Napisano 16 Grudzień 202416 Gru Zgłaszam propozycję na dodatkowe oznaczenia wątków gdy sytuacja wymknie się spod kontroli 😄 żeby ludzie mieli szanse się przygotować 🙂
Napisano 16 Grudzień 202416 Gru 18 minut temu, Destroyer napisał: Zgłaszam propozycję na dodatkowe oznaczenia wątków gdy sytuacja wymknie się spod kontroli 😄 żeby ludzie mieli szanse się przygotować 🙂 Hot shit? 🙂
Napisano 17 Grudzień 202417 Gru 20 minutes ago, wujek_kane said: Hot shit? 🙂 Shit got out of hands albo shitfest, shitstorm 🙂
Napisano 17 Grudzień 202417 Gru 12 minut temu, Destroyer napisał: Shit got out of hands albo shitfest, shitstorm 🙂 Po naszemu "kałszkwał" 🙂
Napisano 17 Grudzień 202417 Gru 6 godzin temu, Destroyer napisał: Shit got out of hands albo shitfest, shitstorm 🙂
Napisano 20 Styczeń20 Sty Jakieś błędy na stronie? @RaVirr też pisał, że coś mu pisanego posta wywaliło czyli nie tylko ja zostałem błogosławiony tym zaszczytem 🙂
Napisano 20 Styczeń20 Sty nie czasme nawet podczas scrollowania wątku edit- kilka razy pisałem tę odpowiedz bo komentarz nie przechodził tylko odświeżało stronę, i była "1" w lewym dolnym roku pola do pisania komentarzy, kilka razy przeszedłem do tego wątku i poszło dalej Edytowane 20 Styczeń20 Sty przez Destroyer
Napisano 20 Styczeń20 Sty Autor Jak przeglądarka? Jakieś adblockery włączone? Nad max3d jest jeszcze cache cloudflare i moze coś z nim.
Napisano 4 Czerwiec4 Cze Coś się zmieniło ze sposobem robienia miniaturek dla wątku wip? Przestało mi wyświetlać moją.
Napisano 6 Czerwiec6 Cze Tak mi się wszedło na galerię a tam nic nie ma, w innej przeglądarce to samoedit: dobra nic, teraz działa, musiałem trafić w zły moment :) Edytowane 6 Czerwiec6 Cze przez Destroyer
Napisano 25 Wrzesień25 Wrz Autor 6 godzin temu, Destroyer napisał:um no nie wiem, nie jestem przekonanyWlasnie nie iwem co to jest :) Jedna wtyczna miala problem (miniaturki) i musialem przywrocic domyslny wyglad i jest WTF.
Napisano 25 Wrzesień25 Wrz No dziwnie to wygląda zwłaszcza jak się człowiek przyzwyczaił do starych bardzo zorganizowanych for :) Choć już lata temu widziałem podobne twory gdzie wszystko jak groch z kapustą jest razem ale można filtrować po tagach no i nie byłem fanem :)
Napisano Wtorek o 07:422 dn Od jakiegoś czasu na przeglądarce Chrome i na Edge forum max3d nie wyswietla mi prawidłowo fontów (podmienia je na inne bez polskich znaków ) wygląda to takPrawidłowo wyświetla mi na Firefoxie i na Brave Edytowane Wtorek o 07:432 dn przez Oldman
Napisano Wtorek o 08:262 dn Nie instalowałeś jakiś fontów ostatnio? Kiedyś miałem tak, że nagrywając któryś konkretny, podmieniał on ten używany przez przeglądarkę. Już nie pamiętam o co dokładnie chodziło ale może to jest jakiś trop? Mi Edge wyświetla wporządku więc chya problem musi być u ciebie. Albo owa aktualizacja windy coś popsuła?
Napisano Wtorek o 08:332 dn @Oldman tak jak pisze @michalo pewnie instalowałeś fronty systemowe i teraz crome z nich korzysta, zgaduję że jakieś neuHevetica :) W ogóle fonty dobrze instalować jakimś programem który może je łatwo wycofać z systemu np jakiś fontExptert bo jak dodasz ręcznie to będzie ciężko to cofnąć. Możesz spróbować rozszerzenia przeglądarki force font/ font changer i ustawić jakiś z polskimi znakami i przeglądarka będzie go używała i to powinno poprawić sytuację
Napisano Wtorek o 09:272 dn 51 minut temu, Destroyer napisał(a):@Oldman tak jak pisze @michalo pewnie instalowałeś fronty systemowe i teraz crome z nich korzysta, zgaduję że jakieś neuHevetica :) W ogóle fonty dobrze instalować jakimś programem który może je łatwo wycofać z systemu np jakiś fontExptert bo jak dodasz ręcznie to będzie ciężko to cofnąć. Możesz spróbować rozszerzenia przeglądarki force font/ font changer i ustawić jakiś z polskimi znakami i przeglądarka będzie go używała i to powinno poprawić sytuacjędziekuje Panowie za odpowiedzi, na co dzień używam programu do aktywacji fontów ale przyznaje sie bez bicia że pare razy coś na szybko musialem zrobic i zainstalowalem jakieś fonty z katalogu ręcznie z poziomu systemu, wiec tutaj jest pies pogrzebany. Czyli to problem u mnie.
Napisano Wtorek o 10:012 dn przy okazji pytanie do moderacji/administracji czy da sie to poprawić na stałe żeby takie kwiatki nie wychodziły u kogos innego w przyszłosci, bo chatgpt po "zdiagnozowaniu" tematu podpowiedział mi coś takiego:(cytat)Co się dzieje technicznieStrona najprawdopodobniej ma w CSS coś takiego:font-family: "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif; Jeśli masz w systemie zainstalowany Helvetica Neue Heavy Condensed, Chrome użyje właśnie jej jako pierwszej dostępnej wersji „Helvetica Neue” — nawet jeśli twórcy strony mieli na myśli zwykłą Regular.(koniec cytatu)więc moze mozna to w jakis prosty sposób poprawić edytując kod (zeby forum odwoływało sie bardziej konkretnie do własciwego fontu) Edytowane Wtorek o 10:012 dn przez Oldman
Napisano Wtorek o 10:092 dn @Oldman tak swoją dora jak miałem ten sam problem lata temu to nawet wymuszenie użycia innego fontu nie działało do końca poprawnie a podmiana/ przywrócenie starego fonta systemowego również cos nie chciała działać i były irytujące różnice choć nie aż tak duże, koniec końców to co naprawiło problem to... reinstalacja systemu :D to tak na pocieszenie jakbyś miał dalej problemy mimo prób naprawy to zawsze jest rozwiązanie nuklearne :)
Napisano Wtorek o 12:342 dn 2 godziny temu, Destroyer napisał(a):@Oldman tak swoją dora jak miałem ten sam problem lata temu to nawet wymuszenie użycia innego fontu nie działało do końca poprawnie a podmiana/ przywrócenie starego fonta systemowego również cos nie chciała działać i były irytujące różnice choć nie aż tak duże, koniec końców to co naprawiło problem to... reinstalacja systemu :D to tak na pocieszenie jakbyś miał dalej problemy mimo prób naprawy to zawsze jest rozwiązanie nuklearne :)jak już kupie drugi komputer i przeniose na niego dane do pracy to skusze sie na opcje nuklearną ⚛️ , dzieki za podpowiedzi 👍