Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

szalejecie Panowie! Lis - zacne to! Samochodu jednak bym aż tak nie rozmywał;) Z takim rozmyciem, to on powinien wyskoczyć z tego wyjazdu;p

Napisano

Ładne te wasze wizki, zastanawia mnie tylko czy wy dostaliście tego BMW w jakiejś promocji, bo trzy rendery z nim w roli głównej na dwie strony to niezła średnia, lepiej chyba nawet jak ówczesne osławione Q7. ;)

Lisie super klimat, bardzo fajnie cukierkowo wyszło. Ja to bym odrazu na billboard takie coś wrzucił.

Pozdrawiam

Szymon

Napisano (edytowane)

Witam

wrzucam test w sumie renderu naszej maxowej audicy q7, studio, materialy, oswietlenie, etc 100% moje,

wrzucam tutaj bo w sumie testowalem pare nowych materialow i sposobow renderu, w przerwie miedzy bmw a hondą...

vray, czas to ok.15 min i troszku ps

q7ps.jpg

Edytowane przez plasti
Napisano (edytowane)

Wersja ostateczna , więcej niebawem w osobnym wątku ..co do BMW to wyjątkowy zbieg okoliczności..i 2 zupełnie inne modele ;).pozdrawiam.

15front_1.jpg

Edytowane przez arch515
Napisano
Lis - zacne to! Samochodu jednak bym aż tak nie rozmywał;) Z takim rozmyciem, to on powinien wyskoczyć z tego wyjazdu;p

a może on cofa na gazie :P... bo po rozmyciu nie poznasz w która on stronę się porusza :)

cucsoniuss - fajny zestaw herbatkowy :)

bardzo miłe dla oka... takie miękkie i gładkie.

Pozdr.

Napisano

indian: wygląda lepiej - mniej ziarna.., ale czemu te wszystkie podtrzymki są białe, nie dałbyś metalu?

a poza tym niezbyt kolorystycznie mi pasuje, preferuję metal + drewno z widocznymi słojami i przegięciami linii + shader czarnej skóry, niestety.

ale jakoś ujdzie! :)

pssst....! materiał skórki jest dobry, ładny :)

Napisano

A oto moje bardzo pierwsze podejścia do robienia exteriorów. Powiedzcie co o tym sądzicie i jakie macie uwagi (prawa część kadru jeszcze do dopracowania). Mi się troszkę to już opatrzyło więc potrzebuję troszkę waszego obiektywizmu :)

05fa1fc9cb.jpg

Napisano (edytowane)

to z refki i wszystko na niej jeśli chodzi o ustawienie jest identycznie (oprócz tej prawej strony no) więc uwagi, że minimalizm to nie do mnie ;)

EDIT:

właśnie chodzi o to, żeby ją jak najlepiej odwzorować :)

po pewnych poprawkach:

58c7d20578.jpg

Edytowane przez trosiek
Napisano
A oto moje bardzo pierwsze podejścia do robienia exteriorów. Powiedzcie co o tym sądzicie i jakie macie uwagi (prawa część kadru jeszcze do dopracowania). Mi się troszkę to już opatrzyło więc potrzebuję troszkę waszego obiektywizmu :)

jakieś to jest takie za gładkie...

Napisano

Refka średnia ale skoro już ją chcesz odwzorować to parę elementów imo się nie zgadza.

1.Oświetlenie basenu to swego rodzaju "ies" u ciebie wygląda to jak kulka z vraylightmtl i po zabawie ;)

2. Oświetlenie w wewnątrz po lewej stronie mocniej ingeruje w zewnętrzną część niż u ciebie (zobacz ze tam widac trawe u ciebie jest czarno)

3. Podkręć trochę sky'a / zmień hdrk'e

4.Zmień tło

5.Babole przy górnym oknie najbardziej na prawo

6. Masz zbyt białe światło w tych pomieszczeniach, na refce jest bardziej ciepłe (pomarańczowe)

7. Textura "kraweznika?" wokolo basenu.

8. Materiał dachu.

Ogólnie całkiem ładnie, jesteś blisko dobrego odwzorowania.

• Like 1
Napisano (edytowane)

test oświetlenia, materiału śniegu i drzew.

(założenie było takie, żeby to wyglądało jak taki konkretnie mroźne popołudnie / wieczór )

renderowane w takim rozmiarze jak obrazek na forum. W photoshopie lekka korekta kolorów i dodany sharpen

co myślicie?

1 obrazek

testsnieg05a.jpg

i 2 obrazek (zmienione nieco natężenie światła w stosunku do poprzedniego)

testsnieg04a.th.jpg

Edytowane przez Loki
Napisano

Loki ładnie uchwycony mroźny klimat, ale to nie popoludnie tylko poranek, teraz o 16 juz jest cienmo:P i na drzewach nie ma zwykle tyle śniegu, wyjrzyj za okno śnieg się zbiera tylko w tych załomach miedzy gałęziami.:) ale tak bardzo ładnie podzielisz sie matem śniegu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności