PIraT Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 (edytowane) Cześć! Nadszedł czas na soft-launch pracy nad którą spędziłem ostatnie kilka miesięcy. Mowa tu o poradniku ‒ “Modelowanie broni dla gier FPP”. Bardzo liczę na wasz odzew. Zanim zabiorę się za wersję anglojęzyczną (i przed obroną;)), chcę zebrać jak najwięcej komentarzy aby wiedzieć co należy ulepszyć i poprawić. Jestem naprawdę otwarty na krytykę i chętnie usłyszę co myślicie! Nigdy nie marudzę o żadne żebro-lajki, jednak w tym wypadku bardzo proszę o rozsyłanie wszystkim, którzy są zainteresowani tematem. Myślę ze zebrałem tu sporo konkretnej wiedzy. Mam nadzieję, że z pożytkiem dla wielu osób i firm. TL;DR: Poczytaj, roześlij dalej i napisz mi co myślisz: http://piratportfolio.com/fpp/ Edytowane 11 Czerwiec 2016 przez PIraT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 (edytowane) Firefox 44.0 nie widzi poprawnie "ą" czy "ę" widzę, że na Twoim screenie jest wszystko ok a według zbadania elementu wychodzi, że to Open Sans i po sprawdzeniu w google niby powinny być polskie znaki...A oprócz tego to widać niesamowity nakład pracy i zaangażowania do tego po polsku ...na razie tylko zerknąłem ale jak dla mnie to powinno do newsów iść by nikt nie przegapił. Edytowane 27 Styczeń 2016 przez natas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 27 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2016 (edytowane) Dzięki, Już kolejna osoba mi o tym mówi - bardzo dziwne, bo na wszystkich komputerach na których testowałem było OK... :C Edit: Poprawione, powinno działać ;) Edytowane 27 Styczeń 2016 przez PIraT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 W IE 8 to samo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Zamiast grać wczoraj w Phantom Pain czytałem Twój poradnik :D Fajnie zebrane myśli, na pewno roześlę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2016 Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D Na Mozilli problem polskich znaków (podobno) został rozwiązany. Co do IE8 to jest to na tyle archaiczna przeglądarka, że nie traktuje jej zbyt priorytetowo - chociaż mam nadzieję że problem uda się rozwiązać. :) Jeśli komuś coś jeszcze nie działa to dajcie znać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hris Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D A ja zamiast 2 godzinnej nocnej sesji w BF4, przeczytałem 2 razy Twój artykuł. Świetny. Dziękuję! P.S Dziś wrzucę link do Twojego artykułu na mojego bloga. Chociaż tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Świetne, dziękuję bardzo! Rozesłałem na Polskim Kursie Blendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Za takie rzeczy powinni rozdawać medale. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Bardzo fajne. Sporo sie dowiedzialem. Jest kilka literowek i odmian, warto dac komus do ew. Korekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 29 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2016 Dziękuje wszystkim za miłe słowa :). Literówek są poprawiane, niektóre fragmenty kilkukrotnie przerabiałem i nie zauważyłem złych odmian itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Styczeń 2016 Share Napisano 29 Styczeń 2016 Mi rzucila sie w oczy odmiana kafelki przy fragmencie z wielkoscia broni na tle gry. Jak bedziesz mial problem z tlumaczeniem na ang. daj znac, znam dobrego tlumacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzeZ Napisano 29 Styczeń 2016 Share Napisano 29 Styczeń 2016 Sympatycznie się to czytało, dużo przydatnych informacji, z pewnością niejedna osoba skorzysta ze wskazówek tam zawartych. Dobra robota ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejBG Napisano 29 Styczeń 2016 Share Napisano 29 Styczeń 2016 Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Luty 2016 Share Napisano 20 Luty 2016 Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni. Ar ju siur? http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/bron-czy-bronie;11154.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 20 Luty 2016 Share Napisano 20 Luty 2016 O wow. Na razie rzuciłem okiem ale widzę że jest konkret. Świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 21 Luty 2016 Share Napisano 21 Luty 2016 Bomba sprawa, polecę komu tylko mogę. Można to dostać w PDF-ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 21 Luty 2016 Autor Share Napisano 21 Luty 2016 Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 21 Luty 2016 Share Napisano 21 Luty 2016 Dzięki :) Chwała i sława dla tego Pana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 21 Luty 2016 Share Napisano 21 Luty 2016 ... albo przynajmniej duże piwo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 22 Luty 2016 Share Napisano 22 Luty 2016 Super artykuł. Nie modeluję broni i nigdy nie będę, ale sekcję o UV i wypiekaniu przeczytałem w tą i z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radko Napisano 25 Luty 2016 Share Napisano 25 Luty 2016 Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gigant84 Napisano 25 Luty 2016 Share Napisano 25 Luty 2016 Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 27 Luty 2016 Autor Share Napisano 27 Luty 2016 Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości Poprawione, dzięki! Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.? Tak jak pisałem wcześniej: Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardures Napisano 11 Czerwiec 2016 Share Napisano 11 Czerwiec 2016 Świetny poradnik :) Widać że włożyłeś w to sporo pracy, długo zajęło Ci sklejenie tego wszystkiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 11 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2016 Coś koło 4 miesięcy. Może trochę dłużej ;] W formie ciekawostki mogę pokazać wam jak wyglądał pierwszy papierowy szkic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Hej. Nie działa Ci portfolio. Jakiś problem z hostingiem czy po prostu remont? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 "U mnie działa". Może na chwile się coś zepsuło ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 U mnie coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 :O Sprawdzaliście na innych przeglądarkach? To samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 (edytowane) Na Operze ten sam problem. U mnie konkretnie nie działa ten link: http://piratportfolio.com/fpp/ Edytowane 12 Styczeń 2017 przez McGavish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 Nie ogarniam tego. Może się do jutra naprawi samo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 potwierdzam, folio dziala fpp nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 Dobra, teraz już przynajmniej, która strona nie działa... Faktycznie, jest jakiś problem - chyba po automatycznej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekkonieczny Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Bardzo fajne tutoriale, na pewno cię wesprę. Rób to dalej, będę śledzić twoje portfolio. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 14 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2017 Teraz wam działa? (u mnie tak). http://piratportfolio.com/fpp_pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 14 Styczeń 2017 Share Napisano 14 Styczeń 2017 U mnie się otwiera w razie co I dzięki za włożony wysiłek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 14 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2017 No to dobrze, że działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi