Coyote Napisano 17 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2012 (edytowane) troche sie nazbierało głupotek troche starsze jak ktoś chce być na bierząco to zapraszam na bloga :) i nowsze szkice cienkopisy biały żelpen markery i akwarela cyfrowe malowanki w plenerze skończona ilustracja :) i kilka szkiców cyfrowych pozdro :) Edytowane 18 Lipiec 2012 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 ;P na blogu wcześniej nowszych nie było, także na to samo wychodzi, fajne markery i ta scenka z włócznią, popraw jeden odnośnik z obrazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 ta pierwsza skonczona ilustracja z rycerzem ma potencjał! swietne kolory, przypomina mi troche jaimiego wiec duzy plus! ogolnie w dobrym kierunku ten wozek sie toczy, tak trzymac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 gdzie malujesz z modela na tablecie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2012 yarosh nastepnym razem zrobie większy delay :D już poprawione nicponim dzięki miło słyszeć :) Nilfheim tutaj niestety przez wakacje nie działają także zamiast z laptopem i tabletem chodzić do nich, chodzę sobie w plener ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 e tam i tak nie wrzuciłeś wszystkiego zapewne ;D no nic mm nadzieję, że nie bedzie trzeba za długo czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2012 e tam i tak nie wrzuciłeś wszystkiego zapewne ;D no wszystkiego nie wrzucam bo niektóre rzeczy się po prostu nie nadają ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Cormorant_fishing i anatomia pełno baboli ale codziennie czegoś się uczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 9 Sierpień 2012 Share Napisano 9 Sierpień 2012 Fajna wrzuta podoba mi się. Genialna tematyka z tą techniką łowienia! Szkoda tylko że tak ubogo kolorystycznie, tchnął byś życie w ten obrazek. Anatomia i walor całkiem fajnie, schemat anatomii przypomina mi metody Rona Lemena z Imagine fx Anatomy vol.2 ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2012 Swiezy ostatnio większy nacisk kładę na walor w obrazkach pod względem formy i kompozycji. Nie mam jeszcze trochę opanowanego jak przejść z czystym kolorem z b/w na kolor, ale pracuje nad tym. co do anatomii to pudło łykam tylko pastylki z napisem hampton i vilppu ;) zupełnie o nim zapomniałem szybki maziaj w podobnej technice co ostatnie speedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 11 Sierpień 2012 Share Napisano 11 Sierpień 2012 Z tym co działasz to ja mniej więcej podobnie, tylko jeszcze parę klas niżej pewnie. Co do kolorowania b&w to nakładam wyżej kolor żeby zabarwić i nadmalowuję wyżej co trzeba. Ewentualnie hue/saturation zmieniam kolor i staram się trafić w bazowy. Oczywiście im ciemniejszy walor tym trudniej zmienić jego kolor, tak jakby przyjmuje mniej pigmentu, takie wrażenie odnoszę. Anatomia to pewnie już trochę się robi u wielu artystów z jednej beczki, bo w sumie to jest coś co się poznaje, jakaś gotowa wiedza, jedynie forma interpretacji może się nieco różnić. Klaun też również bardzo pozytywny. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Ten rybak koksiarski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 RaVirr dzięki czajownia wrocław jakieś 1,5h z natury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 W tym ostatnim uzyskałeś ciekawe i niebanalne kolory, podoba mi się również jak operujesz plamą oraz fakturą. Wcześniejszy klaun również posiada te przymioty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Mi prócz ostatniej pracy, bardzo podoba się tło z cormorant fishing men'a :) Ma coś w sobie, dla mnie mogło by być głównym tematem ilustracji. Ptaki też fajnie namalowane.., a w ostatniej wstawce brakuje mi tylko rozjaśnienia od góry- dobrze by dookreśliło przestrzeń otwierającą się w pionie. I między tymi bambusami po prawej na górze - taka zimna szarość z gestu.. ok, już przestaję. Btw - bardzo fajne miejsce ta Czajownia, jak po stronce patrzę. I fajki wodne mają B) Kiedyś tam muszę zawitać do tego miasta waszego, pozdro man - nie zwalniaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2012 karola dzięki miło słyszeć :) selfu Czajownia bardzo spoko miejscówka. jak bedziesz przyjazdem to daj znać ;) się nazbierało trochę przez weekend tym razem dłużej posiedziałem bo znalazłem kontakt i żywotność baterii mnie nie obchodziła :) szybszy i bardziej wysiedziany speed z bitwy i taki pirat którego dłubie z doskoku od tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 w ostatnim źle wygląda noga, na ktorej się opiera, łydka ze stopą, może nie ten kierunek, może brakuje łuków podkreslających budowę szkieletu... robot ze speeda bardzo dobry, czuć i widać dynamikę... podziwiam za maluny tabletowe z natury, wczoraj spróbowalem ale mam tak kiepski monitor i kąt widzenia, że kolory natury swoje i na monitorze swoje... średni komfort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Masz jakies refki do tych grup miesni? :) Fajna sprawa, latwo bryle w tym czuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2012 Rotcore co do nogi true poprawie wieczorem tak to jest jak całą postać się z bańki robi, ale i tak jestem zadowolony z efektu. Mój laptop tez nie jest najwyższych lotów jak go biore gdzieś w plener ubieram coś ciemnego żeby się nie odbijać w matrycy ;) jak wracam do domu zazwyczaj jeszcze siadam na jakieś 10/15 minut do pracy żeby jej trochę kolory poodciągać :) mimo tych wszystkich nieudogodnień mam niezły fun malowania z natury czy to widoczków czy z modela. noiprox wiele juz razy wspominany przez mnie michael hampton drawing figure and invetion. prowadzi tez master classes na cgmw ps. chyba musze zacząć wiecej trollować bo wtedy większy ruch w teczce jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Podziwiam, że masz chęć rysować digital w plenerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2012 skończyłem gołębia ;) i wczorajsze malowanie na dachu jednego z centrum handlowych we wro. malowane na stojąco wiec raczej speedowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Gołąb super, aż mi go żal. Czepię się do tego, że biel bije po oczach, lepiej by wyglądało jakby tę otacającą biel przyciemnić do jakiejś szarości i użyć bieli na samym obrazku, np na bandażach. A co do tego drugiego, to postawiłeś sobie sprzęt na czymś, czy trzymałeś w jednej ręce a drugą malowałeś? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 gołąb super , tak. Co ciekawe ostatnio zwróciłem uwagę ze gołębie rzeczywiście nie mają "stóp", cięzkie zycie gołębia. Digital Painting Parkour - mogła by być reklama laptopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2012 EthicallyChallenged pomyślę co z tym tłem zrobić :) co do widoczku na dachu jest parking ogrodzony murkiem położyłem laptopa na murku a tablet na laptopa i malowałem, tak czy inaczej mało wygodna pozycja ;) Sidre dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2012 troche nowych głupotek słonecznik z natury i kolor komp do gołębia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Ostatnie prace świetne, duża lepsza czytelność. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Ładnie sobie poczynasz :) A o co chodzi z gołębiem, jakąś animację szykujesz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Swiezy dzięki :) Miłosz3ds animacje niee. tzn fajnie by było pracować na takim stanowisku ale w Polsce się tego mało robi. chodzi mi raczej o zasymulowanie pipelinu do animacji i porobienia kilku spójnych łączących się z sobą konceptów zobaczymy co z tego wyjdzie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2012 draperyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Dwa ostatnie bardzo konkretne, ostatni materiał to aksamit czy coś bardziej sliskiego? Obrazek troche traci przez szpon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 no naprawdę ci fajnie wyszło odwzorowanie tych materiałów dajesz dajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 gołąb cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2012 COR chyba to był aksamit nie pamiętam ogólnie nie chciało mi się już aż tak mocno tego rzezać ;) Kalberos serio dzięki juz zapodaje :) speed bitwowy kosmonauta inspirowany tym panem http://bradleywright.wordpress.com/ szkic powstał jakoś rok temu ale nie byłem w stanie tego udziwgnąć wtedy tak jak bym chciał, odkopałem i przemalowałem :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 astrożaba świetna kolorystycznie, kompozycyjnie i w sposobie malowania... ten ostatni sprawia wrażenie gumowych stawów, bańki fajnie malowane i dobrze imitują z czego są zrobione... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Znakomita żaba Kojotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Świetne sa te draperie Kojocie! Powalcz jeszcze z tematem od kolan w dol, bo robisz charakterystyczne bledy/anatomie, po ktorych mogl bym poznac, czy to twoje czy nie. No i te pierdzieleone dlonie, masakra kazdego artysty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Żabol extra! Studium draperii bardzo ciekawe, chyba zgapię pomysł na najbliższe ćwiczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Rotcore danke co do żaby jeszcze nie do końca osiągnąłem co chciałem ale będę sobie powoli developował tą metodę zobaczymy co z tego wyjdzie. Urbanboogie spasiba :) ICE walcze walcze ale tak to jest jak sie cuduje z głowy pozatym wiesz że zawsze miałem z tym problem ;) pumax jedni inspirują drugich ja zawsze miałem problem z draperiami a ten pan robi to po mistrzowsku i uwielbiam jego hiper realizm tak prosto oddany http://algenpfleger.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 24 Wrzesień 2012 Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Żaba robi robotę! Może inspirowana, ale wygląda "Twojo" , a to dobrze. Nie wiem, czy rozświetlał bym tak ten cień na jej lewej nodze, może bardziej ją "odciął" tłem. Swoją drogą niezły ten Bredli ;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Październik 2012 Autor Share Napisano 2 Październik 2012 takie tam rozkminy i ulepszanie workflow'u ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 z natury, z refki, z bańki :) btw. polecam ten set brushy http://www.shaddyconceptart.com/download podoba mi się motyw z nazwami i to że pod setem jest opis do czego mogą być przydatne :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 Bardzo mi sie spodobal ten Hindus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 Nie podoba mi się wrażenie mglistości w pracach z poprzednidnich 2 wrzut ,ale ten hindus to poezja koloru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Październik 2012 Autor Share Napisano 16 Październik 2012 ICE Soulinka12 dzięki co do mglistości myślę że kwestia gustu ja po prostu eksperymentuje :) pomysł krążył mi po głowie od jakiegoś czasu w końcu się wykluł w postaci takiego bazgrołka hi-res na blogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Październik 2012 Share Napisano 16 Październik 2012 przepiękna praca, czuć to otoczenie i te świetne kolory. Rude włosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 16 Październik 2012 Share Napisano 16 Październik 2012 Ekstra! Wyczuwam inspiracje Kuciarą, mam nawet w głowie obrazek. To jedna z najlepszych Twoich prac. Co do poprzednich dwóch wrzutek, brakuje mi czegoś w tych portretach (może czegoś ostrego?), rozumiem jednak, że to szybkie eksperymenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Październik 2012 Autor Share Napisano 17 Październik 2012 Kalberos dzięki! zauważyłem ze ostatnio rude są w modzie szczególnie obsypane tatuażami :P Status Podziękował wodzu ;) Co do inspiracji pomysł mi wpadł jak oglądałem prace mulinsa potem skleciłem jakąś historie. Szybki szkic i poszukując refek przypomniałem sobie właśnie o tej pracy. Podoba mi się sposób malowania M. Kuciary który chciałem osiągnąć w jakimś stopniu w mojej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 ano coraz bardziej te eksperymenty procentują, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 Super! Uwielbiam takie organiczne pociągnięcia. A odnośnie podobieństwa - ja wyczuwam więcej J. Jones'a niż Kuciary :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 (edytowane) http://2.bp.blogspot.com/-yZ1Osoq_goc/T77KH8CKbaI/AAAAAAAAL8w/7xLyBATztmU/s1600/concept_artist_Maciej_Kuciara.jpg Muszę przyznać rację telthonie. Nie patrzyłem na to w ten sposób. Naprawione Edytowane 19 Październik 2012 przez Status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 #1389 rewelacja - widać że czas spędzony na nauce nie poszedł w las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi