pressenter Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 (edytowane) Dzięki. Świerszczu pewnie tylko w błyszczącym drewnie. ;) Tak, tak, statuetka z everów. Co nic nie mówicie, że zapomniałem chamferów na nogach?! Żadnego z was pożytku. xD Edit:/ Test dachówki. Można na pewno jeszcze lepiej tylko jak? Edytowane 14 Luty 2009 przez pressenter
arturprx2 Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 wyglada calkiem przyzwoicie prezenter ;) alezy jeszcze do jakiej skali, a to disp czy model? a tu butla, ze 2h roboty
Tores Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 pressenter - jak się otwiera te szuflady? Dachówki spoko tylko jakieś dziwne odbicia czy co to się tam robi na poziomych stykach. arturprx2 - model ok ale ta część powyżej wody już kiepsko. Szkoda, że kaustyki nie dałeś.
pressenter Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 arturprx2: to model, wymiary są na pewno dobre. Dzięki. :) Tores: to taki mechanizm "click". :P Naciskasz i samo odbija.
Loki Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 pressenter - dachówki to z tego ruskiego pluginu do układania dachów?
pressenter Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 To własny "skrypt": box-> edi poly-> array-> group-> rotate. ;)
arturprx2 Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 pressenter , mi nie chodzilo o zle czy dobre wymiary z tą skala tylko o to w jakiej bedzie pokazywany dach na wizce. jak z metra to marne a jak z kilku/nastu to luzik, jest ok
kotisded Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 Robiłem kiedyś na dachu od podstaw i widzę parę błędów w wykonaniu. 1. Ten typ dachówki jest ze 2x grubszy, generalnie dachówki są grubsze, takie połamały by się przy pierwszym gradzie etc. Wyobraź sobie, że taka jedna waży 3/4 kg. 2 dziury pomiędzy dachówkami są też większe, nie przylegają tak do siebie mocno, kladzione sa na konstrukcji drewnianej, jedna podnosi drugą -rys. 2. wykończenie jaskółki w narożniku robione jest blachą - rys. . Kalenica (te na góre) powinna być grubsza, większa i masywniejsza, generalnie jest większa od dachówki, wykańcza się ją zaczepami a pod spód naklejana jest pasiasta taśma ochronna. Mój nauczyciel od polskiego mi mówił w podstawówce, że jak nie będę się uczył yo pójdę do łopaty lub na dach... jednak się przydało ;) Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam kotisded 1
routee Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 buuu, architekt nie wie jak wygląda dach xD niestety coraz więcej jest i będzie takich przypadków (offtop end.)
pressenter Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Tutaj muszę jeszcze pociągnąć lekko offtopa celem obrony. Nie chodzi mi o to jak wygląda dach, a o jego oddanie "z głowy" w rzeczywistości wirtualnej, bo jeszcze nigdy tego nie robiłem. Niestety zdążyłem się już przekonać, że jedno z drugim nie zawsze idą w parze, ale dzięki za wytknięcie błędów; po to właśnie był ten test. Pozdrawiam.
Filip Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Junior- Fajna łazienka, to nad zlewem to lustro czy blacha?
siwy Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 to nad zlewem to lustro czy blacha? chyba jestem zboczony bo jak słyszę jak się na umywalkę zlew nazywa to mnie krew zalewa
makak Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Może i mniam mnia, ale ja bym miał schizę korzystając z tego typu łazienki, bo cokolwiek bym nie zrobił to czułbym się, że ją uświniam ;) A nie żartując przyjemne oświetlenie :) pozdrawiam.
hcpiter Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Czesc ! JunioR niezel szambo ;) Miala byc wieksza vizka ale nie podoba mi sie ogolnie nic w tym wiec nawet nie mialem zamiaru zakladac i zanizac poziomu galleri 3d, daje do testow a sporo tych testow bylo :) Moze do portfolio dodam medzy wierszami :) Pozdrawiam :)
Filip Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 chyba jestem zboczony bo jak słyszę jak się na umywalkę zlew nazywa to mnie krew zalewa No chyba jesteś:P.
arev Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 @hcpiter: na drugim tenderku skala tła i poziom horyzontu jest różny w obydwóch oknach. Poza tym coś nie tak z tobą, skoro uważasz, że taką pracą zaniżysz poziom galerii FW :p od wybitnych jest Silver i Gold, a FW jest dla prac skończonych. Nie powiem, że o byle jakim poziomie, bo nie, ale wszystko miłe oku powinno się tam znaleźć :)
patry Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Master Kiełbaster - ale fajna :D Co z nią teraz będziesz robił? :P
JunioR Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 hi thx za komentarze. nad umywalka jest lustro oczywiscie. Piter ale cienias z ciebie :D pozdr.
!Ewert Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Jak odpływa woda z umywalki po prawej stronie Dzunior? Coś za bardzo z wyostrzeniem pojechałeś HC :D
SWRSC Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 !Ewert - musisz wiedzieć, że w wizach aranżacyjnych nie umieszcza się odpływów. Pooglądaj katalogi. hcpiter - Taki czysty ten Twój WIP :) coraz lepsze jakościowo rendery.
Abell Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 A ja z innej beczki... bo tu dużo osob zagląda... ktoś z Was starał się o dotacje UE... jeżeli tak czy możecie mi polecić jakąś dobra firmę... bo mój szef ma, ale spie...li sprawę, dużo błędów było... Będę wdzięczny.
arturprx2 Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 jakie dotacje? na ziemniaki? buraki? czy moze na komplet opon zimowych z dobrym audio w gratisie?
Abell Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 na worki... bo kartofle juz mam.... a tak serio to zależy mi na nowszym soft'ie i jakimś porządnym kompie albo 2 :).... dotacje na start firmy... wiem ze jest dużo takich firm ale wolę jakąś sprawdzoną najlepiej z Wawy....
buczer Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 coś ostatnio poziom spada! halo, kome, gdzie jesteś? nie spij!
arev Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Robię coś skórzanego i nie mogę się zdecydować na szwy. Pomóżcie :) Okrągłe: Lekko spłaszczone: Shadera proszę mi na razie nie komentować, nie o niego tu chodzi ;)
pressenter Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) Ma ktoś może pomysł jak zrobić taką płytkę? Materiały pomocnicze mile widziane. xD Złota płytka matowa, nigdy nie tworzyłem złota więc przyznam, że nawet koncepcji nie mam. :| Edit:/ Co do dotacji unijnych: tutaj najważniejszy jest biznesplan. Nie można prosić o dotacje ot tak, ni z gruchy, ni z pietruchy. Koszta muszą być dokładnie rozpisane, wpasowywać się w działalność firmy, ale niestety to nie wszystko. Komisja musi dodatkowo uznać, że Twój biznes jest wart inwestycji. Niektórzy dostają 9k na start, a niektórzy 12k na start, i 2k miesięcznie przez dwa lata. Wszystko zalezy od innowacyjności rozwiązań, zapotrzebowania rynku... niestety czynników jest sporo, ale źródeł na necie również. Z własnego doświadczenia wiem, że biznesplan, albo przynajmniej jego dokładniejszy zarys najlepiej pisać samemu, wtedy wiesz o czym piszesz, i łatwiej Ci się wybronić, a i komisja najczęściej zauważa to, i docenia Twoje oddanie się sprawie. Jeśli chodzi o dokładne wytyczne, to szukaj doradztwa finansowego, jest wiele takich, które zajmują się tą konkretną gałęzią. Wiele z nich będzie w stanie również redagować Twój tekst, ale uważaj na ceny, bo głupio byłoby wydać dotacje na doradztwo. ;) arev: drugie. Edytowane 17 Luty 2009 przez pressenter
Tores Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 arev - jak dla mnie to spłaszczone wyglądają lepiej i naturalniej
grzegerz Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 arev drugie lepsiejsze a ja takie tesciki. cos dziwnego sie stalo z iesami kinkietowymi :/ ucielo snop swiata
Morphe Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Press - sadac bo tych chropowatosciach to mam skojenie, ze idealnie by sie nadawal na to noise...
Filip Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Press - sadac bo tych chropowatosciach to mam skojenie, ze idealnie by sie nadawal na to noise... Noise i modyfikacja wartości low&high w opcjach powinien dać radę.
chudy Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 takie coś ostatnio popełniłem. dla mnie nowość bo ogrodów na dachu wcześniej nie robiłem :) budynek wyszedł z Revita i nie pozwolono mi go ruszyć. Dlatego w paru miejscach elementy sie przenikają :P
hcpiter Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 ogrody moze nowosc ale robic krzesla wielkosci drzewa to troszke nieporozumienie :) Ta scenka to makieta ? Bo wogole jakkby skala byla skopana :)
chudy Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 eee skala jest w porządku. To nie drzewa, a krzaki. barierka na wysokości 1,1 metra. Stół na wysokości niecałego metra. to ogród na dachu kilkukondygnacyjnej kamienicy więc sadzenie tam drzew byłoby nieporozumieniem :)
hcpiter Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 te jasne zielone wygladaja jak drzewa :) do sceny przydaj by siie jakis refl np na deski czy liscie, bo teraz plasko i mdlo wyglada.
mirach Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Fajna skora arev. Nastepny still z animki ktora ma byc niedlugo skonczona :) Ten exterior bedzie tylko przez pare sekund widoczny, zwirek i trawa powinny sie jeszcze zmienic.
grzegerz Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 To bardzo mocne żarówki muszą być w tych iesach ;) hehe no mocarne wręcz, musialem pokazac swiatlo kinkietów na normalnym renderze bo na nocny nie bylo juz czasu, a trza bylo cos pokazac klienteli. Mirach- super :) ale trawka porażka:P
JunioR Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 aby poziom spadl jeszcze nizej dodaje to ! :] mirach- wedlug mnie okej !
Rekomendowane odpowiedzi