staszek Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 czesc, Zawsze chcialem zrobic jakas klasyczna rzezbe w 3d. i wkoncu sie nadazyla okazja. to jest pracka na malutki konkursik - kto lepiej zrobi model Davida w 3tygodnie. Niestety nie moglem nawet polowe tego czasu na to poswiecic a model jest naprawde bardzo trudny (nawet nie myslalem ze az tak ..zanim zaczolem) Nie wszystko poszlo jak planowalem. Wyrenderowac tez nie zdazylem jakos pozadnie ale chyba nie jest za tak zle, http://img397.imageshack.us/my.php?image=david14je.jpg tu jest link do WIP gdzie mozecie podejzec siateczki itd..: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?p=3474504#post3474504 animacja- rotacja modelu. http://www.staszek-marek.pl/tmp/x.avi
Gość obo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 kolejna Twoja praca i kolejny raz mało co zawału z podziwy nie dostałem, normalnie mnie zatkało... poprostu ekstra model ps. które miejsce zająłeś?? jeśli można wiedzieć :)
Maqs Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Pikny model..jesli chodzi o glowe to bym sobie raczej poradzil, ale reszta jest piekna gratuluje ladnego modelu
arcade Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Michał Anioł musi się przewracać w grobie jak widzi tylu grafików kopiujących w 3d jego dzieło w 2 tyg, podczas gdy on męczył się z tym wiele wiele miesięcy :) Świetna robota, gratuluję skilla :) - Rekoma musi być :)
Leru Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 ziomuś -> no pewnie przewraca się bo nie ma takich narzędzi ;)
arcade Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 narzędzie to sprawa poboczna, liczy się ingenium ;) jeszcze raz gratulacje, będę trzymał kciuki za wynik głosowania :)
Nezz Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Jestem pod wrazeniem , piekna robota pozdrawiam, Maciek
KLICEK Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 dokladnie piekna robota :) genialna wrecz super to wyszlo sledzilem watek od samego poczatku :) hehe
Gotham Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Gratulacje. Bardzo mi się podoba :). Można by pomarudzić (jak zawsze), ale naprawdę poradziłeś sobie z tym ciężkim zadaniem. Pozdrawiam,
Master Kiełbaster Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 wypas ale sutki to mu z modeliny chyba dokleiłeś :P i render mógł by być ładniejszy (lepsze GI)
CzAk1 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 ...Co tu durzo mówic. Wiatam na Forum:P. Niezłe wejście:) Praca rewelka liczy się ingenium ;) ???
AGmakonts Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Piękne model, mozna dostac render w wiekszej rozdzielczosci?
SSn4k3 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 !!!!!!!!! W szoku jestem, dla mnie mistrz! Ja to widze przerenderowane maxwellem;DD Pozdro i szacung:)
slayer2004 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 hehe. Normalnie jak zdjęcie prawdziwej rzeźby :D Suuuper.
giorgione Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 świetna robota - aż miło popatrzeć na proporcje i ogólne wykonanie. Przepiękny obiekt Pozdr giorgione
Kris_R Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Bardzo fajnie wyszło. Sporo dziubania, ale warto było... efekt jest naprawdę ekstra! Może teraz czas na jakiś kolejny klasyczny model? :)
Remedy Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 To jednak wydłużyli czas na zrobienie modelu. Na początku miał być 1 tydzień :D Mimo wszystko szacunek za tak świetną robotę w tak krótkim czasie.
arch515 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 zwarjowałęś!!!!!!!!!!!!!!masz w domu tV?? albo inne rozrywki czy komnatę z kompem a z boku chleb i woda, jesteś wariat , prze kozackie szkoda gadać człowieku.szacunek.
Marcin Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 hehe, gdybym nie wiedział ze cie na to stać to powiedział bym ze model wyszedł ze skanera 3D ;] Gratulacje kolejnej wspaniałej pracy
Hindus Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Great - robiłes na podstawie tego http://www.xsibase.com/articles.php?detail=49 ??
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Sliszne, :] Ja bym jeszcze popracował nad renderingiem. Ale naprawde dobra robota.
RA Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Niesamowita praca, szacunek za cierpliwość się należy. pozdrawiam
piotrek Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Piękna pracka. Myślałem, że tylko na cgtalku są takie świry :>
staszek Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 ciesze sie ze wam sie podoba! - nie jest to jeszce to ale jest juz niezle. Rendering jest kiepski - zwykly scanline i 2 swiatelka - mialem fajne lightpreset'y z radiosity ktore robilem na medium poly(w wipie sa testy) ale po zbrushu musialem odpuscic taki rendering.. za duzo poly za malo pamieci i czasu :) (mental tez zawiodl a czas lecial - sporo nerwow mnie kosztowaly otatnie 3h).Ogulem robilem to 9dni po godzinach z czego weekend na maxa - to spowodowalo ze przez pospiech kilka rzeczy zepsulem dopiero w zbrushu (np plecy i lewa strona twarzy). i wiele malych bledow - jak np kluchowate palce u stup :) i calosciowe proporcje tez troche zachwialem. Najwazniejsze jest jednak to ze to naprawde wiele mnie nauczylo - nie wiedzialem co mnie czeka biorac sie za ten model - mimo iz materialy byly super. okazuje sie ze male przeklamanie perspektywy powodowalo lawine niezgodnosci. i to definitywnie jest najtrudniejsze w tej rzezbie - proporcje jak wiadomo sa zmienione - Michal Aniol pracowal(z czeladnikami oczywiscie : )) 4 lata nad tym zeby zmienic proporcje tak aby wygladalo dobrze z dolu(ma ponad 5m wysokosci) - poprostu wszystko jest troche inaczej niz w normalnej anatomi(pod wzgledem proporcji) np uda sa krotkie , glowa duza, rece sie roznia rozmiarem jedna od drugiej itd.. itd.. I biorac to na tapete uwazam ze detale sa malym problemem(troche czasu) ale cala poza ..to miazga. Kiedys jak bede mial czas to wyrenderuje to pozadnie z fajnym kadrem i tlem- ale to kiedys :) Pozdrv wszystkim,
javor Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 WOW ja bym same włosy robił 3 tygodnie :P jak ty je zrobiłeś ??
nielot007 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 Witam!! chyba cale forum sie wypowiedzialo :D piekna robota, to samo pytanie co javor :) pozdro
misiekhc Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 mega wypas, tylko te oczy... mogles zostawic bez zrenic, dziwnie wygladaja
pit17 Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 po prostu super ja bym tego nigdy nie wymodelowal w tak krotkim czasie najbardziej to podobaja mi sie wlosy jak ty to zrobiles?
staszek Napisano 16 Maj 2006 Autor Napisano 16 Maj 2006 tutaj jest link do szczegolowego wipa http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=348582
sammael_at Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 a mi jego podbrodek cos nie pasi z orginalem ;-) z tego co sie przygladalem delikatnie zeszla ci linia, i przez to jest jakis taki dziwny. pozatym zrenice wygladaja hm.. dziwnie, i niepasujaco . ale tak pozatym to respekt, bo ja bym czegos takiego w zyciu nie zrobil :D
staszek Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 glowa jest duza fakt . ja chyba dobrze zrobilem(troche jest zle przekreona ) ale prawda jest taka ze zrabalem ujecie... moglem dac kamere z dolu bardziej to by bylo dobrze. zepsulem i teraz sam sobie w brode pluje..
Gość User190 Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 Na pleckach się coś porobiło :) Ale model pierwsza klasa! Jak na 3 tygodnie to naprawdę dobra robota!!
staszek Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 Tak zgadzam sie z wami - glowa jest za duza, plecy sa skopane, i sutki tez :) i palce u stup mogly byc lepsze- no i renderi ujecie do niczego.. ale reszta chyba gra. ( w ostatni dzien to wiecej posulem w tym modelu niz zrobilem :) wiecie zmeczenie materialu i te sprawy..
Rekomendowane odpowiedzi