Skocz do zawartości

Konferencja Blendera (Bydgoszcz 3 listopad): Call for papers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Organizuję konferencję Blendera w Bydgoszczy 3 lub 3-4 listopad w MCK Bydgoszcz.

Szukam wolontariuszy chętnych do prowadzenia wykładów na temat Blendera lub tematów pokrewnych.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam

wiecej na:

www.blender2012.bydgoszcz.pl

https://www.facebook.com/events/278539742262604/

Edit://

Oto wykłady z konferencji, niestety w wykładzie vetiego (normale i hardsurface) dzwiek nie zgrywa sie z obrazem :|

Edytowane przez szczuro
  • Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym wpadł posłuchać dla samej przyjemności więc jak zbierzesz ekipę to wklejcie listę tematów. Może jakiś konkurs gdzie do wygrania będą egzemplarze Blendera? :D

Napisano (edytowane)

Wydaje mi się, że wykłady nie muszą mieć wyszukanych tematów poziom zaawansowania odbiorców będzie różny.

Edytowane przez szczuro
Napisano

Bardzo zacnie. Z wielką chęcią bym się pojawił. Niestety akurat w listopadzie będę za granicą. :/ ale trzymam kciuki. Może następnym razem spotkamy się w Lublinie :D. Pozdro.

Napisano (edytowane)

Jak w Bdg mimo, że za blenderem nie przepadam to wpadnę ;)

Chyba, że ktoś mi udowodni, że blender ma marking menu przy tej okazji :P

Edytowane przez legomir
Napisano

Powinniście ściągnąć honorowo wjaworskiego (!)

Przypomnijcie się później jak będzie więcej informacji, napiszemy ładnego newsa.

Napisano (edytowane)

Adek: Chciałem ściągnąć wjaworskiego ale niestety pracuje nad kolejną książką i nie ma czasu przygotować wykładu.

Edytowane przez szczuro
Napisano

Chodzi mi pewien pomysł po głowie.

Proponuję jakiś mały konkurs, lub jeżeli nie będzie na to pomysłów mogę rozpisać niewielki teścik wiedzy o ... compositingu.

Konkurs z nagrodą wręczoną podczas konferencji. Nagrodę mam, myślę, że Jonathan z CG Cookie się zgodzi, a byłoby to "Compositing in Blender DVD series":

http://cgcookie.com/products-page/blender-training-series-categories/compositing-in-blender-2/

Napisano

Tomasz_87: na stan polskich dróg i połączeń pkp nic nie poradzę :) ale zapraszam

BartekSkorupa: jestem za ;) osobiście byłbym za konkursem z wiedzy ogólnej o blenderze, ale nie mogę się rządzić bo nie funduje nagrody :)

Napisano

Może być teścik z wiedzy ogólnej, czemu nie. Mogę się pochylić nad wymyśleniem pytań, tylko zastanawiam się jak to zorganizować. Zrobimy "kolokwium" na konferencji? Można i tak. Wtedy trzeba byłoby zorganizować to w miarę na początku, żeby można było w trakcie trwania imprezy sprawdzić.

Załóżmy, że robimy dziesięcio-pytaniowy test z odpowiedziami A, B, C, D, czy jakoś tak, rozdajemy uczestnikom formularze i prosimy o rozwiązanie testu.

Kto skończy - oddaje formularz. Potem sprawdzamy, a nagrodę dostaje najszybsza osoba z tych, które popełniły najmniej błędów.

Napisano (edytowane)

To raczej temat dla początkujących i zaczynających z blenderem, pokazać chcę prostsze rzeczy, przesuwanie i konfiguracja okien, zmanię kolorów, edycję skrótów (między innymi gesty które ostatnio pokazywałem), addony i zmianę przycisków interfacu (niestety w plikach).

Edytowane przez szczuro
Napisano

Zabrać ze sobą lapka z Blenderem? Jeśli Tak, to którym?

Będzie czas na warsztat czy tylko wykład i notatki? przygotujecie kserówki?

Napisano (edytowane)

Do której godziny jest wynajęta sala? Czy po wykładach zostaniemy wyrzuceni na ulicę czy będziemy mogli jeszcze posiedzieć i pogadać jak bardzo lubimy blendera?

Sly- Myślę że warto zabrać lapka. Warsztaty zawsze można zorganizować na własną rękę o ile będą chętni. Można pomyśleć nad jakąś zbiorczą kolaboracją, jakaś scenka czy coś. :) Na ostatnim Bconie team mango zrobił w 90 minut "shorta":

[video=youtube;sebx6Nn-d_c]

;) Creditsy najlepsze.

Edytowane przez Monio
Napisano

Co do afteru. Tradycyjna Barka to tylko, gdzieś w środku. Ładnie pomieścilibyśmy się :)

Chyba na barki Szczuro ostatecznie spadnie organizatorska odpowiedzialność i wybierze lokal ;)

Napisano

Pozwoliłem sobie umieścić informację o konferencji na portalu www.blendersi.pl/

Mam zamiar pojawić się na konferencji i poznać ludzi, którzy mają takie same pasje i zainteresowania. Mam nadzieję, że wzrost zainteresowania Blenderem w ostatnim czasie przyczyni się do pojawienia się licznej grupy na konferencji.

Napisano

Tomasz87 Odezwij się do Mnie. Jestem zainteresowany kontaktem z ludźmi, którzy zamierzają jechać na konferencję z Piły.

Pozdrawiam

Napisano

Czy skoro czytam o after party znaczy, że mogę się czuć zaproszony? :D Jako osoba świeża w społeczności forum chciał bym zyskać pewność. :) "Barka"? Rozumiem, że poza napitkiem znajdzie się tam coś na kilka zębów? :)

Napisano

Nie kojarzę, zeby tam podawano jedzenie. Na szczęście ścisłe centrum oferuje kilka opcji do jedzenia. Chociażby na szybko mozna zamówić kebab ;)

Napisano

Byłem na Gdanskiej koło dworcowej, ale nie pamietam jak się nazywa ta restauracja. Jednakże mi smakowalo i polecam ;) jak znajdę w Google nazwe to podam :)

Edit:

Susharnia z tego co kojarze po nazwie i adresie, jest jeszcze oto sushi, kuzyn był i mówił ze tez dobra restauracja, ale sam nie byłem.

Wysłano z telefonu.

Napisano

Wydawało mi się, że nikt nie mówił o próbach bicia rekordu OC na potrzeby renderowania. Skoro natura daje to widać ma w tym jakiś cel. Rozumiem, że ciężary w kieszeniach to np skafander kosmiczny na wypadek spełnienia się prognoz. ;)