Napisano 20 Kwiecień 201311 l Lol, łoł,o kurde, długo nic a jak już to od razu kapciem po oczach, no koniec pochwał a teraz siadaj do roboty co by było czym oczka nacieszyć i żadnych wymówek że tam jakieś pożary były i trza było gasić
Napisano 21 Kwiecień 201311 l Autor Dzięki wszystkim za pochwały :) wspomniane małe szpeje na przedzie.... sama przednia płyta jeszcze nie uzbrojona w cały detal..niebawem się pojawi ;) Edytowane 21 Kwiecień 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Autor Przód skończony, został do zrobienia właz i patrzałki kierowcy i będzie można przejść na drugi bok ;)
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Pięknie to modelowanie wygląda :) A apropo renderów, bo niestety zauwazylem w twoich jak i Pixel-Factory pracach. Np czolgi o tak poteznej ilosci detalu, wstawione gdzies w scene i z malowaniem moglyby byc rownie dobrze lowpoly... bo niestety detal ginie calkowicie. I tu moja taka mała propozycja, moze pokusiłbyś się o rendery w studio zeby mozna bylo ladnie podswietlic wszystko. Czolg moglby wjechac do polowy na jakis metalowy trap, i jakis lekki slad gonsienic. Moim zdaniem wygladalo by to monumentalnie, a detal wylazilby i cieszyl oczy :)
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Autor maciek.m - jak czas pozwoli to się zrobi i scenkę i studio ;) Edytowane 23 Kwiecień 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Autor właz kierowcy: Edytowane 24 Kwiecień 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Spawy w niektórych miejscach nie wyglądają za dobrze, jakby nie tworzyły jednolitej całości z blachą, ale ogólnie jest ok.
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor Dariusz - zgadza się ,miejscami nie wyglądają za dobrze ale myślę że po otexturowaniu to przestanie przeszkadzać. Patrzałki kierowcy dodane oraz wersja w ulubionym kolorze militarystów czyli czouk w różowym kolorze jak prosiaczek :)
Napisano 27 Kwiecień 201311 l Ha!! od razu mi się przypomina różowy kolor plastiku w starych modelach ESCI :)
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Autor kolejne duperele, mocowanie zbiorników i rurki paliwowe: zabawa z mapką specular i bump:
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Wojtku , super ten specular na wieży ,jakby od otarć wybłyszczona farba
Napisano 12 Maj 201311 l Autor Czołg skończony, pozostał jedynie do zro0bienia wkm 12,7 mm i jego łoże i to będą ostatnie elementy modelu.
Napisano 12 Maj 201311 l Jak każdy twój model robi wrażenie w każdym najmniejszym detalu! Powodzenia i cierpliwości jak byś robił następny model :)
Napisano 17 Maj 201311 l Wojtek widzę ze szalejesz! :) WKM detal extra ale widzę ze ze spawami (zaczynasz się obijać) Bo było dużo lepiej :) Świetna praca oby tak dalej i jeszcze lepiej!!!
Napisano 19 Maj 201311 l Autor Zbliżam do końca, zostały jeszcze uchwyty i mechanizm spustowy... Edytowane 19 Maj 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 19 Maj 201311 l Jak wy to robicie towarzyszu obywatelu? Jak wy wyrabiacie to robić w 3Ds? Ja bym padł na zawał przy tak wielu operacjach na siatce... Po prostu bym nie wyrobił i tak by mi ciśnienie skoczyło. Tak marginesem to zbyt schludny jak na Ryski czołg. EDIT: Nie ma co spać. trzeba modelować.
Napisano 23 Maj 201311 l W photoshopie powiekszyłem te obrazy i powiem szczerze... Twoja dokładność mnie zadziwia! Na początek przybliżyłem na śrubkę i oto efekt... No, nieźle. Ale przybliżyłem dalej. Twoja dokładność w odwzorowaniu mnie zadziwia...
Napisano 28 Maj 201311 l Autor Cent - Tak tak...tym małym zielonym wymodelowałem jeszcze jądra komórkowe ale na twoich powiększeniach ich nie widać :D Model skończony, teraz unwrap i textury...błee Edytowane 28 Maj 201311 l przez kliment woroszyłow
Napisano 28 Maj 201311 l @kliment robi referencje modeli dla przyszłych pokoleń. Świetnie to wygląda.
Napisano 28 Maj 201311 l Cudo ;) Mógłbyś powiedzieć jak robisz takie fajne szkiełka? http://imageshack.us/a/img707/2920/110zb.jpg
Napisano 28 Maj 201311 l no to czekamy na równie dobry unwrap i texy jak mesh następny model z jednego mesha...
Napisano 28 Maj 201311 l Uwielbiam World of Tanks! Czołg wygląda super :) Jak dodasz kolorki, to będzie fantastycznie. Gratuluje talentu :)
Napisano 28 Maj 201311 l ^ @kliment woroszyłow stworzył sobie drugie konto by sam sobie gratulować... ^^ Tak naprawdę to zazdroszczę bo ja tak nie potrafię. Chciał bym choć do połowy móc zrobić tak dobrze swojego tanka.
Napisano 28 Maj 201311 l Autor Mógłbyś powiedzieć jak robisz takie fajne szkiełka? http://imageshack.us/a/img707/2920/110zb.jpg Modeluje :)
Napisano 29 Maj 201311 l Uwielbiam World of Tanks! Czołg wygląda super :) Jak dodasz kolorki, to będzie fantastycznie. Gratuluje talentu :) To nie talent, to umiejętności z tym się nie rodzi:D
Napisano 26 Czerwiec 201311 l Świetny model. Widać włożony ogrom pracy. Podejrzewam że co niektórzy dostali niekontrolowanych spazmów oglądając ten model :D. Nieźle wygląda w szarym kolorze. Tak na marginesie to szary matowy?
Napisano 23 Styczeń 201411 l *odkłada szpadek i sapie* wykopałem go... niech sobie pooglądają! PS. Aż serce się kraje, że siedzi gdzieś głęboko zakopany i nikt go nie ogląda, to go odkopałem :)