elastyczno艣膰 interface'u Blendera" Czyli kto艣 wreszcie poka偶e marking menu? :P

Napisano
  • Autor

To raczej temat dla pocz膮tkuj膮cych i zaczynaj膮cych z blenderem, pokaza膰 chc臋 prostsze rzeczy, przesuwanie i konfiguracja okien, zmani臋 kolor贸w, edycj臋 skr贸t贸w (mi臋dzy innymi gesty kt贸re ostatnio pokazywa艂em), addony i zmian臋 przycisk贸w interfacu (niestety w plikach).

Edytowane przez szczuro

Napisano

Zabra膰 ze sob膮 lapka z Blenderem? Je艣li Tak, to kt贸rym?

B臋dzie czas na warsztat czy tylko wyk艂ad i notatki? przygotujecie kser贸wki?

Napisano

Do kt贸rej godziny jest wynaj臋ta sala? Czy po wyk艂adach zostaniemy wyrzuceni na ulic臋 czy b臋dziemy mogli jeszcze posiedzie膰 i pogada膰 jak bardzo lubimy blendera?

Sly- My艣l臋 偶e warto zabra膰 lapka. Warsztaty zawsze mo偶na zorganizowa膰 na w艂asn膮 r臋k臋 o ile b臋d膮 ch臋tni. Mo偶na pomy艣le膰 nad jak膮艣 zbiorcz膮 kolaboracj膮, jaka艣 scenka czy co艣. :) Na ostatnim Bconie team mango zrobi艂 w 90 minut "shorta":

[video=youtube;sebx6Nn-d_c]

;) Creditsy najlepsze.

Edytowane przez Monio

Napisano

A jeszcze przypominam, 偶e przy okazji mia艂o si臋 odby膰 spotkanie os贸b z max3d w Bydgoszczy ;)

Napisano

To spotkanie mo偶na po ;) Chyba koniec jest o 16.

Napisano
  • Autor

sala jest z tego co pamietam zamawiana do 18, co do przyj艣cia z lapkiem to jest obok sali miejsce gdzie mo偶na si膮艣膰 i pogada膰.

Napisano

Co do afteru. Tradycyjna Barka to tylko, gdzie艣 w 艣rodku. 艁adnie pomie艣ciliby艣my si臋 :)

Chyba na barki Szczuro ostatecznie spadnie organizatorska odpowiedzialno艣膰 i wybierze lokal ;)

Napisano
  • Autor

afterparty nie mog臋 firmowa膰, bo nie mam pewno艣ci czy b臋d臋, ale Barka wydaje sie by膰 ok

Napisano

Pozwoli艂em sobie umie艣ci膰 informacj臋 o konferencji na portalu www.blendersi.pl/

Mam zamiar pojawi膰 si臋 na konferencji i pozna膰 ludzi, kt贸rzy maj膮 takie same pasje i zainteresowania. Mam nadziej臋, 偶e wzrost zainteresowania Blenderem w ostatnim czasie przyczyni si臋 do pojawienia si臋 licznej grupy na konferencji.

Napisano

Tomasz87 Odezwij si臋 do Mnie. Jestem zainteresowany kontaktem z lud藕mi, kt贸rzy zamierzaj膮 jecha膰 na konferencj臋 z Pi艂y.

Pozdrawiam

Napisano

Czy skoro czytam o after party znaczy, 偶e mog臋 si臋 czu膰 zaproszony? :D Jako osoba 艣wie偶a w spo艂eczno艣ci forum chcia艂 bym zyska膰 pewno艣膰. :) "Barka"? Rozumiem, 偶e poza napitkiem znajdzie si臋 tam co艣 na kilka z臋b贸w? :)

Napisano

Nie kojarz臋, zeby tam podawano jedzenie. Na szcz臋艣cie 艣cis艂e centrum oferuje kilka opcji do jedzenia. Chocia偶by na szybko mozna zam贸wi膰 kebab ;)

Napisano

Kebaba w Oriencie, Soprano na dworcowej, p贸藕niej jeszcze ko艂o Kubryka mo偶na kebsa dosta膰. Tego jest sporo ^_^

Napisano

By艂em na Gdanskiej ko艂o dworcowej, ale nie pamietam jak si臋 nazywa ta restauracja. Jednak偶e mi smakowalo i polecam ;) jak znajd臋 w Google nazwe to podam :)

Edit:

Susharnia z tego co kojarze po nazwie i adresie, jest jeszcze oto sushi, kuzyn by艂 i m贸wi艂 ze tez dobra restauracja, ale sam nie by艂em.

Wys艂ano z telefonu.

Napisano
  • Autor

ubierzcie si臋 ciep艂o i jakie艣 ci臋偶ary w kieszeniach by si臋 przyda艂y.

83a8b6a1e667aaa8cde5492951e8cfd9.jpg

Edytowane przez szczuro

Napisano

13 stopni nad zerem absolutnym, nie藕le. Nie trzeba ci臋偶ar贸w, przymarzniecie do pod艂ogi.

Napisano

Wydawa艂o mi si臋, 偶e nikt nie m贸wi艂 o pr贸bach bicia rekordu OC na potrzeby renderowania. Skoro natura daje to wida膰 ma w tym jaki艣 cel. Rozumiem, 偶e ci臋偶ary w kieszeniach to np skafander kosmiczny na wypadek spe艂nienia si臋 prognoz. ;)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci