Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki. Świerszczu pewnie tylko w błyszczącym drewnie. ;) Tak, tak, statuetka z everów.

Co nic nie mówicie, że zapomniałem chamferów na nogach?! Żadnego z was pożytku. xD

Edit:/ Test dachówki. Można na pewno jeszcze lepiej tylko jak?

dach.jpg

Edytowane przez pressenter

Napisano

wyglada calkiem przyzwoicie prezenter ;) alezy jeszcze do jakiej skali, a to disp czy model?

a tu butla, ze 2h roboty

1pminikn8.jpg

Napisano

pressenter - jak się otwiera te szuflady? Dachówki spoko tylko jakieś dziwne odbicia czy co to się tam robi na poziomych stykach.

arturprx2 - model ok ale ta część powyżej wody już kiepsko. Szkoda, że kaustyki nie dałeś.

Napisano

arturprx2: to model, wymiary są na pewno dobre. Dzięki. :)

Tores: to taki mechanizm "click". :P Naciskasz i samo odbija.

Napisano

pressenter - dachówki to z tego ruskiego pluginu do układania dachów?

Napisano

pressenter , mi nie chodzilo o zle czy dobre wymiary z tą skala tylko o to w jakiej bedzie pokazywany dach na wizce. jak z metra to marne a jak z kilku/nastu to luzik, jest ok

Napisano

Robiłem kiedyś na dachu od podstaw i widzę parę błędów w wykonaniu.

1. Ten typ dachówki jest ze 2x grubszy, generalnie dachówki są grubsze, takie połamały by się przy pierwszym gradzie etc. Wyobraź sobie, że taka jedna waży 3/4 kg.

2 dziury pomiędzy dachówkami są też większe, nie przylegają tak do siebie mocno, kladzione sa na konstrukcji drewnianej, jedna podnosi drugą -rys.

2. wykończenie jaskółki w narożniku robione jest blachą - rys.

1234651469.jpg

. Kalenica (te na góre) powinna być grubsza, większa i masywniejsza, generalnie jest większa od dachówki, wykańcza się ją zaczepami a pod spód naklejana jest pasiasta taśma ochronna.

z3414562X.jpg

Mój nauczyciel od polskiego mi mówił w podstawówce, że jak nie będę się uczył yo pójdę do łopaty lub na dach... jednak się przydało ;)

Mam nadzieję, że pomoże.

Pozdrawiam kotisded

Napisano
  Freedom Fighter napisał:
buuu, architekt nie wie jak wygląda dach xD

niestety coraz więcej jest i będzie takich przypadków (offtop end.)

Napisano

Tutaj muszę jeszcze pociągnąć lekko offtopa celem obrony. Nie chodzi mi o to jak wygląda dach, a o jego oddanie "z głowy" w rzeczywistości wirtualnej, bo jeszcze nigdy tego nie robiłem. Niestety zdążyłem się już przekonać, że jedno z drugim nie zawsze idą w parze, ale dzięki za wytknięcie błędów; po to właśnie był ten test.

Pozdrawiam.

Napisano
  Filip napisał:
to nad zlewem to lustro czy blacha?

chyba jestem zboczony bo jak słyszę jak się na umywalkę zlew nazywa to mnie krew zalewa

Napisano

Może i mniam mnia, ale ja bym miał schizę korzystając z tego typu łazienki, bo cokolwiek bym nie zrobił to czułbym się, że ją uświniam ;)

A nie żartując przyjemne oświetlenie :)

pozdrawiam.

Napisano

Czesc !

JunioR niezel szambo ;)

Miala byc wieksza vizka ale nie podoba mi sie ogolnie nic w tym wiec nawet nie mialem zamiaru zakladac i zanizac poziomu galleri 3d, daje do testow a sporo tych testow bylo :)

Moze do portfolio dodam medzy wierszami :)

cam04copyaw0.jpg

cam03hf4.jpg

Pozdrawiam :)

Napisano
  siwy napisał:
chyba jestem zboczony bo jak słyszę jak się na umywalkę zlew nazywa to mnie krew zalewa

No chyba jesteś:P.

Napisano

@hcpiter: na drugim tenderku skala tła i poziom horyzontu jest różny w obydwóch oknach. Poza tym coś nie tak z tobą, skoro uważasz, że taką pracą zaniżysz poziom galerii FW :p od wybitnych jest Silver i Gold, a FW jest dla prac skończonych. Nie powiem, że o byle jakim poziomie, bo nie, ale wszystko miłe oku powinno się tam znaleźć :)

Napisano

hi

thx za komentarze.

nad umywalka jest lustro oczywiscie.

Piter ale cienias z ciebie :D

pozdr.

Napisano

Jak odpływa woda z umywalki po prawej stronie Dzunior?

Coś za bardzo z wyostrzeniem pojechałeś HC :D

Napisano

!Ewert - musisz wiedzieć, że w wizach aranżacyjnych nie umieszcza się odpływów. Pooglądaj katalogi.

hcpiter - Taki czysty ten Twój WIP :) coraz lepsze jakościowo rendery.

Napisano

A ja z innej beczki... bo tu dużo osob zagląda... ktoś z Was starał się o dotacje UE... jeżeli tak czy możecie mi polecić jakąś dobra firmę... bo mój szef ma, ale spie...li sprawę, dużo błędów było... Będę wdzięczny.

Napisano

na worki... bo kartofle juz mam.... a tak serio to zależy mi na nowszym soft'ie i jakimś porządnym kompie albo 2 :).... dotacje na start firmy... wiem ze jest dużo takich firm ale wolę jakąś sprawdzoną najlepiej z Wawy....

Napisano

Robię coś skórzanego i nie mogę się zdecydować na szwy. Pomóżcie :)

Okrągłe:

seamcylbt8.jpg

Lekko spłaszczone:

seamrectbh6.jpg

Shadera proszę mi na razie nie komentować, nie o niego tu chodzi ;)

Napisano

Ma ktoś może pomysł jak zrobić taką płytkę? Materiały pomocnicze mile widziane. xD

diamondlittle1mb6.th.jpg

Złota płytka matowa, nigdy nie tworzyłem złota więc przyznam, że nawet koncepcji nie mam. :|

Edit:/ Co do dotacji unijnych:

tutaj najważniejszy jest biznesplan. Nie można prosić o dotacje ot tak, ni z gruchy, ni z pietruchy. Koszta muszą być dokładnie rozpisane, wpasowywać się w działalność firmy, ale niestety to nie wszystko. Komisja musi dodatkowo uznać, że Twój biznes jest wart inwestycji. Niektórzy dostają 9k na start, a niektórzy 12k na start, i 2k miesięcznie przez dwa lata. Wszystko zalezy od innowacyjności rozwiązań, zapotrzebowania rynku... niestety czynników jest sporo, ale źródeł na necie również. Z własnego doświadczenia wiem, że biznesplan, albo przynajmniej jego dokładniejszy zarys najlepiej pisać samemu, wtedy wiesz o czym piszesz, i łatwiej Ci się wybronić, a i komisja najczęściej zauważa to, i docenia Twoje oddanie się sprawie. Jeśli chodzi o dokładne wytyczne, to szukaj doradztwa finansowego, jest wiele takich, które zajmują się tą konkretną gałęzią. Wiele z nich będzie w stanie również redagować Twój tekst, ale uważaj na ceny, bo głupio byłoby wydać dotacje na doradztwo. ;)

arev: drugie.

Edytowane przez pressenter

Napisano

arev drugie lepsiejsze

a ja takie tesciki. cos dziwnego sie stalo z iesami kinkietowymi :/ ucielo snop swiata

pab13022009view03copyrv0.jpg

pab13022009view02copyem0.jpg

Napisano

Press - sadac bo tych chropowatosciach to mam skojenie, ze idealnie by sie nadawal na to noise...

Napisano
  Morphe napisał:
Press - sadac bo tych chropowatosciach to mam skojenie, ze idealnie by sie nadawal na to noise...

Noise i modyfikacja wartości low&high w opcjach powinien dać radę.

Napisano

takie coś ostatnio popełniłem. dla mnie nowość bo ogrodów na dachu wcześniej nie robiłem :) budynek wyszedł z Revita i nie pozwolono mi go ruszyć. Dlatego w paru miejscach elementy sie przenikają :P

final2smalloj4.jpg

Napisano

ogrody moze nowosc ale robic krzesla wielkosci drzewa to troszke nieporozumienie :)

Ta scenka to makieta ? Bo wogole jakkby skala byla skopana :)

Napisano

eee skala jest w porządku. To nie drzewa, a krzaki. barierka na wysokości 1,1 metra. Stół na wysokości niecałego metra. to ogród na dachu kilkukondygnacyjnej kamienicy więc sadzenie tam drzew byłoby nieporozumieniem :)

Napisano

te jasne zielone wygladaja jak drzewa :) do sceny przydaj by siie jakis refl np na deski czy liscie, bo teraz plasko i mdlo wyglada.

Napisano

Fajna skora arev.

Nastepny still z animki ktora ma byc niedlugo skonczona :)

Ten exterior bedzie tylko przez pare sekund widoczny, zwirek i trawa powinny sie jeszcze zmienic.

mansion_ext_01.jpg

Napisano
  pecet napisał:
To bardzo mocne żarówki muszą być w tych iesach ;)

hehe no mocarne wręcz, musialem pokazac swiatlo kinkietów na normalnym renderze bo na nocny nie bylo juz czasu, a trza bylo cos pokazac klienteli.

Mirach- super :) ale trawka porażka:P

Napisano

aby poziom spadl jeszcze nizej dodaje to ! :]

test1ma4.th.jpg

mirach- wedlug mnie okej !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności