Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 921
  • Wyświetleń 109,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
W dniu 14.02.2023 o 15:14, Kalberos napisał(a):

myslałem ze to komórczak z DBZ ;D

Klesk z Quake 3

Napisano
  • Autor
W dniu 24.02.2023 o 02:03, JackTheRippy napisał:

z kulki ?

W dniu 24.02.2023 o 10:06, michalo napisał:

jakie brusze?

stosik jak zwykle! 

W dniu 24.02.2023 o 11:20, ArnoldSzczesliwy napisał:

jak z kulki to szacun 

wiadomo ze z kulki 🙂 chopy co wy xd

W dniu 24.02.2023 o 14:13, Mortom napisał:

Dołączę się do tego greckiego chórku:
Może tutek? xD

Bugs Bunny's No Meme | Bugs bunny, Bunny meme, Bugs bunny cartoons

W dniu 24.02.2023 o 17:40, Nezumi napisał:

To nowy wiedzmin? (em)Powered by Netflix.

tak to cirri jak sie przenosila miedzyswiatami i ja wywalilo do cyberpunka XD

18 godzin temu, tr3buh napisał:

Klesk z Quake 3

klesk jest in progress xd ale skacze po tematach bo ostatnio troszke sie stesknilem za robieniem postaci 🙂 i tak troche mordka troche jakis clothy XD wiem wiem odpieradla mi

Napisano
52 minuty temu, KLICEK napisał:

XD wiem wiem odpieradla mi

No co ty gadasz, naparzaj. To że dokuczamy to normalka. "Kto się czubi ten się lubi", nie? 

Napisano

Z postaciami tak jest ze mozesz latwo sprawdzic czy ci wyszlo fajnie. Z potworasami jednak ciezej no bo nie ma do czego przyrownac a w ludzkiej twarzy zerkniesz tylko zaraz widzisz ze cos jest nie tak. Albo jest bardzo ok i tez to widzisz 🙂 Ale wazne zebys robil co ci w sercu gra.

Napisano

Nie no Klicuszku ty mój horrorowaty przyjacielu 😉 Ja rozumem ciąć polygon count. No ale z tymi boxami to istny majstersztyk 😛 I jak to mawia pewne przysłowie: Głupi się nie pozna, a mądry będzie myślał że tak miało być. 
Najbardziej rozczulające sa te cieniutkie rączki, takie awww 😉 
No i ten knebel na usta... widać ktoś cie molestuje werbalnie w pracy i podświadomie (a może świadomie?) kneblujesz pacjenta na wtepie - przyznam praktycznie! 🙂 No i jeszcze ten zamyslony wyraz twarzy... no widać że chłopina pewnie rozkminia co się stało z jego rencami 😄 

A tak serio to fajny poczatek - taki facio od razu kojarzy mi się z moją ukochaną grą dzieciństwa, czyli Quakiem 2 (love forever!) No Strogg jak w mordę strzelił (i to dosłownie strzelił 😉🥰👍

Edytowane przez Mortom

Napisano

Też odrazu quejka widzialem, gre przez ktora zalalem studia bo gralem po 6 godzin dziennie online :D (ps. minimum) ^_^ A model w kur...e dobry, sztos klasa.

Napisano

jezeli chodzi o tank juniora to na srodkowej części armora jest za dużo nieuporządkowanych elementów, chaosu a łapska są bardzo smooth zrobione tylko z kilku elementów to wprowadza bardzo duzy kontrast między tym co jest szczegółowe a co nie jest, poza tym przednia wersja zbroi powinna mieć wyglad bardziej solidny (tak jak ma to miejsce w przypadku orginalnego oldschoolowego tanka)  tak żeby nie sprawiała wrażenia że się rozpadnie po jednorazowym strzale z rocket launchera, ale podejrzewam że tak jest bo jest to jeszcze mocny WiP i robione na szybko XD

Napisano
13 godzin temu, KLICEK napisał:

image.thumb.jpeg.c1ba761e028d8dd7d3c37495fbf2d18d.jpeg

image.thumb.jpeg.3e81d94f2f95b3593ec2dfe5186daac2.jpegimage.jpeg.6f4c0aa027af81a7ff90c490042f5ece.jpeg

Kuuurłaa co tu się dzieje. Napiszesz coś więcej o tej rzeźbie? Bo forma jest w chu intrygująca, kojarzy mi się fest z tymi starymi figurkami z prekolumbijskiej ameryki tylko w wersji hardcore 😮

Napisano
  • Autor

a dziekuje dziekuje, szukam pewnych rozwiazan i designu do swojej gierki 😄 Generalnie chce uzyskac ksztalty z miesa, ale nie miesne ksztalty do kocna. Czyli tam gdzie jest mi wygodnie zeby sprzedac pomysl robie znajome ksztalty, a tam gdzie moge cos pozmieniac to odchodze np w strone grzybow itp. No na razie takie  tam o

Napisano
W dniu 14.02.2023 o 05:02, Nezumi napisał:

Wszyscy odszumiaja a Ty zaszumujesz na maksa 😄 Dobra babeczka, choc lyso jej troche.

odszumiaja by zaszumic 😜 spowrotem zwykle...

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Destroyer napisał:

@KLICEK a co to za giereczka będzie? planszówka, czy komputerowa? Robisz sam czy będziesz pitchował żeby zebrać fundusze i ludzi i odtworzyć swoje studio quadroA AAAA? 🙂 

a dzie tam, taki tam projekcik dla zabawy 🙂 

image.thumb.jpeg.270e483486bbe496878755706150348a.jpeg

image.thumb.jpeg.618221ab248bbc6978709cb473c703dc.jpeg

Napisano
12 minutes ago, KLICEK said:

a dzie tam, taki tam projekcik dla zabawy 🙂 

Weź mmo zrób! 🙂 co chwila jest ktoś chętny więc szybko znajdziesz ekipę, akurat wakacje się zaczynają a we wrześniu premiera 🙂

Napisano

Jak by się czepiać na siłę to te usta niezbyt tak mi siedzą.

Reszta bardzo.

Napisano
38 minut temu, michalo napisał(a):

Jak by się czepiać na siłę to te usta niezbyt tak mi siedzą.

Reszta bardzo.

DxILQoJXcAEWODl.jpg

@michaloE tam... to przecież nasza dzisiejsza realność. Gdzie nie popatrzysz tam pijawki lub manaciątka 😉 

@KLICEK mam dla cię jeszcze taką inspirację z prawdziwości. Nowy gorący trend 2023 roku! Zainkorporuj to do nowych potworasków, bo pasuje jak ulał 😄 
wavy-lips.png
I NIE, to nie liquify z photoshopa 🙂 

Edytowane przez Mortom

Napisano

@destroner Jak ja zapomniałem jak te filmy z lat 80 miały topowe aktorstwo 😄 nie to co teraz, jakieś popierdółki! THIS IS SERIOUS SHIT!

Sorka Klicuszku za offtopa 🙂 - ale to taka piękna tradycja naszego forum która staram się kultywować 😉

Napisano

To ile na taki speed schodzi ? Bo u mnie to chyba z tydzień jak nie 3 xD. Ale za każdym razem jak widzę te pracki to motywacja wskakuje do momentu 3 godzin od zaczęcia własnego scupltu xD

Napisano
  • Autor
W dniu 23.06.2023 o 08:54, yarosh napisał:

To ile na taki speed schodzi ? Bo u mnie to chyba z tydzień jak nie 3 xD. Ale za każdym razem jak widzę te pracki to motywacja wskakuje do momentu 3 godzin od zaczęcia własnego scupltu xD

roznie roznie 😄 

image.thumb.png.6825fcbffd330ce554ef8572f53beadd.pngdawno nic nie bylo to wrzucam takie o dudle "nocom"

Napisano

@KLICEK ten renderek w kolorowym kolorze extra wygląda. Świetne są te stwory. Próbowałeś kiedyś pomieszać te odjechane pomysły z szczyptą anatomii owadów? Chętnie bym coś takiego w Twoim wykonaniu zobaczył.

Napisano
12 minutes ago, KLICEK said:

dawno nic nie bylo to wrzucam takie o dudle "nocom"

No Klicuszku długo dochodziłeś do siebie po promised land 😛

On 9/8/2023 at 9:29 AM, KLICEK said:

bylem no i jak zwykle event bardzo udany 😄 dochodze jeszcze do siebie 😄 polecam

Adek pisał, że nie mógł nic znaleźć z imprezy, żadnych nagrań ani nic a mi w ręce wpadło nagranie jak robiłeś rozgrzewkę przez zajęciami grupowymi 🙂

Render w kolorach bardzo fajny, podmalówka czy malowałeś tekstury? 

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, Destroyer napisał:

No Klicuszku długo dochodziłeś do siebie po promised land 😛

Adek pisał, że nie mógł nic znaleźć z imprezy, żadnych nagrań ani nic a mi w ręce wpadło nagranie jak robiłeś rozgrzewkę przez zajęciami grupowymi 🙂

Render w kolorach bardzo fajny, podmalówka czy malowałeś tekstury? 

suaj no latwo nie jest dojsc do siebie, glowa boli od zycia od dlugiego czasu no i pozniej wlecisz w rozne straszne uzaleznienia jak granie W GRY i sie budzisz pol roku pozniej 😄

Napisano
3 hours ago, KLICEK said:

suaj no latwo nie jest dojsc do siebie, glowa boli od zycia od dlugiego czasu no i pozniej wlecisz w rozne straszne uzaleznienia jak granie W GRY i sie budzisz pol roku pozniej 😄

znam to aż za dobrze 🙂

DQFu5wx.jpg

Napisano
  • Autor
W dniu 10.10.2023 o 01:43, alex3d napisał:

@KLICEK ten renderek w kolorowym kolorze extra wygląda. Świetne są te stwory. Próbowałeś kiedyś pomieszać te odjechane pomysły z szczyptą anatomii owadów? Chętnie bym coś takiego w Twoim wykonaniu zobaczył.

dzieki, to jest tylko kolor zmaterialu, nie ma textur L:) czysto podgladowo

Spoko wlasnie, staram sie rozkminic styl, dlatego kazdy feedback do tych monsterkow by sie przydal 🙂 

Napisano
3 godziny temu, KLICEK napisał:

image.thumb.jpeg.afa2dc20e165d15115f593810b2dae04.jpeg

@Klicek bardzo dobre, trzymasz poziom. Wymyśl jeszcze jakieś dobre hasło i możesz drugiego Marvela zrobić z taką kolekcją. Fajnie by wyglądała jakaś scena walki między tymi stworami albo jakaś konfrontacja z człowiekiem. Są tak odjechane te rzeźby, że można byłoby jakąś stworzyć głębszą historię sci-fi albo jakiegoś kataklizmu na ziemi. Robisz coś dalej z tymi sculptami, żeby je zriggować, przepalić czy zostawiasz HP?

Napisano

W sumie Twojego warsztatu nie bardzo da się podważyć, monstra z koszmarów umiesz wpisać w trójkąt, w dizajny też umiesz, ale jakoś tak believability (polska "wiarygodność" chyba nie w pełni to oddaje) można by jeszcze podciągnąć 🙂

Napisano

@KLICEK ja czekam na moment, aż te techniki druku 3D wejdą na odpowiedni poziom, powszechność i format i wtedy wychodzimy z tymi modelami z komputera w rozszerzoną rzeczywistość ziemską 🙂 Drukujesz taki model w jakimś cjp kolorowym gipsie wielkości 1 metra, nie musząc robić z domu laboratorium chemicznego i wdychać syfiastej żywicy albo kupujesz metr szcześcienny drewna zamiast kilku ton brązu. Może zamiast drukarek takie plotery szybciej się rozwiną. W wielu dziedzinach przemysłu łatwiej jest obrobić jakiś kloc materiału, niż za każdym razem jakieś formy robić, a z kolei struktura takiego materiału nie pozwala go wydrukować.

Drukujesz modele Klicka, żeby się lepiej usypiało 🙂

Edytowane przez alex3d

Napisano

No cóż... nie tak wyobrażałem sobie "Avatara 3 - The way of the pink skins" ALE może to jakiś spin-off  😉 więc spoks. Dawno niczego nie wypuszczałeś. Fajnie że ci sie nudziło 🙂