Georgas Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 sufit ma lekkiego reflecta wiec odbija światło :)
JunioR Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 za nisko troszke w tym pomieszczeniu, no i ten reflect z sufitu przydalo by sie zlikwidowac ;) ale ogolnie pozytywnie :) a ja tutaj nocna wersja kuchni pionix`a: pozdrawiam!
tweety Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 Junior: nice :) fajny flash, ale imo powinien być większy kontrast na pierwszym planie. krzesła i stół lekko przepalone ;] moje skromne przeróbki Pionix'owej kuchni: jakieś 3h roboty w tym 44 min renderingu. MR of course :) textura i materiały testowo i byle jak, ale to tylko speed. Pionix: masz straszną manię robienia wszystkiego osobno :) nawet każda ściana jest osobno. trochę sie namęczyłem zanim pospawałem wszystko (MR nie lubi przecinających się krawędzi) :] Pozdrawiam
maverick sheep Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 aaa tweety zmien kolory tego okapu bo gryza ;) po za tym fajnie jednolicie bezpiecznie ;) ale jak test to test
JunioR Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 nielot hehe dziekuje :) tweety dzieki dzieki, co do przepalen to wiadomo, trzeba nad nimi popracowac aby sie nie przepalały ;) a tak przy okazji Twój render jak na mentala to nawet, nawet, ale te plamy ;] a tutaj wersja Day: pozdrawiam! [+] Z dedykacją dla tweetiego :)
tweety Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 Junior: dzięki :) plamy to wina samplingu światła. możesz swój obrazek wrzucić na fotosik.pl bo mi imageshack szwankuje :] i tutaj do nielota: pytałeś się w innym wątku o oświetlenie jednym światłem... no to jest właśnie tylko jeden malutki mrAreaSpot i zabawa z GI. Pozdrawiam
pionix Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Widzę, że znalazł się ktoś to zabawy z kuchnią :) JunioR - całkiem ładnie i przyjemnie :) Karrde - wyeksportowałem kuchnie do fbx'a na ustawieniach domyślnych, mam nadzieje że bęzie OK: http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/kuchnia_fbx.zip tweety - masz straszną manię robienia wszystkiego osobno :) nawet każda ściana jest osobno. trochę sie namęczyłem zanim pospawałem wszystko (MR nie lubi przecinających się krawędzi) :] tak już mam :P a to moje jeszcze stare testowe zmagania z mentalem:
oo79 Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 KUCHNI TESTY CD PS znalazlem jakies ies`y, moze komus sie przydadza... http://www.fagerhult.com/planering/download/Fagerhult_IES.zip
Karrde Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Pionix Dzięki wielkie, importuje idealnie. :) Teraz chwila czasu i się pobawię.
oczek Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 ostatni projekcik nad którym siedzę, kajak górski na zleconko: (Sródek ulegnie totalnej wymianie:P )
Orangegraphics Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 fajnie;) z tyłu za siedzeniem na tej "górce" cośchyba za dużo chamferów;) ale tak to git
Touch Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 A ja dalej to męczę i testuję;) oczek --> fajny koncept;) Tylko właśnie to o czym wspomniał Xiz0r bym poprawił. Pozdr! Edit: wersja bez szumu
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 ustawiłem małą scenkę i zapodałem jeden render, a potem zabawa w ps levelsami. troche za ciemne wyszły ale efekt mi się podoba nawet.
tweety Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Kub@ całkiem niezłe. możesz pokazać bez postprodukcji? Pozdrawiam
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 ok tu jest czysty renderek z vraya czas koło 2h30min: ps. roslinka i fotel z free stuffu evermotiona ustawienia to 2 x vray plane za zasłoną i sphere light w srodku pokoju. renderuje jeszcze jeden raz z photometricm jak skończy to wrzucę.
tymko Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 a zdradź jak zrobiłeś materiał zasłony (ustawienia, co i jak) - zasłona modelowana z plane?
Kub@ Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 zasłona jest zrobiona za pomocą reactora, tutorial jest na forum. Refraction ustwaiasz na 1,0 a mapę dajesz fallofa i sobie kolorkami kierujesz przeźroczystość. Żeby była poświata to możesz ustawić za zasłoną światło typu plane.
Synthax Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Scanline + PS: C&C mile widziane http://img341.imageshack.us/my.php?image=prezentacjacienxw5.png http://img253.imageshack.us/my.php?image=trawkatc4.jpg
tymko Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 dzięki Kub@ - męczę swoją zasłonę ale trochę inaczej ją zrobiłem (z bardzo cienkiego boxa i materiał sss)
Obstein Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 Taki maly tescic oswietlenia... krzesla i stol wykorzystane z sceny Pionix'a gdyz pasowaly mi do scenki. Kafelki do popawki (texturka) bo wygladaja jak wazeliną wypastowane ;p
pionix Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 oj nie widze nie widze... - umówmy się że jest ;)
tadzio Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 no to jak tak, to fajnie Ci wyszedl ;) zreszta jak widzisz tylko jedno oko mam, a na drugie kiepsko widze wiec nie bierz moich wypowiedzi pod uwage... ;)
pionix Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 Obstein - troche bardzo ciemy ten stół i krzesła ;) tadzio - to wszystko wyjasnia ;)
piksar Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 Witam, charytatywnie próbuje rozwiązać w swojej firmie problem trafiania dzrzwiami od kibla ludzi przechodzacych korytarzem. Wszystkie biura otwieraja sie do środka a kible na zewnątrz - szukam pomysłu na plakat instalowany wewnątrz ubikacji zwracający uwagę na w/w problem czas roboty (modeling) 15 minut
oczek Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 Piksar, lol:) Rozbroiles mnie:) Dopicuj to i wywieszaj:] Etyr, bardzo elegancki spryskiwacz. Podoba mi się.
tadzio Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 pikSar- co sie bedziesz ograniczal- zrob caly komiks! dobry motyw;) etyr11- no no, maly dzialkowiec widze zaprenumerowany ;) ladne. Neiraa- chyba bym nie wpadl na to ze to jaja... ;) zeet- bardzo "przyjemny" model i material;)
t0m3k Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 projekt (nie skonczony) domku jednopoziomowego. rendery testowe wiec sa plamy i inne takie.
oczek Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 elegancko Tomek, ale w 2 dałbym korekcje kamery, czy cóś, bo trapezowato wyszło, na dole wąsko na górze szeroko, ale to tylko imo, może tak miało być. Piksar, często się tam w Twojej robocie upolowuje ludzi drzwiami?:) Wg mnie pierwsza wersja taka komiksowa, druga bardziej ostrzegawcza:)
tymko Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Piksar - pomysł bardzo dobry. Tomek - bardzo fajnie wyszły, może tylko to wyrko w 1 plastikowe,
Obstein Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 Sprawdzenie materiałow ;p ujdzie? ;) co poprawic? @down To wiem ale nie moj model (qmpla) ;p mi chodzi o materialy czy da sie przezyc ;p bo te to ja dawalem ;p edit: a z modelem co nie tak? trzeba sie uczyc na bledach innych i co nie tak z materialami? zeby nie zasmiecac prosze o pm :)
chudy Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 pytasz co poprawić......przede wszystkim model ;]
Gość obo Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 chudy ale jesteś miły ;P Ale będąc szczerym chyba w tym prawdy trochę jest co napisałeś ;)
JunioR Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 czesc taka o sypialnia mi sie ostatnio zrobila ;) pozdrawiam!
chveti Napisano 23 Marzec 2007 Autor Napisano 23 Marzec 2007 Jako trzeci brat bliźniak mówię Ci że fajny spec podłogi, całość nudna monochromatyczna a ten żyrandol mogłeś opuścić do połowy i zrobić 2x większy :D:D Żółta lampa przyciąga uwagę.
klikus1984 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 wlasnie ide w kime. szkoda ze nie w tej sypialni ( z opuszczonym zyrandolem ) i nie z moaj dziewczyna. dobranoc :)
Kub@ Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 troche sie zlewa ze soba wszystko jak to zauważył chveti.. no i mogłeś za zasłonami dać ciemniej troche a nie biały walić jak światło pada z innej strony :P mi prawie wyszedł ręcznik, troche za mało futrzany.. ale spadam spać nie mam siły kombinować
arch515 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 VRayCamera i test depth-of-field Cos tam widać niby;), okna za płaskie, ale kafle podłogowe - mistrzowsko, nie wspomnę o txturce .Pozdrawiam.
patry Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Witam :) Taki sobie teścik :) Sorka za ziarno :P
pionix Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 arch515 - dzięki:) co do okien to to są standardowe maxowe, nie chciało mi się modelować ładniejszych.... :P nikt się nie czepia, że armatura przy bidecie "fruwa" ;)
Rekomendowane odpowiedzi