Napisano 24 Styczeń 201411 l Jill Janus. wokalistka zespołu Huntress na jednorożcu wymodelowana w TurboElo 2.0 WIP tej pracy. Wielu twierdzi, że ciekawszy niż finał. Pierwszy post w grudniu 2012 (lol) ale potem szuflada do września 2013 i dopiero potem coś konkretnie ... Dzięki za pomoc w tym wątku. Jednorożec jest do przygarnięcia na CC-BY http://www.blendswap.com/blends/view/72281 Edytowane 19 Kwiecień 201410 l przez ikkiz
Napisano 24 Styczeń 201411 l Świetna praca, kobieta i konik wyglądają zacnie! z tym że muszę troszkę ponarzekać bo na teksturkach otoczenia zdecydowanie zabrakło jakości i przez to tło odstaje od reszty. całościowo gratuluje!
Napisano 24 Styczeń 201411 l Konik, postać i niebo mi się podobają bardzo, natomiast otoczenie kolorystycznie pasuje, ale te skały ;/ Mogłeś nad tym posiedzieć jeszcze trochę. Mimo to spoko +
Napisano 24 Styczeń 201411 l Autor Pobronię swojego gniota: Scenografia -> styropian + farba olejna, oraz sztuczne światło, to nuty, które w pewnym kontekście jednak tworzą akord. Nie spinałem się na naturalne skały, ale fakt, że mi się tekstura rozmyła tu i tam w ostatecznym renderze i tu już się celowością nie obronię. Ale render trwał 15 godzin, i nie będę już poprawiał.
Napisano 24 Styczeń 201411 l Gratuluję ukończenia. Co do pracy - również widzę kontrast tło, a postacie. Tło chyba najsłabsze ogniwo, ale i tak świetna praca. Taka mała sugestia - powinieneś w pierwszym poście dodać link do WIPa, który jest jednym z ciekawszych jaki pojawił się na forum ostatnio. Świetnie pokazuje ile Cię ta praca kosztowała wysiłku.
Napisano 25 Styczeń 201411 l Autor Dzięki za wyróżnienie. Dużo pracy włożonej i wiedzy przyswojonej kosztowało, więc tym bardziej wiele dla mnie znaczy.
Napisano 25 Styczeń 201411 l Wyszło zacnie. Szczerze mówiąc myślałem, że jeszcze coś do tego dołożysz z początku :P Texty textami... organicznie miażdżysz :) Pirx
Napisano 26 Styczeń 201411 l Otoczenie psuje odbiór, już lepiej by było ja na tle tych chmur ją pokazać i dać jakiś mały podest. Bardzo ładna anatomia konia, jeden z lepszych jakie widziałem. Pani troche mniej przez stopy i dłonie wampira ale nadal bardzo dobrze, twarz jest super, szczególnie oczy. Szacun za rzeźbienie w blendku, ja bym sobie wyrwał wszystkie włosy z głowy po pierwszym dniu roboty. ;) Oganij sobie zbrusha kiedyś, nie pożałujesz.
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor ech Monio, jednak się nie dałeś zmylić opisem pod renderem. Ale twój komplement jest niezręczny i w stylu: "szacun, murzyn, a skończył studia" albo "szacun, cygan, a uczciwie pracuje" albo "szacun, kobieta, a prowadzi samochód". Zrobiłem jak umiałem, pierwszy raz sculpt w postaciach. Jeśli nie wyszło, to dla tego, że mało umiem, a nie dla tego, że narządzie złe.
Napisano 26 Styczeń 201411 l Elegancko teraz ten róg wyrasta. Tak się zastanawiałem skąd ten gest bohaterki, ale po odwiedzeniu fejsbuka już wiem. Ogółem to gratuluję ukończenia projektu i czekam z niecierpliwością na następny. Pozdrawiam
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor dzięki! Jednorożec jest do przygarnięcia na CC-BY http://www.blendswap.com/blends/view/72281
Napisano 26 Styczeń 201411 l Źle odebrałeś mój komentasz, postać jest na prawdę dobra tylko dłonie i stopy są do poprawienia bo nie wyglądają na kobiece. Rzeźbienie w blendku jest dosyć trudne przez ten specyficzny feeling pędzla, on nie wybacza. Da się osiągnąć podobne rezultaty jak w innych softach tylko trzeba włożyć więcej czasu. Musiałbyś sobie obcykać konkurencyjne softy żeby zrozumieć o co mi chodzi.
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor Tak to odebrałem, że chcesz uchronić młodzież przed sculptem w Blenderze, jak Ksiądz Natanek przed Szatanem.
Napisano 26 Styczeń 201411 l No nieźle. Powoli się uczę żeby już w ogóle nie rozmawiać o blenderze z nikim. Zbyt duże prawdopodobieństwo natrafienia na fanbojów lub hejterów. Wystarczy pokazać jakiś plus czy minus blendera na tle innych programów i zaczyna się shitstorm. Nad realnym stanem rzeczy już mało kto się zastanawia. Co do mesjanizmu to akurat u ciebie zauważyć go jest nad wyraz łatwo, szczególnie na wykopie. ;)
Napisano 26 Styczeń 201411 l Nie no ale Monio ma rację Jednak w sculptcie to zBrush nie ma sobię równych no może 3dcoat jedynie.
Napisano 26 Styczeń 201411 l ikkiz - faktycznie cos chyba źle rozumiesz wypowiedzi Monia A tak w ogóle uważam ze obecność tej pracy na froncie jest lekkim nieporozumieniem, modele spoko ale światło materiały i tekstury(!) już bardzo nie bardzo. No offence do autora, nie on się umieścił na froncie. Za to offence do adminów;)
Napisano 26 Styczeń 201411 l Gorsze rzeczy na froncie juz były także nie przesadzaj, tło faktycznie odstaje ale konik i babka całkiem spoko.
Napisano 27 Styczeń 201411 l Autor Shitstorm się zaczyna, jak napiszę, że Blender jest wystarczająco dobry (choćby tylko dla mnie). Jak bym napisał że przy rzeźbieniu w blenderze szła mi krew z uszu, oblazły paznokcie i bluźniłem przeciw Bogu na cały głos, to by był konsensus i szacun za jednorożca? Nic podobnego, odpowiem jak sysadmin: Nie rozumiem, u mnie działa. Edytowane 27 Styczeń 201411 l przez ikkiz
Napisano 27 Styczeń 201411 l Gratuluję fronta no i bardzo fajny gest z udostępnieniem modelu jednorożca.
Napisano 27 Styczeń 201411 l Szkoda że się poddałeś i nie chcesz zmienić otoczenia bo praca zamiast "fajna" mogłaby być "super". Niebo wg mnie też trochę kolorystycznie od czapy. Jednorożec i postać kobiety bardzo fajne.
Napisano 27 Styczeń 201411 l Nie było kopert :) Moim zdaniem praca naprawdę dobra i warta fronta. Tak jak Mulholland napisał, ja też żałuję, że ikkiz nie wykończył tego tła trochę lepiej bo już to pisałem, kolorystyka mogłaby być lepsza. FF - zajrzyj do WIPa tej pracy zobaczysz moc :) No i teraz dodatkowe materiały od autora za darmo!
Napisano 1 Sierpień 201410 l Autor Głupio tak odkopywać, ale nie poradzę, muszę się pochwalić, że ktoś przygarnął mojego jednorożca, zrobił z niego konia (z kijem baseballowym w zadzie) i zrigował w Autodesk Maya 2012! http://www.mothman-td.com/portfolio_items/horse_rig/ Chyba napiszę i spytam, czy blenderowy koń nie wierzgał i nie bronił się przed rogowaniem w Maya :)
Napisano 2 Sierpień 201410 l Świetny ten rig! Nie mam o tym pojęcia, ale wygląda mi to na bardzo dobrą robotę. Przy okazji gratulacje ukończenia tego projektu! :) Ostatnio wspominałeś, że chcesz wrócić do organiki. Chciałbym zaproponować Ci postać z "Ghost In The Shell" Major Motoko Kusanagi Przygotowałem Ci trochę inspiracji. Chyba najfajniejszym w tym projekcie (o ile Ci się spodoba ten pomysł) jest to, że mógłbyś śmiało przeskakiwać z hardsurface do organiki, modelując Tachikoma czyli robota wspierającego. Edytowane 2 Sierpień 201410 l przez 2013
Napisano 2 Sierpień 201410 l Autor Czy świetny ten rig ... na pewno skończony i powyciągane te wszystkie uchwyty na zewnątrz, tak animator friendly, ale z drugiej strony koń się tak nie rusza w życiu! Ja swój rig zaoatrzyłem w constrainty, które działają jak ścięgna i poblokowałem wszystkie niemożliwe zgięcia (konsultując się z ekspertem). Nie mam wprawdzie powyciąganych takich uchwytów, ale jednym IK każdą mogę zginać nogę anatomicznie. Co do następnej pracy, to już mam plan w kooperatywie z Pawlito...
Napisano 2 Sierpień 201410 l Będzie kooperatywa, oj będzie :) Jak Ci pisałem, masz dowolność w wyborze postaci, byleby się koncepcyjnie kleiło, więc temat dla mnie wciąż jest otwarty. Może być postać z GITS jeśli Ci pasuje, lub inny "sexy-female-mech".