Phantom Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Ktos potrzebuje texturki oka? :D Troche farta mialem z tym piciem ze tak ostro wyszlo...robione metoda przed lustrowa ;P oswietlenie: noc i 2 zarowki :P nie moglem sie powstrzymac ;)
yookeer Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Koleżanka moja. Fotka zrobiona Canonem a60 na krzywym statywie. Światło wbrew pozorom jedynie z okna, żadnych lamp. Pozdrawiam No ja jestem ciekaw czy tla przy takich zdjeciach sa montazem czy co? JoKeR
Master Kiełbaster Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 nie szkoda było jej obcinać głowy?? ;p
kajtom Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 @yookeer Hehehe jesli tak to chciałbym tak umieć. Ot zwykła ściana w pokoju :) @Master Kiełbaster eee tam, na co komu głowa :P
yookeer Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Ciekawy kolor sciany :) a poprawiales kolory bo strasznie "mocne" Ci wyszly! JoKeR
tweety Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 sesja jeszcze z poprzedniej zimy: Zenit TTL nie są może super extra ale i tak jestem z nich dumny :)
chmielinka Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 cześć a to moje foto mikroskopem elektronowym :D plus małe dodatki ;) pozdrawiam
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 dawno tu nie zaglądałem :) Phantom - bardzo ciekawe fotki, zwlaszcza kranik, ciekawie wyszła woda :) kajtom - świetne, światełko wyszło cudne, nie robiłeś jakiejś dłuższej sesji foto z koleżanką ?;) Co do drugiej serii to świetnie wyszło niebo na 3 fotce. tweety i pierwsza fotka bardzo ciekawie skomponowana, klimaty industrialne tak ogólnie :) chmielinka - co było pod tym mikroskopem ?;) Pozdrawiam
Phantom Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 lol :D mega :P hehe ... a jak sie robi fotki z mikroszkopu elektronowego? :D mozna to zrobic domowymi metodami? :D choc moze ciezko miec mikroszkop elektronowy w domq ;P wczorajszy wypad na zajezdnie :P cheers...
tweety Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Phantom: ostatnia fotka raczej nie BW imo sepia lepiej by tutaj wyglądała. tweety i pierwsza fotka bardzo ciekawie skomponowana wyjaśniłem już Vorkowi o co chodzi ale może się komuś przyda info: fotka robiona pod mostem, jest to naturalnie zwężająca się perspektywa kilometrowego mostu a raczej jego przęseł. jakby ktoś chciał znaleźć taki most to jest we wrocku :) pozdrawiam
Belus Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Phantom - widzę, że dopadła cie deprecha i przybiła Cię do ziemi:-) (wszystkie zdjęcia z perspektywy rozjechanej żaby:-). A na poważnie: Ostatnie jest najlepsze, sam nie wiem dlaczego. Może przez te paski na podłodze i "las" aluminiowych rurek dookoła? (Trochę bym je rozjasnił ale dosłownie ciut... )
chmielinka Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 zdjęcia wykonane dzieki wydziałowi fizyki i chemii uniwersytetu łódzkiego [mamy tam mikroskop elektronowy i akcelerator i wiele innych fajnych rzeczy] taki mały dodatek czyż nie piekny owad :D
Phantom Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 @belus, @kome -> big thx !! xD @chmielinka -> poprzedni pic kosci o wiele lepszy, dla mnie tutaj nie musialas dodawac flarki...a Tylko podrasowac kontrast i colory :) pozdrawiam...
arturros Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 sor. za oft i ze zasmiecam wam watek, ale na forum pojawilo sie 5 topicow z fotografi i to jeszcze kazdy przyklejony i wszystkie te same tylko rozniace sie miniaturkami. podobnie jest z mm drawing jam. troche to kieprawo wyglada i ogolnie syf sie porobil ;) nie zabardzo sie znam na tym ale wydaje mi sie ze to przez to ze w pierwszym poscie sa te zalaczniki-miniaturki. mozna cos z tym zrobic?:) bo ciezko sie poruszac po forum hehe. z gory dzieki:D a zeby nie robic totalnego oft to wypowiem sie na temat fotek- fajne sa a szczegolnie podoba mi sie 3 zdjecie phantoma (blisskie spotkanie z tramwajem:) powodzenia w dalszym fotografowaniu:D
Marcin Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 to przez buga ktory wyskoczyl po aktualizacji silnika forum Adek juz nad tym pracuje tyle ile masz zalaczników (miniaturek) tyle jest widocznych wątków
polka dot Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 foto to nie moja dzialka ale imo bardzo ladnie chwytasz kolory (albo twoj aparat :> pozdrawiam
Marcin Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 foto to nie moja dzialka ale imo bardzo ladnie chwytasz kolory bawlem sie White Balance w aparacie ;] jak by na forum byl EXIF to by tam byla jakas wartosc
dreamdealer Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 @arturros - dzieki za namiar. Podciągam wątek swoimi zdjęciami, 2x praga, 2x nowy jork = 4 TO BE CONTINUED...
Marcin Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 te takie różowe to rysunek ? praga calkiem fajna ... ta pierwsza szczegolnie ... choc moim zdaniem przy zachodzie wygladalo by calkiem ciekawie
dreamdealer Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 To różowe to była reklama naciągnięta na budynek, let me guess - duracel? czyli w sumie rysunek ;) Praha, ech Praha... moim zdaniem wschody są piękniejsze od zachodów, do tego był wtedy taki berger, że ino kwiczeć, stąd te dymki z kominów, niezapomniany, mroźny luty 2005
max_1989 Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Bardzo fajne zdjecia tutaj pokazujecie :). Od dłuższego czasu sam posiadam aparat jednak używam go głównie przy robieniu tekstur. Aczkolwiek jakiś czas temu zobaczyłem niesamowity widok za oknem :). Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałem. Chciałbym się z wami podzielić tym zdjęciem :) ten efekt to wynik jakiegoś cudu? :) co o tym myślicie? :)
arturros Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 no bez kitu jesli to nie fotomont to ciekawe zjawisko zaobserwowales;)
polka dot Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 rzeczywiscie ciekawe ale to tylko cien chmur bo sie znam
max_1989 Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 zdjecie wrzucone jedynie do photoshopa aby dodać ramke :). kome ---> "to tylko cienie chmur" ja bym chciał takie cienie chmur podziwiać każdego dnia wieczorami :). Wtedy bym miał powód aby otwierać żaluzje :).
Gość #eMpty Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 No to i ja coś umieszcze: Zdjęcie Makro zrobione cyfrówką za ok 300zł A to już stary poczciwy zenit, zamek w Lubiążu. Zabawa światłem I znowu. Niepamiętam gdzie to było ale napewno na wycieczce szkolnej. Szkoda, że cyfrowe wywolanie filmu jest takie drogie...
Phantom Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 he? 50groszy za zdjecie? a wogole co to jest cyfrowe wywolanie filmu??
Gość #eMpty Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 Sory zle napisalem chodziolo mi o zgranie zdjec z kliszy na CD w fotolabie.
Marcin Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 jesień ? ;] i pliiiisssss piszcie cos
Shalivan Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 hmm. Marcin zdjecie jako pocztówka mi się podoba ale jako zdjęcie troche kolory sa zbyt żywe (nienaturalne) postaram się dodać coś od siebie.
polka dot Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 mi tam sie kolory podobaja.. szkoda ze to po prawej uciete ale inaczej sie chyba nie dalo :)
JunioR Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 wow, mi sie wkręca ta twoja fotka, jakby był większy rozmiar to na pulpicik by poleciała :D
Gość eax Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 no dawno mnie tutaj nie bylo... w ogole dlaczego ten watek jeszcze nie zostal przyklejony?? ostatni wypad do jeleniej Sprzet CANON EOS 500
Bacry Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 eax czyżby pierwsze ofiary ptasiej grypy?
max_1989 Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 .......................................
Gość eax Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 dzieki TIGER1313 za przyklejenie watku :), no to co moze jeszcze by ktos cos o fotkach napisal :>
sammael_at Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 popieram pioniera :-) bardzo fajne zdjecie :-) a co do zdjęcia marcina, w ktorym jest mocno nasycona zielen i ladny granatowy w tle, to shalivan, bez urazy, ale w rzeczywistosci takie kolory tez są. i są czasem jeszcze mocniej nasycone. wystarczy złapać taki moment przed burzą :D
binc Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 czesc, zobaczyłem wątek pomyślałem, że moze coś wrzuce z moich zmagań.. analog: nikon f70 zwykle z 80mm zwykle na kodaku/illfordzie
binc Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 no i cyfrowej troszku: -------------------------------------------------------------------- ======================================================= --------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------
w!e8 Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 no chłopie miejscówki to ty masz fajne :D:D:D b. zajebisty noise na tych analogach ;d mam słabosc do szumu :) nawet jak filmy koduje to nawet z szumem
polka dot Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 swieeeeeeeetne foty, bardzo klimatyczne, bardzo mi sie podobaja :) http://altphotos.com/images/altphotos/4988a7945-805a-40d9-bb7c-96a6c8de73f2.jpg to wymiata xD
Batou Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 Binc : Świetne. Lalka podoba mi się najbardziej. Zniekształcenie postaci skrótem perspektywy, para i okno w tle. Świetnie uchwyciłeś atmosferę. Chłód, osamotnienie, izolacja i niepokój. W mojej ocenie działa na wyobraźnię zdecydowanie bardziej niż pozostałe (a to cenię chyba najbardziej).
tweety Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 Standardowo Zenit TTL: samotny, bezdomny pies. człowiek pracujący na kolei. kobieta na dworcu PKP na deser: panorama Wrocławia z dachu mojego bloku :] http://img155.imageshack.us/img155/5774/pano2yf.jpg
Rekomendowane odpowiedzi