Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
Bonifatz: a ja nie widze obrazka z drzewem, a growfx staralem sie ogarnac, gdy jeszcze trial dzialal :) Na poczatku moze zawily, lecz po stosunkowo niewielkim czasie spedzonym z programem, staje sie intuicyjny.

Też nie widzę ;)

Gość fishinthewater
Napisano

Lampa na szybko.

green+and+blue.jpg

Napisano
pressenter - daj z wnętrzami wkońcu

To wszystko co jest. Miał być mega minimalizm pod animację do prezentacji, bo sam budynek już stoi. Nawet mi się dostało za wstawienie choinek.

Kto zapala światła w dzień?

Zerknij na wszelkiego rodzaju portale o arch, wszędzie w dzień są zapalane światła; ładnie się to wtedy prezentuje na zdjęciach, dodają fajnego ciepłego akcentu. ;)

Ło Panie, dzięki. Na pewno obadam. :) Rep poleciał.

Vision3d: o masakra, świetnie wyszło. Szczególnie podoba mi się ten fioletowy "mleczny plastyk". Bardzo ładnie.

Pozdrawiam

Szymon

Napisano

vision3d - jak Ty to robisz, że nawet tak nudna rzecz wygląda atrakcyjnie na renderach? ;) opowiedz coś o tym jak zrobiłeś osłonę kabla

Napisano

sam nie wiem, chyba przypadkiem;) co do oslonki - baza byl najprostszy cylinder, usunalem odpowiednie polygony, chemfer, shell i zadzialalo;) ponizej siata (mialem limik 35k poly na to).

siatka11.jpg

• Like 1
Napisano

Ładne rzeczy. Lubie modelować w podobny sposób :). Jedynie materiał plastiku trochę dziwnie wygląda. Wnętrze świetnie wymodelowałeś, ale jakoś tego nie widać na renderze :).

Napisano

vision3d - model pierwsza klasa i ładnie światełko się rozkłada na nim

grafik3d- skoro połowa to mediaexpert to i chcą swoje reklamy W tym ujęciu klamka kiepsko wygląda i shader też nie najlepszy

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Bonifatz: Bardzo pozytywnie.Widzę ,że pracka stylizowana na Petera ;) Moim skromnym zdaniem, wydaje mi się że kolory chyba troszkę przesycone.

pzdr.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Rzygam już tym ;]

walenzia1.jpg

Pzdr.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Morphe: Kasuje swojego posta -.-' Ekstra wyczesane!!!!

pzdr.

Napisano

dokłądnie to co Tores sobie pomyślałem, wciśnięty tak wyziera Zza krzaka niepotrzebnie zupełnie.

czy możesz coś powiedzieć o liściach? translucency, vray2sided czy to postpro jest?

ślicznie ci to wychodzi

Napisano

fakt auto zbedne, a liscie translucent, w sumie pod swiatlo zawsze wychodzie z sensem... ale troszke shopa bylo, jaksi tam glow .. czy cus

fajnie ze siadlo.:)

Napisano

Eeee, ja znowu z takim ... czymś ... jeszcze trochu poprawek widzę ale jak ogólnie ?

Po ostatnich renderach jakie zamiesciliscie to wstyd cokolwiek wstawiać żeby za bardzo poziomu nie zaniżyć :/

dziecinnyzmn.jpg

Napisano

testuje nowa scenke, chce sie jak najbardziej zblizyc do refki na gorze, jakby ktos mial jakies wskazowki uwagi, bo po drugim dniu zabawy oko juz nie te, to z gory dzieki:)

auditest1.jpg

Gość szysia565
Napisano

KaeMS: Miś w czerwonym kubraczku lewituje.

Napisano

vision3d, szczerze mówiąc to bardziej mi się podoba Twoja wersja. Lakier w tej refce jakiś dziwny... a niżej miód ;] Refka to bym nawet powiedział że 3d zajeżdża ;/

Napisano

arturprx2 - wybór fornirów nie zależy ode mnie. W sumie i tak cały czas szukam jeszcze odpowiedniej tekstury do nich - zobaczymy co powie klient, może uda się zmienić te forniry (nie wiem czy te mable produkują w innym fornirze)

szysia565 - nie tylko on

Jak ogólny odbiór ? W sumie w tej serii straciłem już dystans.

Napisano

kurde vision, najpierw załadowała mi się refka (a nie przeczytałem posta) i kurde :D myślałem że to Twoje :D Twoja wersja też spoko, ale jakoś zbyt szary ten lakier i brakuje mu połysku. I coś model chyba ma parę różnic... :P

Napisano (edytowane)

Morphe: Jak mapujesz te brzozy? to jedna tekstura na tym pniu czy kilka czy jak?

żeby nie spamowac takie o.

lozowalodz.jpg

Edytowane przez grzegerz
Napisano

vison jak dla mnie a hderce wiecej kontrastu, i bardziej w cyjan morski kolor, albo lakier ciemniej z tonem takiego morskiego ciemnego grafilu... i git, bo to co ja widze to to ze refka jest mocniej skontrastowana, a twoj lakier bardziej blady, w sensie refleksy na nim mysle...

grzegorz - 1 mapa na calosci pnia.

Napisano

grzegerz: Tak troszkę to wygląda jakby te budynki stały w studiu, jeśli idzie o światło, a ludzie są... monumentalni. Dziwnie ten MB na mercu wygląda, jakby był wklejony taki rozmazany. :)

09121986: Wydaje mi się, że znaczek Audi powinien być połyskujący. Chyba nigdy nie widziałem matowego. ;)

Pozdrawiam

Sz.

Napisano

A ja mam takie pytanko: nie wiecie może czy jest jakiś plugin do maxa/vraya, który pozwalałby, tak jak to ma miejsce we fry czy maxwellu, na podstawową obróbkę tekstur; jasność, saturacja, red, green, blue?

Sz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności