Bobby_digital Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 niemozliwe, to musi byc jakis trick. ile jedno drzewko ma poly ?
Bonifatz Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 no tak ale i tak wszystko na instansach wiec w pamieci zajmuje duzo mniej.
mirach Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Dokladnie, wywalajac drzewka mam jakies 1 milion poly w scenie, reszta to dosc nisko poligonowe drzewka na instancjach. 1 instance (grupka 8 drzewek) ma okolo 130k poly. tadzio: tez nie wiedzialem, dopuki przypadkiem nie zrobilem :) btw, odewal bys sie kiedys na gg :D
Zbychowaty Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Polka Dot Panią Kraszewską mi tu zalatuje;) Za oknem skajlajt czy skaj? A ode mnie brzydki kaczors częśc ostatnia;)
sand Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 chlopaki pomocie mi. wczoraj trzy godziny z tym walczylem a ciagle mam niedoswiedlone + przepalenia. Prooooosze o pomoc. Wrzucam wszystkie ustawienia jakie sa w tej scenie + render. Nie bede serduch szczędził :)
tadzio Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) sand w reinhardzie jesli burn value masz 1,0 to dziala jak linear, a jak 0,0 to jak exponential. proponuje wiec kombinowac w tych graniacach a bedzie lepsiej (BurnV2,2 to troszku duzo jak na ten color maping:) . btw- siakies dzifne masz te sety;P mirach z mila checia bym z Toba poGGadal ale obecnie mam ograniczony dostep do netu a i gg nie uzywam:) tak czy siak sprawdz PM serdecznosci tadzio Edytowane 2 Sierpień 2008 przez tadzio
arev Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 @sand: włącz "Secondary Bounces". Koniecznie! Potem zresetuj parametry Reinharda i kręć tylko "Burn Value". Sugerowałbym jeszcze przerzucenie się na sampler Adaptive QMC, ale sam do tego dojdziesz z czasem :) p.s. Brakuje ci ścianki w pomieszczeniu (a właściwie dwóch), nie dziw się jak światło będzie się źle rozchodzić.
Touch Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 A ja Panie sand odeślę Cię do: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/ http://www.aversis.be/ bo po ustawieniach widać, że przyda Ci się trochę lektury na temat VRay'a;) Pozdro i powodzenia w walce z ustawieniami;)
Bonifatz Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 sand : tego nie da sie opanowac w "trzy godziny"... polecam lekturę Vray manual i duzo duuuuzo render testów. Edit : Touch świeta prawda :D
Glob Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 dawno mnie nie bylo wiec wrzucam 2 testy:) ziarno tu i owdzie bo czas goni... pozdr
Bonifatz Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) prawie skonczone ... jeszcze walcze z tym w szopie: routee : wydaje mi sie ze za duzy kontrast dales, ludzie przestali byc czytelni. Te dwie kobitki teraz sa dwiema czarnymi plamami. Ja akurat lubie jak obraz jest jasny bo wtedy (wydaje mi sie) jest bardziej czytelny. Ale to rzecz gustu chyba. Edytowane 3 Sierpień 2008 przez Bonifatz
arch515 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Glob – nieźle, bardzo fajne światło, czym liczone, świecone (czas i rozdziałka) pozdrawiam.
Bubu Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Taka tam krzywa California ;) Da rade cos z tego wycisnac ??
Touch Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) Mniami Bubu, dawaj więcej!:) Edit: Mała rozgrzewka po przerwie. Mebel wydumany, nie wiem, czy na tym da się siedzieć;) Edytowane 3 Sierpień 2008 przez Touch
etyr11 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Bubu- ufff. slicznosci. lakier przeuroczy. Touch- no ladnie ladnie:)
adrian2608 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 A ja z innej beczki ,testowałem dziś cząsteczki : Delikatna postp.
Glob Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 arch515 - gradient w enviro, target direct - slonce, color mapping: reinhard, irr+lc, 1600x1200 na q6600 podkreconym do 3gb 8gb ramu cos kolo 40min - 1h :) pozdr.
pressenter Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Glob: bardzo, bardzo mi się podoba, żeby jeszcze tylko nie było widać krawędzi tekstury na dywanie, ale poza tym to genialnie.
Glob Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 pressenter - jezeli chodzi ci o te kwadraty na dywanie to tak musi byc:) taki dywan dziwny ze sklada sie z takich jakby kwadratow. dzieki za pozytywne komenty;) pozdr
Touch Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Ratowanie w PS kompletnej klapy w renderingu;) Pozdr
pressenter Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Render faktycznie dziebko kiepski, to widać, ale mnie bardziej gryzie fizyczność tego fotela. Jak dla mnie to pod trochę większy ciężarem to oparcie by się w bezczelny sposób "wygło".
Touch Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Fizyczność tego fotela polega na jego abstrakcyjności, bo nie istnieje i z wielkim prawdopodobieństwem wykorzystanie go zgodnie z domniemanym przeznaczeniem zakończyłoby się interakcją z podłożem;)) Pozdr
pressenter Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 A ja takie... no wip, sam kurcze nie wiem, nie jestem zadowolony, w zasadzie uważam, że tragicznie to wyszło. Konstruktywna krytyka mile widziana.
viz.k Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 glob: na pewno bym ujecie zmienil w tym pierwszym renderze...troche tez za ciemno w katach i zakamarkach:) press: sypialnia oswietlona bez sensu:) nie wiem o co chodzi, tak jakby cala sciana z oknem albo sufit mial wylaczone cast shadows...kazdy ma swoj style, mozesz sprobowac tak: wylacz default light:)...za oknem jakis sun i skyligt (gardient lub vraysky, ew. bialy z outputem mocnym), na pewno bedzie za ciemno wiec czasem nie probuj rozjasniac zwiekszajac intensywnosc swiatla, ustaw je tak zeby bylo cos widac ale nie za wiele, tak zeby faktycznie bylo widac ze swiatlo idzie z okna....dodaj vrayplane do okna...raczej wciaz bedzie za ciemno wiec jakis uzupelniajacy vraylight gdzies w pokoju, ale slaby, delikatny, tylko dla rozjasnienia ogolu....potem jeszcze pokombinuj z color mapping (najlepiej exponential, jak zrozumiesz jak dziala to przejdz na reinhard) co do lazienki to juz nie wiem jak jest oswietlona, na pewno sciany za mocno odbijaja swiatlo (moze wylacz specular dla swiatel?)
mirach Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Touch: na samym poczatku myslalem ze to jakis wielki wiatrak wisi nad tym fotelem :)
Sebastian Ozga Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 arturprx2 - 2. najładniejsza, ale skróć ją. Ile ona ma, że nawet związana jest za długa ;)
arturprx2 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 a to takie forfanowe testy bez zadnych miar ;P
arch515 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Takie tam..bo ostatnio morphy mówił ze nic nie pokazuje na forum , brak czasu kompletnie i neta..pozdrawiam.
pionix Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 (edytowane) Bardzo ładne to arch515 Edytowane 5 Sierpień 2008 przez pionix
Master Kiełbaster Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 mad modelling skillz - you haz dem :)
routee Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 lol pół kadru to ściana a szczęka w podłodze !! super arch
Lis Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Biało-Niebieska interpretacja pewnego Czarno-Czerwonego rabbita
!Ewert Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 jak dla mnie vertical shift za mocny robisz.
Master Kiełbaster Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 jakiś blady colormaping zastosowałeś :P
Destroyer Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 siwy ślicznie! :) Kub@bardzo fajnie! ile się renderowało? :)
Kub@ Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 plyta w przyszly poniedzialek wychodzi, 60 drzewek :) a render ok godziny na osmiordzeniowcu
Touch Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 spróbuj z camera correction, bo wszystko się 'wali';) Kub@ - świetne!;) Przeraża tylko ta godzina na 8. rdzeniach 0_o
trosiek Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 A oto modelik ode mnie z kolekcji black red white. Materiał krzesła troszkę nie wyszedł :/ Jak chcecie to mogę podzielić się modelem (robione w maxie 2009) tylko napiszcie w jakim formacie chcecie :)
pressenter Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Panowie ogromna prośba: ktoś kiedyś tutaj renderował taką łazienkę z takim przeźroczystym plastykowym krzesłem, chyba pionix, ale głowy nie dam. Bardzo by mi się to krzesło przydało. Czy osoba "odpowiedzialna" może udostępnić, bo modelowanie mi jeszcze zbyt dużo czasu zżera. :|
!Ewert Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Powiedz że płacisz 200zł to może ktoś sie znajdzie ;)
arev Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 A jak dostaniesz model to napisz, że żartowałeś. Hłe, hłe, hłe ]:->
Rekomendowane odpowiedzi