Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
40 minutes ago, KLICEK said:

nie no gen. italia zostaje XD przedrostek zmieniam i to powinno zalatwic sprawe.  

mam nadzieje ze bedziecie sie do mnei teraz zwracac jak do slonca:

um

KzIjt9E.jpg

Tak sobie uświadomiłem, że są zasady żeby swoimi komentarzami nie ranić innych a ja piszę niema wyłącznie takie bo po co pisać inne 🙂 Jak miałbym się zgadzać to nie maiłbym po co pisać czegokolwiek 😛

no ale spróbuje przemilczeć bo nie wiem co napisać 😛 

--

Ale mam pomysł @KLICEK jako, że pracujesz w dużej firmie to masz dodatkowe benefity z których możesz korzystać, np dwa dni wolnego po oddaniu krwi czyli w czwartek rano przed pracą i masz 4 dniowy weekend od razu 🙂  

prawo.pl businessinsider.com.pl

5-dniowego, bezpłatnego urlopu opiekuńczego, który ma być udzielany w celu zapewnienia osobistej opieki lub wsparcia członkowi rodziny np chciałbyś wyjść z psem na dłuższą wycieczkę wszak pies też człowiek i człowiek rodziny🙂 

2 dni zwolnienia z pracy z powodu działania siły wyższej w pilnych sprawach no - bo mi się dzisiaj wyjątkowo nie chce 🙂 

do tego ~26 dni urlopu, jakieś L4 obskoczysz i to menstrual leave powyżej i już jakoś da się żyć 

26+2+5+(2*12) + L4 ~ 14 + menstrual leave 12*2 = 95

W 2023 jest 250 dni pracujących i już zostaje 150 dni pracy to można trochę odpocząć albo obskoczyć drugą robotę i mieć te 30k+ miesięcznie na rękę 😄 

• Odpowiedzi 1,1k
  • Wyświetleń 41,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  • Autor
31 minut temu, Destroyer napisał:

um

KzIjt9E.jpg

Tak sobie uświadomiłem, że są zasady żeby swoimi komentarzami nie ranić innych a ja piszę niema wyłącznie takie bo po co pisać inne 🙂 Jak miałbym się zgadzać to nie maiłbym po co pisać czegokolwiek 😛

no ale spróbuje przemilczeć bo nie wiem co napisać 😛 

--

Ale mam pomysł @KLICEK jako, że pracujesz w dużej firmie to masz dodatkowe benefity z których możesz korzystać, np dwa dni wolnego po oddaniu krwi czyli w czwartek rano przed pracą i masz 4 dniowy weekend od razu 🙂  

prawo.pl businessinsider.com.pl

5-dniowego, bezpłatnego urlopu opiekuńczego, który ma być udzielany w celu zapewnienia osobistej opieki lub wsparcia członkowi rodziny np chciałbyś wyjść z psem na dłuższą wycieczkę wszak pies też człowiek i człowiek rodziny🙂 

2 dni zwolnienia z pracy z powodu działania siły wyższej w pilnych sprawach no - bo mi się dzisiaj wyjątkowo nie chce 🙂 

do tego ~26 dni urlopu, jakieś L4 obskoczysz i to menstrual leave powyżej i już jakoś da się żyć 

26+2+5+(2*12) + L4 ~ 14 + menstrual leave 12*2 = 95

W 2023 jest 250 dni pracujących i już zostaje 150 dni pracy to można trochę odpocząć albo obskoczyć drugą robotę i mieć te 30k+ miesięcznie na rękę 😄 

mordko, absolutnie nei mam bolu dupy o jakies dodatkowe dni 😄 niech dziewczyny maja 🙂 

kazda okazja to posmieszkowania jest dobra 🙂

Napisano
41 minutes ago, KLICEK said:

mordko, absolutnie nei mam bolu dupy o jakies dodatkowe dni 😄 niech dziewczyny maja 🙂 

kazda okazja to posmieszkowania jest dobra 🙂

Ja też ale tak serio w Red-ie dałoby się tak zagrać? Ja mam długie włosy (ale i brodę ) więc teoretycznie byłoby łatwej choć to nie powinno mieć znaczenia sokro płeć jest niczym więcej jak tylko sztucznym społecznym konstruktem i nawet siłaczany sterdziarz na ciągłym cyklu mega testosterowu któremu włosy rosną już na gałkach ocznym mógłby się zidentyfikować jako delikatne dziewczę 🙂 

Swoją drogą nigdy nie maiłem prawdziwego urlopu, żadnego L4 a w podstawówce co roku dostawałem książeczkę za 100% obecność na zajęciach, tak żeby była jasność jaki ja głupi jestem 😛 

Napisano

Kolejne nowiny z Polski 🙂 O ile w stanach dla małych dzieci w bibliotekach są robione drag queen show i są czytane niepokojące woke książki które jeszcze bardziej mieszają im w głowach to Polska nie może być gorsza ale skoro nie ma w naszym kraju takich tradycji z bibliotekami to można skorzystać z innego narzędzia indoktrynacji 🙂 What a time to be alive! 🙂 

@RaVirr może obie sytuacje są powiązane 😄 

Edytowane przez Destroyer

Napisano
2 godziny temu, RaVirr napisał(a):

Nie wiedziałem, że te dziwne odgłosy było słychać nawet w polsce..

To odgłos przeciskającej się inflacji:)

Napisano

Wyobraź sobie, że to followersi, jeszcze 70k i dostaniesz mydelniczkę.

56 minutes ago, Destroyer said:

btw przekroczyliśmy już barierę 30,000 membersów, ruch jest taki, że ciężko się odnaleźć, nie to co kiedyś gdy było tak kameralnie 🙂 

Napisano

Wczoraj miałem iść na siłownie ale byłem słaby i zmęczony ale gdy przypadkiem trafiłem na ten filmik w polecajkach to poszedłem, może się komuś przyda na motywację 🙂 

Po takim treningu to nie kwas mlekowy tylko śmietana osiemnasta w łapach 😄

Napisano

Takie życiowe 🙂 @Mortom memy może nie ma 40 urodziny ale też związane z dorastaniem bo pierwsze 40 lat dzieciństwa podobno jest najtrudniejsze 🙂 

Czy pomogą w trudnych chwilach i poprawią nastrój? Nie

Ale czy są zabawne? Też nie 🙂 

kwxnsNE.jpg

NVLnBCY.jpg

EnHKT6T.jpg

S3wfzen.jpg

wbCOWKW.jpg

VWSvcyn.jpg

JNoSaKE.jpg

bRSEw6r.jpg

zuOeFHs.jpg

Napisano

OK, szukając mema o pozie super bohatera trafiłem na to.... i już nic nie będzie takie jak 10 sek wcześniej xD 
fbthumb1195.jpg?fit=700,364&ssl=1 

Napisano
2 hours ago, Mortom said:

OK, szukając mema o pozie super bohatera trafiłem na to.... i już nic nie będzie takie jak 10 sek wcześniej xD 

Niestety przypomniales mi ten klasyk gatunku:

Napisano

@Nezumi You win!
Tego oblicza batmana nie znałem... ba chyba nie chciałem znać. Nom ale stało sie, mroczny rycerz w moim mniemaniu zyskał kolejny odcień mroku! 😄 

Napisano

@DestroyerOhhh taaak Batmetal! W tym świecie Batmana chciałbym żyć!
Ale tak wracając do Sexi Batmana... jeśli Batman w tym uniwersum ma tak zryty beret, to nie chcę wiedzieć jakim zwyrolem jest tam Jocker! xD 

Napisano

Szukając zdjęcia zmierzchnicy trupiej główki, którą widziałem z 10 lat temu i mi się to przypomniało jak ćma do mieszkania wpadła, natrafiłem na piękne rysunki polskiej entomologii 🙂 

UBQOHP1.jpg

tU0rU7T.jpg

Napisano

Nie no ten drugi jest świetny! Pierwszy ma swój styl... ale drugi, no morda mi się sama śmieje na ten widok 🙂 

Napisano

Dzisiaj napotkałem na murze ciekawą pozostałość po nazistowskim odłamie bojówki lgbt, rzadki przypadek jak sądzę:
image.png.7be58a082e7437abad381b36aaa27f43.png

Napisano
Godzinę temu, RaVirr napisał(a):

Dzisiaj napotkałem na murze ciekawą pozostałość po nazistowskim odłamie bojówki lgbt, rzadki przypadek jak sądzę:
image.png.7be58a082e7437abad381b36aaa27f43.png

To sławna na cały świat różowa kompania Angeli M. Zaciekle walcząca na froncie wschodnim 😉 

Napisano

Ta polska entomologia roku pańskiego 1749 to jacys bajkopisarze, na dodatek beztalencie rysownicze. Albo niezła ciemnota była albo ciemnotę wciskali. Zresztą dzisiaj lepiej nie jest.

Napisano
On 7/18/2023 at 6:06 PM, RaVirr said:

Masz rację, to jest ta opowieść gdzie na końcu stykają się mieczami 😮 WSZYSCY

Tak mi się skojarzyło z tą klasyczną grą metroidvanią 🙂 45s

Napisano

Poważny artykuł na bardzo poważnym portalu biznesowym. A mówią, że dziennikarstwo stoczyło się do rynsztoka a tymczasem ja widzę doskonale wykorzystaną sytuację doświadczonego i poważnego weterana tego poważanego zawodu 🙂 

3LTOK8r.jpg

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Akcje-Evergrande-zawieszone-prezes-Hui-zatrzymany-8619071.html

Pełne imię i nazwisko to Hui Ka Yan więc mozna napisać, że policja złapała Hui Ka Yana 🙂 

Napisano
3 minuty temu, Destroyer napisał:

Poważny artykuł na bardzo poważnym portalu biznesowym. A mówią, że dziennikarstwo stoczyło się do rynsztoka a tymczasem ja widzę doskonale wykorzystaną sytuację doświadczonego i poważnego weterana tego poważanego zawodu 🙂 

3LTOK8r.jpg

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Akcje-Evergrande-zawieszone-prezes-Hui-zatrzymany-8619071.html

HVSzzc2.png?ex=65174760&is=6515f5e0&hm=249a745cc72cef508bb250fe9ba6c2439851e3ead28cf7309bac4fa5a758bb69&

W KOŃCU

Napisano
W dniu 7.08.2023 o 14:15, JoseConseco napisał:

AI grające w Tomb raidera:

Haha ma naprawdę niezłe "poczucie humoru". Niezła zabawa słuchać jej komentarza, jest bardzo nowatorski. Myślę, że streaming byłby podbity. 

Chciałbym ozbaczyć tą AI grającą w soulsy.

Ode mnie jako news tygodnia paczka Redshifta w humblu za 15 eur. Łapajta

Redshift Bundle 

Napisano
12 minutes ago, Mortom said:

@michalo aleś mnie strolował! 😄  Mój cebulionowy umysł myślał że chodzi o render xD 
sad.gif

Też miałem podobnie, myślę pewnie jakieś shadery czy sceny do ciname4d a tu jednak nie 😛

Jeszcze jest Amazon redsift, jeszcze bardziej popularny niż sam renderer 

Napisano

@Mortom amazon chyba był wcześniej, a jak patrzę na wymagania sprzętowe to ten planetarny był w czasach gdy encyklopedia optimus pascal multimedia były na topie technologicznych nowinek 🙂

hABYIax.jpg

1dbe411cc6a26162f3bb7b841849074b42759018

Aż mi się przypomniały meniusy z cdaction z prenumeraty i jakie to było święto z każdą dostawą randomowych gratów ze świata 🙂

sddefault.jpg?sqp=-oaymwEmCIAFEOAD8quKqQ

Napisano

@Destroyer kurde Nostalgia trip! 🙂 
A pamiętasz jeszcze te DOSowe?
1f47878f4a3486279191b688b642

Pamiętam że był tam kiedyś Maraton
Marathon: Durandal | Eurogamer.pl 

matko w tym demie to chyba ze 150 godzin zrobiłem, choć nieweidziałem totalnie o co tam kaman... ale za to szczelaninka była fajna! 😄 Całej gry nigdy nie przeszedłem 🙂 

Edytowane przez Mortom

Napisano

@Mortom moje pierwsze cdaction to rok 98 z eastern front i demem sin, nie miałem wtedy nawet komputera jeszcze 😛 Ale to demo SIn było wypasione, sam początku można było strzelić przez szklany sufit w bilbord i bilborad spadała i mógł przebić sufit i wpaść do środka, jakie to na mnie zrobiło wrażenie, nawet dzisiaj wiele gier AAA nawet nie stoi w pobliżu takiej fizyki 🙂

Fajny design pistoletów i jak strzeliłeś w głowę to byłą dziura w głowie a nie odpadała noga! A jak hakowałeś komputer to trzeba było się trochę przez menu przeklinać a nie tylko nacisnąć klawisz akcji, jak na tamte czasy to robiło mega wrażenie 🙂

Zresztą stare gry miał więcej klimatu mimo, że były prymitywne i z błędami. Samo to że było milion autorskich silniku sprawiało że w każdej był inny feeling a teraz to masz dosłownie garstkę z czego 95% to unreal i unity i dlatego wszystko jest takie na jedno kopyto w feelingu 🙂