mookie Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 (edytowane) W świecie przyszłości, zatopionym przez morza i oceany, kontrolę nad naszą planetą przejęły ryby, praca ta więc będzie przedstawiać rybiego detektywa w swoim rybim biurze, rozpracowującego kolejną rybią zbrodnię. Całość będzie czerpać pełnymi garściami z filmów noir. Edytowane 28 Luty 2014 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) Kilka pierwszych modeli; w następnej kolejności biorę się za blat stołu, krzesło, jeszcze kilka drobiazgów dekorujących biurko no i oczywiście bohatera sceny. Cały czas zastanawiam się, w jakim silniku powinienem przygotować render, zawsze miałem sentyment do Internala, ale chyba czas pójść do przodu. Oczywiście nie mogę doczekać się teksturowania, jakoś od pewnego czasu ten element grafiki sprawia mi największą frajdę. Edytowane 18 Grudzień 2013 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 fajny klimacik się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 (edytowane) Bardzo fajne modele, ale na razie mi to idzie w retro detective. Przyzwyczaiłeś nas do ciekawego wykonania i nietypowego podejścia do tematu więc ciekaw jestem jak to opowiesz tym razem na jednym obrazku. Powodzenia. pzdr. Edytowane 19 Grudzień 2013 przez fishinthewater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 Zapowiada się mrożąca krew w żyłach historia! Już jestem ciekawa głównego bohatera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 19 Grudzień 2013 Share Napisano 19 Grudzień 2013 Świetna byłaby ryba w jakimś mobilnym akwarium ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2013 Bardzo dziękuję za komentarze; pewnie co po niektórych rozczaruję, ale dużo futuryzmu tutaj nie będzie, ot taki rybi detektyw w stylu retro, żadnych bajeranckich broni i elektroniki. Kolejne modele, popielniczka zyskała papierosy i popiół, jest i klasyczny kapelusz oraz lampka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2014 Tak mniej więcej będzie wyglądała scena. Ryba będzie w jednej płetwie trzymać słuchawkę telefonu, a w drugiej dowód zbrodni przy lampce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Bardzo fajny kadr, ja jestem coraz bardziej ciekawa co za jegomość się znajdzie pod tym kapeluszem! I jaki dowód będzie trzymał w ... płetwie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Świetnie to wygląda. Puki co, mój ulubiony projekt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Zaprawdę - bardzo to ładne :) Gdyby Greg Capullo bawił się w CG to właśnie tak by to wyglądało :D Podoba mi się masa obiektów (ich ciężar). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Bardzo dziękuję za komentarze, nic, tylko pracować dalej! Zacząłem prace nad bohaterem; będzie miał na sobie docelowo stary płaszcz, więc poza głową nie wykonam reszty jego ciała. W paszczy trzymać będzie papierosa, w płetwie słuchawkę od telefonu i dowód zbrodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 @mookie fajnie się zapowiada. Powodzenia w dalszych zmaganiach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 20 Styczeń 2014 Share Napisano 20 Styczeń 2014 Masz niesamowicie wypracowany styl, sądzę że gdyby nie było przy tej pracy avatara i nicka bez problemu bym odgadł że to twoje. Ładnie idzie ! do roboty !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 20 Styczeń 2014 Share Napisano 20 Styczeń 2014 Naginaj Mookie, temat z takim potencjałem nie może się zmarnować :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Bardzo dziękuję za wsparcie, akurat tego mi było trzeba. Nie, żebym nic nie robił - siedziałem nieco nad postacią bohatera i rozpakowałem wszystkie obiekty. Pozostał płaszcz, tło (mapa i archiwum) i spróbuję zacząć pierwsze tekstury. Edytowane 20 Styczeń 2014 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 21 Styczeń 2014 Share Napisano 21 Styczeń 2014 Ekstra. Wybacz, ze nie mam kiedy przesledzic watku, ale jak chcesz przedstawic w obrazie watek przyszlosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Styczeń 2014 Share Napisano 21 Styczeń 2014 ArTooRo, pierwsze zdanie wątku :D W świecie przyszłości, zatopionym przez morza i oceany, kontrolę nad naszą planetą przejęły ryby mookie, jak zawsze świetne modele i pomysł. detal każdego przedmiotu na długo przykuwa uwagę, bardzo te Twoje modele wyważone, "mięsiste" - super proporcja detalu do ogółu. a detektyw z charakterem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2014 Dzięki chłopaki! Faktycznie myślałem, jak opis przenieść na obraz, bowiem futuryzm automatycznie kojarzy się z robotami, gadżetami elektronicznymi, których tu nie ma i nie będzie. Licząc jednak na otwarte umysły widzów pozostanę w takim retro konspekcie, dodając przy materiałach i fotografiach daty, a z tyłu mapę przedstawiającą nasz świat zalany wodą (czyli autentyczną mapę z podniesionym poziomem oceanów). Zobaczymy, jak to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 21 Styczeń 2014 Share Napisano 21 Styczeń 2014 Też mi w tym brakuje "przyszłości". Może te elementy, o których piszesz wystarczą, aby praca się broniła, bo modele są rewelacyjne. Trzymam kciuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2014 Malutki update; udało mi się zakończyć ubranie dla detektywa, dodałem jeszcze kilka mniejszych poprawek. Teraz tło i tekstury przygotowane najprawdopodobniej pod Coronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Styczeń 2014 Share Napisano 22 Styczeń 2014 Super to Nie wiem o co chodzi z tym brakiem elementu przyszłości, autor przedstawia swoja wizje przyszłości i jest spoko. Ma być ryba science fiction czy co? Własnie przecież o rybę chodzi, widzieliście w teraźniejszości rybich detektywów?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Styczeń 2014 Share Napisano 22 Styczeń 2014 no nie zawodzisz :) kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 22 Styczeń 2014 Share Napisano 22 Styczeń 2014 prezentuje się świetnie, ładne modele, i fajna ryba, pomysł też - niestandardowe podejście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 22 Styczeń 2014 Share Napisano 22 Styczeń 2014 Super ;) Wydaje mi się, że w prawym dolnym rogu kabel lampy wchodzi w dokumenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vdirectcor Napisano 23 Styczeń 2014 Share Napisano 23 Styczeń 2014 Fajnie by wyglądało gdyby zamiast tej popielniczki bylo widać jak trzyma w prawej "płetwie" jakąś "rybią" spluwe jakby tylko cos sprawdzał i wychodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Styczeń 2014 Share Napisano 23 Styczeń 2014 wg jednej z koncepcji uniwersum pixara, samochody zyją po ucieczce ludzi z planety. Tu moze byc podobnie. Wyglada super, teksturą łatwo sepsuc, ale oswietleniem naprawić ;) Fajnie by wyglądało gdyby zamiast tej popielniczki bylo widać jak trzyma w prawej "płetwie" jakąś "rybią" spluwe jakby tylko cos sprawdzał i wychodził. a mi raczej podchodzi haczyk od wędki w torebce na dowód rzeczowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Styczeń 2014 Share Napisano 23 Styczeń 2014 Pomysł z haczykiem jest genialny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2014 Pomysł z haczykiem w torebce jako dowód rzeczowy narodził się u mnie już wcześniej, doczekał się nawet modelu, ale zrezygnowałem z racji problemów z kompozycją sceny. Na chwilę obecną będzie to fotografia z miejsca zbrodni, ale jeśli coś pójdzie nie tak, sprawdzę, jak wypadnie i wersja alternatywna. Dzięki za komentarze wszystkim i każdemu z osobna. I Gumen masz rację, trochę rotowałem teczki i książki pomijając ułożenie kabelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2014 Dorobiłem tło i kilka innych drobiazgów. Z grubsza to by było tyle jeśli chodzi o modele, czas na tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Styczeń 2014 Share Napisano 25 Styczeń 2014 Świetne... d(^_^)b. Dużo się na modelowałeś :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 Jest świetnie. Światło będzie ciepłe z lampki na froncie i zimne zza okna na tło? Wieczorny klimat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 Jak tekstury i oświetlenie dorównają jakości modeli (a stać Cię na to), to szykuje się jedna z lepszych prac na tym forum. Powinieneś w Pixarze pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 zgadzam sie w 100% z mallow'em. Nie jestem fanem mocno stylizowanych obrazkow, ale Twoje sa swietne a detektyw zapowiada sie rewelacyjnie. Podejrzewam ze Pixar czy inny dreamworks wciągnął by Cie bez pytania. Powodzenia w oswietleniu, moze cos takiego ? http://digital-art-gallery.com/oid/33/640x345_7260_Viking_3d_cartoon_character_pixar_viking_toon_drink_pinky_fantasy_humor_picture_image_digita.jpg bo podswiadomie czuje ze chciales isc w zimne kolorki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 30 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2014 Wielkie dzięki za ciepłe słowa, zawsze jest miło usłyszeć tak przychylne opinie, nawet jeśli są bardzo przesadzone. ttaaddeekk - ulubiona bajka mojego synka; pomysł niezły, spróbuję nawiązać w tym kierunku! Obecnie ustawiam światło i przygotowuję pierwsze shadery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Luty 2014 Autor Share Napisano 5 Luty 2014 Kilka kolejnych shaderów z pierwszego planu; zostało jeszcze parę detali, jak kabelek, tekstura papierów i przechodzę do postaci detektywa i tła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Dla mnie, od początku, jesteś faworytem w tej bitwie. Zarówno ze względu na pomysł jak i wykonanie. Super detal w teksturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 Dzięki za nominację! Wszystko poza głównym bohaterem prawie skończone. Dojdą jeszcze drobniutkie dodatki, jak rulony map przy regale w tle i nieco inne odcienie tekstur (światło będę poprawiał już po zakończeniu prac nad głównym bohaterem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 Trochę przepaleń ze światła z lampki by nie zaszkodziło. Jest świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 I bez detektywa maluje się interesująca historia przedstawionego miejsca. Jest świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 Fajne ładne, ale gdzie tutaj future:? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwczyk Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 Fajne ładne, ale gdzie tutaj future:? Jak na moje, mapa USA w tle wyjaśnia, że świat został zalany wodą i ryby przejeły panowanie nad światem Chyba, że to nie USA, jestem kiepski z geografii :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Luty 2014 Autor Share Napisano 10 Luty 2014 Nie ma tutaj szerzej pojętego futuryzmu, a więc laserów, bajeranckich broni, latających pojazdów, robotów, niestety, wybrałem inną wizję. I jeśli nie zmieści się ona w temacie to trudno, pozostawiam to w gestii szacownego jury. PS Mapa z tyłu to Los Angeles, mój hołd legendarnemu Marlowe, który miał tam swoje biuro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 Nie trzeba laserów, chętnie zobaczę efekt końcowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 ładnie oświetlone, super materiały i tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 11 Luty 2014 Autor Share Napisano 11 Luty 2014 Dzięki, mateuszu_s, za komentarz w wątku. Co do oświetlenia nie jestem jeszcze przekonany, zobaczymy, czy z rybą wszystko nie zacznie się za bardzo ze sobą zlewać. W międzyczasie podsyłam ubiór detektywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 12 Luty 2014 Share Napisano 12 Luty 2014 Jest wypas! Świetny klimat! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 12 Luty 2014 Share Napisano 12 Luty 2014 Się pet nie świeci na końcu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Nie śledziłem wątku, ale zaczne chyba, bo świetnie zaczyna to wyglądać. Z resztą, bardzo lubie twoje prace i ich klimat. Teraz wyszedł taki zabawny klimat noire ;) Trzymam kciuki za twoją wygraną, dla mnie faworyt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi