ApaczoS Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 (edytowane) Trailer i making of do aplikacji na iPhony i iPady wykonany na zlecenie Big Rabbit.pl DP: Marcin Władyniak Montaż i animacja: Ja, czyli Paweł Gałązka Muzyka: Ferid Dźwięk i edycja: Ja i Filip Kuncewicz Mastering: Filip Kuncewicz Update: teledysk Edytowane 6 Czerwiec 2013 przez ApaczoS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceks Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 (edytowane) Fajnie to wygląda i zachęcający materiał promocyjny. No i monsignore Fronczewski. Bomba. Edytowane 5 Luty 2013 przez jaceks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 Bardzo fajne promo :) Styl graficzny mi się straaaasznie podoba ;) No i Fronczewski - klasa sama w sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 Świetne! Strasznie lubię takie "papierowe" rzeczy. Dobre szkice :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 bardzo fajne i pozytywne, muzyczka pierwsza klasa..... od strony technicznej jedyne co sie rzuca w oczy to drgania footage'y, wyglada jak krecone z reki, mogles to przeleciec trackerem i wysmoothowac i byla by pelna klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 że też nasz TD (trollujący dziadek) nie zbarał głosu w tej dyskusji to aż jestem zdziwiony ;) lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 5 Luty 2013 Share Napisano 5 Luty 2013 ... aż tak jeszcze nie zdziecinniałem.... :)))... chociaż trochę sobie nie mogę wyobrazić na co wyrosną dzieci wychowane na plastyce ludzi robiących w zasadzie tylko reklamy...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowmotion Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 (edytowane) Dziadku jest roznica miedzy prowokacja a permanentnym wqrwia..... wydaje mi sie ze albo zalezy CI na tym zeby istniec na forum, albo poprostu nic nie rozumiesz. wg Ciebie lepiej tworzyc umysly jak w twoich obrazach smutne, zakrecone, psychodeliczne , zamulone, zgorzkniale, niezrozuiale, nieestetyczne, skonczone? otworz sie dziadku troche nie jest za pozno. Bym zapomnial. Praca fajna , mile dla oka, widac ze wszyscy sa zadowoleni (hoh). Mozna jakies bardziej techniczne sprawy, czym robione? Cos o konceptach. pozdrawiam Edytowane 6 Luty 2013 przez slowmotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 wizualnie super, ale najbardziej mnie zaskoczyła piosenka - bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 Dzięki Panowie! bardzo fajne i pozytywne, muzyczka pierwsza klasa..... od strony technicznej jedyne co sie rzuca w oczy to drgania footage'y, wyglada jak krecone z reki, mogles to przeleciec trackerem i wysmoothowac i byla by pelna klasa :) Wygląda i było z ręki kręcone:) Część jest delikatnie wystabilizowana ale generalnie się w to nie zagłębiałem bo w ten sposób się podobało i chcieli tak zostawić. Dzięki :) Mozna jakies bardziej techniczne sprawy, czym robione? Cos o konceptach. pozdrawiam Appka robiona w Xcode, z mojej strony After, Premiere, Audition. O konceptach dużo nie wiem ale jak to Andrzej(jeden z master chief'ów) powiedział: "Wszystko robione z bani, z radochy tworzenia i pasji". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 ... aż tak jeszcze nie zdziecinniałem.... :)))... chociaż trochę sobie nie mogę wyobrazić na co wyrosną dzieci wychowane na plastyce ludzi robiących w zasadzie tylko reklamy...:))) A żeś się Panie uczepił tych reklam :) Co byś powiedział jakby to zrobili ludzie, którzy na co dzień pracują w kostnicy? Choć wtedy plastyka byłaby zupełnie inna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 wizualnie super, ale najbardziej mnie zaskoczyła piosenka - bardzo fajna. dokladnie!!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 wizualnie super, ale najbardziej mnie zaskoczyła piosenka - bardzo fajna. Znam ją na pamięć i ciągle sobie nucę :D Będziesz miał okazję jeszcze posłuchać wersji in inglisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Fajny styl, ladne obrazki jak dla mnie zajebiste :). Gdybym mial dziecko kupilbym to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 @Apaczos.... to dlaczego czyta Fronczewski, a nie Szyc...??...:)))... bo dzieci należy karmić tylko najlepszym...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 @Apaczos.... to dlaczego czyta Fronczewski, a nie Szyc...??...:)))... bo dzieci należy karmić tylko najlepszym...!!! A co ma piernik do wiatraka? :) Fronczewski dlatego bo za gówniarza, większość była zachwycona postaciami jakie kreował. Dla dzieciaków był idolem. Sam z wywieszonym jęzorem leciałem z podwórka do domu na Pana Kleksa. Dlatego teraz, Ci co mają po te trzydzieści kilka czy czterdzieści lat, chcieliby aby ich dzieci poczuły choć trochę tej magii, którą my wtedy czuliśmy. Za Twoich czasów biegało się za pogrzebaczem i fajerką, i też pewnie była to zajebista zabawa. Teraz są tablety i dzieciaki bardzo to lubią, tak jak Wy wtedy pogrzebacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 ... tablet to bardzo dobra rzecz... jako medium... tylko grafikę też wolałbym Fronczewskiego niż Szyca... :)))... bo to nie chodzi o sprawność manualną tylko o ogarnianie całości... przyjdzie i na Ciebie taki czas... bez względu czy otaczać Cię będą fajerki czy tablety... a pewnie jeszcze coś innego.... na pewno przyjdzie taki czas... chyba, że zgłupiejesz wcześniej... media nad Tobą pracują.... masz niewielkie szanse... powodzenia...!!!...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 Oj Panie, co Pan o mnie wiesz. Być może już zgłupiałem, wpieprzam McDonalda, oglądam Klan i M jak Miłość, bawią mnie koty na YT, piję własną krew, rzygam tęczą, a w międzyczasie tnę się żyletkami. Napiszę to po angielsku bo po polsku nie brzmi to tak fajnie: This is not your concern, dude :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 ja tam nic nie wiem....:)))... oprócz tego, że artyści powinni ze sobą rozmawiać, ale nie jak klient i wykonawca w reklamie... wiem też że jak Cie zaczynają chwalić to właśnie jesteś już w środku pułapki... ale to polubiły nawet udomowione zwierzęta.... więc może to dobry kierunek....:))))... siadajrób następną rzecz tylko podczas roboty jesteś wolny.... freedom....!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imago10 Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Fajne, ja pamiętam jak byłem mały bawiłem się na zajezdni tramwajowej a teraz iPady... Całość sympatyczna, ale Wam ktoś refren skompresował że aż trzeszczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decyma Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Podoba mi się styl animacji oraz grafika "Lokomotywy". Świetna zabawa dla aktywnych dzieci! Szkoda, że nie mam iPada... @dziadek3d Co masz przeciwko Borysowi Szycowi? Jakie jego role widziałeś? Byłeś choć raz we "Współczesnym"? Zostaw w spokoju ludzi, o których gówno wiesz! Skręcaj Stefanię, bo czekamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imago10 Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 "Świetna zabawa dla aktywnych dzieci!" - ja mam 5ty dan w aktywności siedzenia na fotelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 a ja troche z innej beczki..... kim jest ten damski piekny głos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 bardzo fajne, jedyne co mi sie nie podoba to to, ze nie ma wersji na Androida... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 7 Luty 2013 Autor Share Napisano 7 Luty 2013 a ja troche z innej beczki..... kim jest ten damski piekny głos? Damski głos to Kasia Rodowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 Czad! Myślałem, że będzie jakaś padaka flashowa, a tu proszę. Nawet piosenka bardzo ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Bardzo fajna sprawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narwik Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Damn it, naprawdę dobrze to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 swietne:) gratuluje:)!!! jak bym mial ipada od razu bym zainstalowal dla synka:) lubi ta bajke wiec bylby w niebo wziety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Bardzo fajne. Wizualnie, dobrze zmontowane, ze smakiem. Bardzo mi się podoba. Oby więcej takich reklam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 dziadek masz rację, cóż mogę dodać: wszyscy jacyś dziś zbyt pewni siebie, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 Wyśmienite! :) Poważnie. Zarówno od strony wizualnej jak i dźwiękowej. Wspaniałe. Zrobione ze wysublimowanym smakiem dla dzieciaków. Ciekaw jestem ogromnie tej strony interaktywnej, tego na ile jest rozbudowana itp. Brawa dla całego zespołu. Widać, że włożyliście w to sporo serca i ciepła, adresowanego właśnie do dzieci. CZAD! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 No ale ale te rysunki to chyba jednak Maciej Szymanowicz robił, jemu oklaski. Faktycznie całość super złożona - w takich momentach się waham czy nie kupiłbym Ipada dzieciakom, gdybym miał luźne parę klocków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 Super sprawa. Taką plastykę skierowaną do dzieciaków uwielbiam bo rozbudza wyobraźnie Drugi biegun do tego co serwuje teraz cartoon network. Oprawa dźwiękowa i muzyczna też super. Pomijając dziecięce chórki których osobiście nie znoszę. PS. Ludzie nie traćcie czasu na posty dziadka, nikt mu nie będzie odpowiadał to przestanie trolować. Prosty mechanizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 19 Luty 2013 Share Napisano 19 Luty 2013 (edytowane) prosty... ale go nie umiesz zastosować....:))) ...a dziadkowie swoje zdanie mają i to na każdy temat, a tym bardziej na temat wnuków.......!!! dla mnie Lokomotywę ilustrował Jan Marcin Szancer.... i to był ktoś....!!!! Edytowane 19 Luty 2013 przez dziadek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Luty 2013 Share Napisano 22 Luty 2013 bardzo ładnie to wygląda, można prosić o jakiś making of? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 Świetna robota. Trochę szkoda, że nie ma wersji na Androida. Ale grafika i pozostała reszta widać, że świetnie ze sobą współgra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Dla zainteresowanych. Jest już teledysk. Update w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 jak to w polskich nagraniach trudno się wyławia tekst.... a tu dodatkowo obrazu bez tabletek na chorobę lokomocyjną ciężko się ogląda... te mocno zblurowane jazdy z początku pociągu na koniec i tak w koło 3 min.... widocznie nie było więcej pomysłów za ten budżet....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Widzisz Pan, rzadko się z Panem zgadzam ale teraz to żeś Pan trafił w sedno. Za mało warstw, za mało czasu(4dni), za mały budżet :) Dodatkowo zostałem sprowadzony do parteru za niektóre "szalone" pomysły animacyjne( nie nadawały się do tv i dzieci by nie zrozumiały, bo przecież wszystkie dzieci to debile) tak więc wygląda jak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 ja jestem debil i nie zrozumiałem... ;p i mean... lew, żyrafa i niedźwiedź w jednym wagonie?... tam się powinna odbywać niezła rzeźnia.. ;) i dlaczego nie zrobicie tego na androida?... czyżby ktoś za dużo zarobił? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Się mnie nie pytaj, ja tu tylko sprzątam i promuję swą osobę, a jak! :D Rzeźnia była ostra, tylko jak w PRL'u, nie przeszła cenzury. Wersja bez, wkrótce na redtube :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Za easingi powinni Ci wychłostać plecy do mięsa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 olaf, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Czerwiec 2013 Share Napisano 22 Czerwiec 2013 muzyczka, genialna!!!! swietna kompozycja animacja bardzo fajna, mi sie bardzo podoba, nie musi byc super szczegolowa, dzieciaki i tak zrozumieją przekaz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi