arturprx2 Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 indian... hmm...dziwna perspektywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 arturprx2 - fajowy detal! Kolorystycznie kuleje. pionix - krzesła przefajne! :) indian - lampka się podoba ale czy nie za cienkie to ramię lampki? speed czyli ile? pochwal się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 raczej finalowy test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 O kurcze! Śliczne. Podzieliłbyś się ustawieniami rendera? To bez post produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 thea render podejscie drugie :) czas=20 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi0tr Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 arturprx2: szafka wchodzi Ci na żaluzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 arturprx2 - no teraz jest super, oprócz tego coPi0tr wytknął, gratuluje skilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 tutaj troszkę poprawiona perspektywa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 szklanka z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 indian a spróbuj zrobić to z daleka... powiedzmy 70mm kamera. Gdzie kamera i target bedą na tej samej wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 (edytowane) Test oświetlenia. Za ciepło? Za zimno? Za ciemno? Doradźcie coś bo tracę chyba zdolność trzeźwej oceny :) Edytowane 16 Kwiecień 2010 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 test materiału, jak wam się to widzi? : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 pionix, fajne :] indian, też, podziel się :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Pionix, za płasko:) Pograj światłem trochę. Rozumiem, że zapalanie wszystkich świateł jakie są w wizkach się przyjęło, ale tym razem, taki zabieg wszystko Ci spłaszcza. Przynajmniej ja tak to odbieram. Zrób może wieczorne ujęcie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Podłoga mi nie pasuje Pionix. Wyłączył bym sztuczne oświetlenie też. Ogolnie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Dzięki za wskazówki. Bez sztucznego oświetlenia jest tam straszna ciemnica. Podłogi ja nie wybierałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Zapomniałeś o tasiemkach w Barcelonie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Bez sztucznego oświetlenia jest tam straszna ciemnica. To zrób żeby nie było ciemno, w końcu są okna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 pionix mysle ze jak bardziej stonujesz ogolne oswietlenie i puscisz mocniej swiatlo z okna i halogenow bedzie o niebo lepiej. Teraz jest niestety plasko jakos i materialy sredniawe, w sumie jak nie twoje :p Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 A czy takie światło lepiej wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 poprawki lampki, jak teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 pionix- tak teraz znacznie lepiej, ten dywan w tej wersji również fajniej wyszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Mógłbyś pokazać render z wyłączonymi wszystkimi światłami w pomieszczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 pioniks: wszędzie ziarno mnie strasznie drażni a z tyłu barcelony na górze coś się na skórze skaszaniło :) I znowu tasiemek w barcelonie nie ma! :p indian: fajna lampa ale sądzę iż jest to vray 2sidedmtl. Dla precyzji zaproponowałbym ( e, żeby plam nie było itp.) bardzo łatwy sposób ale to kosztuje troche renderingu : diffuse + refraction, z glossiness 0,3-0,6 i kolor szary czyli tzw. do 50% i dostosuj sampling. U mnie głupia 4godzinna zabawa - 4 h renderingu :/ Szklano-gumowa abstrakcja na okrągło thea render podejscie drugie :) czas=20 sekund Brawo brawo :) też tak zadowolony z Thei jestem, jestem ciekaw jego świetlanej przyszłości. Powiem tak: 20 sekund to jest niezły czas. A w ogóle - fajny model wyrobu jubilerskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 klatka z animacji nad którą siedzę: i jeszcze teścik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Fajne, czyściutkie i przyjemne dla oka. Nie znam się za bardzo na taśmach filmowych, ale czy one aby na pewno są tak transparentne i bezbarwne? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Jak są puste to raczej muszą takie być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Fajne fele:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 SWRSC podzielisz się ustawieniami materiałów szpul ? rendery gicior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 slowiak - a to nie studio wazniejsze niz sam material? miateral zapewne dosc standardowo zrobiony, za to oswietlenie jest gra tu pierwszorzedna role. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 racja racja...chodzi mi właśnie o uzyskanie takiego efektu jak na renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 (edytowane) Brawo brawo :) też tak zadowolony z Thei jestem, jestem ciekaw jego świetlanej przyszłości. Powiem tak: 20 sekund to jest niezły czas. A w ogóle - fajny model wyrobu jubilerskiego. Ja jestem zachwycony, zeby wyciagnac dyspersje musialem liczyc to dotychczas w maxwellu, po 2-3 godziny. To naprawde jest dla mnie cos niesamowitego. PS. Dzieki, ja tez lubie ten pierscionek :) Tutaj mam ich wiecej ale to roboczy serwer http://jewcad.com/test/ PS2. Czy ktos jest zorientowany w temacie renderowania animacji w thei spod max'a ? Mam te przyciski nieaktywne. Czy jest to spowodowane wersja demo renderera czy obecna faza budowy plugina ? Edytowane 17 Kwiecień 2010 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 ten pierscionek super, czas renderu powala :) bede wiedzial do kogo sie zglosic jak bede potrzebowal świecidełek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 dalsza nauka v-raya. tym razem oświetlenie sztuczne. pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 male pytanko, ktory render jest bardziej poprawny. W sensie, ze blizej mu do foto niz do rendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 b) Twoja wiadomość jest za krótka. Post musi zawierać minimum 10 znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 mówią, że be, bo pewnie chodzi o tło+cień... a mnie się ce podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 d) !!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Takie dla przypomnienia, może się jeszcze rozwinie jak wpadnę na coś ciekawego. Model nie jest mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Zdejmij zielony, trochę. Słońce powinno mieć wielkość trochę większa żeby cień nie był takie ostry. Kiedy pokażesz całe pomieszczanie, a nie 4 ściany z oknem i jednym mebelkiem ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Mnie to ostre światło tutaj pasi, podkreśla minimalizm sceny:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Nice, ale przez dof i ujęcie całość wydaje się miniaturowa Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 test rendera na billboard (wczesny wip): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Ładnie, czysto, soczyście, ale nie do przesady. Dałbym jeszcze krzaka przy drzewie po prawej, żeby nie było widać łączenia z trawą. Najważniejsze i tak, żeby napisy późnej nie spierniczyły całości:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Fajne, tez mi sie wydaje, ze jakies krzaki kolo drzewka, ale male bo nie zawsze są w naturze. Napisy muszą być, jakoś trzeba zachęcić to mieszkania w magazynie na kartofle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 hahah ola-f to chyba najbardziej trafne określenie na tą architekturę. Czasami człowiekowi się odechciewa jak widzi po raz kolejny białego kloca.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Ciągle uczę się wszystkiego nie wiem po ilu latach wyjdzie mi fajna wizka oto co ostatnio męczę co myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 tomek1212m : już nie przesadzaj, jest na dobrym poziomie! Jedyne co mógłbyś zrobić to zmniejszyć tego noise'a widocznego w obrębie szafki. Proponuję clr thresh na 0.005 (jezeli to Vray oczywiscie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Bonifatz : dzięki. Mam coś takiego właśnie że gdy robię jakąś prace to mi się osobiście żadna nie podoba. Zapomniałem dodać że Mac jest z kolekcji RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi