Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Organizuję konferencję Blendera w Bydgoszczy 3 lub 3-4 listopad w MCK Bydgoszcz.

Szukam wolontariuszy chętnych do prowadzenia wykładów na temat Blendera lub tematów pokrewnych.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu.

pozdrawiam

wiecej na:

www.blender2012.bydgoszcz.pl

https://www.facebook.com/events/278539742262604/

Edit://

Oto wykłady z konferencji, niestety w wykładzie vetiego (normale i hardsurface) dzwiek nie zgrywa sie z obrazem :|

Edytowane przez szczuro

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 15,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Do wykładania niczego raczej się nie nadam ale chętnie wpadnę. :)

Napisano

Ja bym wpadł posłuchać dla samej przyjemności więc jak zbierzesz ekipę to wklejcie listę tematów. Może jakiś konkurs gdzie do wygrania będą egzemplarze Blendera? :D

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się, że wykłady nie muszą mieć wyszukanych tematów poziom zaawansowania odbiorców będzie różny.

Edytowane przez szczuro

Napisano

Bardzo zacnie. Z wielką chęcią bym się pojawił. Niestety akurat w listopadzie będę za granicą. :/ ale trzymam kciuki. Może następnym razem spotkamy się w Lublinie :D. Pozdro.

Napisano

Jak w Bdg mimo, że za blenderem nie przepadam to wpadnę ;)

Chyba, że ktoś mi udowodni, że blender ma marking menu przy tej okazji :P

Edytowane przez legomir

Napisano

Powinniście ściągnąć honorowo wjaworskiego (!)

Przypomnijcie się później jak będzie więcej informacji, napiszemy ładnego newsa.

Napisano
  • Autor

Adek: Chciałem ściągnąć wjaworskiego ale niestety pracuje nad kolejną książką i nie ma czasu przygotować wykładu.

Edytowane przez szczuro

Napisano

Już potwierdzałam w wątku bydgoskim, ale i tu oficjalnie się wpisuję, że przybędę na konferencję :)

Napisano

Kurde, zawsze coś sie dzieje daleko ode mnie. Chetnie bym przygotował jakiś wykład w tematyce "blender i efekty wizualne", ale za daleko mam :(

Napisano

Chodzi mi pewien pomysł po głowie.

Proponuję jakiś mały konkurs, lub jeżeli nie będzie na to pomysłów mogę rozpisać niewielki teścik wiedzy o ... compositingu.

Konkurs z nagrodą wręczoną podczas konferencji. Nagrodę mam, myślę, że Jonathan z CG Cookie się zgodzi, a byłoby to "Compositing in Blender DVD series":

http://cgcookie.com/products-page/blender-training-series-categories/compositing-in-blender-2/

Napisano
  • Autor

Tomasz_87: na stan polskich dróg i połączeń pkp nic nie poradzę :) ale zapraszam

BartekSkorupa: jestem za ;) osobiście byłbym za konkursem z wiedzy ogólnej o blenderze, ale nie mogę się rządzić bo nie funduje nagrody :)

Napisano

Może być teścik z wiedzy ogólnej, czemu nie. Mogę się pochylić nad wymyśleniem pytań, tylko zastanawiam się jak to zorganizować. Zrobimy "kolokwium" na konferencji? Można i tak. Wtedy trzeba byłoby zorganizować to w miarę na początku, żeby można było w trakcie trwania imprezy sprawdzić.

Załóżmy, że robimy dziesięcio-pytaniowy test z odpowiedziami A, B, C, D, czy jakoś tak, rozdajemy uczestnikom formularze i prosimy o rozwiązanie testu.

Kto skończy - oddaje formularz. Potem sprawdzamy, a nagrodę dostaje najszybsza osoba z tych, które popełniły najmniej błędów.

Napisano

Tomasz_87 a do Piły masz możliwość dojechać? Bo wtedy stamtąd jest Polski Bus i wtedy dojazd elegancko do Bydgoszczy jest.

Napisano

Dostałem już paczkę z płytą "Compositing In Blender", więc mamy nagrodę dla zwycięzcy w konkursie. Siadam do konstruowania pytań.

Napisano

Nie mam zjazdu na studiach... żona ugadana... remont łazienki skończony... wszystkie znaki na niebie wskazują że BĘDĘ ;>

Napisano

Będzie będzie! Mam to zapisane. Tylko czekałem w sumie na info, że to już wszystko dograne i można reklamować.

Napisano

"Elastyczność interface'u Blendera" Czyli ktoś wreszcie pokaże marking menu? :P

Napisano
  • Autor

To raczej temat dla początkujących i zaczynających z blenderem, pokazać chcę prostsze rzeczy, przesuwanie i konfiguracja okien, zmanię kolorów, edycję skrótów (między innymi gesty które ostatnio pokazywałem), addony i zmianę przycisków interfacu (niestety w plikach).

Edytowane przez szczuro

Napisano

Zabrać ze sobą lapka z Blenderem? Jeśli Tak, to którym?

Będzie czas na warsztat czy tylko wykład i notatki? przygotujecie kserówki?

Napisano

Do której godziny jest wynajęta sala? Czy po wykładach zostaniemy wyrzuceni na ulicę czy będziemy mogli jeszcze posiedzieć i pogadać jak bardzo lubimy blendera?

Sly- Myślę że warto zabrać lapka. Warsztaty zawsze można zorganizować na własną rękę o ile będą chętni. Można pomyśleć nad jakąś zbiorczą kolaboracją, jakaś scenka czy coś. :) Na ostatnim Bconie team mango zrobił w 90 minut "shorta":

[video=youtube;sebx6Nn-d_c]

;) Creditsy najlepsze.

Edytowane przez Monio

Napisano

A jeszcze przypominam, że przy okazji miało się odbyć spotkanie osób z max3d w Bydgoszczy ;)

Napisano
  • Autor

sala jest z tego co pamietam zamawiana do 18, co do przyjścia z lapkiem to jest obok sali miejsce gdzie można siąść i pogadać.

Napisano

Co do afteru. Tradycyjna Barka to tylko, gdzieś w środku. Ładnie pomieścilibyśmy się :)

Chyba na barki Szczuro ostatecznie spadnie organizatorska odpowiedzialność i wybierze lokal ;)

Napisano
  • Autor

afterparty nie mogę firmować, bo nie mam pewności czy będę, ale Barka wydaje sie być ok

Napisano

Pozwoliłem sobie umieścić informację o konferencji na portalu www.blendersi.pl/

Mam zamiar pojawić się na konferencji i poznać ludzi, którzy mają takie same pasje i zainteresowania. Mam nadzieję, że wzrost zainteresowania Blenderem w ostatnim czasie przyczyni się do pojawienia się licznej grupy na konferencji.

Napisano

Tomasz87 Odezwij się do Mnie. Jestem zainteresowany kontaktem z ludźmi, którzy zamierzają jechać na konferencję z Piły.

Pozdrawiam

Napisano

Czy skoro czytam o after party znaczy, że mogę się czuć zaproszony? :D Jako osoba świeża w społeczności forum chciał bym zyskać pewność. :) "Barka"? Rozumiem, że poza napitkiem znajdzie się tam coś na kilka zębów? :)

Napisano

Nie kojarzę, zeby tam podawano jedzenie. Na szczęście ścisłe centrum oferuje kilka opcji do jedzenia. Chociażby na szybko mozna zamówić kebab ;)

Napisano

Kebaba w Oriencie, Soprano na dworcowej, później jeszcze koło Kubryka można kebsa dostać. Tego jest sporo ^_^

Napisano

Byłem na Gdanskiej koło dworcowej, ale nie pamietam jak się nazywa ta restauracja. Jednakże mi smakowalo i polecam ;) jak znajdę w Google nazwe to podam :)

Edit:

Susharnia z tego co kojarze po nazwie i adresie, jest jeszcze oto sushi, kuzyn był i mówił ze tez dobra restauracja, ale sam nie byłem.

Wysłano z telefonu.

Napisano
  • Autor

ubierzcie się ciepło i jakieś ciężary w kieszeniach by się przydały.

83a8b6a1e667aaa8cde5492951e8cfd9.jpg

Edytowane przez szczuro

Napisano

13 stopni nad zerem absolutnym, nieźle. Nie trzeba ciężarów, przymarzniecie do podłogi.

Napisano

Wydawało mi się, że nikt nie mówił o próbach bicia rekordu OC na potrzeby renderowania. Skoro natura daje to widać ma w tym jakiś cel. Rozumiem, że ciężary w kieszeniach to np skafander kosmiczny na wypadek spełnienia się prognoz. ;)