Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 168
  • Wyświetleń 49,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Napisano

Ogólnie fajna teczka :) Sporo dobrych prac.

Ja tam lubię malarski styl więc ostatnie pejzażyki ze sporą fakturą mi się podobają. Jednak czasami może trochę płaskie. Chyba więcej głębi i określenia bryły by się przydało.

Na Artstation fajne są też projekty statków sci-fi, dużo detalu.

Napisano

Staram się nie pisać komentarzy składających się tylko z "wow, zajebiste", ale:

Wow, zajebiste predatorzyce, uwielbiam taką linię :P

Napisano

Bardzo mi się podoba sposób wymalowania katan i pancerzy, ogólnie sam sposób malowania bardzo mi się podoba. Warto byłoby ewentualnie trochę wzmocnić pozy, szczególnie 3 mało przekonująca bo na obecną chwilę wygląda jak z fotki, troszkę bez dynamiki. Ale to kwestia gustu i stylizacji. Generalnie wery gut dżob. :)

Napisano

Wow naprawdę ekstra robota. Bardzo inspirujące prace. Też ostatnio zapoznaje się z scfem :P. Ten drugi obrazek renderowales w jakims 3d?

Napisano

No fajne, fajne. Nie ma co za bardzo skrytykować, może tylko to, że są bardzo "typowe" i mało oryginalne, ale to tylko kwestia gustu.

Technika i wykonanie pierwsza klasa ;)

Napisano
  • Autor

Kwachu .. taa ten drugi to - design: blender render: cycles i podmalówa p.shop próbuje tu różnych technik.. i w sumie żadna mi do końca nie siedzi hehehe; jeszcze Marvelous'a Di chciałem tknąć ale nie wiem czy chce się przyzwyczajać do softu którego prawdopodobnie nigdy nie kupię :p ...ale ogólnie chyba lubię "dezajn w 3d" ;

Graft .. no fakt ciężką praca się do ciekawych pomysłów nie dochodzi, ale sobie bazgrze jeszcze i kombinuje może coś w końcu wykombinuje ciekawego ;]

Napisano
  • Autor

Dzięki ;

..a brush'e im prostrze tym lepsze do designu, takie moje zdanie, bardziej bawie sie 'narzędziami' niż samymi brush' ami w sensie krztał etc.

olewam też 'pressure' w ogóle bo daje mi gradacje na których kontrole marnuje czas ... ;

pakuje sobie zestawy brushy po ok 5 w paczke [to i tak -za- dużo] ale dzieki temu bardziej skupiam sie na tym co robie a nie czym XD

przykładowa paczka:

https://www.sendspace.com/file/bq88jh

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie ;p

kolejna motka tym razem próbuje sił z 3dcoat

tomasz-cwik-pack04.jpg?1483306467

i rozkimna przyokazyjna

mechpack16-12.jpg

def-emer.jpg

Edytowane przez sicksicksick

Napisano

Nie mam pojęcia jak przegapiłem ale wrzuta # 81 mega fajna. Naprawdę zacne szkice. Ta ostatnia wrzuta też ciekawa ale moim zdaniem trochę brakuje balansu. Podejrzewam, że nogi jakby były zgięte i dostały solidniejszą podstawę wyglądałyby lepiej. W chwili obecnej masz mocne linie poziome i pionowe a zobacz, że nawet w twoich szkicach te przełamania wyglądają dużo lepiej i nadają charakteru. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziękii, ..mekki bardziej mi sie podoba jednak jak wczesniej poszkicuje- jednak- w lini; design odrazu w coat3d [jak ostatni szkice\voxel] to jednak zawczesnie jeszcze na moją znajomość tego softu ;]

szkice rozkmina portrety w wolnych chwilach;

tomasz-cwik-s4x.jpg?1493163487

tum.jpg

Edytowane przez sicksicksick

Napisano
  • Autor

dwie ostatnie prace ; głównie grzebanie w Blenderze i 3dCoat ..chyba jedyne softy *3d jakie nawet lubie odpalać ostatnio [pewnie dlatego że sie szybko uruchamiają XD].. oczywiście photoshop i szkicowanie 4 live.. też; czekam własnie na nowy tablet i artpena bo czuje niedobór szkicowania (jak to nazwał Sparth) impulsywnego XD

https://www.artstation.com/artwork/3yeOv

https://www.artstation.com/artwork/Eo2Av

cwik-cwik-back-ontl.jpg?1515878813

Napisano

Spoko te ostatnie. Kreska przypomina mi trochę gościa od "framed ink".