KLICEK Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 nie no to jest dobra inwestycja, jak tam zeus "krul" olimpu dziala? 300fps jest? 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Tiaaa chyba ten rok można spisać na straty 😉Chinese GPU miners are now bulk buying GeForce RTX 30 laptops to mine Ethereum - VideoCardz.com 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 (edytowane) are you fucking kiding me? farma na laptopach no tego jeszcze nie grali 🙂 3080 dostępne 2 sztuki na krzyż w Polsce za cenę 7k+ 3090 od 10k, 3060 i 3070 od 4k z groszami. Gdyby mi tę 3090tkę przysłali to swoje stare 2080ti mógłbym sprzedać prawie bez straty po 2 latach używania. Indie podobno mają w planach zakazać znowu całkowicie handlu krypto, już kilka lat temu też to wprowadzili ale tylko dla firm i banków ale po 2 latach zakaz cofnięto bo był niekonstytucyjny, teraz temat wraca i ma zakazać każdemu handlu. Jakby to przeszło to trochę się może odbić na notowaniach krypto i może uścisk zelżeje, gdybyb Leon Mózg przestał pajacować na twitterze sterując bydłem to też by pomogło 🙂 Edytowane 6 Luty 2021 przez Destroyer 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 No niestety, ktoś się na forum pclaba chwalił, że przy tych cenach ethereum 3080 kopie mu za 2 tys. miesięcznie. Więc ceny są obecnie chyba dostosowane tylko do górników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 No to przy takich stawkach to nie ma się czemu dziwić, a bitcoin szczytuje i już jest niemal na poziomie górki z początku stycznia no to na dłuższą metę można zapomnieć o normalnej cenie gdy takie pasywne koparki dają większy zysk niż jakakolwiek uczciwa praca. Podobno sprzedawcy też czasem biorą karty z firm i potem sprzedają po olx-ach czy innych allegro z 1 czy 2 tys przebitką, i w sumie nie ma się czemu dziwić ale uczciwy człowiek do pracy czegoś takiego nie dostanie tylko kopacze dwutlenku węgla https://www.cnbc.com/2021/02/05/bitcoin-btc-surge-renews-worries-about-its-massive-carbon-footprint.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Z ciekawości sprawdziłem sobie ceny różnych kart, głównie to co jest dostępne. Rok temu jak składałem komputer kupiłem GTX 1660 za tysiaka bez żadnych promocji, teraz nówka kosztuje 2000zł a używki po 1400zł 😲 Jakbym nie potrzebował komputera do pracy to nic tylko sprzedać... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 Obawiam się, że dłuuugo się to nie zmieni, a może być jeszcze gorzej. Nadchodzi wielki kryzys gospodarczy na świecie i dużo wskazuje na to, że kryptowaluty mogą być dobrym zabezpieczeniem, więc pęd na kopanie już jest i będzie coraz większy 🤬 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 5 godzin temu, PLS napisał: Obawiam się, że dłuuugo się to nie zmieni, a może być jeszcze gorzej. Nadchodzi wielki kryzys gospodarczy na świecie i dużo wskazuje na to, że kryptowaluty mogą być dobrym zabezpieczeniem, więc pęd na kopanie już jest i będzie coraz większy 🤬 Twoj post sie wlasnie wysmienicie postarzal. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, EthicallyChallenged napisał: Twoj post sie wlasnie wysmienicie postarzal. a co się stało się??? JUŻ WIDZĘ Elon, Ty hultaju.. Edytowane 8 Luty 2021 przez RaVirr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 No super się dzieje 😕 Ja każualowo zachodzący do sklepu żeby zobaczyć czy cena kart graficznych nie jest za wysoka cena: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 Nvidia RTX 30-Series GPU Availability to Worsen in Q1 https://www.tomshardware.com/news/alternate-europe-rtx3000-availability 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 Jak sie ma pogorszyc? Beda odbierac tym co juz kupili? 🤣 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 9 minut temu, Nezumi napisał: Jak sie ma pogorszyc? Beda odbierac tym co juz kupili? 🤣 Scalperzy i minerzy wykupiwszy całą produkcję serii 30 przeniosą swój łapczywy wzrok na serię 20 i artyści 3D będą zmuszeni składać sobie kompy z GXT 1080. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 40 minut temu, EthicallyChallenged napisał: Scalperzy i minerzy wykupiwszy całą produkcję serii 30 przeniosą swój łapczywy wzrok na serię 20 i artyści 3D będą zmuszeni składać sobie kompy z GXT 1080. Artyści od razu... Ja tylko chcę pograć w 4k! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Luty 2021 Share Napisano 14 Luty 2021 (edytowane) Co się odjaniepawla? Jak tak dalej będzie się utrzymywało to minerzy będą skupowali tesle od nvidi bo i tak im się będzie opłacało. Threadrippeów też nie ma w sklepach i mocnych zasilaczy, Chiftecka 1450W którego kupiłem ze dwa lata temu za całe 500zł teraz widzę za 2000 i wszystkie 1200+ oscylują w okolic 2-3k. Kilka dni temu jedna moja karta została wyłączona przez system widows bo zgłaszała problemy, jeden monitor nie działał, poprzepinałem kable, poinstalowałem sterowniki, poczyściłem i jakoś działają ale jak padnie to nie będzie jak zastąpić, A w weekend ponad 40h renderingu poszło więc nie oszczędzam teraz a to nawet nie jest połowa roboty a do tego możliwe poprawki. Żeby tylko jakoś przetrwać aż sytuacja będzie choć trochę znośna 😕 Edytowane 14 Luty 2021 przez Destroyer 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Nic nie ma... Dopoki wszystko mi dziala to spoko, ale jakby sie cos sp...alilo to jestem w ciemnej dupie... Mam w szafie stara 760ke 😄 i tyle... Paskudna sytuacja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Nic nie ma... Dopoki wszystko mi dziala to spoko, ale jakby sie cos sp...alilo to jestem w ciemnej dupie... Mam w szafie stara 760ke 😄 i tyle... Paskudna sytuacja. nie przejmuj sie 🙂 ja mam 2070 liczylem ze zrobie update za kilka zlotych, a sie okazuje ze to karta z ktora zostane na dluzej XD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Ja normalnie jade na 1070 i tak na prawde nie potrzebuje niczego wiecej. Skilla wiekszego potrzebuje 😄 Plan jest taki, zeby dojechac nawet do nastepnej generacji na tym, jesli sie da. Tylko sie boje, zeby cos sie nie spieprzylo bo raz ze nie mam $700+ na nowa karte a dwa ze... i tak zadnych kart nie ma 😄 W moim lokalnym sklepie, ktory ma spoko ceny i zawsze u nich komponenty kupuje, jest JEDNA karta AMDka za... 40k pesos. Przeliczylem - 7408.00 zl. Nie wiem czy to wciaz imponujaca cena w Polsce ale zeby dac wyobrazenie ile to jest w naszej banana republic, to za 40k moge zaplacic czynsz za prawie 9 miesiecy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Kupiłem z końcem roku 3060ti (bo już nie było 3070) i myślałem, że robię głupotę bo "pewnie w styczniu cena spadnie o 500zł i będę sobie pluł w brodę, że przepłaciłem" 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Spoko, no pressure. W razie czego skrzykniemy brać graficzną i kupimy koparkę na części 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Żeby kupić koparkę to trzeba mieć mamę w dziekanacie i znajomych na stołówce tak z ulicy się nie da 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Tak w ramach ciekawostki:Odstąpię Gigabyte AORUS GeForce RTX 3060 Ti MASTER - Części komputerowe, Karty graficzne - Allegro.pl gość za 500 zł sprzedaje miejsce w kolejce na zamówienie 😉 Ciekawe jakie osiągniemy szczyty szaleństwa przy kartach. Widzę, że na allegro 3070 śmigają po 5,5-6K jestem ciekaw, jaki jest i czy w ogóle jest jakiś limit tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 za późno już kupione 😄 nie ma limitów, zobaczymy dokąd to nas doprowadzi, im większa górka tym większy upadek 🙂 Jakiś moment krytyczny tak jakby się zbliża 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) @Destroyer mówisz 😉 ? ten kolo musiał znać kogoś jeszcze @makakno swoją drogą to ciekawe rozgrywki, teoretycznie skoro górnicy robią koniunkturę to kwestia ceny prądu i czasu w jakim im się sprzęt zwraca i kiedy ten cały bitcoin pierdyknie 😉 A praktycznie to końca tego ssania nie widać. Edytowane 15 Luty 2021 przez alex3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) Wtedy jeszcze były z grubsza dostępne choć drogo, ale fakt że ot tak sobie tego nie kupił. Inna sprawa, że chyba nikogo nie dziwi że z fabryk produkcyjnych w tajemniczych okolicznościach giną całe skrzynie czy palety kart a w chinach od jakiegoś czasu jest moda na kopanie która ostatnio jak wszędzie przybrała na sile. https://www.benchmark.pl/aktualnosci/zlodzieje-ukradli-karty-geforce-rtx-3090-z-fabryki-msi.html Edytowane 15 Luty 2021 przez Destroyer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 A ja w marcu zeszłego roku się zastanawiałem, czy na pewno jest dobrym pomysłem przesiadać się z 970 na 2070S, chwilę przed premierą nowych kart... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 ta ukradli XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) Każdy z nas podjął jakąś decyzję której można teraz żałować ale nie taką jak zdobywca trzeciego miejsca w jakimś konkursie gdzie za pierwsze było jakieś 1000$ drugie 500 czy 700 a za trzecie 1000 bitcoinów, albo gdy jeden użytkownik chciał sprzedać 10,000 BTC za 50$ i nawet nie było chętnych 😄 Edytowane 15 Luty 2021 przez Destroyer 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 Do tego wszystkiego jak wyjdzie zaraz UE5 i okaże się ,że jest taki super jak zapowiadali i okaże się, że mój 1080ti'aaa to gówno i nie działa, to się będę chlastał. Pocieszające się to że mam Hybrid EVGA więc może mi nie padnie.. W razie czego mam zintegrowaną. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 12 godzin temu, alex3d napisał: teoretycznie skoro górnicy robią koniunkturę to kwestia ceny prądu i czasu w jakim im się sprzęt zwraca i kiedy ten cały bitcoin pierdyknie 😉 A praktycznie to końca tego ssania nie widać. Może też być tak, że cały ten bitcoin pierdyknie do ceny 100000-200000$ za sztukę, Nvidia uzna, że się frajerzyła sprzedając karty za pół darmo i dostosuje cenę produktu do popytu (kto kupił tego szczęście, gratulacje @RaVirr 🙂), a dalej to już z górki: Hollywood uzna, że superbohaterowie i tak się znudzili a kin już nie ma, więc nie warto robić VFX do każdego produktu, gry mogą być mniej jak The Last of Us II a bardziej jak Cuphead i sprzedać się równie dobrze, a do reklamki goryla pijącego kukurydziany syrop energetyczny taniej wychodzi zatrudnić goryla i tresera, niż renderować, a w sumie to wystarczy kulturysta w kostiumie zmiast tego goryla. Jak ktoś chce argumentować, że to za dużo zmian na zbyt wielką skalę, to polecam porównać swoje codzienne życie do tego sprzed 14 miesięcy i spojrzeć co tam się pozmieniało. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 1 godzinę temu, michalo napisał: Do tego wszystkiego jak wyjdzie zaraz UE5 i okaże się ,że jest taki super jak zapowiadali i okaże się, że mój 1080ti'aaa to gówno i nie działa, to się będę chlastał. Pocieszające się to że mam Hybrid EVGA więc może mi nie padnie.. W razie czego mam zintegrowaną. @JackTheRippy mowil ze meta hujmanie ma 30-40 fps na 3090 XD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 (edytowane) 42 minuty temu, KLICEK napisał: @JackTheRippy mowil ze meta hujmanie ma 30-40 fps na 3090 XD Ale to na przestarzałym sofcie 😉 53 minuty temu, EthicallyChallenged napisał: Jak ktoś chce argumentować, że to za dużo zmian na zbyt wielką skalę, to polecam porównać swoje codzienne życie do tego sprzed 14 miesięcy i spojrzeć co tam się pozmieniało. Ciekawy kierunek. Masz kanał na yt? Może pora? Pamiętaj na koniec mówić - włączcie myślenie 😉 No ale może jak już przez metahuman i ceny gpu bedziemy bezrobotni, złączymy sięw grupkę mineró z naszymi starymi kartami, byle do pierwszego.. Edytowane 16 Luty 2021 przez michalo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 pamietaj tylko zeby dodac zolte napisy 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 Nie kumam aluzji do kanału, włączania myślenia i żółtych napisów, więc nie wiem, co miałeś na myśli, podrzućcie linka bo nie zrozumiem co jest do mnie mówione 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 @EthicallyChallengednigdy nie widziales filmow z teoriami spiskowymi? 😄 na youtubku z pieknymi zoltymi napisami? 😄 Michalowi chyba chodzi o to jak pieknie przewidujesz przyszlosc 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 Aha lol. Widać za mało widziałem, bo nie skojarzyłem. Ja nic nie przewiduję, nie mówię, że tak się to potoczy, ale mogłoby. Czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 19 godzin temu, alex3d napisał: kiedy ten cały bitcoin pierdyknie nie pierdyknie. będzie rósł bez końca. jako iż jest limitowany. w pewnym momencie po prostu już owszem nie będzie co kopać. etc... ale jego wartość przez to pójdzie do góry jeszcze bardziej.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Luty 2021 Share Napisano 16 Luty 2021 Aż mi się przypomniało: 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 https://www.ppe.pl/news/154626/nvidia-mowi-wprost-geforce-jest-do-grania-obniza-wydajnosc-wydobycia-kryptowalut-i-szykuje-cmp-dla-gornikow.html Cos z tego będzie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 (edytowane) Być może... Coś co zostanie zaprojektowane jako komponent wyspecjalizowany w kopaniu może się okazać atrakcyjniejszy dla górników i może zostawią wreszcie w spokoju te karty. Ciekawy punkt widzenia: Edytowane 19 Luty 2021 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 oj nie wiem jestem sceptyczny 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 Mam nadzieję bo nvidia może rozszerzyć swoje horyzonty dzięki temu. Dedytkowane karty dla kopaczy to dobry pomysł a dla nas spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 Jakieś światełko w tunelu to jest, miejmy nadzieję że coś to poprawi. Przekonamy się po 25 lutym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 Tylko 3060, zawsze coś ale zobaczymy czy customowe drivery, firmware się nie pojawią a przy takich kursach i szaleństwie nvidia musiałby mocno zalać rynek cmp żeby zwykłe karty wracały do normalnych cen. Koniec końców pewnie będzie tak, że będą znikały i karty i cmp i tylko górnicy będą mieli większy wybór. Mogli by jeszcze zbić wydajność 3080 i 3090 sterownikami, biosem czy czymkolwiek nawet tylko w nowych kartach bo teraz to co w Polsce są dwie 3090 za 15k+ a i tak pewnie zaraz znikną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 Linus ładnie podsumował akcje nvidi i póki co się nie zanosi żeby "obcięta" 3060tka była jakoś znacząco tańsza https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-3060-karta-graficzna-jeszcze-nie-weszla-do-sprzedazy-a-juz-mozna-ja-kupic-z-drugiej-reki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 2 godziny temu, Destroyer napisał: Linus ładnie podsumował akcje nvidi i póki co się nie zanosi żeby "obcięta" 3060tka była jakoś znacząco tańsza https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-3060-karta-graficzna-jeszcze-nie-weszla-do-sprzedazy-a-juz-mozna-ja-kupic-z-drugiej-reki 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 W dniu 19.02.2021 o 10:16, michalo napisał: https://www.ppe.pl/news/154626/nvidia-mowi-wprost-geforce-jest-do-grania-obniza-wydajnosc-wydobycia-kryptowalut-i-szykuje-cmp-dla-gornikow.html Cos z tego będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Luty 2021 Share Napisano 27 Luty 2021 Przycięcie 3060 działa tylko przy ethernum wszędzie indziej działa normlanie i można kopać, ceny w Polsce zaczynają się od 4 tys a przypomnę, że 3080 miało kosztować 3,5 tys, także tego... 🙂 https://www.tomshardware.com/news/rtx-3060-still-profitable-mining#xenforo-comments-3688719 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi