piksar Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Koniec Time machine/Zegarek Zegarek - najmniejszy mechanizm świata posiadający największą siłę oddziaływania na ludzkość - czas rządzi wszystkim, wszystkim go brakuje. Czas mimo że bezosobowy kształtuje życie jednostki ale równiez zbiorowości. Watch - the smallest mechanism in the world but the most powerfull impact on mankind - time affect everything, everybody suffer of lack of time. Time - in spite of that has no shape - form life of the simple people but also humankind. Wiekszy tu edit ------------------- do 26 maja jestem prawdopodobnie bez netu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Powodzenia mr. pikSar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 He he innowacyjny pomysł Piksar, do dzieła i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 hehe a jednak wystartowales :) no no powodzenia :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 znalazlem coś co mnie natchnęło : nieskomplikowany model dlatego mam nadzieje że dzisiaj zaczne problem bedzie pewnie jak zwykle z renderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 no i wystartował jednak :] Powodzenia w bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 nono piksar działaj ;) jak to sie mówi.. odpowiednia osoba przy odpowiednim modelu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2007 ruszyłem z inną referką oto pierwsze 2h: kurcze ale sie człowiek odzwyczaił od maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 master of technics & zębatken stuff ;) kurcze ale sie człowiek odzwyczaił od maxa a ostatnio słyszałem stwierdzenie, że z maxem to jak z jazdą na rowerze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 heheheheheh pikSar a ty przypadkiem nie przesiadałeś się na Blendera?? :P jak narazie ładne trybiki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 może zamiast made in germany daj napis made in swiss ? będziesz dawał jakiegoś DOFa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2007 może zamiast made in germany daj napis made in swiss ? będziesz dawał jakiegoś DOFa ? germany mam na referce dofa dam jak się naucze robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_3d Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 dofa dam jak się naucze robić ;) zarcik, widziałem Twoje prace, no ale kto Cie tam wie :D Zegarek zapowiada się całkiem całkiem . Miałem taki pomysł ale już go kiedyś przerabiałem chciałem coś innego i jak zwykle chyba za wysoko mierzę. No tak dalej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2007 coś a`la render for fun, ale zobaczyłem parę błędów dzęki temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 witam bardzo ladnie ,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 super wypasior :P lubie takie klimaty śrubek, kół zębatych i innych takich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 pikSar widzę ze ruszyłeś pełną parą! powodzenia w dalszej części tworzenia trybików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 a ja się nie zgodzę. jest nudno... nie no... takie wrażenie... jest ok, ale zbyt sterylnie, ja bym dał takie okrągłe obtarcia, no wiesz, od obracania się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 oj piksar gratuluje anielskiej cierpliwosci :D Ja bym juz dawno taką robote piep*** ;) Niezły ten metal ci wyszedł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 wow! lubie taka dlubanine ;) sam teraz dlubie juz drugi tydzien pewien modelik ;) lubie zabawe w szczegoliki- srubeczki, itp ;) oczywiscie puki mnie szlag nie zaczyna trafiac ;) fajowy mechanizm pixar. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 rzadko tu zagladam ale widze ze było warto...to ta maszyna cie tak zajmuje ostatnio...no no...kocham trybiki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 fajny model. fajny kadr, fajny metal. Super battleground dla materiałów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avalanche Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 ogolnie pracka swietna tylko to tak dziala przez 50 lat bez smarowania smarami itd. ale i tak szacun ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2007 a ja dalej brnę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 osz dziaadu ty :D zegarek rozreciles czy jak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_3d Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Brnij brnij bo nieźle Ci idzie:D Natchnołeś mnie Jak skończe motylka , zabieram się za zegarek :D Już rozkręciłem swojego NELCO takie cacko z 70':D i machnołem pare zdjęć. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 tu masz syf. chyba z MS-a ci się zrobił. zróznicuj materiały. nie tak że jeden złoty i jeden srebrny. różne złote, różne srebrne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermess Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Widzę, że mamy podobną słabość do zegarków...śrubek i trybików.:D:D Niezła jest ta Twoja maszyneria...powodzenia życzę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Hej. nie wiem czy to ważne, ale widać, że litery poddane są sile, a nie rozmieszczone po okręgu. :) powodzenia w dalszej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Witaj pikSar świetny pomysł, uwielbiam trybiki zegarowe. Mam tylko jedną uwagę, tryby troszkę dopieść, oglądnij dokładniej ich budowę. Ale to czepialstwo jest. Powodzenia! znalazłem takie ze starego zegara: http://www.pollub.pl/0images/tryby_CRC-E51101EF.jpg może się przydadzą. w nowszym się niewiele różnią http://www.ispsa.pl/uslugi%20informatyczne%20uslugi%20programistyczne%20bazy%20danych%20systemy%20zarzadzania%20mobilne%20strony%20www%20administracja%20sieci%20konferencje%20magazyn%20ERP%20CRM/tlo_tryby.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Nie źle kurcze. Jak na to patrzę to aż mi szkoda, ze sam na to nie wpadłem. Taka mała rada, na koniec na wszystkie materiały zapnij v-ray dirt. Albo po prostu przybrudź to wszystko przy pomocy oclusion. Do tego ładny dofik i będzie cacy. Powodzenia w dalszej pracy. Acha przypomniało mi sie, gdzie się podziały cienie pod trybikami, masz chyba za silną mapę odbić na tym srebrnym metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unfa Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Fajne trybiki i materiał metalu, ale moim skromnym zdaniem kolorki się gryzą. Złoto z czeronym i niebieskim wygląda strasznie... bazarowo. No ale nie ja tu jestem PRO, więc... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2007 a propos pokaże "referkę" koncept swobodnie z tego czerpię PS - jak ktoś ma podobne shadery i chce sie podzielić to proszę o pomoc ([email protected]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 wiesz.. nadal coś mi ze smoothem nie podoba się. spróbuj dać na każdą siatkę zwykły modyfikator smooth z zaznaczonym autosmooth;) super referka, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 ty to całe chcesz wymodelować?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aida Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Cudeńko! Z niecierpliwością czekam na dalsze screeny. A myślałeś o jakiejś futurystycznej, niekoniecznie logicznej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_3d Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Masakra Referka, Co to za zegarek!!, Pewnie z telewizorem, mikrofalą . Taki Mc Gayver:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 hej pikSar - świetna referka, popraw te trybiki zrób dokładnie takie jak w referce to będzie wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 super idzie powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 zdecydowałem sie na kadr : renderowało sie 17h - ciekawe czy da sie jeszcze gorzej ustawić render czy jestem rekordzistą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 łooł :) robi wrażenie ;) grejt z chamferami super wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 albo coś sie dziwnie odbija albo coś AA padło na tej sprężynce na środku, ale tak to ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 te czerwone bursztyny czy co to tam, odpuściłabym sobie co do czasu renderowania, to pewnie powinieneś zmniejszyć ilość refleksji dałabym jakiś brudek, żeby refleksje nie były wszędzie takie mocne. ale delikatnie, nie żeby wyglądało jak uchlapane błotem, tylko tak trochę na kantach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 dałabym jakiś brudek, żeby refleksje nie były wszędzie takie mocne. ale delikatnie, nie żeby wyglądało jak uchlapane błotem, tylko tak trochę na kantach. racja, ale nie mam pojęcia jak to zrobić - materiały to dla mnie czarna magia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 modele bardzo ładne i staranne, co do ostatniego rendera to zdecydowanie najlepszy, wcześniejsze były koszmarne, najlepszy ale nie idealny :) dopracuj materiały jak i samo studio, jesteś na dobrej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 czym renderujesz? jeśli vray to spróbuj mapkę vraydirt w refleksji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Zaje...te. Jedna z niewielu prac naprawdę w temacie, bez kombinowania na boki a ze świetnym warsztatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 rewelacja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi