Gomez Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 nielot - google prawde ci powie :) Chodzi chyba o Alexa Olivera http://www.alexoliver.art.br/sculptures.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 ostatnia główka bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Tu macie link do wątku Alexa na subd: http://subdivisionmodeling.com/forums/showthread.php?t=3679 Thnx Aniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 ostatnie sculpty rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 kuba--> tak myslalem ze to o niego chodzi :) mam jego tutka (video) sjuper :P ale ja znam lepszych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Kuba dzięki za obszerne info, co prawada nadal nie wiem jak robisz te zmarchy i fałdy że to tak ładnie wygląda i jest wyrazne, no ale tego juz mi nie będzie dane rozkminić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 Trochę modelowania i mała zabawa z layerkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 najlepszy Twoj model ever ever ever :) wszystkjo jest super, czepnal bym sie do ucha, bo po prostu nie pasuje mu takie zwykle ludzkie ucho, nie wiem czemu, ale nie siedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Bom boom boomba ;) Zgodze sie z klickiem co do ucha. Najpierw sie zauwaza ucho a dopiero pozniej cala reszte. JEst jakies takie duuze, malo monsterowate. Pasuje mi bardziej te ucho do Wielkiej Stopy niz do tego cuda wyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Mordka dziwnie znajoma... Czytałeś może serię komiksów "Trolle z Troy" lub "Lanfeust z Troy"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 super wygląd model, kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Dzięki za komentarze. No jest jakaś nie spójność stylistyczna. Tak sobie model robiłem z głowy, bardziej dla zabawy, obczajenia brushy, nauki robienia zmarszczek i zabawy z layerkami. Wszelkie podobieństwo jest przypadkowe, oczywiście podobieństwo do mnie nie jest :) Shogun 3D, nie czytałem tych komiksów pierwszy raz na oczy mi dopiero je, google pokazało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Trochę mi nie pasują kąciki ust, jakoś nie czuć tego naciągnięcia paskiem, za mało się odkształca, gdyby bez paska ją otwierał wyglądałoby tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Bardzo fajne podziwiam i podziwiam ;] Ucho tak jak reszta pisała coś do niego nie pasuje. podziwiam i dalej podziwiam.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Że sie tak wyrażę: Ja pierdziele ale miazga!! Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Więc tak. Wrzucam bo potrzebuje świeżego spojrzenia. Mam wrażenie że występuje u mnie tendencja do przerysowywania niektórych rzeczy, w jedna czy druga stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 facet z cyckami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 to celowe połączenie mężczyzny z kobiecymi bonusami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 no właśnie jakoś tak.... przyznaje sie że dr Frankenstain to ja, jakoś nie mam reki do robienia babek :/... no ale trzeba powalczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartasm Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 wygląda jak olimpijska plywaczka z NRD :) dorob jej, jemu, jej.. wlosy na klacie i będzie cacy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Faceci ci wychodza to i kobitka wyjdzie. Miesnie za duze robisz. Musisz zlagodzic przejscia miedzy miesniami, jakbys dodawal w tych miejscach troche tluszczyku. Kobiety maja wiecej tkanki tluszczowej pod skora, na calym ciele, przez co ich ksztalty sa bardziej zaokraglone - mniej kanciaste. Przyklad: Miesnie klatki piersiowej (przy ramieniu) sa duzo za duze. Wyobraz sobie ze tam nie ma miesni tylko kosci wypelnione tkanka i piersi. Potem doloz troszke miesni. Proporcje tez robisz meskie. Glowa jest za mala. Klata zbyt szeroka (nie jestem tego pewien). Biodra powinny byc wyzej - kobieca miednica wydaje sie byc dluzsza (pewnie dla tego ze jest wieksza), zauwaz roznice miedzy tylkiem faceta a kobiety. Klatka piersiowa krotsza powinna byc. Moze cos ci to pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 Gomez wielkie dzięki za cenne uwagi. Takie poprawki na szybko, jeszcze się będę z nią bawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 męska twarz, męski kark, anoreksja. głowa za mała. jak zlikwidujesz piersi i dorobisz jaja, to będzie z tego chudy facet. tak to jakaś dziwna mutacja. kobiety mają delikatniejsze krztałty, najczęściej nie widać tak mocno mięśni, a jak jest wysportowana to się to zazwyczaj trochę inaczej rozkłada. u kobiet biodra są szersze a bary węższe. nowa wersja jest ciut lepsza, ale jeszcze nie jest to to. nie poprawiałabym już tej, ale zaczęła od nowa, ze świeżym spojrzeniem. miałeś jakieś referki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 wogole nie przypomina babki :) widac "zle" nawyki z modelowania facetow pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 Refki jakieś miałem, oblukałem i zacząłem modelować bez zerkania co jakiś czas. Widzę że trzeba będzie metodę zmienić i zacząć od nowa. Bo ja już tak mam że jak się rozhulam to nie patrze i robie :/ Trzeba będzie te "złe" nawyki zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shergar Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Kuba najwyżej wykorzystamy to jako model transwestyty w końcu w BIT stawiamy na realizm ;] Mi znowu najbardziej rzuciły się w oczy dłonie oderwanego od pługa farmera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Po ostatniej nieudanej robocie pokazuje takiego pana: inspirowane konceptem http://aycu09.webshots.com/image/23968/2002771264469717474_rs.jpg forumowego kolegi Len_art'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 możesz pokazać zbliżenie na twarz ? wygląda super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Fajny Co on ma na twarzy? Dasz zbliżenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 to wip jeszcze wiec takie zbliżenie wystarczy :) zbytnio tym na facjacie sie nie bawiłem, jakieś coś podartego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 świetny model naprawdę ładnie to wyrzeźbiłeś, to kiedy jakieś lekcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Zanim zobaczylem koncept pomyslalem ze ma zbyt dlugie nogi i rzeczywiscie na koncepcie ma duzo krotsze. Twoj model wydaje sie przez to bardziej smukly, mniej spasiony i masywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 piekny skulpik:))...a nie jakies tam demony:PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 mrk do domu przyjdę i będę nauczał :) Gomez zastanawiałem sie nad tymi nogami, czy krótszych nie zrobić .., ale nie wiem czy by na ogólnych proporcjach wtedy nie stracił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 zarobisty ziomal :-) mozna by mu troszke palce powiekszyc i kciuka poprawic ? nie wiem jak uwazasz :D edit a jeszcze mi sie zucilo w oczka ze koles jest bardzo umiesiniony a na bebnie ma faldy tluszczyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 ok to czekam tylko uprzedź mnie wcześniej bo trzeba posprzątać w pokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Hmm idzie tam gdzie mysle czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 zarobisty ziomal :-) mozna by mu troszke palce powiekszyc i kciuka poprawic ? nie wiem jak uwazasz :D edit a jeszcze mi sie zucilo w oczka ze koles jest bardzo umiesiniony a na bebnie ma faldy tluszczyku. są różne rodzaje otłuszczenia, temu poszło w bebech i na boki, no jeszcze trochę pracy wymaga, będę sie bawił z nim... ok to czekam tylko uprzedź mnie wcześniej bo trzeba posprzątać w pokoju :) pulpitu nie zmieniaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Witam!! glowa super :) ale cialko takie sobie :) mianowicie na koncepcie proporcje duuuuuuuuzo lepsze :) pachy za wysoko, ramie za bardzo umiesnione proporcje nogi-brzuch... :) ale wiem ze walczysz z tym wiec sie nie wtracam :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Dziwne. Zobaczylem ten model i pierwsze co pomyslalem to P.Blanche. fajny modelik, mnie sie podoba. Ciekawie stylizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xardas 666 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 klasa ! wspaniałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Masz zdrowie żeby tyle czasu ciągnąć ten wątek z taką jakością, ale to właśnie praktyka czyni mistrza, podejrzewam że sporo z tych szczegółów które inni mozolnie zmuszeni są odwzorowywać nie spuszczając z oka refek Tobie weszła już w krew :) Fajna sprawa. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2008 Dzięki za uwagi i komentarze. Trochę się pobawiłem z ludem. jak teraz będę wrzucał to to będzie finalna wersja pewnie edit i wykończyłem poprzednia główkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 mann swietna pracka :) wedlug mnie twój najlepszy sculpt ... najlepszy sculpt z tego forum od dluzszego czasu ... nareszcie udalo Ci sie wybrnac z obronna reka jesli chodzi o biceps juz nie wspomnie o dloni ktore wyszly naprawde fajne :). Jedyne zastrzezenie mialbym do stóp ktore dosc nienaturalnie wygladaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Bardzo ładnie, można wiedzieć ile poly ma ta skończona głowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Thanx. Stopu nie ruszone zbytnio jeszcze. Jutro podam ile to poly ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 ładnie kawał dobrego rzeźbienia, dłonie naprawdę wyglądają fajnie, co do drugiego rendera to jedynie dopracował bym tam skórę koło tych kolców włosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 Dzięki za komentarze. Na razie tyle zrobiłem, na chwile obecna muszę odpuścić sobie robienie modelu... Trzeba by było jeszcze z niektórymi elementami powalczyć jeszcze ps wszystkie subtoole mają razem około 4 mil poly w tej głowię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 No wypas nad wypasami.. najlepszy twoj model.. poprostu miodzio.. nawet nie ma do czego sie przyczepic ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 swietne, bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi