adek Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Pojawił się zwiastun nowego filmu z serii Legendy Allegro: Operacja Bazyliszek. Cały film obejrzymy już 9 listopada 2016 roku. Pełna treść: Operacja Bazyliszek - zwiastun nowych Legend Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keajra Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Czekam. Ciekaw jestem jak to wyjdzie. Bazyliszek dosyc spoko wyglada - swietne oswietlenie - pewnie arnold. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Noooo, Bazyliszek zacnie wyglada, nie powiem. Czekam z niecierpliwoscia na "kriczer efekts" rodem z PI i mam nadzieje na jakis fajny making off z potworasem w roli glownej ;). Poczekamy zobaczymy, ale po samym trailerze widze postep. Wciaz wolalbym zeby to nie byly uwspolczesnione wersje legend ale nie mozna miec wszystkiego. Mam nadzieje, ze bedzie tak dobrze jak sie zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agdybybyl Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Sam nie wiem kto mógł mieć taki pomysł, żeby wrócić wreszcie do Katedry.... na wszelki marketingowy spokój z dinozaurem i Więckiewiczem....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Jak Twardowsky był nawet spoko(chociaż na drugiej części to przysnąłem), to tu obawiam się, że przy kreaturze wyjdzie kaszana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Tylko niech nikt nie mówi, że to Lubaszenko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 A co to jest na tym niebie takie dziwne w 00:08? Boszz jaki kal. Oswietlenie na planie uhhhh. Baggins. To wlasnie taki reel waszej platigeowej tfurczosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Anabell - Tak to jest Olaf Lubaszenko. W roli emerytowanego gliniarza Eugeniusza Bardachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Nie no... maska na tych drzewach w 00:08 to ewidentnie cos za co composer powinien wyleciec z pracy. To nawet junior nie jest... To jest tak slabe. Na czym wy ogladaliscie to ujecie przed wysylka? Na smartfonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 eee tam norden - to jest mocny DOF ;) Poczekajmy na reszte - wygląda obiecująco! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Znowu się spinacie panowie. Kiedyś to było nawet zabawne ale teraz to już zniechęca w ogóle do zaglądania na forum w niektóre tematy (takie jak np. twórczość PI). Taki obraz tego co się dzieje w polityce dzieje siętutaj. Bez wnikania w poglądy, itp. ale żeby zobrazować - PI to pis a parę osób z tąd to nowoczesna, KOD itp.. Byle nasrać. Innym firmą, ludzią uchodzi robienia wg. 'sprzedawalnych' schematów, dla forsy, na średnim poziomie itp. Ale PI jest jakieś inne i mu nie wypada. Why? Tutaj poprzeczkę ustawiacie b. wysoko traktując to nazbyt osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Znowu się spinacie panowie. Kiedyś to było nawet zabawne ale teraz to już zniechęca w ogóle do zaglądania na forum w niektóre tematy (takie jak np. twórczość PI). Polecam takie rozwiazanie: Wrzucilem sobie nordena, dziadka3D i borisa - i mam swiety spokoj z czytaniem ich wypocin. Moga sie goraczkowac, zapluwac, wytezac - pelen luzik. Znowu da sie z forum korzystac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Polecam takie rozwiazanie: Wrzucilem sobie nordena, dziadka3D i borisa - i mam swiety spokoj z czytaniem ich wypocin. Moga sie goraczkowac, zapluwac, wytezac - pelen luzik. Znowu da sie z forum korzystac. Najlepsze Cię omija :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 (edytowane) 00'02'' - Natezenie czerwonego swiata w dziurze ulega zmianom ale nie wplywa to na czerwone oswietlenie posagu tudziez skal po prawej. 00'02'' - plaski dym nie wspolpracujacy ze swiatlem wolumetrycznym 00'08'' - bez drugiego komentarza. Osoba ktora to zrobila tym drzewom powinna przez 3 miesiace nosic 5 cegiel w plecaku. 00'13'' - Widoczny numer rejestracyjny. 00'15'' - Dwa zrodla swiatla. Highlighty maja inny kolor. 00'15'' - Drabina wyglada jak naklejona na tlo. Widac obwodke :D. Az zal pisac. Szkoda mi was... Tak bardzo. 00'18'' - biala obwodka na galeziach po lewej 00'18'' - Nie rozumie co mialoby rzucac cien na dalszy plan. Dlaczego tylko srodek jest oswietlony przez slonce? 00'20'' - Niewiadomo skad pada swiatlo. Nierealistyczne oswietlenie. 00'21'' - Plaskie kadrowanie. Brak przestrzeni planow. Dziwna abberacja chromatyczna. Wyglada jakby bylo w niskiej rozdzielczosci. Na temat posta Nezumiego: Niektorzy sa zbyt slabi by przyjmowac kazdy rodzaj krytyki. Wola zamknac sie we wlasnym malym bezpiecznym swiecie gdzie moga trwac w ideologiach/przekonaniach, ktore najbardziej im sie podobaja. Nie uczac sie juz niczego i nie sluchajac juz nikogo. Zapewne wolalby komentarze jakie te reklamy sa doskonale. Ile ciezkiej pracy w nie wlozono i tak dalej. : ) Edytowane 26 Październik 2016 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Najlepsze Cię omija :) dokładnie przecież po to się tu wbija xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 @Norden Właśnie o taką konstruktywną krytykę chodzi, popartą argumentami. Zjechać jednym słowem może każdy (uchodząc za "znafce" - w swoim mniemaniu), ale przeanalizować i wskazać błędy nie bojąc się dyskusji to już nie często się spotyka. Jestem ciekawy roli pana Lubaszenko, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w Ralph Demolka - jeden z najlepszych dubbingów jakie słyszałem , lepszy niż Shrek imho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Jestem ciekawy roli pana Lubaszenko, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w Ralph Demolka - jeden z najlepszych dubbingów jakie słyszałem , lepszy niż Shrek imho. Ja też jestem ciekaw. Tym bardziej, że jestem ciekaw również, czym kierują się aktorzy jak Piotr Machalica, czy Olaf Lubaszenko występując w takich obrazach i mając kilkusekundowe kwestie? Bo chyba nie są oni zbyt rozpoznawalni dla targetu tych reklam. Chyba, że to przynosi im mega splendor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Najlepsze Cię omija :) Znudzil mi sie ten forumowy "Swiat wedlug Kiepskich" ;) Co do tego czym sie kieruja znani aktorzy - mysle, ze zwyczajnie kaska. Aktor to w koncu zawod. Jest zlecenie, podoba im sie i wchodza w to. Nie widze w tym nic dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agdybybyl Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Nezumi....Sprawdzam....!!!! Jak ktoś wstawił sobie Polskę do ignorowanych... to niech zajmie się naprawianiem Meksyku....:)))))... i to tym, że jeszcze niczego nie stworzył, ale wie lepiej jak to (czyli wszystko) trzeba zrobić... i jak pojmować każde zagadnienie.......:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 poszedłem za radę Nezumiego. Od kilku lat drazni mnie skąpstwo najwiekszych producentów i przaśne rekwizyty na planach, czy sceny zvengersów badz Zolwi Ninja kręcone w pomieszczeniach z dykty i kartonu wiec nie bede wieszał się na produkcji, ktora w oderwaniu od budzetu nie jest. A poniewaz wiekszość pracuje z klientami, to Ci ktorzy maja na tym polu sukcesy wiedzą jak 'tuninguje' sie jakosc pod projekt czy klienta więc festiwalu koniobicia nie zamierzam czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Anabell - O dziwo aktorzy zazwyczaj decydują się po przeczytaniu scenariusza. Pamiętajcie, że w Polsce naprawdę mają mało do grania w kinie gatunkowym. Właściwie nic. Takie propozycje się nie pojawiają. A większość aktorów marzyło o zawodzie aktora jak byli dziećmi nie dlatego, że zobaczyli Szekspira w teatrze, ale właśnie jakichś kowbojów i złodziei ( dawniej ) czy Avengersów ( dzisiaj ) w kinie. I nawet jeżeli na codzień robią*bardziej ambitne rzeczy, to chcą przynajmniej zobaczyć jak to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Baggins, wybacz, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Aktorzy pokroju Machalicy i Lubaszenko mają swój dorobek i swój poziom. Dla mnie to trochę tak, jakby PI zaczęło robić wizytówki. To po prostu nie ta liga. Faceci się rozmieniają. Takie jest moje zdanie. Oczywiście, nie ujmując nic Waszej produkcji, jednak to tylko reklama. Nie wiem, jaką rolę ma Lubaszenko w Bazyliszku, ale zda mi się, że coś na obraz i podobieństwo Machalicy w T 2.0. Chociaż z drugiej strony - Linda jeździ Renault :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 To tak, jakby krawiec odmówił garbatemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Ten, co szyje dla królowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Prawda jest taka.. że na starość mają na to wywalone co inni onich myślą i grają sobie, w czym chcą spełniają swe zachcianki itp.. ich kariera już w obecnym momencie nie obchodzi. Więc sobie grają for fun można by powiedzieć.. wystarcrzy spojrzeć tylko w czym teraz gra deniro. czy alpacino. oni już mają wywalone i grają se dla zabawy. przynajmniej ja tak to widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Anabell - Ok, nie będę przekonywać. Wyjdą makingofy, to może będzie bardziej widać, że nikogo tam siłą nie trzymaliśmy. Nikt też nie poszedł*po prostu na kasę, bo to nie te poziomy. Zróbcie analizę tego co się w Polsce kręci i wychodzi, że wcale takich super opcji do grania to nie ma. Jest parę wybitnych filmów w roku, zazwyczaj z ligi super-ciężkiej, niszczyciele psychiczne - ale w szerszej masie przychodzą w większości mało ciekawe propozycje. Bardzo mało lekkich propozycji komediowych. Niektórzy chcą się pobawić*w takie kino i tyle. Dwa, trzy dni na planie, okazja do zrobienia czegoś nowego, bez konieczności wielomiesięcznych przygotowań. No serio, nie jest trudno powiedzieć "tak" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Ten, co szyje dla królowej? czuj się kim chcesz, ale aktorzy telewizyjni i kinowi są dla plebsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 zapowiada sie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Anabell - Wyjdą makingofy, to może będzie bardziej widać, że nikogo tam siłą nie trzymaliśmy. Nikt też nie poszedł*po prostu na kasę, bo to nie te poziomy. Dobra, w takim razie czekam na materiał :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 (edytowane) czy sceny zvengersów badz Zolwi Ninja kręcone w pomieszczeniach z dykty i kartonu wiec nie bede wieszał się na produkcji, ktora w oderwaniu od budzetu nie jest. A poniewaz wiekszość pracuje z klientami, to Ci ktorzy maja na tym polu sukcesy wiedzą jak 'tuninguje' sie jakosc pod projekt czy klienta więc festiwalu koniobicia nie zamierzam czytać. Tuninguje sie tak by kazde ujecie bylo skonczone najlepiej jak to mozliwe. Czesto przy tych Avengersach etc do kazdego ujecia masz 300-400 wersji. Zadnemu klientowi nie zalezy na tym by dostawac polprodukt. Kosztuje to wiele wysilku i czesto nerwow ale da sie. Krecenie w pomieszczeniach z dykty :) ma swoj sens poniewaz czas kosztuje. Potrafi kosztowac naprawde wiele na takim planie zdjeciowym. Jezeli wiadomo ze cos da sie zrobic w postprodukcji... a obecnie da sie zrobic praktycznie wszystko przy odpowiednim zespole to po co przeplacac te dodatkowe 30-40 mln dolarow gdy mozna to samo zrobic za 10 ? Poza tym wielu rzeczy nie da sie zrobic w realu. W studiu da sie lepiej kontrolowac warunki w ktorych krecony jest film. Latwiej tez zebrac ludzi i materialy gdy pracujesz w jakims duzym lub w poblizu duzego miasta jakim jest np Londyn, LA, Vancouver, etc z portem lotniczym obslugujacym miedzykontynentalne polaczenia. Z ciebie taki biznesmen jak z dupy trabka Olaf. Edytowane 26 Październik 2016 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agdybybyl Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Myślę, że tu jest właśnie Fafik pogrzebany... ważne kto tu gra 10 sekund i to muszą być nazwiska, a nie o czym jest ta reklama... marketing ma swoje prawa......:)))... smutne to jak śmierć humanizmu...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Polecam takie rozwiazanie: Wrzucilem sobie nordena, dziadka3D i borisa - i mam swiety spokoj z czytaniem ich wypocin. Moga sie goraczkowac, zapluwac, wytezac - pelen luzik. Znowu da sie z forum korzystac. a nie możesz ich po prostu nie traktować na poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 a nie możesz ich po prostu nie traktować na poważnie? A kto powiedzial, ze traktuje powaznie? Po prostu nie chce mimochodem czytac tych ich bzdetow. Poza tym mam mniej do przewijania ;) Same plusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 A kto powiedzial, ze traktuje powaznie? Po prostu nie chce mimochodem czytac tych ich bzdetow. Poza tym mam mniej do przewijania ;) Same plusy. Brawo Ty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myth vv och Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 Gimnazjaliści! Szykujcie piękne, młode umysły na przyjęcie kolejnej, końskiej dawki głupoty: Pojeżdżo samochodami, wymienio pare zdań, poszczelajo się, popijo, pobijo z bazyliszkiem, napisy końcowe, skrzypce i koniec przekazu. Nezumi, proponuje żebyś sie sam też wyrzucił, bo nie uwierzę, że swoje własne bezpłciowe i lukrowane "bzdety" kwalifikujesz jako coś wartego uwagi. Mi czytanie tego co tu zamieszczasz przychodzi z wielkim trudem, ale jednak przychodzi;) Proponuje więc, byś starał się też doświadczać forumowego ekosystemu w pełni, bo inaczej zamienisz się w słodzącego, politycznie poprawnego, ciepłego pączusia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blenderowicz Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 Ale z Nordenem co do drabiny muszę się zgodzić hehe. Lepiej używać rekwizytów tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pxl666 Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 e sa plusy i sa minusy tych produkcji , jak kiedys zobaczylem te animacje z PI z okazji akcesji PL do EU to tez mi sie zygac chcialo ... legendy przynajmniej sa robione na luzie , moze , bardzo duze MOZE , kiedys PI bedzie mialo srodki na pelny metraz w takim stylu - nawet jesli bedzie lipa - od czegos trzeba zaczac . pamietacie taki smieszny film sf polski w ktorym grala jakas serialowa bjuty ?? nawet nie pamietam tytulu (wyparcie) - lipa jak wuj ale to zawsze jakies poczatki sa...naprawde mozna sie czepac baginsa i ekipy ze komera i szit dla gimbazy , ALE w opozycji do gros polskiej produkcji filmowej (a juz wogole nie mowmy o kinie SF itd) to przecierz to perelki . norden jedzie po nich ostro i mysle ze styknie , ktos musi , dobrze ze taki co sie zna. reszta , zauwazam , to potrafi wzajemnie sie rzucac do gardel zamiast komencic , halo... szkoda tylko ze wypuszczacie trailery czegos tak krotkiego ... nie lepiej od razu calosc? przecierz czesto 2h film po trailerze to juz nie to samo - osobiscie wole ogladac nie znajac ZADNYCH detali , wiedzac tylko ze film jest dobry i polecany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 Blenderowicz - najlepsze, że ta drabina jest z shootu :-) pxl666 - walczymy, ale trailery dla producenta to must-have. Ten trailer Bazyliszka oznacza bump o 100-200 tysięcy odsłon na poprzednich filmach. I tak przynajmniej trzymamy się reguły, żeby były max 30 sekundowe. A co do fabuły i innych planów - obserwujcie nas :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 Nezumi, proponuje żebyś sie sam też wyrzucił, bo nie uwierzę, że swoje własne bezpłciowe i lukrowane "bzdety" kwalifikujesz jako coś wartego uwagi. Mi czytanie tego co tu zamieszczasz przychodzi z wielkim trudem, ale jednak przychodzi;) Proponuje więc, byś starał się też doświadczać forumowego ekosystemu w pełni, bo inaczej zamienisz się w słodzącego, politycznie poprawnego, ciepłego pączusia. Paczusiu, masz 15 postow tutaj i dolaczyles w zeszlym roku a chcesz mnie uczyc "doswiadczania" forum? Hahaha :D Po dziesieciu aktywnych latach doswiadczylem go na tyle, zeby wiedziec kiedy po prostu nie warto sie meczyc. Jak w twoim przypadku na przyklad :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 nawet jesli bedzie lipa - od czegos trzeba zaczac . haha powiedz to producentom :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 haha powiedz to producentom :D chyba wiekszosc inwestorow tak dziala mimo wszystko. Kazdy wlicza porażkę w koszta, bo to nieodłączny element rozwoju. najlepsze, że ta drabina jest z shootu 'ba dum tsss...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi