Napisano 8 Wrzesień 201113 l Dobra takie pierwsze sugestie co do nowego forum: Niepotrzebnie wyłączone jest skalowanie postów. Kiedy wrzucasz duże obrazki trzeba przesuwać obrazki jak w pływających ramkach. Poza tym trochę rozjeżdża się to w pionie. Przydałyby się w przynajmniej tak skondensowanej formie jak wcześniej. Jakie konkretnie nowe opcje dojdą?
Napisano 10 Wrzesień 201113 l Forum nie zapamietuję mojego logowania, ktoś też tak ma? Nie zapamiętuje chyba jak nie masz "www" na początku adresu.
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Nie dało by rady zwęzić nowego forum? Ciężko czyta się większe ilości tekstu rozciągnięte na 90% szerokości ekranu. Pod tym względem poprzedni vB był dużo czytelniejszy :) Dodatkowo u mnie wyświetla się na stałe poziomy scrollbar - taki mały bug.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Jest jakaś możliwość zmiany częstotliwości zmiany oznaczeń postów nieczytanych? Chodzi mi o to, żeby nie odznaczało postów co wizytę na forum tylko rzadziej. Przejrzałem opcje, ale nic nie znalazłem.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Tutaj są dwie grupy użytkowników - niestety nie mogę ustawić dwóch sposobów zaznaczania. W tej chwili jest stara (po cookiesach). Przez chwilę była nowa, po bazie danych i działało to pewnie tak jakbyś chciał, ale spora grupa użytkowników chciał jednak starej metody.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l No cóż, szkoda:) A jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy. Da się ustawić, że jak są nowe posty w jakimś wątku to po kliknięciu w tytuł przenosiłoby do pierwszego nieczytanego postu, a nie do początku wątku? Wiem, że jest mała pomarańczowa ikonka, ale nie mogę się do tego przyzwyczaić.
Napisano 11 Październik 201113 l Tak ostatnio zauważyłem, że po ostatnich zmianach na forum zniknęły "odznaki" za wygrane challenge cornery, speed konkursy i takie tam. W sumie głupota, ale można by pomyśleć nad przywróceniem tego:)
Napisano 13 Październik 201113 l Tak ostatnio zauważyłem, że po ostatnich zmianach na forum zniknęły "odznaki" za wygrane challenge cornery, speed konkursy i takie tam. W sumie głupota, ale można by pomyśleć nad przywróceniem tego:) Powinny być już znowu widoczne.
Napisano 13 Październik 201113 l No coś tam gdzieniegdzie się pojawiło, chociaż muszę tu donieść, że pojawiło się też dziwne coś, co mniemam nie powinno być widoczne: $post[field30]x Przeglądarka używana: Opera 11.51
Napisano 18 Listopad 201113 l hej, nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale po kliknięciu na danego posta powiedzmy #1068 ładuje się jeszcze raz cały wątek a nie tak jak to było przedtem pojedynczy post. pzdr.
Napisano 24 Listopad 201113 l Adek, w sumie nie jest to może błąd, ale zupełnie nie rozumiem faktu, że zanim zagłosuję to widzę kto na kogo zagłosował w sondzie, a po tym, jak już to uczynię i oddam głos, listy głosujących nie widzę. Niby detal, ale jednak.
Napisano 24 Listopad 201113 l Tak chyba jest i zawsze było :D Można było kliknąć pokaz wyniki i było widać kto na kogo głosował o ile głosowanie jest publiczne. Po oddaniu głosu nie widać kto na kogo głosuje ;) Wysłano z telefonu.
Napisano 24 Listopad 201113 l No tak...to pokaż wyniki to tak, a sonda jawna to też co innego. Niemniej tak aby coś znikało po zagłosowaniu, to nie kumam o_O
Napisano 26 Listopad 201113 l Wiesz CzAk1, to jest tak, ze jak jeszcze nie głosowałeś to masz przycisk "sprawdź wyniki głosowania" (czy coś takiego) i tam Ci się pokazuje kto na kogo głosował (jeśli głosowanie jest jawne, jak napisał Vega). Potem natomiast owy przycisk znika i od razu masz pokazane wyniki głosowania, ale już bez tego kto na kogo głosował. Prościej wytłumaczyć się nie da;p A czemu tak jest to czort go wie.
Napisano 26 Listopad 201113 l Ale to jest opcja. To się ustawia podczas tworzenia sondy. Tam się zdaje się ustawia czy ma być publiczna czy wyniki nie mają być publiczne. Tak było też w starej wersji.
Napisano 28 Listopad 201113 l Mimo wszystko odnoszę wrażenie, że nie do końca się rozumiemy i mimo wszystko będę obstawał przy tym, iż jest to błąd. W wielkim skrócie powtórzę: 1. Zanim oddam głos to widzę kto na kogo głosował 2. Po oddaniu głosu nie widzę kto na kogo głosował Czyli: - jeśli NIE oddam głosu to mogę zobaczyć sobie wszystkie głosy - kto, na kogo, po co, dlaczego:D - jeśli oddam głos to już nie mogę. Jeśli jest to jednak opcja tak jak mówisz to jest to jedna z dziwniejszych rzeczy z jakimi spotkalem się na forach.
Napisano 29 Listopad 201113 l Muszę to sprawdzić bo jeśli jest jak mówisz to faktycznie jest coś nie tak.
Napisano 30 Listopad 201113 l Można by w dziale 3d's max dać i przykleić temat w którym będzie można zadawać jakieś proste pytania tak jak to jest w blenderze.
Napisano 5 Styczeń 201213 l Ostatnio coś słabo z moderacją działu 2d, sondy i linki do minibitew czy tsp są wrzucane na główną z potężnym opóźnieniem (albo wcale), wygrane prace też nie zawsze są w rekomendowanych, a galerie tsp i challange corner się zapuściły. Tak tylko uprzejmie donoszę :P Swoją drogą dobrze by było przenieść wątek speedpaintingu z warsztatu do galerii bo też z nim źle, małe zainteresowanie, mało kto się udziela.
Napisano 5 Styczeń 201213 l ja znów mam coś dziwnego od jakiegoś miesiąca. strona max3d.pl ładuje mi się mega długo, zawiesza się w połowie ładowania zawartości, a za to http://www.max3d.pl/forum/forum.php wchodzi bez problemu. dziwne. mógłby ktoś to sprawdzić? pozdrawiam
Napisano 5 Styczeń 201213 l Fajnie by było, gdyby komentarze do newsów na głównej, respektowały formatowanie tekstu i quoty.
Napisano 15 Styczeń 201213 l Mi od soboty obrazki zamiast powiększać się na całą szerokość, są ucinane:
Napisano 15 Styczeń 201213 l Wytrzymajcie jeszcze chwilę bo małe problemy ze zdrowiem i wizyty w szpitalu. Wczoraj cały dzień robiłem upgrade, coraz mnie lubię vb. Zmianiają za dużo. O tym problemie wiem, ale nie mam na razie pomysłu na jego rozwiązania. Na spokojnie mam nadzieję w tygodniu będe mógł o tym pomyślec. O rozjechanych przyciskach odpowiedzi też wiem :/
Napisano 16 Styczeń 201213 l A ja bym chciał, żeby forum było bardziej spolszczone. Po rejestracji otrzymałem maila: Dear chomik77, Thanks for registering at Max3D.pl Forum! We are glad you have chosen to be a part of our community and we hope you enjoy your stay. All the best, Szkoda, że nie po Polsku...
Napisano 29 Luty 201213 l No cóż, myślałem, że coś się w tym temacie ruszy, ale niestety nadal istnym wrzodem na karku są skalowane obrazy, których po powiększeniu nie można przewijać w poziomie. Problem nie dotyczy tylko mnie, a większej ilości userów, także może można coś z tym zrobić skoro już pojawiło się to skalowanie? Sz.
Napisano 29 Luty 201213 l No cóż, myślałem, że coś się w tym temacie ruszy, ale niestety nadal istnym wrzodem na karku są skalowane obrazy, których po powiększeniu nie można przewijać w poziomie. Problem nie dotyczy tylko mnie, a większej ilości userów, także może można coś z tym zrobić skoro już pojawiło się to skalowanie? Sz. popieram. Kędzierzyn-Koźle [*]
Napisano 29 Luty 201213 l Ale co masz na myśli? Ja nie mam z tym problemu. Po powiększeniu przewijam myszką normalnie. Jaka przeglądarka? Ten problem, który był wyżej został rozwiązany.
Napisano 29 Luty 201213 l Obawiam się, że nie. :| Wiem, że nie jestem tutaj jedyny. Korzystam z najnowszej opery, ale wiem, że Leleń na firefoxie też to ma. Również kilka innych osób, z którymi mam kontakt, ale nie chciałbym wymieniać z nicka bezprawnie, więc problem jak najbardziej dalej istnieje. . Zupełny brak suwaka na dole. Sz.
Napisano 29 Luty 201213 l Chwila chwila. Mogę się domyślać tylko o co chodzi. To chyba jest związane ze skórką forum. Czyli to poprawiłem w skórce domyślnej, a ta pełna dalej ma ten błąd. No to muszę to przegrzebać. Walczyłem z tym trochę bo musiałem kawałek tego plugina przepisać po aktualizacji i były zmiany w szablonie. Gdzie ja teraz mam to archiwum. Zapisuję do TODO list.
Napisano 29 Luty 201213 l No faktycznie, ta wąska max3d 2011 wyświetla dobrze, ale (Fixed) już nie. Sz.
Napisano 18 Czerwiec 201212 l Zastanawiam się, czy w tym roku dojdzie do zorganizowania bitwy 3D; czy max3d przewiduje jakiś konkurs?
Napisano 18 Czerwiec 201212 l Trochę z czasem słabo coś w tym roku i organizacyjnie (z nagrodami) może być średnio. Ale postaram się do wakacji rozpoznać temat. Bo faktycznie mnie również brakuje Bitwy.
Napisano 17 Lipiec 201212 l Wcięło mi wszystkie subskrypcje (powiadomienia na @) Jakaś aktualizacja była? Trzeba to teraz włączyć ręcznie, czy to przejściowe?