Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktos potrzebuje texturki oka? :D Troche farta mialem z tym piciem ze tak ostro wyszlo...robione metoda przed lustrowa ;P oswietlenie: noc i 2 zarowki :P

eyeOrg____by_p_and_a.jpg

nie moglem sie powstrzymac ;)

Phantom__s_Eye____by_p_and_a.jpg

• Odpowiedzi 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
attachment.php?attachmentid=24065&stc=1

Koleżanka moja. Fotka zrobiona Canonem a60 na krzywym statywie. Światło wbrew pozorom jedynie z okna, żadnych lamp.

Pozdrawiam

No ja jestem ciekaw czy tla przy takich zdjeciach sa montazem czy co?

JoKeR

Napisano

dawno tu nie zaglądałem :)

Phantom - bardzo ciekawe fotki, zwlaszcza kranik, ciekawie wyszła woda :)

kajtom - świetne, światełko wyszło cudne, nie robiłeś jakiejś dłuższej sesji foto z koleżanką ?;) Co do drugiej serii to świetnie wyszło niebo na 3 fotce.

tweety i pierwsza fotka bardzo ciekawie skomponowana, klimaty industrialne tak ogólnie :)

chmielinka - co było pod tym mikroskopem ?;)

Pozdrawiam

Napisano

lol :D mega :P hehe ... a jak sie robi fotki z mikroszkopu elektronowego? :D mozna to zrobic domowymi metodami? :D choc moze ciezko miec mikroszkop elektronowy w domq ;P

wczorajszy wypad na zajezdnie :P

The_last_outpost____by_p_and_a.jpg

Tram____by_p_and_a.jpg

Tram_close_up____by_p_and_a.jpg

Going_somewhere__by_p_and_a.jpg

cheers...

Napisano

Phantom: ostatnia fotka raczej nie BW imo sepia lepiej by tutaj wyglądała.

tweety i pierwsza fotka bardzo ciekawie skomponowana

wyjaśniłem już Vorkowi o co chodzi ale może się komuś przyda info:

fotka robiona pod mostem, jest to naturalnie zwężająca się perspektywa kilometrowego mostu a raczej jego przęseł. jakby ktoś chciał znaleźć taki most to jest we wrocku :)

pozdrawiam

Napisano

Phantom - widzę, że dopadła cie deprecha i przybiła Cię do ziemi:-) (wszystkie zdjęcia z perspektywy rozjechanej żaby:-). A na poważnie: Ostatnie jest najlepsze, sam nie wiem dlaczego. Może przez te paski na podłodze i "las" aluminiowych rurek dookoła? (Trochę bym je rozjasnił ale dosłownie ciut... )

Napisano

zdjęcia wykonane dzieki wydziałowi fizyki i chemii uniwersytetu łódzkiego [mamy tam mikroskop elektronowy i akcelerator i wiele innych fajnych rzeczy]

Fly2.jpg

taki mały dodatek czyż nie piekny owad :D

Napisano

@belus, @kome -> big thx !! xD

@chmielinka -> poprzedni pic kosci o wiele lepszy, dla mnie tutaj nie musialas dodawac flarki...a Tylko podrasowac kontrast i colory :)

pozdrawiam...

Napisano

sor. za oft i ze zasmiecam wam watek, ale na forum pojawilo sie 5 topicow z fotografi i to jeszcze kazdy przyklejony i wszystkie te same tylko rozniace sie miniaturkami. podobnie jest z mm drawing jam. troche to kieprawo wyglada i ogolnie syf sie porobil ;) nie zabardzo sie znam na tym ale wydaje mi sie ze to przez to ze w pierwszym poscie sa te zalaczniki-miniaturki. mozna cos z tym zrobic?:) bo ciezko sie poruszac po forum hehe. z gory dzieki:D

a zeby nie robic totalnego oft to wypowiem sie na temat fotek- fajne sa a szczegolnie podoba mi sie 3 zdjecie phantoma (blisskie spotkanie z tramwajem:) powodzenia w dalszym fotografowaniu:D

Napisano

to przez buga ktory wyskoczyl po aktualizacji silnika forum

Adek juz nad tym pracuje

tyle ile masz zalaczników (miniaturek) tyle jest widocznych wątków

Napisano
foto to nie moja dzialka ale imo bardzo ladnie chwytasz kolory

bawlem sie White Balance w aparacie ;] jak by na forum byl EXIF to by tam byla jakas wartosc

Napisano

To różowe to była reklama naciągnięta na budynek, let me guess - duracel? czyli w sumie rysunek ;) Praha, ech Praha... moim zdaniem wschody są piękniejsze od zachodów, do tego był wtedy taki berger, że ino kwiczeć, stąd te dymki z kominów, niezapomniany, mroźny luty 2005

Napisano

Bardzo fajne zdjecia tutaj pokazujecie :). Od dłuższego czasu sam posiadam aparat jednak używam go głównie przy robieniu tekstur. Aczkolwiek jakiś czas temu zobaczyłem niesamowity widok za oknem :). Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałem. Chciałbym się z wami podzielić tym zdjęciem :) ten efekt to wynik jakiegoś cudu? :)

medres800x6003ip.th.jpg

co o tym myślicie? :)

Napisano

zdjecie wrzucone jedynie do photoshopa aby dodać ramke :).

kome ---> "to tylko cienie chmur" ja bym chciał takie cienie chmur podziwiać każdego dnia wieczorami :). Wtedy bym miał powód aby otwierać żaluzje :).

Napisano

Sory zle napisalem chodziolo mi o zgranie zdjec z kliszy na CD w fotolabie.

Napisano

no dawno mnie tutaj nie bylo... w ogole dlaczego ten watek jeszcze nie zostal przyklejony??

ostatni wypad do jeleniej

28lq.jpg

61ay.jpg

1035ej.jpg

129vt.jpg

135uo.jpg

Sprzet CANON EOS 500

Napisano

dzieki TIGER1313 za przyklejenie watku :), no to co moze jeszcze by ktos cos o fotkach napisal :>

Napisano

popieram pioniera :-) bardzo fajne zdjecie :-) a co do zdjęcia marcina, w ktorym jest mocno nasycona zielen i ladny granatowy w tle, to shalivan, bez urazy, ale w rzeczywistosci takie kolory tez są. i są czasem jeszcze mocniej nasycone. wystarczy złapać taki moment przed burzą :D

Napisano

czesc, zobaczyłem wątek pomyślałem, że moze coś wrzuce z moich zmagań..

analog:

46d3b0f22-d759-4a81-9a52-01c57bdbe2ef.jpg

48d0200f6-4488-4c1b-b604-82adaefb86b6.jpg

44b6129f5-00e4-41a9-b6f8-8b96512b807f.jpg

4988a7945-805a-40d9-bb7c-96a6c8de73f2.jpg

448519c15-0973-4253-adf3-966ba59f498a.jpg

428a7414f-cbb6-4231-a446-675ee6d535f7.jpg

nikon f70 zwykle z 80mm zwykle na kodaku/illfordzie

Napisano

no i cyfrowej troszku:

4a48cf4d5-2d1c-484b-aee8-24c9dbd5f3a2.jpg

--------------------------------------------------------------------

485d84842-1f19-4274-9105-5585b206708f.jpg

=======================================================

400096de7-e14c-42ea-b0c3-80aa1020aa9d.jpg

---------------------------------------------------------------------

4884ae8e5-c31b-4e0f-9ae2-7b296af2cdaf.jpg

-------------------------------------------

41be3b0d1-fc6d-4ca7-ab6b-51e8aa6767e7.jpg

-------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------

Napisano

no chłopie miejscówki to ty masz fajne :D:D:D

b. zajebisty noise na tych analogach ;d

mam słabosc do szumu :)

nawet jak filmy koduje to nawet z szumem

Napisano

Binc : Świetne. Lalka podoba mi się najbardziej. Zniekształcenie postaci skrótem perspektywy, para i okno w tle. Świetnie uchwyciłeś atmosferę. Chłód, osamotnienie, izolacja i niepokój. W mojej ocenie działa na wyobraźnię zdecydowanie bardziej niż pozostałe (a to cenię chyba najbardziej).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności