Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 429
  • Wyświetleń 30,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• dobra ja wszystko rozumiem, klikbajtowe reklamy itp XD i tez rozumiem ze mi daje to co lubie przegladac, ale kurwasz siedze na vpnie pracowym xd co tu sie odjaniepawla 😄 

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Wszyscy koledzy z max3d.pl i ja wspólnie życzymy Ci szybkiego powrotu do zdrowia!

• Zrobiłem na szybko Dark Theme 🙂 Będzie tweakowany na pewno jeszcze, ale dla wampirów myślę, że będzie OK. Ja się przyzwyczajam do jasnej 🙂

Posted Images

Napisano
18 minut temu, Destroyer napisał:

Zgłaszam propozycję na dodatkowe oznaczenia wątków gdy sytuacja wymknie się spod kontroli 😄 

WlbCry2.jpeg

żeby ludzie mieli szanse się przygotować 🙂

XqaR6Er.jpeg

Hot shit? 🙂

Napisano
12 minut temu, Destroyer napisał:

Shit got out of hands albo shitfest, shitstorm 🙂 

Po naszemu "kałszkwał" 🙂

Napisano
6 godzin temu, Destroyer napisał:

Shit got out of hands albo shitfest, shitstorm 🙂 

Napisano

nie czasme nawet podczas scrollowania wątku 

edit- 

kilka razy pisałem tę odpowiedz bo komentarz nie przechodził tylko odświeżało stronę, i była "1" w lewym dolnym roku pola do pisania komentarzy, kilka razy przeszedłem do tego wątku i poszło dalej 

Edytowane przez Destroyer

Napisano

Coś się zmieniło ze sposobem robienia miniaturek dla wątku wip? Przestało mi wyświetlać moją.

Napisano

Tak mi się wszedło na galerię a tam nic nie ma, w innej przeglądarce to samo

2025-06-06-19-29-32-art-max3d-pl-galeria

edit: dobra nic, teraz działa, musiałem trafić w zły moment :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Destroyer napisał:

um no nie wiem, nie jestem przekonany

2025-09-25-05-36-26.jpg

2025-09-25-05-36-54-the-clock-is-ticking

Wlasnie nie iwem co to jest :)

Jedna wtyczna miala problem (miniaturki) i musialem przywrocic domyslny wyglad i jest WTF.

Napisano

No dziwnie to wygląda zwłaszcza jak się człowiek przyzwyczaił do starych bardzo zorganizowanych for :)
Choć już lata temu widziałem podobne twory gdzie wszystko jak groch z kapustą jest razem ale można filtrować po tagach no i nie byłem fanem :)

Napisano

Od jakiegoś czasu na przeglądarce Chrome i na Edge forum max3d nie wyswietla mi prawidłowo fontów (podmienia je na inne bez polskich znaków ) wygląda to tak

DhH1Zi5.jpeg
Prawidłowo wyświetla mi na Firefoxie i na Brave

Edytowane przez Oldman

Napisano

Nie instalowałeś jakiś fontów ostatnio? Kiedyś miałem tak, że nagrywając któryś konkretny, podmieniał on ten używany przez przeglądarkę.
Już nie pamiętam o co dokładnie chodziło ale może to jest jakiś trop?

Mi Edge wyświetla wporządku więc chya problem musi być u ciebie. Albo owa aktualizacja windy coś popsuła?

Napisano

@Oldman tak jak pisze @michalo pewnie instalowałeś fronty systemowe i teraz crome z nich korzysta, zgaduję że jakieś neuHevetica :) W ogóle fonty dobrze instalować jakimś programem który może je łatwo wycofać z systemu np jakiś fontExptert bo jak dodasz ręcznie to będzie ciężko to cofnąć. Możesz spróbować rozszerzenia przeglądarki force font/ font changer i ustawić jakiś z polskimi znakami i przeglądarka będzie go używała i to powinno poprawić sytuację

Napisano
51 minut temu, Destroyer napisał(a):

@Oldman tak jak pisze @michalo pewnie instalowałeś fronty systemowe i teraz crome z nich korzysta, zgaduję że jakieś neuHevetica :) W ogóle fonty dobrze instalować jakimś programem który może je łatwo wycofać z systemu np jakiś fontExptert bo jak dodasz ręcznie to będzie ciężko to cofnąć. Możesz spróbować rozszerzenia przeglądarki force font/ font changer i ustawić jakiś z polskimi znakami i przeglądarka będzie go używała i to powinno poprawić sytuację

dziekuje Panowie za odpowiedzi, na co dzień używam programu do aktywacji fontów ale przyznaje sie bez bicia że pare razy coś na szybko musialem zrobic i zainstalowalem jakieś fonty z katalogu ręcznie z poziomu systemu, wiec tutaj jest pies pogrzebany. Czyli to problem u mnie.

Napisano

przy okazji pytanie do moderacji/administracji czy da sie to poprawić na stałe żeby takie kwiatki nie wychodziły u kogos innego w przyszłosci, bo chatgpt po "zdiagnozowaniu" tematu podpowiedział mi coś takiego:

(cytat)

Co się dzieje technicznie

Strona najprawdopodobniej ma w CSS coś takiego:

font-family: "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif;

Jeśli masz w systemie zainstalowany Helvetica Neue Heavy Condensed, Chrome użyje właśnie jej jako pierwszej dostępnej wersji „Helvetica Neue” — nawet jeśli twórcy strony mieli na myśli zwykłą Regular.

(koniec cytatu)

więc moze mozna to w jakis prosty sposób poprawić edytując kod (zeby forum odwoływało sie bardziej konkretnie do własciwego fontu)

Edytowane przez Oldman

Napisano

@Oldman tak swoją dora jak miałem ten sam problem lata temu to nawet wymuszenie użycia innego fontu nie działało do końca poprawnie a podmiana/ przywrócenie starego fonta systemowego również cos nie chciała działać i były irytujące różnice choć nie aż tak duże, koniec końców to co naprawiło problem to... reinstalacja systemu :D to tak na pocieszenie jakbyś miał dalej problemy mimo prób naprawy to zawsze jest rozwiązanie nuklearne :)

Napisano
2 godziny temu, Destroyer napisał(a):

@Oldman tak swoją dora jak miałem ten sam problem lata temu to nawet wymuszenie użycia innego fontu nie działało do końca poprawnie a podmiana/ przywrócenie starego fonta systemowego również cos nie chciała działać i były irytujące różnice choć nie aż tak duże, koniec końców to co naprawiło problem to... reinstalacja systemu :D to tak na pocieszenie jakbyś miał dalej problemy mimo prób naprawy to zawsze jest rozwiązanie nuklearne :)

jak już kupie drugi komputer i przeniose na niego dane do pracy to skusze sie na opcje nuklearną ⚛️ , dzieki za podpowiedzi 👍

Napisano

Jak zmienić miniaturkę wątku wip? Mi się samo zmieniło jakiś czas temu i nie wiem co z tym mogę zrobić.

Napisano
2 godziny temu, michalo napisał(a):

Jak zmienić miniaturkę wątku wip? Mi się samo zmieniło jakiś czas temu i nie wiem co z tym mogę zrobić.

Też jestem ciekaw, chyba popsulo sie ponownie.

Napisano

Zauważyłem sporą różnicę w jakości obrazka między tym umieszczonym w poście a w otwartym w okienku, strona zoom na 100% więc nie jest przeskalowane.

Tu będzie widać ale pewne itez trzeba otworzyć obrazek ;) Szczególnie jak tu gdy jest duża głębia ostrości i ograniczona paleta barw to detal jest rozmemłane i wydaje się, że nic nie jest złapane w ostrości

a1.jpg

na zoomie

2026_01_07_20_43_40_Affinity.png

Napisano
19 minutes ago, Winoo1 said:

@Destroyer eee, to nie wina stronki, jakiś lamus nie umie w rendering :D Jakiś garażowy "artysta" :)))

eee

no już sobie nie umniejszaj :) daj się wykazać innym :P

Widać, że jakość jest inna między obrazkami a tak być nie może bo ktoś spojrzy i coś się nie spodoba a to przez kompresję i skalowanie a pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz, tak to się jakoś to tak dziwnie złożyło na tym świecie :)

Napisano

@Destroyer Tak chyba jest od "zawsze". Po prostu przy dodawaniu endżinek robi jakiś wariant "optimajzed" i tylko po kliku masz full rez/oryginał. I tak oszczędza się transferu i dzięki temu maxczyde jest dostępny dla miliarduf ludzi na całym świecie bez dedosuf. A że trochę się czasem rozmywa...🤷‍♂️