Georgas Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 sufit ma lekkiego reflecta wiec odbija światło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 za nisko troszke w tym pomieszczeniu, no i ten reflect z sufitu przydalo by sie zlikwidowac ;) ale ogolnie pozytywnie :) a ja tutaj nocna wersja kuchni pionix`a: pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 junior wow dla mnie awsome :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Junior: nice :) fajny flash, ale imo powinien być większy kontrast na pierwszym planie. krzesła i stół lekko przepalone ;] moje skromne przeróbki Pionix'owej kuchni: jakieś 3h roboty w tym 44 min renderingu. MR of course :) textura i materiały testowo i byle jak, ale to tylko speed. Pionix: masz straszną manię robienia wszystkiego osobno :) nawet każda ściana jest osobno. trochę sie namęczyłem zanim pospawałem wszystko (MR nie lubi przecinających się krawędzi) :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 aaa tweety zmien kolory tego okapu bo gryza ;) po za tym fajnie jednolicie bezpiecznie ;) ale jak test to test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 nielot hehe dziekuje :) tweety dzieki dzieki, co do przepalen to wiadomo, trzeba nad nimi popracowac aby sie nie przepalały ;) a tak przy okazji Twój render jak na mentala to nawet, nawet, ale te plamy ;] a tutaj wersja Day: pozdrawiam! [+] Z dedykacją dla tweetiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Junior: dzięki :) plamy to wina samplingu światła. możesz swój obrazek wrzucić na fotosik.pl bo mi imageshack szwankuje :] i tutaj do nielota: pytałeś się w innym wątku o oświetlenie jednym światłem... no to jest właśnie tylko jeden malutki mrAreaSpot i zabawa z GI. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Widzę, że znalazł się ktoś to zabawy z kuchnią :) JunioR - całkiem ładnie i przyjemnie :) Karrde - wyeksportowałem kuchnie do fbx'a na ustawieniach domyślnych, mam nadzieje że bęzie OK: http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/kuchnia_fbx.zip tweety - masz straszną manię robienia wszystkiego osobno :) nawet każda ściana jest osobno. trochę sie namęczyłem zanim pospawałem wszystko (MR nie lubi przecinających się krawędzi) :] tak już mam :P a to moje jeszcze stare testowe zmagania z mentalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 KUCHNI TESTY CD PS znalazlem jakies ies`y, moze komus sie przydadza... http://www.fagerhult.com/planering/download/Fagerhult_IES.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karrde Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Pionix Dzięki wielkie, importuje idealnie. :) Teraz chwila czasu i się pobawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 ostatni projekcik nad którym siedzę, kajak górski na zleconko: (Sródek ulegnie totalnej wymianie:P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 fajnie;) z tyłu za siedzeniem na tej "górce" cośchyba za dużo chamferów;) ale tak to git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 A ja dalej to męczę i testuję;) oczek --> fajny koncept;) Tylko właśnie to o czym wspomniał Xiz0r bym poprawił. Pozdr! Edit: wersja bez szumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 To i ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 ustawiłem małą scenkę i zapodałem jeden render, a potem zabawa w ps levelsami. troche za ciemne wyszły ale efekt mi się podoba nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Kub@ bardzo fajnie wyszło. Mi się podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Kub@ całkiem niezłe. możesz pokazać bez postprodukcji? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 ok tu jest czysty renderek z vraya czas koło 2h30min: ps. roslinka i fotel z free stuffu evermotiona ustawienia to 2 x vray plane za zasłoną i sphere light w srodku pokoju. renderuje jeszcze jeden raz z photometricm jak skończy to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 nom tyz ladny ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 a zdradź jak zrobiłeś materiał zasłony (ustawienia, co i jak) - zasłona modelowana z plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 zasłona jest zrobiona za pomocą reactora, tutorial jest na forum. Refraction ustwaiasz na 1,0 a mapę dajesz fallofa i sobie kolorkami kierujesz przeźroczystość. Żeby była poświata to możesz ustawić za zasłoną światło typu plane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Scanline + PS: C&C mile widziane http://img341.imageshack.us/my.php?image=prezentacjacienxw5.png http://img253.imageshack.us/my.php?image=trawkatc4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 dzięki Kub@ - męczę swoją zasłonę ale trochę inaczej ją zrobiłem (z bardzo cienkiego boxa i materiał sss) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 VRayCamera i test depth-of-field Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 cos tego deptha nie widze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obstein Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Taki maly tescic oswietlenia... krzesla i stol wykorzystane z sceny Pionix'a gdyz pasowaly mi do scenki. Kafelki do popawki (texturka) bo wygladaja jak wazeliną wypastowane ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 oj nie widze nie widze... - umówmy się że jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 no to jak tak, to fajnie Ci wyszedl ;) zreszta jak widzisz tylko jedno oko mam, a na drugie kiepsko widze wiec nie bierz moich wypowiedzi pod uwage... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Obstein - troche bardzo ciemy ten stół i krzesła ;) tadzio - to wszystko wyjasnia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam, charytatywnie próbuje rozwiązać w swojej firmie problem trafiania dzrzwiami od kibla ludzi przechodzacych korytarzem. Wszystkie biura otwieraja sie do środka a kible na zewnątrz - szukam pomysłu na plakat instalowany wewnątrz ubikacji zwracający uwagę na w/w problem czas roboty (modeling) 15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Takie ło tryskacze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 wielkanocne jaja szybko, plus mały post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Skórka test Zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Piksar, lol:) Rozbroiles mnie:) Dopicuj to i wywieszaj:] Etyr, bardzo elegancki spryskiwacz. Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 pikSar- co sie bedziesz ograniczal- zrob caly komiks! dobry motyw;) etyr11- no no, maly dzialkowiec widze zaprenumerowany ;) ladne. Neiraa- chyba bym nie wpadl na to ze to jaja... ;) zeet- bardzo "przyjemny" model i material;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 jeszcze tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 projekt (nie skonczony) domku jednopoziomowego. rendery testowe wiec sa plamy i inne takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 elegancko Tomek, ale w 2 dałbym korekcje kamery, czy cóś, bo trapezowato wyszło, na dole wąsko na górze szeroko, ale to tylko imo, może tak miało być. Piksar, często się tam w Twojej robocie upolowuje ludzi drzwiami?:) Wg mnie pierwsza wersja taka komiksowa, druga bardziej ostrzegawcza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Piksar hehe ;) Fajne to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Piksar - pomysł bardzo dobry. Tomek - bardzo fajnie wyszły, może tylko to wyrko w 1 plastikowe, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obstein Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Sprawdzenie materiałow ;p ujdzie? ;) co poprawic? @down To wiem ale nie moj model (qmpla) ;p mi chodzi o materialy czy da sie przezyc ;p bo te to ja dawalem ;p edit: a z modelem co nie tak? trzeba sie uczyc na bledach innych i co nie tak z materialami? zeby nie zasmiecac prosze o pm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 pytasz co poprawić......przede wszystkim model ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 chudy ale jesteś miły ;P Ale będąc szczerym chyba w tym prawdy trochę jest co napisałeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 czesc taka o sypialnia mi sie ostatnio zrobila ;) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Jako trzeci brat bliźniak mówię Ci że fajny spec podłogi, całość nudna monochromatyczna a ten żyrandol mogłeś opuścić do połowy i zrobić 2x większy :D:D Żółta lampa przyciąga uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 wlasnie ide w kime. szkoda ze nie w tej sypialni ( z opuszczonym zyrandolem ) i nie z moaj dziewczyna. dobranoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 troche sie zlewa ze soba wszystko jak to zauważył chveti.. no i mogłeś za zasłonami dać ciemniej troche a nie biały walić jak światło pada z innej strony :P mi prawie wyszedł ręcznik, troche za mało futrzany.. ale spadam spać nie mam siły kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 VRayCamera i test depth-of-field Cos tam widać niby;), okna za płaskie, ale kafle podłogowe - mistrzowsko, nie wspomnę o txturce .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Witam :) Taki sobie teścik :) Sorka za ziarno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 arch515 - dzięki:) co do okien to to są standardowe maxowe, nie chciało mi się modelować ładniejszych.... :P nikt się nie czepia, że armatura przy bidecie "fruwa" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi