Napisano 4 Maj 201311 l Powiedz mi kiedy Ty to wymyślasz ? mam nadzieje że nie podczas snu :) serio mroczne mocne rzeczy !
Napisano 4 Maj 201311 l Porównując np. do muzyki to są takie płyty, że po 1 przesłuchaniu nie wiadomo o co chodzi, ale klimat ciągnie, potem dopiero po kilku przesłuchaniach słyszymy muzykę i tak mam z tym cośjednakjestponim. :}
Napisano 4 Maj 201311 l Mega, to by się nadawało do GOWa. ;) Mój umysł tego nie ogarnia jak można takie rzeczy robić. Pozdro!
Napisano 5 Maj 201311 l Bardzo mnie zainspirowały te prace wiec pozostałem z nimi na dłużej. Ale czy ten truposz na pierwszym obrazku i pierwszym planie nie powinien mieć większej klatki piersiowej? No i ta noga ciut za wysoko. Ale to tylko moje takie spostrzeżenia. Ogólnie doceniam kunszt i warsztat i czekam na więcej. Pozdrawiam!
Napisano 16 Maj 201311 l Bardzo dobrze zrobiony obrazek. Jak dla mnie wszystko siedzi gicio. Kolorki świetnie się miksują, walor fajnie buduje głębię. No i jest ciekawy klimat.
Napisano 17 Maj 201311 l Autor dziekowac! Jakby kogos interesowalo, to na stronie evermotion jest krotki,skromny wywiad http://www.evermotion.org/tutorials/show/8107/an-interview-with-piotr-jab-o-ski-a-k-a-nicponim pzdr!
Napisano 17 Maj 201311 l Bardzo przyjemny wywiad, kilka razy mi się mordka uśmiechnęła. Podoba mi się twoje podejście do pracy, które owocuje fantastycznymi wynikami. Gratuluję!
Napisano 17 Maj 201311 l kompletnie nie chciało się czytać całego ale gratuluję tego jak wbiłeś się w rynek półtorej roku temu (wg. tego co piszesz) i życzę jeszcze wielu sukcesów.
Napisano 30 Maj 201311 l Piękne. Jestem ciekawy jakie są możliwości aby namalować taki obraz za pomocą mediów tradycyjnych (np.oleje, akryle na płótnie etc.)
Napisano 30 Maj 201311 l Extra klimacik, chociaż przyznam, że wydaje mi się światło troszkę przebielone, może dlatego, że na laptopie oglądam i słaby ekran. Gram teraz w Ni No Kuni gra jest fantastyczna wizualnie i przypomniała mi Twoją starą pracke ze zwierzakami pod pomarańczowymi drzewami :) Chętnie obejrzałbym jeszcze coś Twojego z takimi mocniejszymi nasyceniami, ale takie widoczki też spoks, żeby nie było ;)
Napisano 18 Wrzesień 201311 l nooo, ten ostatni super mi się podoba. Jest w nim coś więcej niż tylko zły pan z różnymi przymiotami złaaaaa. Fajne kolorki, malarskość. Widzę też znacznie lepsze opanowanie tekstur, które już nie męczą nadmiarowością.
Napisano 18 Wrzesień 201311 l Grubo. Dosłownie i w przenośni zwłaszcza w odniesieniu do pierwszego ;/
Napisano 18 Wrzesień 201311 l Jak zobaczyłem pierwszą pracę powiedziałem sobie "No spoko, spoko. Może, może kiedyś też tak będę ogarniał", Przewijam do następnego "O, poprzeczka idzie w górę, dodatkowe pół roku pracy", ale jak zobaczyłem ostatnie to już nie miałem co powiedzieć :D Gratuluję i pozdrawiam.
Napisano 18 Wrzesień 201311 l To co Morbid - ostatnie mocne! Aż wylądowało w moim folderze "Ulubione 2013" ;]
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Autor dziex wielkie! I teraz male pytanie-jaki monitor byscie polecali w granicach cenowych 2-3k? maly bonus w ramach podziekowań:
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Ja mam ten i bardzo sobie chwale ale może od tamtej pory powychodziły jakieś lepsze :) http://pclab.pl/art45654.html
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Ja od siebie polece ten: http://www.x-kom.pl/p/105872-monitor-lcd-led-27-dell-u2713hm-czarny.html, co prawda ma dość mały kontrast w porównaniu z trochę starszym bratem: http://www.morele.net/monitor-led-dell-u2713h-27-ips-wqhd-2560x1440-usb3-90-rot-dvi-d-2xdp-mdp-hdmi-3yppg-567724/, ale nie wiem czy ta różnica jest warta dopłacania dodatkowych około 600zł ;-)
Napisano 24 Wrzesień 201311 l Mozesz pomyslec o monitorach Asusa pa248q/pa248qj są na matrycy IPS i mają niezłe recenzje - zarówno w testach jak i u samych użytkowników. Dobrym monitorem jest też asus pb278q na matrycy samsungowej PLS, ale nie jest fabrycznie kalibrowany jak np Pa248qj ale również ma znakomite recenzje. a Delli nie polecam, na zagranicznych forach dot. monitorów ludzie się na nie strasznie skarżą - głównie o fatalne podświetlenie matrycy. Fakt że serwis Della jest świetny i jak jest coś nie tak z monitorem to wymieniają na nowy, ale niektórzy są tam po 3,4 wymianie i dalej nie są zadowoleni z jakości obrazu ;). Edytowane 24 Wrzesień 201311 l przez Koniu
Napisano 25 Wrzesień 201311 l bardzo charakterne te charraktery! Klimatyczna paleta i bardzo malarskie takie. mistrzostwo.
Napisano 26 Wrzesień 201311 l uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jojka w worku mi się skurczyły... post 1074 omg omg omg uuuuuuuuuu
Napisano 30 Wrzesień 201311 l Witam, ciekawa, zastanawiająca praca i w świetnym stylu oczywiście. Te kolory wśród szarości... ;)
Napisano 1 Październik 201311 l I właśnie to stanowi genialny kontrast dla tej ilustracji świetna robota :)
Napisano 1 Październik 201311 l Fajne te Twoje prace, najbardziej podoba mi się ta cała malarskość. W odbiorze są tak przyjemne jak obraz olejny. Momentami może nawet taki trochę Beksiński, ale to akurat na +.
Napisano 1 Październik 201311 l Swoją drogą ciekaw jestem jakby Beksiński poradził sobie z potworami do jakiejś giercy to musiałby być czad, chociaż pewnie wydawca narzuciłby ramki ;p A swoją drogą, jak malujesz swoje ilustracje np. do gier to zleceniodawca dużo się wtrąca, czy masz swobodę raczej?
Napisano 2 Październik 201311 l Inspirująca teczka. Fajnie byłoby zobaczyć jakiś step by step, bo ciekaw jestem, jak można uzyskać taką malarską fakturę.
Napisano 2 Październik 201311 l Zajebiste , jak zawsze, z checia bym zobaczyl Twoj proces step by step.
Napisano 2 Październik 201311 l jak dla mnie masakra, naprawde swietne! faktycznie, fajnie bylo by gdybys filmik zrobil z making of, albo poprostu nagral jak cos rysujesz i w przyspieszeniu to nam pokazal, mysle ze bylo by naprawde ciekawe:)
Napisano 2 Październik 201311 l Miazga, ponownie... Ciekaw jestem step by step. Bardzo dobrze dobierasz kolory i odcienie - nie to żebym się znał, ale robi to wrażenie.
Napisano 4 Październik 201311 l Nicponim jak zwykle miażdżysz czaszkę razem z karkiem, genialnie malujesz. Jakie cele, czego się uczy osoba na Twoim poziomie? Wiesz, tu na dole wydaje się że umiesz już wszystko, ale pewnie kwestia perspektywy. Z góry dzięki za odpowiedź. Gratulacje za ilustracje do Legend of The Cryptids, dla Applibota. Jak dla mnie favy na cghub.com. Pozdrawiam!
Napisano 4 Październik 201311 l Autor Wiec tak- dzieki wielkie wszystkim za pozytywną reakcje-so nice!; Wwwoj- np. Applibot daje duzo luzu, stawiają na styl, jednak sama kwestia tego,ze character musi byc dosc mocno widoczny/oswietlony/zarysowany czasami utrudnia wyciągnąć fajne smaczki z danej pracy. Nie mam głowy by cos nagrywac, wstydze sie przed kamerami;] Ten malarski flow to kwestia brushy, grain filtr, i wyostrzenia niektorych fragmentów pracy. Swiezy- ucze sie wszystkiego, jak kazdy chyba;] Ogladam ostatnio mase prac mistrzow malarstwa tradycyjnego typu hmm, Vladimir Orlovsky, Vasiliy Vereshchagin, Mikhail Klodt, Arseny Meshchersky etc etc. Mam fioła na punkcie światła, koloru i klimatu, wiec to cały czas staram sie doskonalić jak najbardziej... Dzieki wielkie i pozdro!
Napisano 5 Październik 201311 l Nie mam głowy by cos nagrywac, wstydze sie przed kamerami;] Ten malarski flow to kwestia brushy, grain filtr, i wyostrzenia niektorych fragmentów pracy. Lepiej przyznaj się ... że nie chcesz się z nami podzielić swoim sekretem :P To w pełni zrozumiałe :D