!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 do wizki super:) możemy i używamy a co? - JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 możemy i używamy a co? - JunioR tak? bo kontrast lezy, kolory tez by sie przydalo "podrasowac" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Lis - poraz kolejny dzieks za screena ( chyba pora na repa bo wiele sie od Ciebie ucze) Tomuś - dziwnie wyglada ta noga z dostawki bez tego czarnego na dole ( choc wiem ze to narzucil Ci inwestor ; fotele maja dziwne obicie - niby jasne a niby tak nagle sie sciemniaja , tez odnosnie foteli to ra rurka chromowana od podstawy do siedziska chyba powinna byc grubsza ; podoba mi sie chrom nog biurek ale za to uchwyty znikaja na tym jasnym kolorze ; kosz - czarny worek drazni sie z oparciem krzesla : EDIT - sorry ze sie tak czepiam ale tez robilem do starej pracy takie rzeczy a mialem zbyt drobiazgowego szefa ktory czepial sie nawet o PCV - a tak z ciekawosci idac tym tropem - PCV tez robiles do biurek i kontenerow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 Tomuś, może czas zacząć edytować posty? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 dzieki Lisie za pomoc. mam nadzieje ze kiedys bede mogl sie odwdzieczyc za te wszystkie wymuszone porady :) o coś dokładnie takiego mi chodziło btw fajny pączek Georgas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Georgas - ale bym wciągnął tego pączka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 chveti- jesteś młody pozmieniasz sobie ;D hehe delf77- masz racje noga jest i wlasnie ja zmieniłem bo to czarne w innych nogach jest do regulacji wysokości. a o PCV to odpowiedz jest że tak. JunioR- i tak podkręcam kolory. kontrast plus 10 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Lis, pionix bardzo ładne rendery, Georgas smacznie wygląda ten pączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 lis piekny ex:) za malo na FW wiec wrzucam tu...projekt z neta Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 hm... ściana troche plamista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 taki se tescik. raczej nieudany /scena free, zgrabiona gdzies z neta/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Jakoś dziwnie wyglądają krawędzie ścian(czarne pasy), teksturka na kolumnach za często się powtarza, no i cienie wyglądają dość kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Glob fajne tylko kompozycja mi nie pasi oo79 kiepsko, materialy i oswietlenie slabiutkie. dodanie aberracji nie zrobi z obrazka fotoreal renderu a tylko w wiekszosci wypadkow mu zaszkodzi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 wygladzilem troche plamy na scianach i chyba jest troche lepiej... kompozycja nie moja bo robilem z fotki;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Glob pochwal się co znaczą te znaczki na ścianie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 maczuga - wole nie wiedziec wybieralem losowo:P master - lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Glob pierwszy śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 lol Master Glob dywan przy tej tacy dziwnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 co dokladnie z nim nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 no nie widziałem nigdy takiego :D po prostu jakoś dziwnie, jakby z jakiejś pianki czy czegoś był zrobiony. Nie ma "włosków" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 piankowy dywan z grubego wlosia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Glob opisz zrodła swiatla na tej scenie, pliiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 teścik materiałów na jednodniowym modeliku, wszystko z głowy leciałem. Model miał iść do animacji ale w genialności swojej nie zapisałem sceny, i nadpisałem inną sceną autobackup..tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz ;| Uwaga duża rozdziałka (1600x1200) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Liber masz tu zrzute z vievportu jak widac 2 vray lighty a kulki to vraylight material:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Glob świetnie wyszło! mort fajny samochodzik, szkoda że nie zapisałeś :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Glob jak możesz daj jeszcze nastawy światełek ;) tych plane'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 jeszcze taki renderek, testowalem troche szyby, co o nich myslicie? w sumie patrzac na fotkach, w takim swietle powinno byc chyba takie biale... hmm sam nie wiem edit aha nie wiem czemu na kazdym renderku mam taka mala biala krope:/ na tym renderze jest przy srodkowych slupkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 masz włączony sub-pixel mapping ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Nice, Johnzi :) Tylnie kolo puste :P aha nie wiem czemu na kazdym renderku mam taka mala biala krope:/ na tym renderze jest przy srodkowych slupkach1 minuta PSa i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 a czym redzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 hehe wiem ze moglem sie tego pozbyc w psie, no ale jsetem ciekaw co to powoduje:) renderuje vryjem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 słońce się odbija? clampnij output może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 viray to niestety nie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 JohnZi mi tam brakuje czegoś w tej feldze z tył i w miejscu światła. ;) Ja takie pytank post scriptum: ktoś wie co się stało z vray-materials.de ? Tyle ciekawych rzeczy można było się stamtąd nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 kamil.ochel nastawy swiatel: (nic wyjatkowego tam nie ma:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 JohnZi: sprawdz mapowanie HDRI bo jak jest cos nie teges to sie takie kropki/kropka pojawia... Tez czasem mialem taki problem ale to daaawno bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Glob może i nic nadzwyczajnego ale dobrze mieć takie rzeczy :) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Glob, mapke na dywan zrobiles sam czy dorwales na stronie z teksturami? jakby nie bylo to disp vray? ...zaciekawilo mnie to bardziej niz swiatla :) czolem pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Panowie... mieliście kiedys taką opcje że widok w perspektywie zaczynał sie tak dziwnie kosić ?? zauwazyłem ze dzieje sie tak po uzyciu camery correction bądz Guess'a w fizycznej... o co to chodzi ?? radze sobie z tym mergując cała scene do nowego projektu i importuje preseta... ale czemu tak sie dzieje ?? Magicy napewno sie z tym spotkali... pozdrawiam (wiem watek moze nie tu gdzie trzeba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 wybierz w tym oknie na przykład front i potem perspective wtedy zresetują Ci się ustawiania co do perspektywy okna JohnZi fajny render skończ to:) Glob bardzo fajne oświetlenie ale i tak dywan najładniejszy i fotel jeśli chodzi o texturki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 ślicznie dziekuje, taki banał a nie wpadłem ;) dziekoweczka i pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 jak widze tekst nastawy to mnie skręca więc prosze używajcie czegos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Taki próbny test lakieru .... już sam nie wiem, (obicia niedopracowane, chaotyczne / wiem ;] )ehhh jeszcze sporo poprawek w modelu mnie czeka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 kamil.ochel nie ma za co;) Pionier tak dywan to disp vrayowski a mapke ktos tu na forum kiedys udostepnil zapisalem i sie przydala:) mrkrzysiek dzieki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Nvidia o ile sie nie myle to lakier samochodowy powinien miec dwie warstwy. na jednej odbicia są mieękie, gradientowe a druga to wysoki polysk. tak mi się wydaje, nie jestem pewien. Jak zrobić nie wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 test swiatla i matów... choc grzejniki z malym samplem a jak ogolnie sie widzi swiatlo bo z tych testow to sam juz nie wiem ten z troche innym balansem bieli... i chyba przekombinowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Pionier tak dywan to disp vrayowski a mapke ktos tu na forum kiedys udostepnil zapisalem i sie przydala:) cos mnie ominelo, moglbys podeslac ta teksture? czolem pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 To zdaje się powinno rozwiązać problem dywanu. ;) http://rapidshare.com/files/83457082/carpetciasther.zip.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 fotelik - projekt mój (nowatorskie nie :P ) 3ds, vray, ps wersja "big" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Fargate--> Fajny koncepcik, ale wydaje mi się, ze faktura skóry powinna mieć nieznacznie mniejszą skalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi