staszek Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 czesc, Zawsze chcialem zrobic jakas klasyczna rzezbe w 3d. i wkoncu sie nadazyla okazja. to jest pracka na malutki konkursik - kto lepiej zrobi model Davida w 3tygodnie. Niestety nie moglem nawet polowe tego czasu na to poswiecic a model jest naprawde bardzo trudny (nawet nie myslalem ze az tak ..zanim zaczolem) Nie wszystko poszlo jak planowalem. Wyrenderowac tez nie zdazylem jakos pozadnie ale chyba nie jest za tak zle, http://img397.imageshack.us/my.php?image=david14je.jpg tu jest link do WIP gdzie mozecie podejzec siateczki itd..: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?p=3474504#post3474504 animacja- rotacja modelu. http://www.staszek-marek.pl/tmp/x.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 O cholera, kopara mi opadła. Pierwsza liga. Szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 kolejna Twoja praca i kolejny raz mało co zawału z podziwy nie dostałem, normalnie mnie zatkało... poprostu ekstra model ps. które miejsce zająłeś?? jeśli można wiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Głosowanie dziś od północy. Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 sztuka dla sztuki :) ladna sztuka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Pikny model..jesli chodzi o glowe to bym sobie raczej poradzil, ale reszta jest piekna gratuluje ladnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 :) im lovin it:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Michał Anioł musi się przewracać w grobie jak widzi tylu grafików kopiujących w 3d jego dzieło w 2 tyg, podczas gdy on męczył się z tym wiele wiele miesięcy :) Świetna robota, gratuluję skilla :) - Rekoma musi być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ziomuś -> no pewnie przewraca się bo nie ma takich narzędzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 narzędzie to sprawa poboczna, liczy się ingenium ;) jeszcze raz gratulacje, będę trzymał kciuki za wynik głosowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Ano ja tez potrzymam....kciuki oczywiscie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Jestem pod wrazeniem , piekna robota pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 dokladnie piekna robota :) genialna wrecz super to wyszlo sledzilem watek od samego poczatku :) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Michał Aniołnie miał funkcji "Cofnij".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ani savowania progresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Za to rendery w real timie mu chodziły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Gratulacje. Bardzo mi się podoba :). Można by pomarudzić (jak zawsze), ale naprawdę poradziłeś sobie z tym ciężkim zadaniem. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 wypas ale sutki to mu z modeliny chyba dokleiłeś :P i render mógł by być ładniejszy (lepsze GI) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 ...Co tu durzo mówic. Wiatam na Forum:P. Niezłe wejście:) Praca rewelka liczy się ingenium ;) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Piękne model, mozna dostac render w wiekszej rozdzielczosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 !!!!!!!!! W szoku jestem, dla mnie mistrz! Ja to widze przerenderowane maxwellem;DD Pozdro i szacung:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 cool po prostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 hehe. Normalnie jak zdjęcie prawdziwej rzeźby :D Suuuper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 świetna robota - aż miło popatrzeć na proporcje i ogólne wykonanie. Przepiękny obiekt Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Bardzo fajnie wyszło. Sporo dziubania, ale warto było... efekt jest naprawdę ekstra! Może teraz czas na jakiś kolejny klasyczny model? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 To jednak wydłużyli czas na zrobienie modelu. Na początku miał być 1 tydzień :D Mimo wszystko szacunek za tak świetną robotę w tak krótkim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 zwarjowałęś!!!!!!!!!!!!!!masz w domu tV?? albo inne rozrywki czy komnatę z kompem a z boku chleb i woda, jesteś wariat , prze kozackie szkoda gadać człowieku.szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 hehe, gdybym nie wiedział ze cie na to stać to powiedział bym ze model wyszedł ze skanera 3D ;] Gratulacje kolejnej wspaniałej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Great - robiłes na podstawie tego http://www.xsibase.com/articles.php?detail=49 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Respect, rządzisz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Sliszne, :] Ja bym jeszcze popracował nad renderingiem. Ale naprawde dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 co tu duzo gadac. model mocarny. szacuneczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Niesamowita praca, szacunek za cierpliwość się należy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 No , wspaniale :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Piękna pracka. Myślałem, że tylko na cgtalku są takie świry :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 o lol... świetny model. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 oO mnie zatkało . super sprawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 ciesze sie ze wam sie podoba! - nie jest to jeszce to ale jest juz niezle. Rendering jest kiepski - zwykly scanline i 2 swiatelka - mialem fajne lightpreset'y z radiosity ktore robilem na medium poly(w wipie sa testy) ale po zbrushu musialem odpuscic taki rendering.. za duzo poly za malo pamieci i czasu :) (mental tez zawiodl a czas lecial - sporo nerwow mnie kosztowaly otatnie 3h).Ogulem robilem to 9dni po godzinach z czego weekend na maxa - to spowodowalo ze przez pospiech kilka rzeczy zepsulem dopiero w zbrushu (np plecy i lewa strona twarzy). i wiele malych bledow - jak np kluchowate palce u stup :) i calosciowe proporcje tez troche zachwialem. Najwazniejsze jest jednak to ze to naprawde wiele mnie nauczylo - nie wiedzialem co mnie czeka biorac sie za ten model - mimo iz materialy byly super. okazuje sie ze male przeklamanie perspektywy powodowalo lawine niezgodnosci. i to definitywnie jest najtrudniejsze w tej rzezbie - proporcje jak wiadomo sa zmienione - Michal Aniol pracowal(z czeladnikami oczywiscie : )) 4 lata nad tym zeby zmienic proporcje tak aby wygladalo dobrze z dolu(ma ponad 5m wysokosci) - poprostu wszystko jest troche inaczej niz w normalnej anatomi(pod wzgledem proporcji) np uda sa krotkie , glowa duza, rece sie roznia rozmiarem jedna od drugiej itd.. itd.. I biorac to na tapete uwazam ze detale sa malym problemem(troche czasu) ale cala poza ..to miazga. Kiedys jak bede mial czas to wyrenderuje to pozadnie z fajnym kadrem i tlem- ale to kiedys :) Pozdrv wszystkim, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 WOW ja bym same włosy robił 3 tygodnie :P jak ty je zrobiłeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Witam!! chyba cale forum sie wypowiedzialo :D piekna robota, to samo pytanie co javor :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Szacunek. tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 mega wypas, tylko te oczy... mogles zostawic bez zrenic, dziwnie wygladaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit17 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 po prostu super ja bym tego nigdy nie wymodelowal w tak krotkim czasie najbardziej to podobaja mi sie wlosy jak ty to zrobiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euzebi Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 PRZESADA!!!!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 tutaj jest link do szczegolowego wipa http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=348582 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 rispekt men Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 a mi jego podbrodek cos nie pasi z orginalem ;-) z tego co sie przygladalem delikatnie zeszla ci linia, i przez to jest jakis taki dziwny. pozatym zrenice wygladaja hm.. dziwnie, i niepasujaco . ale tak pozatym to respekt, bo ja bym czegos takiego w zyciu nie zrobil :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 glowa jest duza fakt . ja chyba dobrze zrobilem(troche jest zle przekreona ) ale prawda jest taka ze zrabalem ujecie... moglem dac kamere z dolu bardziej to by bylo dobrze. zepsulem i teraz sam sobie w brode pluje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Na pleckach się coś porobiło :) Ale model pierwsza klasa! Jak na 3 tygodnie to naprawdę dobra robota!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 Tak zgadzam sie z wami - glowa jest za duza, plecy sa skopane, i sutki tez :) i palce u stup mogly byc lepsze- no i renderi ujecie do niczego.. ale reszta chyba gra. ( w ostatni dzien to wiecej posulem w tym modelu niz zrobilem :) wiecie zmeczenie materialu i te sprawy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi