Napisano 3 Kwiecień 201014 l Autor nie no w City to z rok temu jakies wiry stara sprawa, niewiem ktot am zostal wogole :D
Napisano 3 Kwiecień 201014 l Nie silnik ewoluowal, tylko zaczeli robic na nowym Chromie. Nieumniejszajac chlopakom, ten silnik ma swietny rendere i roslinki. Juz poprzednie projekty na chromie wygladaly dobrze dzieki temu.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Już po CoJ było widać moc tego silnika, w dodatku wszystko śmigało aż miło. Otoczenie wygląda naprawdę rewelacyjnie.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Laaadnie sie zapowiada no i klimat snajpera to to co lubie. Czekam - mam nadzieje ze nie zepsuja tego. Szkoda by bylo takiego smakowitego kaska.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l co do grafikow slyszalem ze duzo grafy bylo outsorsowanej .Ciekawe co bylo na miejscu w city robione a co na zewnatrz..
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Hehe, outsourceowane przez pracownikow, ktorzy byli zwolnieni wczesniej:) No i chinole, ale oni robili cutsceny swego czasu.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Autor No tak podobno szefostwo co 2 tygodnie zwalniajac swego czasu kolejne osoby mowilo ze teraz bedzie prawdziwe tytuly robic wiec zwalniaja ^ ^ cos nie moglem rozkminic jak polaczyc to zaleznosc, a tu jednak puf cos wychodzi. Oni musza miec naprawde duze glowy :D
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Pewnie będzie standardowa gra z kolekcji city z czasów Jupitera XD tylko na Chrome... bo jak inaczej. Zrobili więcej niż 10 gier tego typu (wręcz klonów) 3-5 miesięcy nad jedną a teraz wielka produkcja ? szczerze w to wątpię ;p. Chrome to po prostu przymus technologiczny ;].
Napisano 4 Kwiecień 201014 l No. Wychodzi ogólnie na to że lepiej pracować dla City niż w City. Cóż taki mają model firmy dziwaczny. Niech jadą z koksem, dobrych gier nigdy za wiele.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l A btw z tymi zwolnieniami to dziwne bo ostatnio poszukiwali grafików 3D tylko w oddziale tylko do Katowic i to na miejscu, jakoś na początku marca 0-o .
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Autor wiesz juz oficjalnie prawie po kryzysie na swiecie ^^ mozna spowrotem zatrudniac:D w CDP tez chyba juz szukaja co? :D
Napisano 4 Kwiecień 201014 l katowice to zupelnie nowy odzial zupelnie inny niz co byl do tej pory, cos tam dlubia na wii czy cos.. http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,7732161,Tworcy_Two_Worlds_II_inspirowali_sie_Assassin_s_Creed.html jakos cicho wogule tu na forum o najlepiej sprzedajacej sie polskiej grze wszechczasow:P
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Autor troche od czapy: obczajcie watek na polycouncie: http://boards.polycount.net/showthread.php?t=71625 kurde pierwsza wypowiedz i slowo fak ^^ tym sie rozni dorosle forum :D hehehe nikt nie placze zeby edytowac.. :D
Napisano 4 Kwiecień 201014 l I'm not able to accurately answer the question now drogi autorze, proszą m.in. o siatkę...
Napisano 4 Kwiecień 201014 l luzik wiem o co mniejwiecej im chodzi dostana w swoim czasie:P ps .ten moj brak angola to jakas masakra :P
Napisano 4 Kwiecień 201014 l troche od czapy: obczajcie watek na polycouncie: http://boards.polycount.net/showthread.php?t=71625 kurde pierwsza wypowiedz i slowo fak ^^ tym sie rozni dorosle forum :D hehehe nikt nie placze zeby edytowac.. :D Dlatego też lubię Polycount. Tam nikt się nie szczypie, a z drugiej strony poziom i porządek jest. I świetne poczucie humoru :)
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Jakie sa najwieksze fora zwiazane z game-devem? Takze z animacja, cutscenami, nie tylko modelami.
Napisano 4 Kwiecień 201014 l Autor Co to Reanimator nie znales Polycounta? Ofca mi wyslal linka ostatnio do http://tech-artists.org/ trochu infa roznego tam jest, niekoniecznie o game dev zawsze ale ciekawe\ no i Gameartisans chodz juz gorzej cos tam dzialy slabo rozdmuchane
Napisano 5 Kwiecień 201014 l znalem, ale nie uzywalem. pomyslalem, ze moze sa jakies sajty, ktorych nie znam.
Napisano 5 Kwiecień 201014 l Autor odnosnie Animaci to raczej lipa z tego co slyszalem :D beda ci musieli wystrczac spolpracownicy i znajomi hehe :D
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Autor http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,7744671,Ekonomia_i_Rynek_o_polskiej_branzy_gier.html#opinions kurde no to PCF oficjalnie stal sie pomniejszym studiem :D
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Ugh.... fail. Manipulacja poligamii? Nie chodzilo o to, ze CDP, Nicolas i CI dopiero szykuja sie do podboju, a PCF i Techland juz dawno go podbily? Pomijam fakt, ze CI dawno zachod podbila, bo ich gry sprzedaja sie najlepiej za granica. Edytowane 8 Kwiecień 201014 l przez Reanimator
Napisano 8 Kwiecień 201014 l PCF ma zerowy marketing i od 6 lat żadnej gry to i sie go pomija. Miejmy nadzieje, że niedługo sie to zmieni ;) CI podbiła zachodnie kosze marketowe, oj podbiła.
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Dajcie spokoj wszycy wiemy w jakiej sytuacji jest polski gamedev. Firma jak nawet zarobi dziesiatki milionow dolcow to i tak sie tym nie podzieli.Jestesmy zwyklymi robolami i nie ma sie czym jarac..
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Jestesmy zwyklymi robolami i nie ma sie czym jarac.. Chyba Ty, u nas w firmie tworzymy sztuke i to jest najważniejsze! xD
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Chyba Ty, u nas w firmie tworzymy sztuke i to jest najważniejsze! xD A my masowo wytwarzamy sztuke i to jest jeszcze wazniejsze ;)
Napisano 9 Kwiecień 201014 l ...chyba sztukie ;) myślę że mamy naprawdę wielki potencjał ale słabo jest wykorzystywany (tytuły z małą grywalnością)
Napisano 10 Kwiecień 201014 l http://www.ps3site.pl/bulletstorm-od-people-can-fly/42963/ Z okładki dużo nie można wywnioskować, ale widzimy potwory zrobione na modłę Locustów z Gears of War, bohatera przypominającego neandertalczyka z mocą kinetyczną i masę fruwących pocisków. Na pierwszy rzut oka nazwałbym Bulletstorm mieszanką Rage, Gears of War i Lost Planet. ... i wszystko jasne
Napisano 10 Kwiecień 201014 l A tu skany . Jak dla mnie wygląda bardzo obiecująco - taki Painkiller tylko s-f i bardziej dopieszczony. A że Painkiller to dla mnie gra prawie kultowa, czekam z niecierpliwością. Panowie z PCF tak trzymać !
Napisano 10 Kwiecień 201014 l Wyglada bardzo fajnie ale troche za stary jestem, zeby sie samymi screenami jarac .Czekam na jakies filmiki ;) W hd najlepiej:)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Autor no wreszcie cos pokazali laskawie, a czekalkismy od polowy tygodnia hehehe
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Widze, ze wszedzie brakuje ludzi, ktorzy umieja ustawic postacie ;> Efektownie to wyglada na screenach. Przebieram nozkami i czekam na jakis futydz ;)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Widze, ze wszedzie brakuje ludzi, ktorzy umieja ustawic postacie ;> eeeeee.... lepiej jak się nie dowiesz komu teraz pojechałeś :)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Heh, postacie sa ustawione slabo, niezaleznie od tego kto je ustawial:) To samo mowilem o arcie do wieska, a ustawiali go ludzie, z ktorymi pracuje;) Jezeli ktos sie oburzyl to zapraszam na priva - moge uzasadnic i rozrysowac moja opinie;) Edytowane 11 Kwiecień 201014 l przez Reanimator
Napisano 11 Kwiecień 201014 l Autor proste ze slabo ustawione :) kazdy to widzi chyba nie ma sie co komu podlizywac Kubi :P
Napisano 11 Kwiecień 201014 l A komu pojechał, komu? Ja chciałbym wiedzieć;). I podłączam się do pytania prrrrrrrszalonego, kto robił te koncepty, jeszcze Bartek czy to już ktoś inny?
Napisano 11 Kwiecień 201014 l mi poza tym co napisal Reanimator, podobaja jeszcze okulary starszego brata i zez.