adek Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 To jest na dole. Wybierasz prefix i filtrujesz -- Sent from phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Wrzesień 2011 Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Dobra takie pierwsze sugestie co do nowego forum: Niepotrzebnie wyłączone jest skalowanie postów. Kiedy wrzucasz duże obrazki trzeba przesuwać obrazki jak w pływających ramkach. Poza tym trochę rozjeżdża się to w pionie. Przydałyby się w przynajmniej tak skondensowanej formie jak wcześniej. Jakie konkretnie nowe opcje dojdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Forum nie zapamietuję mojego logowania, ktoś też tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Forum nie zapamietuję mojego logowania, ktoś też tak ma? Nie zapamiętuje chyba jak nie masz "www" na początku adresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Zaloguj sie na www i bez www bo chodzi to osobno nie wiadomo czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Nie dało by rady zwęzić nowego forum? Ciężko czyta się większe ilości tekstu rozciągnięte na 90% szerokości ekranu. Pod tym względem poprzedni vB był dużo czytelniejszy :) Dodatkowo u mnie wyświetla się na stałe poziomy scrollbar - taki mały bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 kozioo: Przecież jest jak było. Przełącz motyw fixed na zwyczajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Thx, poprzednio musiałem przeoczyć ten motyw - lub go nie było ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Jest jakaś możliwość zmiany częstotliwości zmiany oznaczeń postów nieczytanych? Chodzi mi o to, żeby nie odznaczało postów co wizytę na forum tylko rzadziej. Przejrzałem opcje, ale nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Tutaj są dwie grupy użytkowników - niestety nie mogę ustawić dwóch sposobów zaznaczania. W tej chwili jest stara (po cookiesach). Przez chwilę była nowa, po bazie danych i działało to pewnie tak jakbyś chciał, ale spora grupa użytkowników chciał jednak starej metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 No cóż, szkoda:) A jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy. Da się ustawić, że jak są nowe posty w jakimś wątku to po kliknięciu w tytuł przenosiłoby do pierwszego nieczytanego postu, a nie do początku wątku? Wiem, że jest mała pomarańczowa ikonka, ale nie mogę się do tego przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 Tak ostatnio zauważyłem, że po ostatnich zmianach na forum zniknęły "odznaki" za wygrane challenge cornery, speed konkursy i takie tam. W sumie głupota, ale można by pomyśleć nad przywróceniem tego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Tak ostatnio zauważyłem, że po ostatnich zmianach na forum zniknęły "odznaki" za wygrane challenge cornery, speed konkursy i takie tam. W sumie głupota, ale można by pomyśleć nad przywróceniem tego:) Powinny być już znowu widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 No coś tam gdzieniegdzie się pojawiło, chociaż muszę tu donieść, że pojawiło się też dziwne coś, co mniemam nie powinno być widoczne: $post[field30]x Przeglądarka używana: Opera 11.51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Safari na iphonie też źle to wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Dzięki. Bug poprawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 pasek reputacji tak jak był poproszę :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 OK. Powinno grać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 hej, nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale po kliknięciu na danego posta powiedzmy #1068 ładuje się jeszcze raz cały wątek a nie tak jak to było przedtem pojedynczy post. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Adek, w sumie nie jest to może błąd, ale zupełnie nie rozumiem faktu, że zanim zagłosuję to widzę kto na kogo zagłosował w sondzie, a po tym, jak już to uczynię i oddam głos, listy głosujących nie widzę. Niby detal, ale jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Hmm? Dziwne. Ja chyba tak nie mam o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Tak chyba jest i zawsze było :D Można było kliknąć pokaz wyniki i było widać kto na kogo głosował o ile głosowanie jest publiczne. Po oddaniu głosu nie widać kto na kogo głosuje ;) Wysłano z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 No tak...to pokaż wyniki to tak, a sonda jawna to też co innego. Niemniej tak aby coś znikało po zagłosowaniu, to nie kumam o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Wiesz CzAk1, to jest tak, ze jak jeszcze nie głosowałeś to masz przycisk "sprawdź wyniki głosowania" (czy coś takiego) i tam Ci się pokazuje kto na kogo głosował (jeśli głosowanie jest jawne, jak napisał Vega). Potem natomiast owy przycisk znika i od razu masz pokazane wyniki głosowania, ale już bez tego kto na kogo głosował. Prościej wytłumaczyć się nie da;p A czemu tak jest to czort go wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Ale to jest opcja. To się ustawia podczas tworzenia sondy. Tam się zdaje się ustawia czy ma być publiczna czy wyniki nie mają być publiczne. Tak było też w starej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 Mimo wszystko odnoszę wrażenie, że nie do końca się rozumiemy i mimo wszystko będę obstawał przy tym, iż jest to błąd. W wielkim skrócie powtórzę: 1. Zanim oddam głos to widzę kto na kogo głosował 2. Po oddaniu głosu nie widzę kto na kogo głosował Czyli: - jeśli NIE oddam głosu to mogę zobaczyć sobie wszystkie głosy - kto, na kogo, po co, dlaczego:D - jeśli oddam głos to już nie mogę. Jeśli jest to jednak opcja tak jak mówisz to jest to jedna z dziwniejszych rzeczy z jakimi spotkalem się na forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Muszę to sprawdzić bo jeśli jest jak mówisz to faktycznie jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukiszlak Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Można by w dziale 3d's max dać i przykleić temat w którym będzie można zadawać jakieś proste pytania tak jak to jest w blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Ostatnio coś słabo z moderacją działu 2d, sondy i linki do minibitew czy tsp są wrzucane na główną z potężnym opóźnieniem (albo wcale), wygrane prace też nie zawsze są w rekomendowanych, a galerie tsp i challange corner się zapuściły. Tak tylko uprzejmie donoszę :P Swoją drogą dobrze by było przenieść wątek speedpaintingu z warsztatu do galerii bo też z nim źle, małe zainteresowanie, mało kto się udziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 ja znów mam coś dziwnego od jakiegoś miesiąca. strona max3d.pl ładuje mi się mega długo, zawiesza się w połowie ładowania zawartości, a za to http://www.max3d.pl/forum/forum.php wchodzi bez problemu. dziwne. mógłby ktoś to sprawdzić? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Fajnie by było, gdyby komentarze do newsów na głównej, respektowały formatowanie tekstu i quoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TechNet Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Mi od soboty obrazki zamiast powiększać się na całą szerokość, są ucinane: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Potwierdzam problem, u mnie to samo niestety. FF 9.0.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Wytrzymajcie jeszcze chwilę bo małe problemy ze zdrowiem i wizyty w szpitalu. Wczoraj cały dzień robiłem upgrade, coraz mnie lubię vb. Zmianiają za dużo. O tym problemie wiem, ale nie mam na razie pomysłu na jego rozwiązania. Na spokojnie mam nadzieję w tygodniu będe mógł o tym pomyślec. O rozjechanych przyciskach odpowiedzi też wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Chyba udało mi się to zlokalizować. Kolejne bugi na dniach niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik77 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 A ja bym chciał, żeby forum było bardziej spolszczone. Po rejestracji otrzymałem maila: Dear chomik77, Thanks for registering at Max3D.pl Forum! We are glad you have chosen to be a part of our community and we hope you enjoy your stay. All the best, Szkoda, że nie po Polsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Faking szoking. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 No cóż, myślałem, że coś się w tym temacie ruszy, ale niestety nadal istnym wrzodem na karku są skalowane obrazy, których po powiększeniu nie można przewijać w poziomie. Problem nie dotyczy tylko mnie, a większej ilości userów, także może można coś z tym zrobić skoro już pojawiło się to skalowanie? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 No cóż, myślałem, że coś się w tym temacie ruszy, ale niestety nadal istnym wrzodem na karku są skalowane obrazy, których po powiększeniu nie można przewijać w poziomie. Problem nie dotyczy tylko mnie, a większej ilości userów, także może można coś z tym zrobić skoro już pojawiło się to skalowanie? Sz. popieram. Kędzierzyn-Koźle [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Ale co masz na myśli? Ja nie mam z tym problemu. Po powiększeniu przewijam myszką normalnie. Jaka przeglądarka? Ten problem, który był wyżej został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Obawiam się, że nie. :| Wiem, że nie jestem tutaj jedyny. Korzystam z najnowszej opery, ale wiem, że Leleń na firefoxie też to ma. Również kilka innych osób, z którymi mam kontakt, ale nie chciałbym wymieniać z nicka bezprawnie, więc problem jak najbardziej dalej istnieje. . Zupełny brak suwaka na dole. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Na chromie gra gitara. Wrocław[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Chwila chwila. Mogę się domyślać tylko o co chodzi. To chyba jest związane ze skórką forum. Czyli to poprawiłem w skórce domyślnej, a ta pełna dalej ma ten błąd. No to muszę to przegrzebać. Walczyłem z tym trochę bo musiałem kawałek tego plugina przepisać po aktualizacji i były zmiany w szablonie. Gdzie ja teraz mam to archiwum. Zapisuję do TODO list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 No faktycznie, ta wąska max3d 2011 wyświetla dobrze, ale (Fixed) już nie. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Zastanawiam się, czy w tym roku dojdzie do zorganizowania bitwy 3D; czy max3d przewiduje jakiś konkurs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Trochę z czasem słabo coś w tym roku i organizacyjnie (z nagrodami) może być średnio. Ale postaram się do wakacji rozpoznać temat. Bo faktycznie mnie również brakuje Bitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Wcięło mi wszystkie subskrypcje (powiadomienia na @) Jakaś aktualizacja była? Trzeba to teraz włączyć ręcznie, czy to przejściowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 Aha - pewnie powiadomienia nie dochodzą i nikt tu nie zagląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Post Thanks / Like co to jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi