Touch Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Lampa gigant, hehe, chyba, że ona tak ma?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 śliczne rendery !! a to taki maly kawałek g...a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Itsy bitsy piece of s...t ;) and btw: nie znam sie wogole na renderowaniu ... {sog }dla przedmówcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Lampa gigant, hehe, chyba, że ona tak ma?;p Ona zdecydowanie tak ma. To dla takich co mają 70m2 salonu O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Poprawiam jeszcze mapowanie na hokerach, karnisz fruwa, parę plam jest. Blat dam bardziej błyszczący. Łot ju tink? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 szybki test hansa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Wow.. nie wiem co to jest ale wygląda bosko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 30h w 5000x2500, IRR + DMC. 3d displacement jest zabójczy w większych rozdzielczościach:) Render praktycznie prosto z maxa, jedynie mała korekcja levelsów. Teraz zostało tylko podmalować, złożyć plansze i oddać do druku. alleluja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 arturprx2 bardzo fajne to ;) nie wiem co to ... to przecież Hans siedzi na fotelu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 arturprx2 - możesz coś powiedzieć o tym futrze ? wyszło naprawdę świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Arturprx no futrzasty kawał sierściucha! mmm... kozioo całkiem fajnie, tylko małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 kozio super! :) trawe do masz disp na pofalowanym planie ? fajny diff masz na tym tez:) bardoz mnie sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 kozioo swietne:) architektura tez super, jakis projekt dyplomowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) Neiraa - Jak skończę projekt postaram się wrzucić całość do działu architektura :) Będą większe obrazki. Morphe - Dzięki:) Trawa to displace3d na pofalowanym (kilkukrotnie) terenie. Kamera jest dość nisko, więc nie mogłem zastosować displace2d - nieciekawie wychodził. grigoriob - thx, projekt jeszcze nie dyplomowy, dopiero 5 semestr;) edit arch - myślę że da się załatwić oglądanie ;-) peter_muler - Całkiem możliwe, że powinny być gęściej, prowadzący nie mieli zastrzeżeń, więc tak zostało. Natomiast sam rozmiar pająków powinien być ok, robiłem właśnie na podstawie rysunków w .dwg. Edytowane 25 Styczeń 2009 przez kozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Kozioo – jedna patent z pofalowaną geometrią się udał:) chodź nie wiem jak to wyjdzie na planszy, no, ale to zobaczę ma nadzieje.:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Kozioo - a nie za duże te "pająki"? i chyba gęściej tak na oko. Pewnie znasz ale jak nie to tam powinny być jakieś rysunki > Pilkington Planar Bardzo ładny obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) kolejny test siersciucha Marcin, to maxowy hair&fur troche poczesany na modelu a co wiecej ? wiecej to moge powiedziec ze z oswietleniem na buferze nie moge sie dogadac :/ a na geometry brzydko sie renderzy Destroyer, Hans J. Wegner to akurat autor fotela ;) Edytowane 25 Styczeń 2009 przez arturprx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikodelini Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) i jeszcze taki : Edytowane 26 Styczeń 2009 przez mikodelini 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 nie wiem co to ale światło i klimat jak dla mnie jest świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 grigoriob - thx, projekt jeszcze nie dyplomowy, dopiero 5 semestr;) hehe to zupełnie jak ja, tylko ze u nas w Łodzi na 5 sem. jest mieszkaniowka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Mikodelini, no zapowiada się przyjemny projekt, szczególnie urzakły mnie literki we wnękach. ;) A możesz powiedzieć coś na temat samego projektu? Co to i na co? Edit:/ Wie ktoś może czy vimeo pozwala linkować filmy na stronie, tak jak na przykład youtube? Edytowane 26 Styczeń 2009 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 vizualizacja kuchni w polowie zarznieta z amerykanskiego czasopisma dla loooznych designerow: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 prawa strona ma materiał dziwnie przypominający standardowy z Maxa :P W sumie wygląda to troche jak ściana z powycinanymi rowkami + jakiś uchwyt w tym samy kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikodelini Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 i jeszcze take Mikodelini, no zapowiada się przyjemny projekt, szczególnie urzakły mnie literki we wnękach. ;) A możesz powiedzieć coś na temat samego projektu? Co to i na co? to projekt koncepcyjny "innej" zabudowy szeregowej na projektowanie arch. III sem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 prawa strona ma materiał dziwnie przypominający standardowy z Maxa :P W sumie wygląda to troche jak ściana z powycinanymi rowkami + jakiś uchwyt w tym samy kolorze tak zgadza sie, to jest sciana z "rowkami", nazywaja to tez szufladami. p.s jak wyglada standartowy material z maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 A ja z innej beczki, pisze tu bo tu duzo osob zaglada.... co to jest abberacja... widze ze sa ladne efekty no i szukalem tego w ps cs3 i nawet naciskalem f1 i nie ma... gdzie jest ta funkcja? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Aberracja chromatyczna to efekt rozdzielenia kolorów widoczny na zdjęciach, głównie z powodu kiepskiego obiektywu w aparacie. Jak to zrobić - sam o to pytałem parę stron temu :) PS > Filtry > Distort > Lens Correction. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Nie no dzięki wielki wiedziałem ze tu szybko odp otrzymam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 mikodelini -> jak już skończysz planszę to umieść w dziale Architektura bo zapowiada się naprawdę ciekawie :) P.S. te krzaczki to jpg czy modelowane 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 poszukaj 'lens correction' w filtrach Edit: Bueheheh, to mi stronę odświeżyło;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikodelini Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 dzięki :) krzaczki to niestety jpgi .. jak zwykle za późno się za to zabrałem i nie mam czasu na modelowanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Test, zrombany: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 mikodelini to projekt koncepcyjny "innej" zabudowy szeregowej na projektowanie arch. III sem ... Między koncepcją a utopią jest sporo różnica, a to jest utopia...I potem się dziwić ze kończymy cudną PG i ciężko, co nie, którym się odnaleźć w panujących warunkach. Obrazki..Fajne krzaczki, ale to everowe:) Junior. Dla mnie bomba ziom..I ten cień, fakt widok za oknem działa nie korzystnie.:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Taki teścik otoczenia. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 haha tak patrze na ten render i czekam kiedy ten dol sie zaladuje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 (edytowane) ladnie wyszlo ale dol zaaa ciemny stanowczo :) Junior super render, a z ta sciana z maxa to nie kumam :p według mnie sciana git click click ! :p Edytowane 27 Styczeń 2009 przez hcpiter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 haha tak patrze na ten render i czekam kiedy ten dol sie zaladuje:D Dokładnie mam to samo. Ogolnie z lekka za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Dzięki Panowie, póxniej będę poprawiał. haha tak patrze na ten render i czekam kiedy ten dol sie zaladuje:D Hehe, lol. A swoją drogą chyba wam domena wygasła. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 taa, podpierniczyl nam jakis automat:P http://www.reflecvision.eu jeszcze dziala. Bedzie nowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 zmartwie Cie JohnZi ale z .eu tez padła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Nie padła, tylko JohnZi zapomniał dodać "t" w linku. ;) A swoją drogą jak już macie serwer, to weźcie ovh.org , bo to wasze yoyo muli niesamowicie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 (edytowane) Niebieska trawa ozdobna - krzaczorek - ispiracja z Allegro strony tytułowej - jakies 10min pracy. render prosto z VFBuffera wiec bez szału. Edytowane 28 Styczeń 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Fajny krzaczorek. To modelowane, scatter czy jakiś fur? Trawką byś się podzielił. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Loki trawka bardzo fajna, jak zrobiona? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Nie wiem czemu, ale ta trawa przypomina mi trochę mech :D Niemniej krzaczek bardzo fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Tak ze srodka roboty. Detale na stole pewnie sie zmienia, sufit tez jeszcze dostanie detali. Dezajn zupelnie absolutnie nie moj :) Render: Post: Post-Post :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 bardzo przyjemnie chociaz niektore materialy wygladaja plasko i brak troszke glebii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Te motylki na ostatnim obrazku wywołały u mnie autentyczny dreszcz :D Wydaje mi się, że listwie pod sufitem przydałoby się jakieś AO. Poza tym (i tłem za oknami - za ciemne) jest dość ładnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Dzieki. To bedzie animka, wiec glebia sie zrobi w miare sama od ruszania kamery, jak bede mial wystarczajaco czasu na render to pokusze sie na renderowany DOF. Z materialami sie zgodze, zwlaszcza krzesla i kwiaty mi nie podchodza. edit: arev - postaram sie zeby w finale swiatlo bylo pozadnie przeliczone, moze obejdzie sie bez AO, jakos mi ostatnio przeszkada. Fajnie ze motylki dziaja, szkoda ze nie bedzie ich na koncu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Taka prosta scenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi